07136476172 - 09172030360 [email protected]

نحوه تربیت کودک بیش فعال توسط والدینی که ADHD دارند چگونه است؟ ADHD در اعضای خانواده معمولا مشترک است. این بدان معناست که کودک مبتلا به ADHD احتمالاً والدین مبتلا به ADHD نیز خواهد داشت. بسیار مهم است که والدین – و همچنین کودک – تشخیص داده شوند و درمان شوند.

نحوه تربیت کودک بیش فعال توسط والدینی که ADHD دارند! : در یک نگاه

وقتی خودتان به این اختلال مبتلا هستید، تربیت کودک مبتلا به ADHD می تواند چالش برانگیزتر باشد. ویژگی های ADHD مانند تکانشگری، انگیزه کم و بی نظمی می تواند بسیاری از جنبه های تربیت کودک را دشوارتر کند، به خصوص زمانی که فرزندان شما بسیاری از ویژگی های مشابه را نشان می دهند.

این مقاله نکاتی را برای کمک به والدین در مدیریت رفتار، مدیریت زمان و سایر زمینه‌هایی که ممکن است آنها و فرزندانشان در آن مشکل دارند، ارائه دهد.

چالش های مدیریت زمان، زمانی که شما و فرزندتان ADHD دارید

فرزندپروری سخت است. هنگامی که فرزند مبتلا به ADHD دارید، در حال تربیت فرزندی هستید که خواسته های بیشتری دارد، نیاز به مشارکت بیشتر دارد و به صبر و درک بیشتری نیاز دارد. اگر خودتان نیز با ADHD زندگی می کنید، ارائه این موارد دشوارتر است.

والدینی که ADHD دارند ممکن است با موارد زیر دست و پنجه نرم کنند:

  • بیماری های روانی همزمان مانند اضطراب یا افسردگی
  • برخورد با احساسات
    اجرای نظم و انضباط
  • مدیریت کارهای روزمره خانه
  • انگیزه
  • مهارت های نظم دهی
  • استرس
  • مدیریت زمان

مطالعات همچنین نشان داده‌اند که مداخلات ADHD برای کودکان اغلب زمانی که یک یا هر دو والدین دارای ADHD هستند کمتر مؤثر است. این ممکن است به این دلیل باشد که ویژگی‌های ADHD والدین می‌تواند دنبال کردن درمان را دشوارتر کند. اگر والدین برای به خاطر سپردن زمان مصرف دارو برای کودکان مشکل داشته باشند، احتمال کمتری دارد که داروها به موقع و منظم مصرف شود.

خواهر و برادرهای بدون ADHD، درگیری ها، پرت شدن توجه به جهات مختلف، احساس نارضایتی توسط کودکی که به توجه کمتری نیاز دارد را اضافه کنید—همه این عوامل با هم ترکیب می شوند تا نقش والدین به سرعت طاقت فرسا شود.

رویارویی با این چالش ها اغلب در مورد یافتن تعادل بین نیازهای فرزندتان و نیازهای شماست. علاوه بر مدیریت علائم خود، باید راهبردهایی را نیز بیابید که به شما در تربیت مؤثر و حمایت از فرزندتان در مدرسه و سایر شرایط کمک کند.

والدین مبتلا به ADHD که تشخیص نگرفته اند

هنگامی که والدین مبتلا به ADHD تشخیص داده نشده یا درمان نشده باشند، سطح دشواری آن حتی بالاتر است. اگر یک والد مبتلا به ADHD فرزندی داشته باشد که او هم دارای ADHD باشد، اغلب ممکن است اختلال عملکرد قابل توجهی در خانواده وجود داشته باشد.

به عنوان مثال، والدین مبتلا به ADHD درمان نشده بدون شک در انجام توصیه های درمانی برای کودک مشکل خواهند داشت.

این مورد شامل وظایف ضروری مانند موارد زیر است:

  • پیگیری نسخه کودک
  • پر کردن نسخه
  • تجویز داروی کودک بر اساس برنامه منظم
  • پیگیری زمانی که نسخه نیاز به تجدید دارد
  • ایجاد روال و ساختار در خانه
  • اجرا و پیگیری برنامه های کوک یا پاداش دادن به او در خانه

بزرگسالان همچنین ممکن است با سایر جنبه‌های ADHD درمان‌نشده مانند مشکل در انجام چند کار، فراموشی، تکانشگری، تحمل کم ناراحتی، نوسانات خلقی و بی‌قراری دست و پنجه نرم کنند.

