07136476172 - 09172030360 [email protected]

وقتی یک نوجوان افسردگی دارد، مشاوره و داروهای ضد افسردگی اغلب به عنوان گزینه های درمانی ارائه می شود، به خصوص اگر افسردگی متوسط ​​یا شدید در نظر گرفته شود. اما شاید نگران عوارض داروی سرترالین یا دیگر داروهای ضد افسردگی برای نوجوانان باشید.

اگر برای نوجوان شما یک داروی ضدافسردگی مانند یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) تجویز شود، طبیعی است که در مورد نحوه عملکرد و بی خطر بودن آن سؤالاتی داشته باشید. برای شما و خانواده تان مهم است که در مورد داروی ضد افسردگی آموزش ببینید تا بتوانید به نوجوان خود کمک کنید مزایا و اثرات نامطلوب بالقوه (و نحوه مدیریت آنها) را درک کند.

اثربخشی داروهای ضد افسردگی برای نوجوان و عوارض داروی سرترالین برای نوجوانان

داروهای ضد افسردگی برای کمک به علائم ناراحت کننده و حتی ناتوان کننده افسردگی وجود دارند. داروهای ضد افسردگی می توانند خلق و خو، اشتها، خواب و توانایی تمرکز نوجوان شما را بهبود بخشند و حتی ممکن است دردهای جسمی را که گاهی اوقات با افسردگی همراه است، تسکین دهند. این داروها همچنین به درمان علائم اضطراب نیز کمک می کنند.

مهمتر از همه، از آنجا که افسردگی می تواند منجر به خودکشی شود، درمان موثر نوجوانان مبتلا به افسردگی که افکار خودکشی را تجربه می کنند بسیار مهم است.

اگر نوجوان شما با یک درمانگر یا روانپزشک هم همکاری کند، داروهای ضد افسردگی می توانند موثرتر هم واقع شوند. (خواندن این مطلب را از دست ندهید: فوق تخصص روانپزشک کودک و نوجوان شیراز)

در طول مشاوره، نوجوان شما مهارت های مقابله ای را برای کمک به مقابله با عوامل استرس زای زندگی می آموزد. نوجوان شما همچنین علل احتمالی افسردگی را بررسی می کند و در مورد مسائلی صحبت می کند که ممکن است از افشای آن برای دوستان یا خانواده احساس راحتی نکند.

یک متخصص سلامت روان می تواند یک یار فوق العاده برای والدین یک نوجوان مبتلا به افسردگی باشد. این متخصصان اطلاعات و منابع زیادی در مورد این اختلال دارند و می توانند بینش ارزشمندی را در مورد بهترین راه را برای درمان افسردگی نوجوانان ارائه دهند.

اثرات نامطلوب بالقوه داروهای ضدافسردگی نوجوانان

همه داروها عوارض جانبی دارند. اگر پزشک یا روانپزشک شما یک داروی ضدافسردگی را پیشنهاد کند، می‌توانید درباره عوارض جانبی رایج آن دارو سوال بپرسید.

عوارض داروی سرترالین برای نوجوانان

یکی از رایج‌ترین کلاس‌های تجویز شده از داروهای ضد افسردگی برای افسردگی نوجوانان، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است.

در حالی که این داروها می توانند ایمن و موثر باشند، می توانند عوارض جانبی زیر را نیز داشته باشند:

  • حالت تهوع
  • اسهال
  • بی خوابی
  • آرام بخشی زیاد
  • سردرد
  • خشکی دهان
  • سرگیجه
  • افزایش وزن
  • عوارض جنسی

بسیاری از داروهای ضد افسردگی، عوارض جانبی خفیف و موقتی دارند. زمانی که نوجوان شما برای اولین بار دارو را شروع می کند، برای او مهم است که بداند ناراحتی جسمی احتمالاً به زودی بهبود می یابد.

اگرچه لزوماً یک عیب نیست، اما برای والدین و نوجوانان مهم است که بدانند داروها فوراً اثر نمی کنند. به طور متوسط ​​چهار تا شش هفته طول می کشد تا اثر کامل داروهای ضد افسردگی احساس شود.

درست همانطور که بهبود عوارض جانبی زمان می برد، همچنین مدتی طول می کشد تا دارو به طور کامل عمل کند. بحث از قبل در مورد نحوه عملکرد داروهای ضد افسردگی با نوجوانتان به هر دوی شما کمک می کند تا زمانی که افسردگی فرزندتان بلافاصله بهبود نمی یابد، ناامید نشوید.

خطر خودکشی نوجوانان با داروهای ضدافسردگی

عوارض داروی سرترالین برای نوجوانان

سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار می دهد که بزرگسالان جوان بین 18 تا 24 سال که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند ممکن است در معرض خطر افزایش افکار و اقدامات خودکشی باشند. این سازمان از تولیدکنندگان دارو درخواست کرد که این خطر را با هشداری روی بسته بندی داروهایی که تولید می کنند (به نام هشدار جعبه سیاه) نشان دهند.

والدین، مراقبان و متخصصان باید مراقب افزایش احتمالی تفکر و رفتار خودکشی در کودکان و نوجوانان مصرف کننده داروهای ضد افسردگی باشند.

