در حالی که ماری جوانا (که به عنوان گل هم شناخته می شود) گاهی اوقات نسبتاً بی ضرر نشان داده می شود، تحقیقات نشان داده است که می تواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد. علاوه بر این خطرات برای سلامتی، احتمال وابستگی و اعتیاد نیز وجود دارد. در این مطلب به بهترین روش های ترک ماری جوانا می پردازیم.
اگر می خواهید کشیدن ماری جوانا را ترک کنید، چندین کار وجود دارد که می توانید برای بهبود شانس موفقیت خود انجام دهید، مانند کاهش مصرف، ترک ناگهانی (اگر آمادگی مقابله با علائم ترک را دارید)، و یافتن عوامل حواس پرتی سالم تر.
این مقاله برخی از این تاکتیک ها را برای چگونگی ترک ماری جوانا و همچنین اطلاعاتی در مورد علائم ترک که ممکن است تجربه کنید را بررسی می کند.
انتخاب کنید چگونه کشیدن ماری جوانا را متوقف کنید
هنگامی که تصمیم گرفتید گل کشیدن را ترک کنید، اولین تصمیم شما این است که انتخاب کنید کدام روش برای شما و نیازهای شما مناسب است. در حالی که ممکن است ترک ماری جوانا برای برخی از افراد آسانتر از دیگران باشد، تجربه شما ممکن است به این بستگی داشته باشد که آیا شما به این ماده وابستگی یا اعتیاد پیدا کردهاید یا خیر.
احتمال بروز اعتیاد به مصرف حشیش در افرادی که در سنین پایین تر شروع به کشیدن گل کرده اند، بیشتر است. مؤسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر آمریکا (NIDA) پیشنهاد می کند که حدود 30 درصد از افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند دارای اختلال مصرف حشیش هستند.
زمانی که میخواهید کشیدن ماری جوانا را ترک کنید، دو رویکرد متداول وجود دارد: کاهش مصرف یا ترک ناگهانی.
کاهش مصرف
کم کردن مصرف فرآیندی است که شامل کاهش تدریجی مصرف دارو با کاهش دوز مصرفی در یک دوره زمانی مشخص است. هدف این است که به آرامی اجازه دهیم بدن فرد به سطوح پایین این ماده عادت کند و در عین حال علائم ترک دارو را به حداقل برساند.
انجمن پزشکی اعتیاد آمریکا (ASAM) عموماً از رویکرد کاهش تدریجی برای کمک به به حداقل رساندن علائم شدید ترک حمایت می کند.
اگر تصمیم دارید رویکرد تدریجی را امتحان کنید، کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا شانس موفقیت خود را افزایش دهید.
برای خودتان مهلت تعیین کنید
تاریخی را انتخاب کنید که دوست دارید گل کشیدن را برای همیشه کنار بگذارید. سپس مشخص کنید که تا آن تاریخ چقدر باید مصرفتان را کاهش دهید.
یک استراتژی کاهشی انتخاب کنید
ممکن است هر روز یا هر هفته مقدار معینی را کاهش دهید. همچنین ممکن است به یک محصول شاهدانه با قدرت پایین تر روی بیاورید.
ترک کامل و ناگهانی
این رویکرد به سادگی شامل توقف مصرف دارو است. در حالی که ترک ناگهانی آسان نیست و اغلب منجر به علائم ترک شدیدتر می شود، دلایلی وجود دارد که افراد ممکن است این روش را انتخاب کنند.
به عنوان مثال، می تواند یک راه موثر برای ترک عادت شما و شروعی تازه باشد. افرادی که به توانایی خود در کاهش تدریجی مصرف ماری جوانا شک دارند، ممکن است این روش را موثرتر بدانند.
برای ترک ماری جوانا، باید روشی را انتخاب کنید که برای شما مفید باشد. می توانید به تدریج گل کشیدن را کنار بگذارید یا مصرف را به طور ناگهانی متوقف کنید.
برای مقابله با علائم آماده باشید
هنگامی که تصمیم به ترک گل گرفتید، ایده خوبی است که با علائم ترکی که ممکن است در هنگام ترک ماری جوانا تجربه کنید، آشنا شوید. با انجام این کار، از نظر ذهنی آمادگی بیشتری خواهید داشت و می توانید نحوه برخورد با این علائم را برنامه ریزی کنید.
علائم ترک ماری جوانا
علائم رایج ترک ماری جوانا عبارتند از:
- پرخاشگری
- اضطراب
- تغییرات اشتها
- هوس مصرف دوباره
- افسردگی
- علائمی شبیه آنفولانزا مانند تب، تعریق و لرز
- سردرد
- تحریک پذیری و نوسانات خلقی
- مشکلات خواب
- کاهش یا افزایش وزن
تحقیقات نشان می دهد که تا 90 درصد از افرادی که به ماری جوانا وابسته هستند علائم ترک را تجربه خواهند کرد.