اگر والدینی مبتلا به ADHD باشند، ممکن است زمان چالش برانگیزی برای سازگاری با فرزندشان داشته باشند. مهارت های فرزندپروری تحت تأثیر ADHD والدین قرار می گیرد. مطالعات نشان می دهد که والدین مبتلا به ADHD احتمال دارد کمتر نظارت داشته باشند، مشکل بیشتری در مراقبت از فرزندان خود دارند و در حل خلاقانه مسائل مهارت کمتری دارند.

اگر مشکلی پیش بیاید، والدین مبتلا به ADHD معمولا به طور مکرر فقط با آن برخورد می‌کنند به جای اینکه به راه‌های دیگری برای مدیریت مؤثرتر این موقعیت فکر کنند. اغلب برای افراد مبتلا به ADHD دشوار است که در رویکردهای خود نسبت به فرزندپروری انعطاف پذیر باشند.

خلاصه نحوه تربیت کودک بیش فعال توسط والدینی که ADHD دارند!

ADHD تشخیص داده نشده یا درمان‌نشده در بزرگسالان می‌تواند استرس والدین را برای فرزندی که این بیماری را دارد دشوارتر کند. عدم ثبات، دشواری در کنار آمدن با ناامیدی و سایر علائمی که در عملکرد روزانه اختلال ایجاد می‌کنند، می‌توانند هم برای والدین و هم برای فرزندان مشکل ساز شوند.

تشخیص و درمان ADHD

در گذشته، ADHD اغلب به عنوان یک مشکل تحصیلی یا در مدرسه برای کودکان در نظر گرفته می شد. با این حال، ADHD اختلالی است که 24 ساعت روز با فرد همراه است. ADHD باعث اختلال در عملکرد مدرسه یا کار می شود، اما به طور قابل توجهی بر خانواده ها و روابط اجتماعی تأثیر می گذارد. در خانواده هایی که یکی از اعضای آن ADHD دارد، طلاق زیاد است.

کودکان ممکن است به دلیل مشکلات رفتاری در مدرسه برای درمان ارجاع داده شوند. پس از تشخیص، یک متخصص سلامت روان احتمالاً دارو و امکاناتی را برای کمک به کودکان برای مدیریت ویژگی‌های ADHD توصیه می‌کند.

هنگامی که کودک برای اولین بار مبتلا به ADHD تشخیص داده می شود، غربالگری بقیه اعضای خانواده نیز ضروری است تا مشخص شود که آیا اعضای دیگر خانواده دارای ADHD هستند یا خیر. هنگامی که اعضای خانواده مبتلا به ADHD تشخیص داده می شوند، درمان های حمایتی می تواند آغاز شود – و سایر اعضای خانواده می توانند شروع به درک چالش هایی کنند که با آنها مواجه شده اند.

درمان ADHD اغلب شامل استفاده از داروها می شود، اما ممکن است شامل روان درمانی، آموزش مهارت ها و استراتژی های خودیاری نیز باشد. هنگامی که اعضای خانواده مبتلا به ADHD شناسایی می شوند، درمان می تواند بسیار مؤثرتر و زندگی خانوادگی بسیار شادتر باشد.

راهبردهای مقابله ای برای والدین و کودکان مبتلا به ADHD

علاوه بر اطمینان از اینکه هم شما و هم فرزندتان درمان مناسبی دریافت می کنید، تعدادی از تکنیک های خودیاری وجود دارد که می توانید در زندگی خود به کار ببرید تا فرزندپروری را قابل کنترل تر کنید.

حوزه های مشکل را شناسایی کنید

فهرستی از نقاط قوت خود و برخی از زمینه هایی که در آن با مشکل مواجه هستید تهیه کنید. به عنوان مثال، شما ممکن است در کمک به بچه ها در انجام تکالیف و اطمینان از اینکه آنها به موقع به قرار ملاقات می رسند عالی باشید، اما ممکن است از نظر نظم و انضباط با هم سازگار باشید.

هنگامی که بدانید کدام حوزه ها چالش برانگیزتر هستند، می توانید راه هایی برای مقابله موثرتر با آنها پیدا کنید.

