07136476172 - 09172030360 [email protected]

ADHD یک نوع تفاوت است که شامل مجموعه ای از رفتارها و ویژگی هایی است که از نحوه عملکرد مغز فرد نشات می گیرد. گرفتن تشخیص ADHD می تواند منجر به خودآگاهی و درک بیشتر شود، اما می تواند با چالش هایی نیز همراه باشد. به همین دلیل، برای افراد مبتلا به ADHD مهم است که از امکانات مناسب و حمایت از افراد با تجربه، مانند درمانگران و پزشکان، برخوردار باشند. اگر می خواهید درباره تمام روش های درمان بیش فعالی شیراز بدانید تا آخر این مطلب جامع با ما همراه باشید.

اگرچه درمان ADHD اغلب با داروهای تجویزی همراه است، اما این تنها درمان موجود نیست.
در بسیاری از مواقع ADHD به هیچ وجه نیازی به درمان ندارد اگر سبک زندگی مناسب وجود داشته باشد.

هدف این است که زندگی را برای فرد ADHD آسان‌تر و قابل کنترل‌تر کنیم.

در یک نگاه

ADHD چالش هایی دارد، اما با نقاط قوت نیز همراه است. درک نیازهای شما می تواند به شما کمک کند با پشتیبانی و منابع مناسب ارتباط برقرار کنید. یک متخصص ADHD می تواند به ایجاد برنامه ای کمک کند که متناسب با نیازها و سبک زندگی شما باشد. مهم است که ویژگی ها و تجربیات خود را بشناسید تا بتوانید به کار در جهت پذیرش خود و سازگاری با بیش فعالی خود ادامه دهید.

مطالعات نشان داده اند که موثرترین راه برای درمان ADHD ترکیبی از دارو و مداخلات رفتاری است.

دارو

دارو درمانی رایج ترین درمان برای بیش فعالی است. اگر برای شما یا فرزندتان دارو تجویز شده است، مهم است که بر احساس خود نظارت داشته باشید و هرگونه عوارض جانبی را گزارش دهید. با این اطلاعات، پزشک شما می تواند نسخه را تا زمانی که دوز درمانی مناسب را پیدا کند، تنظیم کند.

دو گروه اصلی دارو برای درمان ADHD محرک ها و غیر محرک ها هستند.

محرک ها

ممکن است تجویز یک محرک برای فردی که بیش فعال است، غیر منطقی به نظر برسد. اما محرک ها بیش فعالی و تکانشگری را کاهش داده و توجه را افزایش می دهند.

محرک های رایج عبارتند از:

  • آدرال (آمفتامین و دکستروآمفتامین)
  • کنسرتا (متیل فنیدیت انتشار طولانی مدت)
  • دگزدرین (دکستروآمفتامین)
  • Dyanavel XR (آمفتامین)
  • فوکالین (دکس متیل فنیدات)
  • متادات (متیل فنیدات هیدروکلراید)
  • ریتالین (متیل فنیدات)

غیر محرک ها

در حالی که محرک‌ها معمولاً اولین دارویی هستند که برای درمان بیش فعالی تجویز می‌شوند، گاهی اوقات ممکن است از یک غیرمحرک به جای آن استفاده شود. اگر شما یا فرزندتان عوارض جانبی منفی را با داروهای محرک تجربه کرده باشید، ممکن است انتخاب شود. گاهی اوقات پزشک ممکن است هم یک محرک و هم غیرمحرک تجویز کند.

نمونه هایی از داروهای غیر محرک عبارتند از:

  • کاتاپرس (کلونیدین)
  • Intuniv (guanfacine)
  • کلبری (ویلوکسازین)
  • استراترا (اتوموکستین)
  • Wellbutrin XL (بوپروپیون هیدروکلراید)

استراتژی های رفتاری

محیطی که برای ADHD مفید است برای هر فرد مبتلا به بیش فعالی منحصر به فرد است. بسیاری از افراد ADHD با نظم بیش از حد دست و پنجه نرم می کنند، در حالی که دیگران واقعاً از آن سود می برند.

محل اقامت باید متناسب با نیازهای هر فرد مبتلا به بیش فعالی باشد، خواه آن فرد کودک باشد یا بزرگسال.

