طول درمان افسردگی با دارو چقدر است؟ + معرفی سریعترین روش درمانی با هم بشنویم:
داروهای ضد افسردگی می توانند ابزار مهمی برای درمان علائم افسردگی باشند، اما فوراً عمل نمی کنند. اکثر داروهای ضد افسردگی علائم مربوط به افسردگی، اضطراب و سایر بیماری هایی را که برای آنها تجویز شده اند، تسکین نمی دهند. زمان میبرد تا در طول درمان افسردگی این داروها بر انتقالدهندههای عصبی در مغز تأثیر بگذارند که در خلق و خو، انرژی و سطح استرس نقش دارند. ممکن است در هفته اول یا دو هفته اول متوجه تغییرات کمی شوید، اما ممکن است چندین هفته طول بکشد تا فواید کامل آن را تجربه کنید.
- طول درمان افسردگی در یک نگاه
- داروهای ضد افسردگی چیست؟
- مدت زمان اثرگذاری انواع مختلف داروهای ضد افسردگی چقدر است؟
- در طول درمان افسردگی هنگام شروع یک داروی ضد افسردگی چه چیزی را باید انتظار داشت؟
- مدیریت شرایط در طول درمان افسردگی در حالی که منتظر نتیجه هستید
- مقابله با عوارض جانبی
- مراقب سندرم قطع مصرف باشید
- در نظر گرفتن تغییر در دارو یا دوز برای کاهش طول درمان افسردگی
- روش های سریع و جدید درمان افسردگی در شیراز با تکنولوژی های جدید
- درمان افسردگی در شیراز در کلینیک سلامت مغز دانا
طول درمان افسردگی در یک نگاه
داروهای ضد افسردگی می توانند به مبارزه با علائم افسردگی و اضطراب کمک کنند، اما شما باید آنها را به طور منظم و مداوم برای چندین هفته یا حتی ماه ها قبل از اینکه متوجه تغییرات شوید مصرف کنید. اما تحقیقات از روش های نوروتکنولوژی جدیدی حمایت می کند که نویدبخش درمان سریعتر و طولانی تر افسردگی است و کلینیک سلامت مغز دانا مفتخر به ارائه آنهاست.
اگر با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، بدانید که امید وجود دارد. کلینیک سلامت مغز دانا اینجاست تا شما را به سوی آینده ای روشن تر راهنمایی کند. برای گرفتن مشاوره دریغ نکنید. به یاد داشته باشید، شما شایسته احساس بهتر هستید، و کمک در دسترس است.
برای گرفتن نوبت برای اولین وقت موجود آماده هستید؟
ما درک می کنیم که شروع درمان می تواند دلهره آور باشد. کلینیک سلامت مغز دانا این امکان را برای شما فراهم کرده است که اولین قدم را در جهت بهبودی بردارید. برای تعیین وقت مشاوره و بحث در مورد نیازهای فردی خود، روی لینک زیر کلیک کنید. ما با هم می توانیم با افسردگی مبارزه کنیم و به شما کمک کنیم تا زندگی خود را بازیابی کنید.
داروهای ضد افسردگی چیست؟
داروهای ضد افسردگی داروهایی هستند که با تأثیر بر انتقال دهنده های عصبی مغز – پیام رسان های شیمیایی که مسئول تنظیم خواب، خلق و خو، اضطراب، انگیزه و سایر عملکردها و حالات هستند، عمل می کنند.
پزشکان اغلب داروهای ضد افسردگی را برای کمک به کاهش علائم زیر تجویز می کنند:
- افسردگی
- اضطراب
- اختلال وسواس اجباری (OCD)
- اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)
- آگورافوبیا
- اختلال هراس
کلاس های رایج داروهای ضد افسردگی و مثال ها
داروهای ضد افسردگی به طور کلی به چند دسته تقسیم می شوند. داروها در هر کلاس مشابه هستند، اما یکسان نیستند.
مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs):
پروزاک (فلوکستین). پاکسیل و پکسوا (پاروکستین)؛ زولافت (سرترالین)؛ سلکسا (سیتالوپرام)؛ Lexapro (اسیتالوپرام)
مهارکننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRIs):
سیمبالتا (دولوکستین)؛ افکسور XR (ونلافاکسین)؛ پریستیک (دسوونلافاکسین)؛ فتزیما (لوومیلناسیپران)
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs):
توفرانیل (ایمی پرامین)؛ پاملور (نورتریپتیلین)؛ آمی تریپتیلین؛ دوکسپین; نورپرامین (دزیپرامین)
مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs):
Parnate (ترانیل سیپرومین). ناردیل (فنلزین)؛ مارپلان (ایزوکاربوکسازید)؛ امسام (سلژیلین)
داروهای ضد افسردگی آتیپیک:
ترازودون. رمرون (میرتازاپین)؛ ترینتلیکس (ورتیوکستین)؛ ویبرید (ویلازودون)؛ Wellbutrin SR و Wellbutrin XL (بوپروپیون)؛ و غیره
اکثر آنها به شکل قرص در دسترس هستند. امسام از طریق چسب پوستی جذب می شود.
هنگام درمان افسردگی، پزشکان اغلب «پاسخ به درمان» را به عنوان کاهش 50 درصدی نمره مقیاس رتبه بندی افسردگی همیلتون (HAM-D) در مقایسه با نمره اولیه (پایه) بیمار تعریف می کنند. کاهش 20 تا 33 درصدی در نمره HAM-D اغلب به عنوان شروع بهبود در نظر گرفته می شود.
مدت زمان اثرگذاری انواع مختلف داروهای ضد افسردگی چقدر است؟
اثر داروهای ضدافسردگی بر حسب نوع زمان آنها متفاوت است، زیرا هر کلاس متفاوت عمل می کند. در هر صورت، احتمالاً تا چند هفته پس از شروع داروهای ضد افسردگی، بهبود قابل توجهی در علائم خود مشاهده نخواهید کرد.
در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که بسته به نوع دارویی که مصرف می کنید، چه زمانی احتمالاً علائمتان کاهش می یابد. نشانگرهای زیستی ممکن است از این پاسخ های ذهنی تر عقب بیفتند.
- مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs): حدود شش هفته
- مهارکنندههای بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI): یک تا چهار هفته
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs): دو تا چهار هفته
- مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs): در اوایل دو هفته و تا شش هفته
بیومارکر چیست؟ نشانگر زیستی (نشانگر بیولوژیکی) مولکولی در بدن است که وضعیت یا فرآیندی را نشان می دهد. پزشکان و محققان از نشانگرهای زیستی در تشخیص، درمان و آزمایش استفاده می کنند – به عنوان مثال، برای بررسی اینکه چگونه یک درمان سرطان خوب کار می کند یا برای تشخیص کلسترول بالا.
در طول درمان افسردگی هنگام شروع یک داروی ضد افسردگی چه چیزی را باید انتظار داشت؟
هنگامی که شروع به مصرف داروهای ضد افسردگی خود می کنید، ممکن است قبل از اینکه احساس بهتری داشته باشید، کمی احساس بدتری داشته باشید.
محققان بر این باور بودند که افزایش اولیه انرژی بعد از مصرف یک داروی ضد افسردگی گاهی اوقات افزایش خطر رفتارهای مضر را توضیح می دهد. با این حال، تحقیقات جدیدتر در مورد SSRI ها (متداول ترین کلاس دارویی تجویز شده) نشان می دهد که این اتفاق می افتد زیرا داروهای ضد افسردگی روی مواد شیمیایی مختلف در بدن شما کار می کنند و هر کدام در زمان های مختلف به سطوح بهینه خود می رسند.
وقتی داروی ضد افسردگی شما شروع به کمک کرد، چون دیگر احساس بهتری پیدا کردید مصرف آن را قطع نکنید. توقف ناگهانی آن ممکن است به معنای بازگشت علائم شما باشد – همراه با برخی عوارض جانبی ناخوشایند و احتمالاً خطرناک.
عوارض جانبی احتمالی داروهای ضد افسردگی
عوارض جانبی رایج داروهای ضد افسردگی عبارتند از:
- اختلالات خواب
- سردرد
- خستگی
- سرگیجه
- سبکی سر
- خشکی دهان
- عصبی بودن
- افزایش تعریق
- عوارض جنسی
- تاری دید
- حالت تهوع
اینها تنها برخی از عوارض جانبی هستند که در هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی می توانید با آن مواجه شوید. ممکن است یک یا چند مورد از این موارد را تجربه کنید یا اصلاً هیچ کدام را نداشته باشید. در مورد علائم نگران کننده با روانپزشک خود صحبت کنید.