یکی از رویکردهایی که می تواند کارساز باشد، این است که اگر در یکی از زمینه ها مشکل دارید، وظایف خاصی را با شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید، بنابراین هر دوی شما وظایفی را انجام می دهید که به نقاط قوت شما کمک می کند.

ابزارهایی را پیدا کنید که برای شما موثر هستند

هر پدر و مادر، هر فرزند و هر خانواده نیازهای متفاوتی دارند. یک رویکرد یکسان برای همه مشکلات منحصر به فرد شما را حل نخواهد کرد. در عوض، ابزارها و استراتژی هایی را انتخاب کنید که برای رفع نیازهای شما اثر می کنند.

ابزارهای مفید عبارتند از برنامه ریزی روزانه، نمودارهای پاداش، تقویم قرار ملاقات و برنامه های غذا. می‌توانید از تلفن خود برای تنظیم یادآوری‌ها برای کارهای خاص استفاده کنید یا یادداشت‌هایی را در مکان‌های استراتژیک بگذارید تا به شما در انجام کار کمک کند.

با مدیریت رفتار آشنا شوید

توسعه مهارت‌ها و استراتژی‌های مدیریت رفتار مؤثر نیز می‌تواند به شما در تربیت مؤثرتر کودک مبتلا به ADHD کمک کند.

دو اصل اساسی که می تواند کمک کند عبارتند از:

  • برای رفتار خوب پاداش و تشویق مطرح کنید
  • در صورت نیاز پاداش ها را حذف کنید و عواقب رفتار نامطلوب را اعمال کنید
  • برای اجرای یک برنامه مدیریت رفتار در خانه خود، باید قوانینی را وضع کنید. انتظارات را ایجاد کنید و مشخص کنید کدام رفتارها غیرقابل قبول هستند.
  • سپس این قوانین را به طور واضح به فرزندان خود انتقال دهید.

ممکن است چاپ نمودار «قوانین خانواده» و نصب آن در یک ناحیه قابل مشاهده مفید باشد تا همه بتوانند قوانین را به خاطر بسپارند.

نمودار رفتار می تواند راهی عالی برای تثبیت باشد. به بچه ها اجازه دهید برای رفتارهای خوب استیکرها یا امتیاز کسب کنند و متعاقباً برچسب ها یا امتیازهایی را برای زیر پا گذاشتن قوانین از دست می دهند. وقتی بچه‌ها به تعداد معینی امتیاز رسیدند، می‌توانند برای جایزه پول نقد بگیرند، چیزی که می‌خواهند بخرند یا وقت بازی کردن بازی ویدیویی مورد علاقه‌شان باشد.

ایجاد برنامه

با این که زمانی که شما ADHD دارید چالش برانگیزتر است، داشتن یک برنامه روتین برای شما و فرزندتان مفید خواهد بود. ایجاد تشریفات مربوط به فعالیت‌های حیاتی روزانه، از جمله وعده‌های غذایی، تکالیف و زمان خواب، به کودک شما کمک می‌کند تا در انجام وظایف خود باقی بماند و اطمینان حاصل شود که وظایف ضروری هر روز انجام می‌شود.

حواس پرتی را کاهش دهید

حواس پرتی می تواند برای والدین و فرزندان دشوار باشد. تنظیم زمان استفاده از موبایل، تلویزیون و لپتاپ می تواند مفید باشد، اما سازماندهی و ساده کردن بخش های مختلف زندگی شما نیز می تواند مفید باشد.

مناطقی را در خانه خود ایجاد کنید که چیزهای خاصی در آنجا قرار می گیرند تا همه بدانند که کتاب ها، تکالیف، کفش ها، کلیدها و سایر اقلام ضروری روزانه کجاست.

خودمراقبتی را تمرین کنید

اطمینان از اینکه کودک شما خوب می خوابد و ورزش منظم در هر روز می تواند به رفع بی توجهی، تکانشگری و بیش فعالی کمک کند. مراقبت از خود نیز حیاتی است. روی استراحت، فعالیت روزانه و خوردن وعده های غذایی مغذی تمرکز کنید.

