سردرد آلرژی چیست؟ با هم بشنویم:
- سردرد شایع ترین نوع درد است
- انواع سردردهای آلرژیک
- سردردهای سینوسی
- میگرن مزمن
- علائم سردردهای آلرژیک
- میگرن علاوه بر درد روی سینوس ها، طیف متفاوتی از علائم را نیز دارد:
- چه چیزی باعث سردردهای آلرژیک می شود؟
- سردردهای سینوسی
- میگرن
- سردردهای آلرژیک چگونه تشخیص داده می شوند؟
- میگرن متفاوت ظاهر می شود. به سردردهای اخیر خود فکر کنید و این سوالات را از خود بپرسید:
- درمان سردردهای آلرژیک
- درباره نویسنده
سردرد شایع ترین نوع درد است
بسیاری از افراد در مدرسه یا محل کار دچار سردرد می شوند. سردرد آلرژی یکی از سردردهای شایعی است که افراد را به خصوص در فصل بهار و تابستان تحت تاثیر قرار می دهد. در حالی که برخی از سردردها – مانند سردردهای خوشه ای و سردردهای تنشی – می توانند خود به خود و بدون دلیل خاصی رخ دهند. سردردهای دیگر می توانند با شرایط بیرونی مانند آلرژی مرتبط باشند.
سردرد آلرژی به خودی خود یک تشخیص واقعی نیست، اما این باعث نمی شود که درد کمتر واقعی شود. این درد را می توان به عنوان احساس فشار در صورت توصیف کرد. در حالی که سینوس ها اغلب به عنوان علت سردرد مورد سرزنش قرار می گیرند، بسیاری از اوقات مشکل بیمار میگرن است. در اینجا خواهید فهمید که سردرد چگونه با آلرژی مرتبط است و چه کاری می توانید در مورد آنها انجام دهید.
انواع سردردهای آلرژیک
از نظر پزشکی، سردردهای آلرژیک جزطبقه بندی خاصی نیستند. آنها احتمالاً به عنوان سردرد میگرنی یا سینوسی طبقه بندی می شوند. میگرن و سردردهای سینوسی هر دو می توانند باعث ایجاد درد در صورت شوند.
سردردهای سینوسی
سردرد سینوسی یک اصطلاح بسیار گسترده است. به طور کلی، از آن برای هر درد صورت استفاده می شود، زیرا سینوس ها در این ناحیه قرار دارند.
سینوس ها فضاهای پر از هوا در اطراف چشم و بینی هستند. بافت پوشاننده این حفره ها می تواند ملتهب یا متورم شود. از نظر پزشکی التهاب بینی و سینوس ها را رینوسینوزیت یا سینوزیت می نامند. بیماران مبتلا به رینوسینوزیت گاهی اوقات سردرد سینوسی را توصیف می کنند. رینوسینوزیت واقعی در اثر عفونت ایجاد می شود.
سینوسهای شما میتوانند در اثر آلرژنها تحریک شوند، وضعیتی به نام رینیت آلرژیک. رینیت آلرژیک که تب یونجه یا آلرژی فصلی نیز نامیده میشود، باعث گرفتگی بینی میشود. اما ممکن است این عامل سردرد شما نباشد.
اغلب اوقات، به بیمارانی که فکر می کنند سردرد سینوسی دارند، متخصص گوش و حلق و بینی (ENT) به آنها می گوید که واقعاً میگرن مزمن دارند.
میگرن مزمن
این مشکل را می توان با سردردهای سینوسی اشتباه گرفت زیرا در مکان های مشابه رخ می دهد. میگرن، نه سردردهای سینوسی، اغلب چیزی است که در صورت داشتن آلرژی اتفاق می افتد.
در واقع، به نظر می رسد آلرژی در افراد مبتلا به میگرن بسیار رایج است. یک مطالعه نشان داد که نیمی از بیماران میگرنی در مقایسه با کمتر از یک سوم افراد سالم، آلرژی داشتند. یکی دیگر از یافته های این تحقیق این بود که بیماران مبتلا به آلرژی بیشتر از بیماران میگرنی بدون آلرژی دچار حملات میگرنی می شدند. به نظر می رسد عوامل محیطی مانند آلرژن ها در تحریک میگرن دخیل هستند.
علائم سردردهای آلرژیک
علائم رینوسینوزیت مشابه علائم میگرن است – اما با برخی تفاوت های کلیدی. بسیار رایج است که فکر کنید وقتی واقعاً میگرن دارید، سردرد سینوسی دارید. حدود 90 درصد از بیمارانی که معتقدند سردرد سینوسی دارند، در عوض با میگرن تشخیص داده میشوند.
