برای برخی از افراد مبتلا به ADHD، این ترس وجود دارد که علائم ADHD با افزایش سن بدتر شوند. این یک نگرانی معتبر است، زیرا تحقیقات نشان داده است که ویژگی های ADHD در بیش از 80 درصد موارد تا بزرگسالی باقی می مانند.
- در یک نگاه: آیا ADHD با افزایش سن بدتر میشود؟
- آیا ADHD با افزایش سن بدتر می شود؟
- آیا اگر ADHD درمان نشود با افزایش سن بدتر می شود؟
- ADHD در چه سنی به اوج خود می رسد؟
- اوج شیوع در دوران کودکی
- چه چیزی باعث بدتر شدن ADHD می شود؟
- آیا نوع ADHD با افزایش سن می تواند تغییر کند؟
- مدیریت ADHD با افزایش سن
- این چه معنایی برای شما دارد
- درمان های جدید بیش فعالی یا ADHD بدون دارو
در یک نگاه: آیا ADHD با افزایش سن بدتر میشود؟
اکثر افرادی که در دوران کودکی مبتلا به ADHD هستند در بزرگسالی نیز دچار آن خواهند شد. در حالی که تجربه هر فرد متفاوت است، ADHD معمولا با افزایش سن بدتر نمی شود. با این حال، نحوه بروز علائم و تأثیر ویژگی های ADHD شما بر زندگیتان می تواند بسته به عواملی مانند استرس، محیط شما و نوع حمایت هایی که در دسترس شما هستند تغییر کند. کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های ADHD می تواند به شما کمک کند تا چالش هایی را که ممکن است با آن روبرو شوید بهتر بشناسید تا بتوانید برای مقابله با آن قدم بردارید.
آیا ADHD با افزایش سن بدتر می شود؟
به طور کلی تصور نمی شود که ADHD با افزایش سن بدتر شود. گاهی اوقات، افزایش تقاضاهای تحصیلی یا حرفه ای که با افزایش سن ایجاد می شود، ممکن است ویژگی های ADHD را در برخی افراد آشکارتر کند. عوامل زیادی وجود دارد که می تواند در چگونگی بروز ADHD در یک فرد نقش داشته باشد، از جمله ژنتیک، محیط، و انتخاب سبک زندگی.
برخی از ویژگی های رایج ADHD که ممکن است در طول زمان باقی بماند عبارتند از: مشکل در توجه، بی نظمی و به تعویق انداختن کار. این علائم می تواند منجر به مشکلاتی در زمینه هایی مانند مدرسه، کار و روابط شود.
با این حال، استراتژی هایی وجود دارد که می تواند به مدیریت این مسائل کمک کند. بزرگسالان مبتلا به ADHD می توانند در صورت نیاز از درمانگران، مربیان و داروها کمک بگیرند.
مهم است که به یاد داشته باشید که ADHD اغلب یک بیماری مادام العمر است. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید، این بدان معنا نیست که زندگی برای بزرگسالان مبتلا به ADHD به طور خودکار دشوار است. با ابزار و پشتیبانی مناسب، می توان زندگی موفق و رضایت بخشی با ADHD داشت.
آیا اگر ADHD درمان نشود با افزایش سن بدتر می شود؟
افرادی که ADHD تشخیص داده نشده و/یا درمان نشده دارند ممکن است متوجه شوند که با افزایش سن، ویژگی های آنها آشکارتر می شود. بدون درمان، ویژگیهای ADHD میتواند منجر به مشکلاتی در زمینههایی مانند کار، مدرسه، و روابط و همچنین کاهش عزت نفس و عملکرد اجتماعی شود.
بزرگسالان مبتلا به ADHD درمان نشده ممکن است بیشتر در معرض افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد و اختلالات شخصیت نیز باشند.
اگر مشکوک به این بیماری هستید، تشخیص و درمان ADHD مهم است. درمان می تواند به کاهش یا مدیریت ویژگی های ADHD کمک کند و می تواند منجر به کیفیت زندگی بهتر شود.
اگر نگران این هستید که چگونه ADHD ممکن است بر زندگی شما تأثیر بگذارد، با پزشک خود صحبت کنید. پشتیبانی های زیادی وجود دارد که می تواند به شما در مدیریت چالش هایی که ممکن است تجربه کنید کمک کند.
ADHD در چه سنی به اوج خود می رسد؟
هیچ پاسخ واحدی برای این سوال وجود ندارد، زیرا سنی که ویژگی های ADHD چالش هایی را ایجاد می کند می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که ADHD نوعی از واگرایی عصبی است. ویژگیهای ADHD میتواند عملکرد را در برخی از زمینههای زندگی سختتر کند، زیرا ما در دنیایی زندگی میکنیم که مبتنی بر انتظارات از جامعه نرمال است.
با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که ویژگی های ADHD ممکن است در سن خاصی به اوج خود برسد.