مصرف داروی ضد افسردگی خود را متوقف نکنید زیرا باعث عوارض جانبی می شود یا ظاهراً اثر نمی کند. بدن شما ممکن است فقط به زمان برای تنظیم نیاز داشته باشد. عوارض جانبی معمولاً در طول زمان فروکش میکنند و بسیار قابل کنترلتر میشوند.
مدیریت شرایط در طول درمان افسردگی در حالی که منتظر نتیجه هستید
اگر تشخیص اضطراب دارید، پزشک ممکن است در ابتدا یک بنزودیازپین (داروی ضد اضطراب) همراه با داروی افسردگی برای شما تجویز کند. بنزودیازپین ها باعث کاهش سریعتر علائم می شوند.
بنزودیازپین ها خطر وابستگی و سوء مصرف را به همراه دارند، بنابراین پزشک ممکن است زمانی که داروی ضد افسردگی به سود کامل خود برسد، مصرف این دارو را برای شما متوقف کنند.
مقابله با عوارض جانبی
اگر عوارض جانبی مداوم هستند و مدیریت آن دشوار می شود، با پزشک خود در مورد امکان تغییر دوز یا دارو برای تطابق بهتر با نیازهای خود مشورت کنید.
مراقب سندرم قطع مصرف باشید
هرگز مصرف داروهای ضد افسردگی خود را بدون مشورت با پزشک خود قطع نکنید. قطع ناگهانی دارو می تواند باعث سندرم قطع داروی ضد افسردگی شود، مجموعه ای از اثرات ناخوشایند و در برخی موارد، اثرات خطرناک زمانی که مواد شیمیایی مغز شما خیلی سریع تغییر می کنند.
در نظر گرفتن تغییر در دارو یا دوز برای کاهش طول درمان افسردگی
روانپزشک شما باید فواید بالقوه هر دارویی را در مقابل خطرات و عوارض جانبی آن تعدیل کند. اثربخشی داروهای ضدافسردگی زمان می برد، اما با گذشت زمان، ممکن است متوجه شوید که داروی شما تسکین کافی را ایجاد نمی کند. در چنین مواردی، باید با پزشک خود همکاری کنید تا مراحل بعدی را مشخص کنید.
اگر شما و پزشکتان معتقدید که یک کارآزمایی کافی از درمان ضد افسردگی را بدون پیشرفت قابل توجه داشته اید یا اگر عوارض جانبی را غیرقابل تحمل می دانید، ممکن است تغییر دارو ضروری باشد. تغییر دارو را بدون نظارت پزشک انجام ندهید.
روش های سریع و جدید درمان افسردگی در شیراز با تکنولوژی های جدید
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) شکلی از تحریک مغز است. با این حال، TMS کمتر از شوک تراپی تهاجمی است و با قرار دادن یک دستگاه کوچک روی جمجمه برای تحریک نورون های مغز عمل می کند. این امر فعالیت آنها را تغییر می دهد و در نتیجه احساس افسردگی را کاهش می دهد.
اگر از افسردگی شدید رنج می برید که به دارو مقاوم بوده است، درمان TMS میتواند یک گزینه مناسب برای شما باشد. درمان با تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) یک درمان غیرتهاجمی است. پالس های انرژی مغناطیسی مکرر را به مناطقی از مغز که در خلق و خوی درگیر هستند هدایت می کند. این پالس های مغناطیسی بدون درد از جمجمه عبور می کنند و سلول های مغزی را تحریک می کنند.این موضوع می تواند ارتباط بین قسمت های مختلف مغز را بهبود ببخشد و علائم افسردگی را کاهش دهد.
تحریک عصب واگ
تحریک عصب واگ (VNS) نیز پالس های الکتریکی را به مغز می فرستد، این بار از طریق عصب واگ. با این حال، یک تفاوت بین VNS و گزینه های دیگر این است که اغلب شامل کاشت یک دستگاه در قفسه سینه است.
نوروفیدبک
علوم اعصاب ثابت کرده است که تمرینات مکرر شبکه های مغزی، مانند تمرینهای مرتبط با نوروفیدبک، توانایی تغییر شکل مغز را دارد. این موضوع به بهینه سازی الگوهای امواج مغزی کمک می کند و در عین حال ارتباطات بین نورون ها و شبکه ها را تقویت می کند.
درمان نوروفیدبک همچنین سیستم عصبی پاراسمپاتیک را بهبود می بخشد و در عین حال فشار خون و ضربان قلب را کاهش می دهد. پس از 20 تا 60 جلسه نوروفیدبک، بسیاری از بیماران کاهش علائم اضطراب و افسردگی خود را تجربه می کنند.