از نقاط قوت فردی استفاده کنید:

راه هایی برای استفاده و پذیرش ADHD برای کسب موفقیت وجود دارد. برخی از نمونه‌ها عبارتند از تمرکز بیش از حد و تغییر وظایف به یک موضوع جدید زمانی که انگیزه کاهش یافته است و سپس زمانی که انگیزه بازگشته است به کار قبلی باز می‌گردد.

اضافه کردن تازگی:

مغز افراد دچار بیش فعالی مدام به دنبال تازگی است (زیرا دوپامین بیشتری را فراهم می کند) بنابراین وقتی راه هایی برای استفاده مفید از آن وجود دارد، انجام کارها و گنجاندن آن در محیط آسان تر است.

تنوع را اضافه کنید:

روتین ها می توانند برای برخی افراد مفید باشند، اما اغلب برای افراد مبتلا به ADHD بسیار دشوار هستند. کارهای تکراری به سرعت خسته کننده می شوند، به این معنی که انجام آن تقریبا غیرممکن است مگر اینکه تطبیق داده شود.

افزودن تازگی به روال ها می تواند راهی مفید برای جلوگیری از کسالت باشد. این ممکن است شامل تغییر روتین ها در روزهای مختلف یا استراحت های بیشتر برای شرکت در کارها یا فعالیت های مطلوب باشد.

ایجاد چک لیست:

برای هر فرآیند چند مرحله ای که پیچیده یا استرس زا به نظر می رسد، می توان یک چک لیست تهیه کرد. این به عنوان یک کمک برای حافظه عمل می کند و به شما یا فرزندتان کمک می کند تا احساس نظم کنید. به عنوان مثال، ممکن است یک چک لیست را به فهرست درب ورودی بچسبانید و همه چیزهایی که شما یا فرزندتان برای آن روز نیاز دارید را فهرست کنید.

چک لیست ها می توانند مفید باشند اما همچنین می توانند برای مغز ADHD خسته کننده شوند. راه‌های جالب‌تر کردن این موضوع شامل استفاده از کاغذهای رنگارنگ و داشتن گزینه‌های زیاد برای سفارشی کردن لیست است. گزینه دیگر این است که یک “منو” از گزینه ها داشته باشید تا بتوان لیستی از کارهایی که باید انجام داد وجود داشته باشد تا مغز بیش فعالی بتواند انتخاب کند که در هر روز کدامیک از آنها بهترین جلوه را دارد.

استفاده از تایمرهای بصری:

برای کمک به توجه شما یا فرزندتان به تکالیف یا پروژه کاری، یک تایمر بصری را به مدت 15 دقیقه تنظیم کنید (که نشان دهنده زمان اختصاصی تمرکز است) و آن را در جایی قرار دهید که به راحتی قابل مشاهده باشد. وقتی زنگ زد، یک مینی بریک داشته باشید و دوباره تایمر خود را تنظیم کنید.

تنظیم زنگ هشدار:

می‌توانید زنگ‌هایی را تنظیم کنید تا به شما یا فرزندتان یادآوری کنند که دارو مصرف کنید یا از خانه خارج شوید. هشدارها می توانند نیرومند باشند زیرا نیاز به یادآوری توسط دیگران را کاهش می دهند.

استفاده ازپلنر:

استفاده از پلنر به درک گذر زمان و آنچه برای روز برنامه ریزی شده است کمک می کند و ددلاین ها را مشخص می کند، مانند زمانی که تکالیف باید تحویل داده شوند.

پشتیبانی والدین

حمایت والدین برای رشد خانواده ها حیاتی است (هم برای بچه های ADHD/والدین و هم سایر نوروتیپ ها). چنین پشتیبانی‌ای می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یادگیری در مورد پارادایم تنوع عصبی (ND)
  • یادگیری در مورد بیش فعالی از بزرگسالان ADHD
  • پیوستن به جوامعی که بر تنوع عصبی تمرکز دارند
  • درمان (فردی و خانوادگی)

حمایت اجتماعی

برقراری ارتباط با سایر افراد مشابه نیز مهم است. ایجاد پیوند اجتماعی می تواند به افراد مبتلا به ADHD کمک کند که به جای اینکه مجبور باشند خود را پنهان کنند، احساس پذیرش و سازگاری کنند.
نقاب زدن و استتار صفات و ویژگی های بیش فعالی برای تطابق با جامعه و اجتناب از انگ اجتماعی اشاره دارد.