اوج شیوع در دوران کودکی
یک مطالعه مروری منتشر شده در ژورنال Neuropediatrics نشان داد که اوج شیوع ADHD ممکن است در گروههای سنی خاص، مانند پسران 9 ساله، بیشتر باشد. در مقابل، شیوع ADHD در بزرگسالان 2.8 درصد برآورد شد.
چه چیزی باعث بدتر شدن ADHD می شود؟
علل ADHD که به نظر می رسد بدتر می شود احتمالاً از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال، برخی توضیحات احتمالی برای اینکه چرا ممکن است این اتفاق بیفتد وجود دارد.
با افزایش سن افراد ممکن است با چالش های بیشتری در زندگی خود مواجه شوند. این می تواند شامل مواردی مانند ورود به مراحل جدید رشد، مانند نوجوانی یا بزرگسالی باشد. افزایش سطح استرس؛ و خواسته های رقابتی به موقع، مانند مسئولیت های کاری و خانوادگی. این چالش ها می توانند ویژگی های ADHD را در برخی افراد بدتر کنند.
اگر در حال بدتر شدن چالش های مربوط به ADHD خود هستید، مهم است که با روانپزشک صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا علت را تعیین کنید و برنامه ای را ارائه دهید که بهترین عملکرد را برای شما دارد.
آیا نوع ADHD با افزایش سن می تواند تغییر کند؟
سه نوع اصلی ADHD وجود دارد: بی توجه، بیش فعال- تکانشی، و ترکیبی. برخی تحقیقات نشان می دهد که نوع ADHD ممکن است با افزایش سن افراد تغییر کند.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، “از آنجا که علائم می توانند در طول زمان تغییر کنند، ممکن است تظاهر نیز در طول زمان تغییر کند.”
توجه به این نکته ضروری است که همه افراد مبتلا به ADHD تغییری در نوع خود تجربه نمی کنند. اگر نگران هستید که نوع ADHD شما تغییر کرده است، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.
مدیریت ADHD با افزایش سن
ADHD می تواند با چالش های منحصر به فرد با افزایش سن افراد همراه باشد. به همین دلیل، توسعه استراتژی های مقابله ای برای مدیریت ویژگی های خود مهم است.
برخی از راههای مدیریت ADHD با افزایش سن عبارتند از:
سازماندهی کنید
یکی از بزرگترین چالش ها برای افراد مبتلا به ADHD، منظم ماندن است. برای کمک به غلبه بر این مشکل، سعی کنید سیستمی برای سازماندهی وسایل خود ایجاد کنید و تمام تمرکزخود را در یک مکان نگه دارید. برخی از استراتژی هایی که ممکن است برای شما مفید باشد عبارتند از:
فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید و در حین تکمیل آن ها را خط بزنید.
این می تواند به شما کمک کند منظم بمانید و از احساس گیج شدن جلوگیری کنید.
تقسیم وظایف بزرگتر به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت تر.
این می تواند به کاهش استرس و بهبود تمرکز کمک کند.
ایجاد یک روال روزانه.
داشتن یک برنامه منظم می تواند به شما در مدیریت ویژگی های ADHD کمک کند. این ممکن است شامل مواردی مانند تعیین محدودیتهای زمانی برای کارها، تقسیم پروژههای بزرگ به مراحل کوچکتر و برنامهریزی استراحت منظم در طول روز باشد.
اولویت بندی وظایف:
زمانی که ADHD دارید، تمرکز روی کارهایی که برای شما مهم نیستند دشوار است. برای کمک به غلبه بر این موضوع، سعی کنید وظایف را اولویت بندی کنید و ابتدا روی مهمترین آنها تمرکز کنید.
هدف تعیین کنید
تعیین اهداف واقع بینانه:
این مهم است که به یاد داشته باشید که همه چیز را نمی توان در یک روز انجام داد. با سرعت خود پیش بروید و اهدافی را تعیین کنید که قابل دستیابی هستند.
مثبت بمانید:
مهم است که به یاد داشته باشید که ADHD یک وضعیت قابل کنترل است. با درمان مناسب و استراتژی های مقابله ای، می توانید زندگی کامل و سازنده ای داشته باشید. مثبت بمانید و اجازه ندهید ADHD شما را عقب نگه دارد.
منابع مفید را کاوش کنید
همچنین یافتن راهبردها و منابع خودمراقبتی که می تواند به شما در مدیریت مؤثر ویژگی های ADHD کمک کند، بسیار مهم است.
یافتن راه هایی برای مدیریت استرس
یوگا، مدیتیشن، یادداشت روزانه و تمرینات تنفس عمیق همگی می توانند در مدیریت استرس مفید باشند.
استفاده از ابزارها و امکانات
ابزارها و امکانات مختلفی وجود دارد که می تواند به افراد مبتلا به ADHD کمک کند تا ویژگی های خود را مدیریت کنند. این موارد شامل مواردی مانند استفاده از پلنر، تایمر و لیست وظایف می شود. از پزشک یا درمانگر خود برای توصیه ها مشورت بخواهید.