نقاط قوت خود را به خاطر بسپارید

در حالی که داشتن ADHD اغلب به صورت منفی ارائه می شود، به خود یادآوری کنید که هم برای شما و هم فرزندتان نقاط قوت بسیاری را فراهم می کند. سطح انرژی بالا و کنجکاوی به این معنی است که کودک شما همیشه مشتاق است چیزهای جدید را امتحان کند و چالش های زندگی را تحمل کند.

پرانرژی بودن ممکن است گاهی اوقات شما را بیقرار کند، اما همچنین انرژی لازم برای همگام شدن با بچه های پرخاشگر را به شما می دهد.

داشتن ADHD می‌تواند چیزهای خاصی را برای شما و فرزندتان چالش‌برانگیزتر کند، اما به این معناست که هر دوی شما دارای خلاقیت، انعطاف‌پذیری و خودانگیختگی هستید که می‌تواند به موفقیت شما کمک کند. و از آنجایی که شما این چالش ها را به اشتراک می گذارید، می توانید کودک خود را به روش های معناداری درک کنید و با او پیوند برقرار کنید.

خلاصه

یادگیری نقاط قوت خود به عنوان والدین و یافتن راه هایی برای رفع نقاط ضعف خود نقطه شروع خوبی است. ابزارهایی را برای پشتیبانی از نیازهای خود بیابید، وظایف خاصی را در صورت امکان محول کنید و درباره استراتژی های مدیریت رفتار موثر بیشتر اطلاعات کسب کنید. ایجاد ساختار در خانه، به حداقل رساندن حواس‌پرتی‌ها، و تمرین مراقبت از خود نیز می‌تواند به شما و فرزندتان کمک کند تا در مسیر درست بمانید.

این چه معنایی برای شما دارد

اگر شما ADHD دارید، تربیت فرزند مبتلا به ADHD می تواند چالش برانگیزتر باشد. مشکل در مدیریت زمان، سازماندهی، نظم و انگیزه، تعدادی از مشکلات را در زندگی روزمره ایجاد می کند.

در حالی که مشکلات وجود دارد، برجسته کردن نقاط قوت خود و فرزندتان نیز ضروری است. نیازهای خود را به عنوان یک خانواده ارزیابی کنید و بر این نقاط قوت تکیه کنید و در عین حال راه هایی برای مدیریت نقاط ضعف خود بیابید. همچنین ممکن است فکر کنید که چگونه داشتن ADHD درک بهتری از نیازهای فرزندتان به شما می دهد.

حرف آخر

چالش‌های ADHD هم به‌عنوان والدین و هم به‌عنوان فرزند می‌تواند احساس سختی ایجاد کند، اما مهم است که به یاد داشته باشید که در این سفر تنها نیستید. در کلینیک سلامت مغز دانا، ما در ارائه پشتیبانی و منابع مناسب برای خانواده‌های متاثر از ADHD تخصص داریم و به شما کمک می‌کنیم محیطی پرورش دهید که هم شما و هم فرزندتان بتوانید در آن رشد کنید.

تیم متخصص ما متعهد است که شما را با استراتژی هایی تقویت کند که درک، ارتباطات و رشد را ارتقا می دهد. اجازه ندهید چالش‌های ADHD خانواده شما را تحت تاثیر بگذارد – همین امروز با کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید و اولین قدم را به سوی آینده ای روشن تر و هماهنگ تر با هم بردارید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

برداشتن اولین قدم اغلب سخت ترین است. مرکز سلامت مغز آن را ساده کرده است. برای رزرو نوبت و شروع سفر خود به سمت بهبودی، اینجا کلیک کنید.

ا‌مروزه با پیشرفت علم تکنیک های مختلفی برای درمان اختلالات روانی ایجاد شده است که بسته به شرایط شما میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. میتوانید از کارشناسان انستیتو سلامت مغز دانا کمک بگیرید تا بهترین و موثرترین درمان برای خود را بیابید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس  بگیرید.

همین الان می توانید وقت ارزیابی خود را تعیین کنید! روی لینک زیر کلیک کنید:

 

 

علت بیش فعالی چیست؟ عامل اصلی بروز اختلال ADHD

اثربخشی داروهای ADHD: نشانه‌ هایی که داروی بیش فعالی برایتان موثر نیست

آیا من ADHD دارم؟ برای تشخیص و درمان بیش فعالی چه باید کرد و کجا مراجعه کرد

 

به این مقاله امتیاز دهید