در حالی که پوشاندن علائم ممکن است به پنهان کردن برخی از ویژگی ها کمک کند، اما مشکلات دیگری نیز ایجاد می کند. می تواند تشخیص را به تعویق بیندازد، به این معنی که افراد پشتیبانی و تسهیلات مورد نیاز برای موفقیت را دریافت نمی کنند. همچنین باعث ایجاد استرس درونی، اضطراب و افسردگی می شود.

خواندن این مطلب را از دست ندهید: ارتباط ADHD یا اختلال بیش فعالی و افسردگی + درمان آنها

ارتباط با سایر مبتلایان به بیش فعالی می تواند به افراد کمک کند تا احساس راحتی بیشتری از خود واقعیشان داشته باشند.

مشاوره و روان درمانی

تحقیقات نشان داده است که درمان باید برای هر فرد شخصی سازی شود تا برای افراد مبتلا به ADHD موثر باشد. این به ایجاد خودپذیری و سازگاری با ویژگی های بیش فعالی شما کمک می کند. نکته مهم این است که می تواند به شرم و آسیب که بر بسیاری از افراد مبتلا به ADHD تأثیر می گذارد کمک کند.
انواع مختلفی از تراپی وجود دارد که بسته به اهدافی که دارند برای مبتلایان به ADHD مفید هستند. برخی از این انواع عبارتند از: رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)، سیستم درمانی خانواده، درمان سیستم های درونی، روایت درمانی و نوروفیدبک.

اگر به دنبال جدیدترین و موثرترین درمان ها برای علائم بیش فعالی هستید، خواندن این مطلب را از دست ندهید: درمان بیش فعالی (ADHD) با نوروفیدبک در شیراز

کار با یک مشاور یا درمانگر می تواند راهی مفید برای رسیدگی به مسائل ناشی از زندگی با بیش فعالی، از جمله از دست دادن شغل و مسائل مربوط به روابط باشد. همچنین می تواند برای افرادی که با شرایطی مانند افسردگی و اضطراب زندگی می کنند مفید باشد. مهمتر از همه، می تواند به رشد شفقت و پذیرش خود کمک کند.

یافتن متخصصانی که در مورد ADHD تجربه دارند، می تواند به ویژه معتبر باشد. آنها در مورد کشف بهترین برنامه پس از تشخیص بیش فعالی در شما آگاه هستند.

در کلینیک سلامت مغز، ابتدا فرد توسط روانپزشک ارزیابی می شود و در صورت لزوم به فرد دارو داده می شود، همچنین متخصصین علوم اعصاب برای ارائه بهترین پروتکل های درمانی از فرد نقشه برداری مغز انجام می دهند تا مشخص شود کدام نواحی از مغز نیاز به تمرین بیشتری دارد. بعلاوه در صورت لزوم تست های شناختی (تست حافظه، توجه و…) از فرد گرفته می شود. بر اساس نتایج ارزیابی، راهکار های درمانی مختلفی مانند دارودرمانی یا روش های غیر دارویی مانند نوروفیدبک، بایوفیدبک، تحریک فراجمجمه ای مغز با جریان مستفیم، تحریک مغناطیسی مغز، مدیتیشن، تنظیم سیستم اتونوم، رواندرمانی، تست خواب و … در مرکز سلامت مغز برای فرد انجام خواهد شد.

اگر شما یا کودک تان از ADHD یا بیش فعالی و کمبود توجه و تمرکز رنج می‌برید، می توانید از طریق کلیک روی لینک زیر همین حالا نوبت خود را رزرو کنید!

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – واحد 13 انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

تلفن: 07136476172 – 09172030360  

کوچینگ

ایجاد ساختار بیشتر در زندگی شما نیز می تواند مفید باشد، اما ایجاد یک روال ثابت و سازماندهی زمانی که ADHD دارید دشوار است.

هنگامی که شما در حال ایجاد این ساختار هستید، مربیان بیش فعالی می توانند مسئولیت پذیری را تقویت کنند. آنها همچنین ممکن است به شما یا فرزندتان در تعیین اهداف، توسعه عادات جدید، یادگیری مهارت های جدید، امکانات و منابع تحقیق کنند و تلاش کنند تا اینها را در زندگی خود ادغام کنید.