به دنبال پشتیبانی باشید
داشتن حمایت دوستان، خانواده و متخصصان نیز می تواند به شما در مدیریت ویژگی های ADHD در بزرگسالی کمک کند. این ممکن است شامل صحبت با عزیزانتان در مورد برخی از مشکلاتی باشد که با آنها دست و پنجه نرم می کنید یا با یک مربی ADHD کار کنید تا نقاط قوت و محدودیت های خود را بهتر درک کنید.
در مورد وضعیت خود با عزیزانتان صحبت کنید.
اطلاع رسانی به عزیزانتان در مورد ADHD و کارهایی که می توانند برای کمک به شما انجام دهند می تواند مفید باشد.
مراجعه به درمانگر
یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا راهبردهای مقابله ای را توسعه دهید و به هر چالشی که ممکن است در زندگی با آن روبرو شوید رسیدگی کنید.
گرفتن تشخیص و درمان
بهترین راه برای مدیریت ویژگی های ADHD، تشخیص و درمان مناسب است. این ممکن است شامل دارو، درمان یا تغییر سبک زندگی باشد. با دریافت درمان، می توانید به کاهش یا مدیریت ADHD و بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنید.
این چه معنایی برای شما دارد
ADHD با افزایش سن افراد می تواند چالش هایی را ایجاد کند. با این حال، راه های زیادی برای مدیریت و کنار آمدن با این شرایط وجود دارد. اگر علائم ADHD را تجربه می کنید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا تشخیص داده شود و بهترین درمان را برای خود پیدا کنید. با حمایت مناسب می توانید زندگی کامل و پرباری داشته باشید.
درمان های جدید بیش فعالی یا ADHD بدون دارو
نوروفیدبک
نوروفیدبک یک درمان غیر تهاجمی است که مغز را تشویق میکند تا الگوهای فعالیت سالمتری ایجاد کند. هدف درمان تنها تغییر طرز فکر و احساس شما نیست، بلکه تغییر مغز شما در سطح بیولوژیکی برای عملکرد بهتر است.
اگر علاقه مندید راجع به اینکه چگونه نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی و نقص توجه بیش فعالی به کار می رود، بیشتر بدانید مطلب زیر را بخوانید:
واقعیت مجازی
شواهد اخیر نشان میدهد که واقعیت مجازی میتواند به تقویت برخی از چالشهای اصلی درمان ADHD مانند توجه، حل مسئله و مدیریت رفتارهای تکانشی کمک کند. به عنوان مثال، استفاده از VR میتواند سناریوهای مجازی ایجاد کند که میتواند مهارتهایی مانند بازداری پاسخ و کنترل احساسی را تقویت و توانمند کند.
واقعیت مجازی محیط های همه جانبه ای را فراهم می کند. ایده این است که کاربر بتواند مانند زندگی واقعی ببیند، بشنود و احساس کند. در این حالت، محیط یک کلاس درس را با معلم شبیهسازی میکنند که در آن حواسپرتیهای مختلفی ظاهر میشود. میتوان عوامل حواسپرتی را در طول جلسات کنترل، افزایش و کاهش داد. هدف این است که کودکان را “تربیت” کنیم تا یاد بگیرند که آنها را نادیده بگیرند و بتوانند به راحتی آنها را تحت کنترل درآورند. هنگامی که بیمار به فعال شدن محرک های حواسپرتی عادت می کند، پاسخ های ذاتی به نوعی کاهش می یابد که به بیمار کمک می کند بر این اختلال غلبه کند.
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال TMS
TMS از ارتباط بین مغناطیس و الکتریسیته برای تأثیرگذاری بر فعالیت الکتریکی در مغز به صورت غیر تهاجمی و بدون درد استفاده می کند. این را می توان در درمان ADHD با استفاده از امواج مغناطیسی برای تشویق تولید مقدار مناسب انتقال دهنده های عصبی مهار کرد.
این کار به روشی ملایم و تا حد زیادی بدون عوارض جانبی انجام می شود. در طول بسیاری از درمانها طی چند هفته، TMS میتواند برای تغییر جهت تولید انتقالدهندههای عصبی و کمک به تعادل فعالیت الکتریکی در بخشهای مناسب مغز مورد استفاده قرار گیرد.
برای دیدن مطلب کامل درمان بیش فعالی و نقص توجه ADHD با TMS، روی این لینک کلیک کنید:
امروزه با پیشرفت علم تکنیک های مختلفی برای درمان اختلالات روانی ایجاد شده است که بسته به شرایط شما میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. میتوانید از کارشناسان انستیتو سلامت مغز دانا کمک بگیرید تا بهترین و موثرترین درمان برای خود را بیابید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
برداشتن اولین قدم اغلب سخت ترین است. مرکز سلامت مغز آن را ساده کرده است. برای رزرو نوبت و شروع سفر خود به سمت بهبودی، اینجا کلیک کنید.
همین حالا می توانید نوبت خود را از طریق لینک زیر رزرو کنید!
شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.