07136476172 - 09172030360 [email protected]

درمان افسردگی کودکان: آیا داروی ضدافسردگی باید مصرف شود؟  با هم بشنویم:

گزینه‌های متعددی برای درمان افسردگی کودکان وجود دارد، اما انتخابی که برای درمان فرزندتان انجام می‌دهید می‌تواند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد.

در حالی که تحقیقات نشان می‌دهد داروهای ضد افسردگی اغلب در درمان افسردگی اساسی و اضطراب در کودکان و نوجوانان مؤثر هستند، اما درک مزایا و معایب و نحوه عملکرد آنها در بدن‌ کودکان ضروری است. این مقاله به شما کمک می کند تشخیص دهید که آیا داروهای ضد افسردگی برای کودک شما مناسب هستند یا خیر.

اگر کودک شما مضطرب یا افسرده است چه باید کرد؟

قبل از اینکه کودک شما داروی ضد افسردگی را شروع کند، پزشک او می خواهد یک معاینه فیزیکی انجام دهد و سابقه پزشکی او را برای رد هر گونه بیماری که ممکن است باعث علائم او شود، بررسی کند.

اگر این آزمایشات خوب باشد، ممکن است فرزند شما برای ارزیابی رسمی به یک متخصص سلامت روان ارجاع داده شود. این ارزیابی اطلاعات مهمی مانند سابقه خانوادگی، رفتارهایی که در کودک خود مشاهده می کنید و هر عامل خطری که ممکن است برای آسیب رساندن به خود وجود داشته باشد را جمع آوری می کند.

ارزیابی روانپزشکی معمولاً توسط فردی انجام می شود که تجربه ای در ارزیابی کودکان از نظر بیماری روانی دارد. این می تواند شامل یک متخصص اطفال، پزشک خانواده، یا یک روانپزشک یا روانشناس باشد، ترجیحاً فردی که در سلامت روان کودکان متخصص است.

درک همه این عوامل به شما و متخصص سلامت روان شما کمک می کند تا بهترین اقدام را برای فرزندتان انتخاب کنید، که ممکن است شامل داروهای ضد افسردگی باشد یا نباشد.

خواندن این مطلب را از دست ندهید: بهترین روانپزشک کودک در شیراز

شروع مصرف داروهای ضد افسردگی در کودک

اگر شما و پزشکتان تصمیم بگیرید که یک داروی ضد افسردگی ضروری است، کودک شما با کمترین دوز ممکن شروع می کند. اگر به علائم کودک شما کمکی نمی کند، ممکن است نیاز باشد این مورد تنظیم شود.

خطر افکار و/یا رفتار خودکشی در چند ماه اول شروع یک داروی ضدافسردگی و همچنین در صورت افزایش یا کاهش دوز بیشتر است، بنابراین در این زمان‌ها به خصوص مراقب رفتار کودک خود باشید. متخصص سلامت روان شما همچنین می خواهد کودک شما را به دقت تحت نظر داشته باشد.

داروهای ضد افسردگی تایید شده برای کودکان

از پنج دسته اصلی داروهای ضد افسردگی، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و مهارکننده‌های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRIs) رایج‌ترین داروهای تجویز شده برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اضطراب و افسردگی هستند.

داروهای ضد افسردگی

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) اولین گزینه دارویی برای کودکان مبتلا به افسردگی در نظر گرفته می شود.

پروزاک (فلوکستین) توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای درمان افسردگی در کودکان و نوجوانان (سن 8 سال و بالاتر) تایید شده است. Lexapro (اسکیتالوپرام) برای درمان نوجوانان (سن 12 سال و بالاتر) مبتلا به افسردگی تایید شده است.

هیچ داروی ضد افسردگی دیگری توسط FDA برای درمان افسردگی در کودکان و نوجوانان تایید نشده است. با این حال، پزشک کودک شما ممکن است داروهای ضد افسردگی دیگری را تجویز کند که برای بزرگسالان تایید شده است. این به عنوان استفاده خارج از برچسب نامیده می شود و روشی نسبتاً رایج است.

داروهای ضد افسردگی برای اضطراب

سه داروی دسته SSRI دارای تاییدیه FDA برای استفاده در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) هستند. در حالی که این داروهای SSRI برای درمان وسواس یا OCD در کودکان توسط FDA تایید شده اند، اما برای اضطراب کودکان غیر OCD تایید نشده اند.

  • لووکس (فلووکسامین): برای کودکان 8 سال و بالاتر تایید شده است
  • پروزاک (فلوکستین): برای کودکان 8 سال و بالاتر تایید شده است
  • Zoloft (سرترالین): برای کودکان 6 سال و بالاتر تایید شده است

دو داروی ضد افسردگی غیر SSRI برای درمان اختلال اضطراب فراگیر در کودکان (سنین 7 سال و بالاتر) توسط FDA تایید شده است: یک داروی SNRI، سیمبالتا (دولوکستین)، و یک آنتی دپرسانت غیر معمول، آنافرانیل (کلومیپرامین).