بسیاری از افراد مبتلا به ADHD با کارهای کسل کننده، پیش پا افتاده یا چند مرحله ای مانند کارهای خانه، بی نظمی و حساب های مالی مشکل دارند. این افراد ممکن است شروع را به تعویق بیندازند و یا یک پروژه را نیمه تمام رها کنند.

در حالی که شما این وظایف را انجام می دهید، مربی شما به شما کمک می‌کند تا روی کار تمرکز کنید و هرگونه اضطرابی را که ممکن است احساس کنید کاهش می‌دهد.

گروه های پشتیبانی

گروه‌های حمایتی آموزش، حمایت احساسی و تشویق والدین کودکان مبتلا به بیش فعالی و افرادی که ADHD دارند را ارائه می‌دهند. بودن با افرادی که سختی های شما را درک می‌کنند، بدون اینکه نیازی به توضیح آنها داشته باشید، می‌تواند راحتی و احساس تعلق ایجاد کند.

گروه‌های پشتیبانی همچنین مکان بسیار خوبی برای یادگیری در مورد منابع موجود در منطقه شما هستند، مانند یک متخصص ADHD. گاهی اوقات گروه‌های پشتیبانی سخنرانان مهمان دارند و گاهی اوقات می‌توانید تجربیات خود را به اشتراک بگذارید.
همچنین بسیاری از گروه های پشتیبانی آنلاین وجود دارند که اغلب توسط مربیان بیش فعالی که خود دارای ADHD هستند اداره می شوند. گزینه های آنلاین اغلب به دلایل مختلفی نسبت به کارگاه های حضوری در دسترس تر هستند.

تغییرات سبک زندگی

تغییرات سبک زندگی، مانند دریافت مواد مغذی مهم از غذای در دسترس نیز ممکن است به عملکرد روانتر مغز ADHD کمک کند. یک راه خوب برای گنجاندن این تغییرات در زندگی شما این است که آنها را تا حد امکان لذت بخش کنید، زیرا انگیزه بخش بزرگی برای بیش فعالی است. ورزشی را انتخاب کنید که برای شما سرگرم کننده است و احساس نمی کنید که “اجبار دیگری” در لیست کارهای شما باشد.

به عنوان مثال، رقصیدن، قدم زدن، تمیز کردن خانه و ورزش های گروهی تنها چند ایده هستند. اگر بدن خود را حرکت می دهید، به عنوان فعالیت بدنی به حساب می آید، حتی اگر در دسته بندی های معمولی برای ورزش فردی قرار نگیرد.

افزایش آگاهی درباره ی ADHD

یادگیری تا آنجا که می توانید در مورد اینکه بیش فعالی چیست و چگونه برای شما یا فرزندتان ظاهر می شود، احتمالاً مهمترین بخش این فرآیند است.

چالش های اصلی ADHD از فردی به فرد دیگر متفاوت است. یادآوری این نکته مهم است که بسیاری از این چالش‌ها از این ناشی می شود که از افراد متفاوت انتظار می‌رود با یک جامعه اکثرا نرمال سازگار شوند.
به همان اندازه مهم است که ویژگی‌های چگونگی ظهور نقاط قوت بیش فعالی برای هر فرد را نیز بیاموزیم، مانند تمرکز بیش از حد، توانایی انجام چند کار، انگیزه متمرکز بر علاقه و خلاقیت.

خوشبختانه اطلاعات بیشتری در مورد ADHD نسبت به قبل در دسترس است. مفیدترین اطلاعات مربوط به بزرگسالانی است که تجربه بیش فعالی دارند.

می توانید از وب سایت ها، کتاب ها و پادکست ها یاد بگیرید. و همیشه به یاد داشته باشید که با پزشکان گفتگوی باز داشته باشید.

همچنین می‌توانید تولید کنندگان محتوا در رسانه‌های اجتماعی مبتلا به ADHD را دنبال کنید که در مورد تجربیات خود با بیش فعالی محتوا تولید می‌کنند.