برای اکثر افرادی که مصرف ماری جوانا خود را قطع می کنند، علائم ترک معمولاً حدود یک تا دو هفته طول می کشد. با این حال، برخی از افراد ممکن است این علائم را برای چندین هفته یا حتی ماهها تجربه کنند، پدیدهای که به عنوان سندرم حاد پس از ترک (PAWS) شناخته میشود.
علائم ترک میتواند ناخوشایند باشد و میتواند تلاشهای شما برای ترک گل را از مسیر خارج کند. وقتی علائم جسمی و روانی به اندازه کافی بد شد، ممکن است برای یافتن تسکین به مصرف گل برگردید.
در طول این مدت، داشتن برنامه ای که به شما کمک می کند به تلاش های بهبودی خود پایبند باشید، می تواند مفید باشد. به دنبال راه هایی برای تسکین علائم خود بدون روی آوردن به ماری جوانا باشید و برای یافتن راه حل هایی که می تواند به شما کمک کند با روانپزشک متخصص در زمینه ترک گل مشورت کنید.
یادآوری اینکه این احساسات موقتی هستند و در عرض چند روز بهتر خواهند شد می تواند کمک کننده باشد.
محرک های خود را درک کنید
چه مصرف خود را کاهش دهید و چه مصرف را به یکباره ترک کنید، آگاهی از افراد، اشیاء یا موقعیت هایی که می توانند باعث میل به مواد مخدر و مصرف آن شوند، حیاتی است. شناسایی این محرکها و یافتن راههایی برای اجتناب از آنها یا کنار آمدن با آنها میتواند به موفقیت بیشتر شما کمک کند.
هنگامی که می خواهید کشیدن ماری جوانا را ترک کنید، ضروری است که از شر هر گونه لوازم مرتبط با ماری جوانا در خانه خود خلاص شوید. خلاص شدن از شر خود ماده بسیار مهم است، اما باید هر نوع پیپ، کاسه، بونگ، ویپ و محصولات مرتبط را نیز حذف کنید.
در دسترس داشتن آنها، تسلیم شدن به ولع مصرف مواد مخدر را آسان تر و وسوسه انگیزتر می کند.
اگر مدتی را صرف فکر کردن در مورد محرک هایی کنید که شما را به کشیدن ماری جوانا سوق می دهد، مفید خواهد بود. آیا ساعات خاصی از روز وجود دارد که شما بیشتر گل می کشید؟ آیا در موقعیتها یا اطراف افراد خاصی تمایل بیشتری به سیگار کشیدن دارید؟
هنگامی که از چیزهایی که باعث مصرف مواد مخدر شما می شود آگاه شدید، می توانید برای مقابله با این محرک ها برنامه ریزی کنید. گاهی اوقات این ممکن است شامل اجتناب یا حذف چیزهایی باشد که برای کشیدن ماری جوانا به شما فشار می آورد. در موارد دیگر، باید مکانیسمهای مقابلهای سالم را برای کمک به مدیریت تمایلات خود کشف کنید.
اگر اشتباه کردید و دوباره گل کشیدید، خیلی به خودتان سخت نگیرید. عود برای هر کسی که سعی در ترک دارد رایج است. تحقیقات نشان داده است که معمولاً قبل از موفقیت افراد، چند بار تلاش لازم است.
لغزش به این معنی نیست که شما شکست خورده اید.
نکته کلیدی این است که به تلاش ادامه دهید و راه های سالمی برای مقابله با محرک ها پیدا کنید.
راه های سالم تر برای مقابله
- راه هایی برای آرامش یافتن مانند مدیتیشن، تمرکز حواس یا تنفس عمیق پیدا کنید.
- برای مشغول شدن به سرگرمی هایی که از آن لذت می برید وقت بگذارید.
- وقت خود را با افرادی بگذرانید که از بهبودی شما حمایت می کنند.
- با افرادی که مصرف مواد مخدر را تشویق می کنند دوری کنید چون پایبندی به اهدافتان را سخت می کنند.
- مراقب خود باشید و مطمئن شوید که رژیم غذایی متعادلی دارید، ورزش کافی دارید و خواب کافی دارید.
- با پیوستن به یک گروه پشتیبانی یا یک برنامه 12 مرحله ای، پشتیبانی همتایان را در نظر بگیرید.