عوارض جانبی جدی

جدی ترین عارضه جانبی بالقوه استفاده از داروهای ضد افسردگی در افراد تا سن 25 سالگی، پتانسیل آنها برای افزایش خطر افکار و رفتارهای خودکشی است. اگرچه این عارضه جانبی نادر است، در سال 2004، FDA در مورد افزایش خطر افکار و/یا رفتارهای خودکشی در جوانانی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند هشدار جدی داد..

در صورت عدم درمان، افسردگی می تواند منجر به عواقب جدی از جمله اقدام به خودکشی یا خودکشی کامل، اعتیاد و آسیب رساندن به خود شود. به همین دلیل مهم است که جوانب مثبت و منفی داروهای ضد افسردگی را بسنجید. اگر فرزند شما افسردگی متوسط ​​تا شدید داشته باشد، مزایای استفاده از داروهای ضد افسردگی معمولاً بر خطرات عوارض جانبی بالقوه بیشتر است.

نشانه های افکار خودکشی در کودکان

علائم هشداردهنده افکار خودکشی ممکن است خیلی واضح نباشد، به همین دلیل است که شما باید زمانی که کودکتان برای اولین بار داروی ضد افسردگی را شروع می کند یا هر زمان که دوزش تغییر می کند، به دقت مراقب او باشید. علائم هشدار دهنده ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رفتار پرخاشگرانه یا خصمانه
  • اضطراب یا بی قراری
  • تغییر در شخصیت (تبدیل شدن از فردی خوش بین به فردی ساکت)
  • ابراز ناامیدی در مورد آینده (به عنوان مثال، “دیگر لازم نیست نگران من باشید”)
  • احساس بی ارزشی
  • شرم، احساس گناه، یا نفرت از خود
  • اظهارات مکرر یا پست گذاشتن در رسانه های اجتماعی در مورد آسیب رساندن به خود یا خودکشی (مثلاً “کاش می مردم”)
  • بخشیدن وسایل
  • بی توجهی به ظاهر شخصی
  • اشتغال به مرگ در مکالمه، نوشتن یا نقاشی
  • رفتارهای پرخطر (مانند مصرف مواد، رانندگی بی‌احتیاط و بی‌احتیاطی جنسی)
  • فرار از خانه
  • تغییرات خواب، اشتها یا انرژی
  • کناره گیری از دوستان و خانواده

اگر هر یک از این علائم را در کودک خود مشاهده کردید، به خصوص اگر جدید هستند یا به طور محسوسی بدتر از قبل هستند، حتماً در اسرع وقت با پزشک صحبت کنید.

روش های سریع و جدید درمان افسردگی در شیراز با تکنولوژی های جدید

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) شکلی از تحریک مغز است. با این حال، TMS کمتر از شوک تراپی تهاجمی است و با قرار دادن یک دستگاه کوچک روی جمجمه برای تحریک نورون های مغز عمل می کند. این امر فعالیت آنها را تغییر می دهد و در نتیجه احساس افسردگی را کاهش می دهد.

اگر از افسردگی شدید رنج می برید که به دارو مقاوم بوده است، درمان TMS میتواند یک گزینه مناسب برای شما باشد. درمان با تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) یک درمان غیرتهاجمی است. پالس های انرژی مغناطیسی مکرر را به مناطقی از مغز که در خلق و خوی درگیر هستند هدایت می کند. این پالس های مغناطیسی بدون درد از جمجمه عبور می کنند و سلول های مغزی را تحریک می کنند.این موضوع می تواند ارتباط بین قسمت های مختلف مغز را بهبود ببخشد و علائم افسردگی را کاهش دهد.

برای دیدن واحد تحریک مغناطیسی مغز در کلینیک سلامت مغز دانا اینجا کلیک کنید: تحریک مغناطیسی مغز در شیراز

تحریک عصب واگ

تحریک عصب واگ (VNS) نیز پالس های الکتریکی را به مغز می فرستد، این بار از طریق عصب واگ. با این حال، یک تفاوت بین VNS و گزینه های دیگر این است که اغلب شامل کاشت یک دستگاه در قفسه سینه است.

نوروفیدبک

علوم اعصاب ثابت کرده است که تمرینات مکرر شبکه های مغزی، مانند تمرینهای مرتبط با نوروفیدبک، توانایی تغییر شکل مغز را دارد. این موضوع به بهینه سازی الگوهای امواج مغزی کمک می کند و در عین حال ارتباطات بین نورون ها و شبکه ها را تقویت می کند.