سردرد سینوسی واقعی، معروف به رینوسینوزیت، نادر است و معمولاً به علت دیگری مانند عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شود. درد صورت و سردرد باید طی هفت روز پس از قطع علائم یا پس از درمان از بین برود. علائم سردرد سینوسی عبارتند از:
- درد و فشار در صورت
- سردرد
- گرفتگی بینی و سینوس
- احتمالا تب
- کاهش بویایی یا عدم بویایی
- ترشحات ضخیم و تغییر رنگ از بینی
میگرن علاوه بر درد روی سینوس ها، طیف متفاوتی از علائم را نیز دارد:
- سردرد با فعالیت بدتر می شود
- تداخل در فعالیت های روزانه
- سردرد متوسط تا شدید
- حالت تهوع
- احتمالاً آبریزش چشم و آبریزش بینی، اما با مایع شفاف
- درد ضربان دار
- حساسیت به نور و/یا صدا
چه چیزی باعث سردردهای آلرژیک می شود؟
سردرد آلرژیک بسته به اینکه رینوسینوزیت یا میگرن باشد دلایل مختلفی دارد.
سردردهای سینوسی
رینوسینوزیت اغلب توسط ویروس ها ایجاد می شود. حدود 90 درصد افراد مبتلا به سرماخوردگی درجاتی از التهاب ویروسی در سینوس ها دارند.
التهاب می تواند توسط باکتری نیز ایجاد شود. با این حال، سردرد ناشی از سینوزیت ناشی از عفونت های باکتریایی نادر است.
التهاب سینوس نیز در افراد مبتلا به آلرژی شایع است. رینوسینوزیت می تواند توسط همان محرک هایی که باعث آلرژی شما می شود ایجاد شودمثلا با موی حیوانات، هوای آلوده، دود و گرد و غبار.
با این حال، اینکه رینوسینوزیت عامل ایجاد سردرد است یا خیر، جای بحث دارد. انسداد مداوم مجاری بینی ناشی از التهاب آلرژیک قطعا آزاردهنده است. اما ممکن است باعث سردرد شما نشود.
میگرن
میگرن زمانی رخ می دهد که رشته های عصبی در رگ های خونی مغز فعال می شوند. این رشته های عصبی می توانند توسط تعدادی محرک مختلف فعال شوند که از فردی به فرد دیگر متفاوت است:
- اضطراب
- چراغ های روشن یا چشمک زن
- افسردگی
- هیجانات
- خماری
- ضربه به سر
- تغییرات هورمونی
- صداهای بلند یا ناگهانی
- قند خون پایین
- دریازدگی
- فشار بیش از حد
- حذف وعده های غذایی
- برخی داروها
- بو یا دود شدید
- تغییرات ناگهانی آب و هوا یا محیط
- تنباکو
- خواب زیاد یا کم
سردردهای آلرژیک چگونه تشخیص داده می شوند؟
تشخیص درست بسیار مهم است. اگر می گویید سردرد آلرژیک یا سردرد سینوسی دارید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی قبل از تشخیص، می خواهد چند نکته را رعایت کنید.
سردرد سینوسی واقعی نادر است و با عفونت سینوسی ویروسی یا باکتریایی همراه است. شما ترشحات غلیظ و تغییر رنگ از بینی دارید.
از دست دادن حس بویایی
گاهی تب
درد و فشار روی صورت
میگرن متفاوت ظاهر می شود. به سردردهای اخیر خود فکر کنید و این سوالات را از خود بپرسید:
در سه ماه گذشته، آیا سردردهای شما شما را از کار انداخته یا در عملکرد شما (در محل کار، مدرسه، یا در حین فعالیت های خانوادگی) اختلال ایجاد کرده است؟
آیا تا به حال با سردرد خود حالت تهوع دارید؟
آیا با سردرد خود متوجه حساسیت به نور می شوید؟
اگر پاسخ شما به دو مورد از این موارد مثبت است، علت آن احتمالاً در 93 درصد مواقع میگرن خواهد بود. اگر به هر سه پاسختان مثبت بودید، می توانید حدود 98٪ مطمئن باشید که میگرن است.
درمان سردردهای آلرژیک
هدف از درمان سردرد سردرد آلرژی تسکین علائم و جلوگیری از حملات اضافی است. خود درمان بسته به نوع سردرد متفاوت خواهد بود.
برای دریافت درمان سردرد همین الان وقت ویزیت خود را با ما تنظیم کنید.
منبع: https://www.health.com/condition/headaches-and-migraines/allergy-headache
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.