نکاتی برای ترک ماری جوانا
مهم نیست که از چه استراتژی ای برای ترک ماری جوانا استفاده می کنید، چندین تکنیک می تواند به شما کمک کند تا به اهداف خود پایبند باشید. برخی از چیزهایی که می توانید امتحان کنید در زیر فهرست شده است.
عوامل حواس پرتی را پیدا کنید
یافتن راه هایی برای مشغول ماندن می تواند به منحرف کردن حواس شما از برخی از علائم ناخوشایند ترک کمک کند. همچنین می تواند ذهن شما را از هوس هایی که ممکن است تجربه کنید دور نگه دارد.
به دنبال کارهایی باشید که می توانید انجام دهید تا ذهن شما را از کشیدن ماری جوانا دور کند. اگر معمولاً در دورههای خاصی گل میکشید، مثلاً در آخر هفتهها، فعالیتهایی را بیابید که به شما کمک میکند مشغول شوید و حواستان پرت شود.
ایجاد یک روال جدید نیز می تواند در هنگام ترک موادی مانند ماری جوانا مفید باشد. رعایت یک برنامه روتین در زمان های استرس زا می تواند برای سلامت روان شما مهم باشد، اما پایبندی به عادات قدیمی (عاداتی که مصرف منظم مواد مخدر را نشان می دهند) می تواند بهبودی را بسیار دشوارتر کند.
ورزش
هنگامی که ماری جوانا را ترک می کنید، ممکن است متوجه شوید که ورزش منظم به دلایل مختلف می تواند مفید باشد.
اول، می تواند به عنوان یک حواس پرتی ارزشمند در هنگام بروز هوس عمل کند. همچنین میتواند به شما کمک کند تا زمانی که با علائم ترک کنار میآیید، احساس بهتر و انرژی بیشتری داشته باشید.
برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که ورزش ممکن است به مکمل سایر درمان های اختلال مصرف حشیش کمک کند. محققان نشان میدهند که از آنجایی که مصرف ماریجوانا میتواند بر سیستمهایی که استرس و پاداش دهی را تنظیم میکنند تأثیر بگذارد، ورزش ممکن است به کاهش علائم ترک، کمک به مدیریت استرس و کاهش میل به مواد کمک کند.
یک مطالعه کوچک منتشر شده در ژورنال PLoS ONE نشان داد که ورزش متوسط مصرف ماری جوانا و هوس مصرف دوباره را کاهش می دهد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) توصیه میکند که بزرگسالان هر هفته 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط انجام دهند که معادل 30 دقیقه پیادهروی سریع پنج روز در هفته است.
مراقب خودتان باشید
مقابله با علائم ترک ماری جوانا می تواند چالش برانگیز باشد، بنابراین مراقبت از خود در این دوران بسیار مهم است. مطمئن شوید که رژیم غذایی سالمی دارید و استراحت کافی دارید.
وقتی متوجه شدید که با استرس یا اضطراب دست و پنجه نرم میکنید، سعی کنید از تکنیکهای موثر مدیریت استرس مانند تنفس عمیق یا آرامسازی پیشرونده عضلانی استفاده کنید.
همچنین روی یافتن حس تعادل در زندگی خود تمرکز کنید. تمرین تمرکز حواس، که در آن یاد میگیرید روی لحظه حال تمرکز کنید و حس قویتری از خودآگاهی ایجاد کنید، میتواند به شما کمک کند تا با نیازهای خود هماهنگتر شوید.
پشتیبانی را پیدا کنید
سیستم حمایت اجتماعی شما نیز می تواند نقش مهمی در دستیابی به اهداف شما داشته باشد.
ممکن است متوجه شوید که برخی از افراد در زندگی شما ممکن است کمتر حمایت کنند – به خصوص اگر بیشتر زندگی اجتماعی شما حول محور مصرف ماری جوانا باشد. در این موارد، ممکن است لازم باشد برخی از روابط و مکانهایی که وقت خود را در آن میگذرانید، ارزیابی مجدد کنید.
با افرادی که ترک گل را چالش برانگیزتر می کنند، مرزهایی ایجاد کنید. با دوستان حامی در مورد اهداف خود صحبت کنید. آنها می توانند تشویق و حمایتی را که شما برای موفقیت نیاز دارید ارائه دهند.
چگونه برای اعتیاد به ماری جوانا کمک بگیریم
اگر می خواهید گل کشیدن را ترک کنید، مهم است که به یاد داشته باشید که لازم نیست همه این کارها را به تنهایی انجام دهید. کمک گرفتن از درمانگر می تواند شانس شما را برای ترک موفقیت آمیز ماری جوانا افزایش دهد.