درمان نوروفیدبک همچنین سیستم عصبی پاراسمپاتیک را بهبود می بخشد و در عین حال فشار خون و ضربان قلب را کاهش می دهد. پس از 20 تا 60 جلسه نوروفیدبک، بسیاری از بیماران کاهش علائم اضطراب و افسردگی خود را تجربه می کنند.

اگر میخواهید از نوروفیدبک و چگونگی انجام آن بیشتر بدانید این مطلب را از دست ندهید: نوروفیدبک چیست؟تعریف،انواع و کاربرد آن و مرکز ارائه دهنده در شیراز

تحریک ترانس کرانیال (tDCS)

تحریک فرا جمجمه ای ابزار جدیدی است که به کسانی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند کمک می کند. روش تحریک فراجمجمه ای مغز میتواند به عنوان یک ابزار مفید در یک رویکرد جامع برای بهبودی طولانی مدت و پایدار بیماران مبتلا به افسردگی استفاده شود.

معجزه برای درمان افسردگی

 

در طول یک جلسه، بیماران میتوانند بهبود خلق و خو و آرامش را احساس کنند. حتی پس از پایان جلسه، مغز میتواند به لطف نورپلاستیسیتی یا توانایی طبیعی خود برای تغییر، به سیم کشی مجدد و بهبود خود ادامه دهد. بیماران میتوانند با جلسات مکرر دستاوردها را تثبیت کنند. و پزشکان می توانند تغییرات طولانی مدت در مغز را با تکنیک های تصویربرداری (مانند fMRI یا qEEG) بررسی کنند.

درباره درمان افسردگی بدون دارو با تحریک الکتریکی مغز tDCS بیشتر بدانید: درمان افسردگی بدون دارو با تحریک الکتریکی مغز tDCS در شیراز

درمان افسردگی در شیراز با تحریک الکتریکی به روش tACS

tACS نوعی تحریک غیرتهاجمی مغز است. از جریان الکتریکی ضعیفی استفاده می‌کند که از طریق الکترودهایی که روی پوست سر قرار می‌گیرند برای هدف قرار دادن نواحی خاص مغز ارسال می‌شود. با تعدیل فعالیت مغز، tACS پتانسیل بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی را دارد.

ما درمان افسردگی با تحریک الکتریکی به روش tACS را به عنوان یک گزینه امیدوارکننده در کنار درمان‌های رایج ارائه می‌کنیم. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه tACS می تواند برای شما مفید باشد، برای مشاوره رایگان با تیم ما تماس بگیرید. ما نیازهای فردی شما را مورد بحث قرار می دهیم و یک برنامه درمانی شخصی ایجاد می کنیم تا به شما کمک کند تسکین پیدا کنید و زندگی خود را بازیابی کنید. به یاد داشته باشید، امید وجود دارد و روزهای روشن تری در پیش است.

درباره ی درمان افسردگی با تحریک الکتریکی به روش tACS در این مطلب به طور مفصل بخوانید: درمان افسردگی با تحریک الکتریکی بدون دارو: تاثیر و عوارض

این چه معنایی برای شما دارد

تشخیص اینکه آیا فرزند شما افسرده است یا واکنش خفیفی به یک رویداد منفی نشان می دهد دشوار است، اما شما تنها نیستید. بسیاری از والدین با درک اینکه فرزندشان چه فکر و چه احساسی دارد مشکل دارند. خوشبختانه راه های زیادی برای یافتن حمایت و درمان وجود دارد.

اگر چندین مورد از علائم ذکر شده را در کودک خود مشاهده کردید، مهم است که از متخصص کمک بگیرید.

تشخیص و درمان زودهنگام افسردگی می تواند تفاوت بزرگی در زندگی فرزند شما ایجاد کند. اینجا در کلینیک سلامت مغز دانا، تیم ما متشکل از متخصصان باتجربه سلامت روان به کودکان و نوجوانان کمک می کند تا بر افسردگی غلبه کنند و زندگی شاد و سالمی داشته باشند.

اگر فکر می کنید فرزندتان ممکن است افسرده باشد منتظر نمانید. برای مشاوره و تست افسردگی در کودکان همین امروز با کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید، شما تنها نیستید. با حمایت مناسب، کودک شما می تواند احساس بهتری داشته باشد.

برداشتن اولین قدم اغلب سخت ترین است. مرکز سلامت مغز آن را ساده کرده است. برای رزرو نوبت و تست افسردگی در کودکان، اینجا کلیک کنید.

همین حالا می توانید نوبت خود را از طریق لینک زیر رزرو کنید!

شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

 

تست افسردگی در کودکان: علائم کودک افسرده

افسردگی در کودکان چه علائمی دارد؟ درمان کودک افسرده

 

متخصص روانپزشکی کودکان شیراز

مرکز استعدادیابی کودکان در شیراز

 

به این مقاله امتیاز دهید