روش جایگزین جراحی وسواس در شیراز با هم بشنویم:
آیا از بند وسواس فکری-عملی رها نمی شوید؟ آیا انقدر وسواس شما را اذیت کرده که به دنبال جراحی وسواس در شیراز هستید؟ راه حلهای بهتری وجود دارد! تحریک مغناطیسی مغز (TMS)، یک روش درمانی نوین و غیرتهاجمی است که میتواند به شما کمک کند تا از شر وسواسهای آزاردهنده خلاص شوید. قبل از آنکه به در مورد این روش جایگزین صحبت کنیم کمی در مورد جراحی وسواس توضیح می دهیم.
اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) 2 تا 3 درصد جمعیت را تحت تأثیر قرار میدهد. این اختلال شامل افکار مداوم (وسواسها)، رفتارهای تکراری غیرقابل کنترل (اجبارها) و اضطراب است. بیش از 20 درصد موارد به دارودرمانی مقاوم هستند، اما با جراحی یا “رادیوسرجری” بهبود مییابند. قطع برخی از مدارهای بین لوب پیشانی و سایر قسمتهای مغز، بهبود علائم OCD را نشان داده است.
جراحی وسواس
OCD را میتوان با جراحی استریوتاکتیک هدایتشده توسط تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) درمان کرد. بیماران با استفاده از آزمایشهای عملکردی و MRI برای یافتن مناطقی که باعث ایجاد OCD در بیمار میشوند، مورد بررسی قرار میگیرند. یک ابزار روی سر قرار میگیرد. MRI انجام میشود و بیمار به اتاق عمل منتقل میشود. تحت بیهوشی عمومی، دو سوراخ در ناحیه پیشانی ایجاد میشود که از طریق آنها یک پروب گرم وارد میشود و ضایعاتی به اندازه یک دانه برنج ایجاد میکند که مناطق مختلف مغز را قطع میکند. مدت تقریبی این عمل چهار ساعت است.
پس از جراحی OCD، بیماران تا حدودی گیج میشوند و سردردهای متوسطی را تجربه میکنند. آنها همچنین ممکن است تب، حالت تهوع و استفراغ را تجربه کنند. آنها معمولاً سه روز در بیمارستان میمانند. وسواسهای OCD شروع به ناپدید شدن میکنند، اما بهبود کامل پس از یک سال ظاهر میشود که بیمار خود را به طور قابل توجهی کمتر وسواسی و اجباری مییابد.
درمان دیگر، رادیوسرجری با “چاقوی گاما” است. بیمار با یک ابزار استریوتاکتیک مجهز میشود و وارد چاقوی گاما میشود که شامل یک سیستم تابش مشابه MRI است و نیازی به بیهوشی ندارد. بیمار حدود سه ساعت در این دستگاه میماند و دو ساعت پس از عمل بیمارستان را ترک میکند. بیمار هیچ ناراحتی را تجربه نمیکند و رفتار وسواسی از شش ماه تا یک سال، به تدریج و به آرامی بهبود مییابد.
TMS چیست و چگونه مس تواند جایگزین جراحی وسواس شود؟
TMS روشی است که در آن از پالسهای مغناطیسی برای تحریک نواحی خاصی از مغز استفاده میشود. این پالسها هیچ دردی ندارند و به سادگی با قرار دادن یک کویل روی سر بیمار اعمال میشوند. با تحریک این نواحی، عملکرد مدارهای عصبی مرتبط با وسواس تنظیم شده و علائم بیماری کاهش مییابند.
چرا TMS را انتخاب کنیم؟
- بدون درد و خونریزی: برخلاف جراحی، TMS هیچ برشی در بدن ایجاد نمیکند و بیمار نیازی به بیهوشی ندارد.
- عوارض جانبی بسیار کم: شایعترین عارضه جانبی TMS سردرد خفیف است که معمولاً با مصرف مسکن برطرف میشود.
- اثربخشی بالا: مطالعات متعدد نشان دادهاند که TMS در کاهش علائم وسواس فکری-عملی بسیار مؤثر است.
- سرعت عمل بالا: معمولاً پس از چند جلسه TMS، بیماران بهبود قابل توجهی را تجربه میکنند.
- تکرارپذیری: در صورت نیاز، جلسات TMS را میتوان تکرار کرد.
TMS چگونه به من کمک میکند؟
- کاهش افکار وسواسی: TMS میتواند شدت و فراوانی افکار مزاحم را کاهش دهد.
- کاهش رفتارهای اجباری: با کاهش اضطراب ناشی از افکار وسواسی، نیاز به انجام رفتارهای تکراری نیز کاهش مییابد.
- بهبود کیفیت زندگی: با کاهش علائم بیماری، کیفیت زندگی شما به طور قابل توجهی بهبود خواهد یافت.
کلینیک سلامت مغز دانا در شیراز با بهرهگیری از پیشرفتهترین دستگاههای TMS و تیم متخصص، آماده ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به وسواس فکری-عملی است.
مزایای درمان با TMS در کلینیک دانا:
- تیم تخصصی: پزشکان و روانشناسان با تجربه و متخصص در زمینه درمان اختلالات وسواسی
- دستگاههای پیشرفته: استفاده از جدیدترین دستگاههای TMS برای حصول بهترین نتایج
- محیطی آرام و دلنشین: فضایی آرام و مناسب برای انجام جلسات درمانی
- مشاوره روانشناسی: علاوه بر TMS، خدمات مشاوره روانشناسی نیز به بیماران ارائه میشود.
اگر از وسواس رنج میبرید و به دنبال راه حلی ایمن و مؤثر هستید، TMS میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. برای ارزیابی بیشتر می توانید نوبت خود را از طریق لینک زیر رزرو کنید:
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.