با صحبت با پزشک یا متخصص سلامت روان در مورد گزینه های درمانی خود شروع کنید.
داروها
در حال حاضر هیچ داروی مورد تایید FDA برای درمان اختلالات مصرف ماری جوانا وجود ندارد، اما تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. کارآزماییهای بالینی نشان دادهاند که بوسپیرون، یک داروی ضد اضطراب، میتواند هوسها و مصرف مواد مخدر را کاهش دهد و علائم تحریکپذیری را کاهش دهد.
پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان اختلالات روانی همزمان تجویز کند. برای مثال، آنها ممکن است داروهای ضد افسردگی را برای درمان علائم اضطراب یا افسردگی تجویز کنند.
روان درمانی
روان درمانی به طور کلی درمان توصیه شده برای اختلال مصرف ماری جوانا است.
استراتژی های خاصی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از:
درمان شناختی رفتاری (CBT)
درمان شناختی رفتاری (CBT)، که به الگوهای فکری منفی زمینه ای می پردازد که به رفتار اعتیاد آور کمک می کند. درمانگر شما همچنین میتواند به شما کمک کند مکانیسمهای مقابلهای را پیدا کنید که به شما کمک میکند با افکار یا احساساتی که اغلب به مصرف مواد کمک میکنند مقابله کنید.
درمان شناختی رفتاری یا CBT برای ترک اعتیاد
مدیریت مصرف احتمالی
شامل استفاده از پاداش برای تقویت و تشویق پرهیز از مواد مخدر است. به عنوان مثال، ممکن است بتوانید با گذراندن آزمایش مواد مخدر، پاداش های دلخواه را به دست آورید.
مصاحبه انگیزشی
مصاحبه انگیزشی، که رویکردی است که به افراد کمک میکند انگیزهای قوی برای ایجاد تغییرات مثبت رفتاری در زندگی خود ایجاد کنند. این نوع درمان می تواند برای افرادی که برای یافتن انگیزه ترک ماری جوانا مشکل دارند مفید باشد.
استراتژی های خودیاری مهم هستند، اما گاهی اوقات ممکن است نیاز به کمک داشته باشید.
متخصص ترک گل در شیراز
وابستگی به گل میتواند عواقب ناگوار جسمی و روانی به دنبال داشته باشد و زندگی فرد را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار دهد.
خبر خوب این است که با کمک متخصصان ترک گل در کلینیک سلامت مغز دانا، میتوان این وابستگی را به طور کامل از بین برد و زندگی سالمی را دوباره آغاز کرد.
دکتر ساره شریعتی، متخصص روانپزشکی و رتبه یک بورد تخصصی در این زمینه، در کلینیک سلامت مغز دانا با تخصص و تجربه خود در زمینه ترک گل، به شما کمک میکند تا به طور کامل از این وابستگی رها شوید.
خدمات دکتر شریعتی در زمینه ترک ماری جوانا
- تشخیص و درمان تخصصی وابستگی به گل
- ارائه مشاوره روانشناسی به فرد و خانواده
- تجویز داروهای مناسب
- استفاده از فناوری های عصبی برای کاهش ولع نسبت به گل
- ارائه برنامههای درمانی جامع و متناسب با نیازهای هر فرد
مزایای ترک گل در کلینیک سلامت مغز دانا در شیراز
- درمان قطعی و رهایی کامل از وابستگی به گل
- بهبود سلامت جسمی و روانی
- افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس
- ارتقای کیفیت زندگی
- درمانهای دارویی و روانشناسی
- استفاده از پیشرفته ترین فناوری های عصبی
اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکل وابستگی به گل مواجه هستید، همین امروز نوبت خود را با دکتر ساره شریعتی، متخصص ترک گل در شیراز، تنظیم کنید و برای رهایی از این وابستگی گامی مثبت بردارید.
شماره تماس: 07136476172 09172030360
آدرس:شیراز بلوار بعثت کوچه 16 ساختمان پزشکی مریم طبقه پنجم
همچنین می توانید به راحتی و از طریق لینک زیر نوبت خود را همین الان رزرو کنید:
علاوه بر تخصص در زمینه ترک گل در شیراز، متخصصان متبحر کلینیک سلامت مغز در زمینههای زیر نیز خدمات ارائه میدهد:
- درمان اضطراب و افسردگی
- درمان اختلالات دو قطبی
- درمان وسواس فکری-عملی
- درمان اختلالات خواب
- مشاوره پیش از ازدواج
- مشاوره خانواده
متخصصین ما در کلینیک سلامت مغز دانا با تعهد و تخصص خود، در مسیر سلامتی و آرامش شما همراهتان خواهد بود.
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.