در نوجوانان افسرده مراقب چه چیزی باید بود

نوجوان شما از بسیاری جهات با دیگری فرق دارد- از شخصیت تا سرگرمی. آنها همچنین در نحوه پاسخ به یک داروی ضد افسردگی منحصر به فرد هستند. در حالی که بسیاری از نوجوانان افزایش افکار خودکشی را تجربه نمی کنند، اما ممکن است.

FDA توصیه می کند به دنبال علائم هشدار دهنده زیر باشید که ممکن است نشان دهد نوجوان شما به فکر خودکشی است یا از نظر روانی بدتر می شود:

  • بیان افکار جدید یا مداوم درباره خودکشی
  • تشدید افسردگی
  • اضطراب
  • تحریک
  • احساس بیقراری (آکاتیزیا)
  • موارد وحشت زدگی
  • بی خوابی
  • تحریک پذیری جدید یا بدتر شدن آن
  • رفتار پرخاشگرانه
  • خصومت یا تکانشگری
  • تغییرات غیرمعمول در رفتار
  • هیپومانیا یا شیدایی

آشنایی با این علائم و درگیر ماندن و هوشیاری به ویژه در طول چند ماه اول درمان، و همچنین زمانی که تغییراتی در برنامه درمانی نوجوان شما ایجاد می شود (مانند افزایش یا کاهش دوز، افزودن داروهای جدید، قطع دارو یا تغییر در دارو) بسیار مهم است.

اگر متوجه این علائم شدید یا نوجوانتان توجه شما را به هر یک از آنها جلب کرد، ضروری است که فوراً با پزشک، روانپزشک یا مشاور نوجوانتان صحبت کنید.

اقدامات بعدی

اگر نوجوان شما افسردگی دارد، برای شما و نوجوانتان مهم است که در مورد مزایا و معایب مصرف داروهای ضد افسردگی با پزشک نوجوان خود صحبت کنید.

نوجوانان باید داروهای ضدافسردگی خود را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنند، معمولاً روزانه. اگر فرزندتان داروها یا مکمل های دیگری مصرف می کند، به پزشک نوجوان خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است با داروهای ضد افسردگی تداخل داشته باشد.

شما و نوجوانتان همچنین باید بدانید که داروهای ضد افسردگی هرگز نباید ناگهانی قطع شوند. اگر نوجوان شما به طور ناگهانی مصرف داروهای ضد افسردگی خود را متوقف کند، ممکن است علائم ترک را تجربه کند.

اگر شما یا نوجوانتان فکر می کنید زمان تغییر دارو یا تغییر دوز فرا رسیده است، با روانپزشک نوجوان خود در مورد کاهش تدریجی دارو صحبت کنید.

حرف آخر

نوجوانان مبتلا به افسردگی ممکن است در خوابیدن، مسائل مربوط به غذا خوردن و در امور مدرسه یا با دوستان خود مشکل داشته باشند. برای برخی از نوجوانان، داروهای ضد افسردگی ممکن است بتواند کمک کننده باشد. هنگام انتخاب درمان، شما و خانواده تان باید با مزایا و معایب این داروها آشنا شوید تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید.

افسردگی می تواند عواقب جدی و حتی مرگبار داشته باشد – اما شناخت زودهنگام، مداخله و درمان می تواند به بهبودی کل خانواده شما کمک کند. داروهای ضد افسردگی و مشاوره می توانند تفاوت زیادی برای نوجوان افسرده ایجاد کنند و همچنین به خانواده شما اطلاعات و راهکارهایی برای مقابله ارائه می دهند.

در انستیتو سلامت مغز دانا مفتخریم با ارائه تکنیک‌های علمی به بهبود افسردگی نوجوان شما کمک کنیم.مغز ما تا حد زیادی تعیین می کند که چه کسی هستیم، چه کاری انجام می دهیم و چگونه رفتار می‌کنیم. برنامه های جامع ما می تواند به نوجوان شما کمک کند تا سلامت روان خود را ارتقا بخشد. برای اطلاعات بیشتر واحد افسردگی را در سایت ما ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.

هرگز علائم یا نشانه های افسردگی را نادیده نگیرید. افسردگی قابل درمان است و هم برای شما و هم برای نوجوانتان کمک وجود دارد. در صورت عدم درمان، افسردگی می تواند منجر به افکار خودکشی یا حتی خود آن عمل شود.

همین الان می توانید وقت ارزیابی خود را تعیین کنید! روی لینک زیر کلیک کنید:

 

اگر نوجوان شما در مورد خودکشی صحبت کرد یا اقدام به خودکشی کرد، فورا کمک بگیرید. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) از خودکشی به عنوان سومین عامل مرگ و میر در افراد بین 10 تا 24 سال یاد می کند.

شاید این مطلب برایتان جالب باشد:

5 نکته ساده برای بهبود عادات خواب نوجوانان

در طول همه گیری، نوجوانان به میزان بیشتری علائم افسردگی را تجربه کردند

روش های نوین در درمان افسردگی

به این مقاله امتیاز دهید