اگر میخواهید از نوروفیدبک و چگونگی انجام آن بیشتر بدانید این مطلب را از دست ندهید: نوروفیدبک چیست؟تعریف،انواع و کاربرد آن و مرکز ارائه دهنده در شیراز
تحریک ترانس کرانیال (tDCS)
تحریک فرا جمجمه ای ابزار جدیدی است که به کسانی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند کمک می کند. روش تحریک فراجمجمه ای مغز میتواند به عنوان یک ابزار مفید در یک رویکرد جامع برای بهبودی طولانی مدت و پایدار بیماران مبتلا به افسردگی استفاده شود.
در طول یک جلسه، بیماران میتوانند بهبود خلق و خو و آرامش را احساس کنند. حتی پس از پایان جلسه، مغز میتواند به لطف نورپلاستیسیتی یا توانایی طبیعی خود برای تغییر، به سیم کشی مجدد و بهبود خود ادامه دهد. بیماران میتوانند با جلسات مکرر دستاوردها را تثبیت کنند. و پزشکان می توانند تغییرات طولانی مدت در مغز را با تکنیک های تصویربرداری (مانند fMRI یا qEEG) بررسی کنند.
درباره درمان افسردگی بدون دارو با تحریک الکتریکی مغز tDCS بیشتر بدانید: درمان افسردگی بدون دارو با تحریک الکتریکی مغز tDCS در شیراز
درمان افسردگی در شیراز با تحریک الکتریکی به روش tACS
tACS نوعی تحریک غیرتهاجمی مغز است. از جریان الکتریکی ضعیفی استفاده میکند که از طریق الکترودهایی که روی پوست سر قرار میگیرند برای هدف قرار دادن نواحی خاص مغز ارسال میشود. با تعدیل فعالیت مغز، tACS پتانسیل بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی را دارد.
ما درمان افسردگی با تحریک الکتریکی به روش tACS را به عنوان یک گزینه امیدوارکننده در کنار درمانهای رایج ارائه میکنیم. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه tACS می تواند برای شما مفید باشد، برای مشاوره رایگان با تیم ما تماس بگیرید. ما نیازهای فردی شما را مورد بحث قرار می دهیم و یک برنامه درمانی شخصی ایجاد می کنیم تا به شما کمک کند تسکین پیدا کنید و زندگی خود را بازیابی کنید. به یاد داشته باشید، امید وجود دارد و روزهای روشن تری در پیش است.
درباره ی درمان افسردگی با تحریک الکتریکی به روش tACS در این مطلب به طور مفصل بخوانید: درمان افسردگی با تحریک الکتریکی بدون دارو: تاثیر و عوارض
درمان افسردگی در شیراز در کلینیک سلامت مغز دانا
افسردگی می تواند سایه ای سنگین و طولانی بر زندگی شما بیفکند، اما در کلینیک سلامت مغز دانا، نور امید وجود دارد. مرکز سلامت مغز که به دلیل تخصص و مراقبت دلسوزانه اش مشهور است، متحد شما در مبارزه با افسردگی است.
چرا کلینیک سلامت مغز دانا بهترین است؟
چیزهایی که مرکز سلامت مغز دانا را متمایز می کند:
تخصص بی بدیل و تیم چند تخصصی:
این کلینیک دارای تیمی از متخصصان مجرب با تجربه گسترده در درمان افسردگی است. شما از دانش و رویکرد شخصی سازی شده آنها سود خواهید برد.
روشهای درمان اثباتشده:
کلینیک سلامت مغز دانا از طیف گستردهای از درمانها، از رواندرمانی گرفته تا تکنولوژی های پیشرفته مانند تحریک الکتریکی، نقشه برداری مغز و نوروفیدبک استفاده میکند. این بهترین برنامه درمانی ممکن برای نیازهای منحصر به فرد شما را تضمین می کند.
لازم نیست افسردگی شما را تعریف کند. کلینیک سلامت مغز دانا اینجاست تا به شما کمک کند.
برای بازپس گیری زندگی خود آماده اید؟
برداشتن اولین قدم اغلب سخت ترین است. مرکز سلامت مغز آن را ساده کرده است. برای رزرو نوبت و شروع سفر خود به سمت بهبودی، اینجا کلیک کنید.
همین حالا می توانید نوبت خود را از طریق لینک زیر رزرو کنید!
شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.