رویکردهای مکمل

راهبردهای حمایتی مکمل مختلفی وجود دارد که برای ADHD مورد مطالعه قرار گرفته است. مهم است که قبل از شروع هر یک از این رویکردهای مکمل با پزشک و متخصصان سلامت روان صحبت کنید.

در اینجا برخی از رویکردهای تکمیلی که برای بیش فعالی بررسی شده است آورده شده است:

  • طب سوزنی
  • جینکو بیلوبا
  • اسیدهای چرب امگا 3
  • مدیتیشن
  • ملاتونین
  • نوروفیدبک
  • مخمر سنت جان
  • یوگا

درمان های جدید بیش فعالی یا ADHD بدون دارو

نوروفیدبک

نوروفیدبک یک درمان غیر تهاجمی است که مغز را تشویق می‌کند تا الگوهای فعالیت سالم‌تری ایجاد کند. هدف درمان تنها تغییر طرز فکر و احساس شما نیست، بلکه تغییر مغز شما در سطح بیولوژیکی برای عملکرد بهتر است.

اگر علاقه مندید راجع به اینکه چگونه نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی و نقص توجه بیش فعالی به کار می رود، بیشتر بدانید مطلب زیر را بخوانید:

واقعیت مجازی

شواهد اخیر نشان می‌دهد که واقعیت مجازی می‌تواند به تقویت برخی از چالش‌های اصلی درمان ADHD مانند توجه، حل مسئله و مدیریت رفتارهای تکانشی کمک کند. به عنوان مثال، استفاده از VR می‌تواند سناریوهای مجازی ایجاد کند که می‌تواند مهارت‌هایی مانند بازداری پاسخ و کنترل احساسی را تقویت و توانمند کند.

واقعیت مجازی محیط های همه جانبه ای را فراهم می کند. ایده این است که کاربر بتواند مانند زندگی واقعی ببیند، بشنود و احساس کند. در این حالت، محیط یک کلاس درس را با معلم شبیه‌سازی می‌کنند که در آن حواس‌پرتی‌های مختلفی ظاهر می‌شود.  می‌توان عوامل حواسپرتی را در طول جلسات کنترل، افزایش و کاهش داد. هدف این است که کودکان را “تربیت” کنیم تا یاد بگیرند که آنها را نادیده بگیرند و بتوانند به راحتی آنها را تحت کنترل درآورند. هنگامی که بیمار به فعال شدن محرک های حواسپرتی عادت می کند، پاسخ های ذاتی به نوعی کاهش می یابد که به بیمار کمک می کند بر این اختلال غلبه کند.

 

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال TMS

TMS از ارتباط بین مغناطیس و الکتریسیته برای تأثیرگذاری بر فعالیت الکتریکی در مغز به صورت غیر تهاجمی و بدون درد استفاده می کند. این را می توان در درمان ADHD با استفاده از امواج مغناطیسی برای تشویق تولید مقدار مناسب انتقال دهنده های عصبی مهار کرد.

این کار به روشی ملایم و تا حد زیادی بدون عوارض جانبی انجام می شود. در طول بسیاری از درمان‌ها طی چند هفته، TMS می‌تواند برای تغییر جهت تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی و کمک به تعادل فعالیت الکتریکی در بخش‌های مناسب مغز مورد استفاده قرار گیرد.

برای دیدن مطلب کامل درمان بیش فعالی و نقص توجه ADHD با TMS، روی این لینک کلیک کنید:

ا‌مروزه با پیشرفت علم تکنیک های مختلفی برای درمان اختلالات روانی ایجاد شده است که بسته به شرایط شما میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. میتوانید از کارشناسان انستیتو سلامت مغز دانا کمک بگیرید تا بهترین و موثرترین درمان برای خود را بیابید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس  بگیرید.

همین الان می توانید وقت ارزیابی خود را تعیین کنید! روی لینک زیر کلیک کنید:

برای درمان بیماری کودک شما هرگز دیر نیست، و ممکن است متوجه شوید که داروها و اصلاح شیوه زندگی می تواند به او کمک کند تا برخی از علائمی را که عملکرد روزمره و امور تحصیلی را دشوار می کند، مدیریت کند.

 

درمان ADHD بدون دارو: سریع ترین درمان بیش فعالی

 

به این مقاله امتیاز دهید