07136476172 - 09172030360 [email protected]

سندرم پای بیقرار (RLS)

یک بیماری عصبی (مربوط به مغز) است که باعث ایجاد احساس ناخوشایند در پاهای شما و میل غیرقابل کنترل برای حرکت دادن آنها می شود. علائم سندرم پای بیقرار در شب بدتر می شود، که می تواند باعث اختلالات خواب قابل توجهی شود.

متأسفانه، هیچ درمانی برای سندرم پای بیقرار وجود ندارد. اما برخی درمان ها می تواند به شما در مدیریت بهتر این بیماری کمک کند. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که سندرم پای بیقرار ممکن است با کمبود ویتامین‌های خاصی، به ویژه ویتامین‌های B، C، D و E مرتبط باشد.

کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که مصرف مکمل‌های ویتامین ممکن است به بهبود برخی از علائم RLS کمک کند. به خاطر داشته باشید: قبل از شروع مصرف مکمل ها، همیشه باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا ببینید آیا مکمل ها برای شما مناسب هستند یا خیر.

علائم سندرم پای بیقرار

سندرم پای بیقرار می تواند به طور قابل توجهی بر خواب شما تأثیر بگذارد. خوابیدن را بسیار سخت کند یا بعد از بیدار شدن دوباره به خواب بروید. راه رفتن یا حرکت دادن پاها می تواند ناراحتی را به طور موقت تسکین دهد. اما احساس ناخوشایند در پاهای شما ممکن است پس از توقف حرکت بازگردد.

علائم سندرم پای بی قرار اغلب در اواخر بعد از ظهر یا عصر رخ می دهد و در شب بدتر می شود. چند علامت رایج این بیماری عبارتند از:

  • احساسات ناخوشایند در پاهای شما
  • بدتر شدن علائم هنگام استراحت یا خواب
  • هنگامی که پاهای خود را حرکت می دهید علائم بهتر می شود
  • تغییرات در کیفیت خواب
  • مشکل در تمرکز
  • سطوح بهره وری پایین تر
  • تغییرات خلقی یا افسردگی
  • خواب آلودگی در طول روز
    فراوانی و شدت علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. افراد مبتلا به RLS خفیف ممکن است یک یا دو بار در هفته علائم را تجربه کنند. در حالی که افراد مبتلا به موارد شدید RLS ممکن است هر شب علائم را داشته باشند.

 

سندرم پای بیقرار

فردی که نشسته و با دو دستش پای سمت چپ خود را گرفته است.

ویتامین B

تحقیقات نشان می دهد که ویتامین B ممکن است نقش مهمی در RLS ایفا کند. سطوح پایین ویتامین B12 ممکن است منجر به شروع RLS شود. در حالی که کمبود ویتامین B6 می تواند منجر به علائم شدیدتر شود. گفته می شود، مصرف مکمل های ویتامین B6 و B12 یا ممکن است به جبران برخی علائم کمک کند.

همچنین می توانید ویتامین B بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. به عنوان مثال، ویتامین B12 در غذاهایی مانند تخم مرغ، ماهی و شیر یافت می شود، در حالی که غذاهایی مانند سبزیجات نشاسته ای، میوه های غیر مرکبات و غلات غنی شده حاوی ویتامین B6 هستند.

با این حال، درست مانند داروها، ویتامین ها نیز عوارض جانبی دارند. به همین دلیل بسیار مهم است که قبل از شروع استفاده از مکمل ها با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید و هیچ خطری در آن وجود نداشته باشد.

مصرف ویتامین B12 به طور کلی بی خطر است زیرا بدن شما مقادیر اضافی این ویتامین را ذخیره نمی کند. اما ویتامین B12 گاهی اوقات می تواند با سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید، مانند پریلوسک (امپرازول) تداخل داشته باشد.

مانند ویتامین B12، ویتامین B6 نیز می تواند تداخل دارویی با سایر داروها داشته باشد. این ممکن است شامل داروهای ضد تشنج مانند اپیتول (کاربامازپین) و داروهای آسم مانند الیکسوفیلین (تئوفیلین) باشد. علاوه بر این، مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین B6 گاهی اوقات می تواند منجر به حالت تهوع، سوزش سر دل یا حساسیت به نور شود.

ویتامین دی

کمبود ویتامین D می تواند باعث اختلال در عملکرد دوپامین شود که ممکن است با شروع سندرم پای بیقرار همراه باشد. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی (پیام رسان شیمیایی در مغز شما) است که عملکردهای حسی و حرکتی را کنترل می کند. تغییرات در سطح دوپامین می تواند باعث حرکات غیر طبیعی یا غیر ارادی شود که ممکن است خطر ابتلا به RLS را افزایش دهد.

مطالعات اولیه نشان می دهد که افزودن ویتامین D بیشتر به رژیم غذایی یا مصرف ویتامین D به شکل مکمل می تواند به بهبود شدت علائم RLS کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک اثربخشی ویتامین D برای RLS مورد نیاز است.

تحقیقات فعلی نشان می دهد که ویتامین D ممکن است علائم RLS را با موارد زیر بهبود بخشد:
  • حفظ سلامت استخوان ها
  • بهبود حرکت عضلات
  • حمایت از عملکرد عصبی و محدود کردن حرکت غیر ارادی
اما مصرف ویتامین D بیشتر از نیاز شما می تواند باعث عوارض جانبی شود، مانند:
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • ضعف عضلانی
  • از دست دادن اشتها
  • تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار
  • ضربان قلب نامنظم
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه بیشتر است
    اگر پزشک شما فکر می کند ویتامین D ممکن است گزینه خوبی برای شما باشد، ممکن است مکمل ویتامین D را برای شما تجویز کند. شما همچنین می توانید به طور طبیعی ویتامین D را در غذاهایی مانند پنیر، شیر، ماست و ماهی های چرب پیدا کنید.

گذراندن زمان در زیر نور خورشید سطح ویتامین D شما را نیز افزایش می دهد، اما استفاده از کرم ضد آفتاب و محدود کردن قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای محافظت از پوست بسیار مهم است.

ویتامین C و E

افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی در معرض افزایش خطر ابتلا به RLS هستند. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف ترکیبی از ویتامین C و E می تواند علائم شدید RLS ناشی از بیماری کلیوی را بهبود بخشد.

هر دو ویتامین C و E به بدن شما در برابر آسیب سلولی کمک می کنند. اما آنها مزایای منحصر به فرد خود را دارند.

عوارض جانبی دوزهای بالای هر دو ویتامین C و E نیز ممکن است رخ دهد. مصرف بیش از حد ویتامین C ممکن است باعث تهوع، اسهال و گرفتگی معده شود. با این حال، مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین E ممکن است منجر به افزایش خطر خونریزی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان شود. تحقیقات همچنین نشان می دهد که هر دو ویتامین C و E ممکن است با داروهایی که به کاهش کلسترول و کاهش اثربخشی درمان های سرطان مانند شیمی درمانی کمک می کنند، تداخل داشته باشند.

در اینجا با حضور تیم چند تخصصی شامل متخصصین مغز و اعصاب، روانپزشک، علوم اعصاب، روان درمانگر و غیره و با کمک به روزترین ابزارهای تخصصی برای رفع مشکل شما اقدام فوری و جامع اتجام می شود. برای رزرو نوبت اینجا اقدام کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان چند تخصصی و دریافت جدیدترین درمان ها با ما در کلینیک سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: https://www.health.com/restless-legs-syndrome-vitamins-8379637

چه چیزی باعث بی حسی در پاها می شود؟ گزگز و بی حسی پا!

به این مقاله امتیاز دهید