بیماری آلزایمر یک بیماری مغزی است که باعث از دست دادن حافظه و سردرگمی می شود. بر رفتار شما نیز تاثیر می گذارد. در حالی که این بیماری معمولاً افراد مسن بالای 60 سال را تحت تأثیر قرار می دهد، تقریباً 10٪ از همه افراد مبتلا به آلزایمر علائم را در 30 یا 40 سالگی تجربه می کنند که به آن بیماری آلزایمر زودرس یا الزایمر در جوانی گفته می شود.
آلزایمر یک وضعیت پیشرونده و غیرقابل برگشت است، به این معنی که با گذشت زمان بدتر می شود و قابل درمان نیست. همانطور که پیشرفت می کند، می تواند فعالیت های روزمره زندگی و تعامل با دیگران را دشوار کند. با این حال، دارو می تواند به علائم کمک کند و پیشرفت بیماری را کند کند.
کنار آمدن با آلزایمر در هر سنی میتواند دشوار باشد، بهویژه با شروع زودهنگام، زیرا مردم به طور قابل درک انتظار ندارند که این بیماری خیلی زود اتفاق بیفتد.
چگونه با احساسات خود کنار بیایید
تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر می تواند برای شما و عزیزانتان ناراحت کننده باشد.
نکته کلیدی این است که ابتدا از جنبه های عملی و همچنین در مورد جنبه های احساسی کمک بگیرید. مشاوره می تواند به شما کمک کند از نظر عاطفی کنار بیایید.
مشاوره می تواند در موارد زیر کمک کننده باشد:
پذیرش تشخیص:
تشخیص بیماری لاعلاج در سنین پایین میتواند باعث شود طیفی از احساسات مانند شوک، بیحسی، عصبانیت، ناباوری، اندوه و ترس را تجربه کنید. مشاوره می تواند به شما در مقابله با این احساسات و پذیرش تشخیص کمک کند.
برنامه ریزی برای آینده:
بسیار مهم است که برای مراحل بعدی بیماری و بعد از آن برنامه ریزی کنید و ترتیبی دهید. مشاوره می تواند پشتیبانی مورد نیاز شما را در حین سر و سامان دادن به امورتان فراهم کند.
تنظیم انتظارات:
بیماری آلزایمر می تواند انجام کارهایی را که زمانی می توانستید به راحتی انجام دهید، دشوارتر کند. این می تواند باعث شرم و خجالت شود و ممکن است متوجه شوید که این حوادث را از نزدیکان خود پنهان کرده اید. مشاوره می تواند به شما کمک کند انتظارات خود را تنظیم کنید و به جای ناتوانی های خود بر توانایی های خود تمرکز کنید.
ارائه دیدگاه های مختلف:
بیماری آلزایمر می تواند درک شما از خود و روابط شما با عزیزانتان را تغییر دهد. مشاوره می تواند دیدگاه های متفاوتی را ارائه دهد و به شما کمک کند دیدگاه مثبتی داشته باشید.
مدیریت علائم:
مشاوره می تواند به مدیریت برخی از علائم شناختی و رفتاری بیماری آلزایمر کمک کند. همچنین ممکن است تمرینات تکمیلی مانند تای چی و تمرینات مغزی مانند پازل برای شما مفید باشد.
مشاوره می تواند برای عزیزانتان هم مفید باشد. آلزایمر زودرس می تواند برای بیمار سخت باشد، اما به خصوص برای خانواده سخت است – شریک زندگی ممکن است کار کند یا نکند و بسته به اینکه چقدر زود شروع می شود، ممکن است کودکان نسبتاً کوچکی وجود داشته باشند که ممکن است شرایط بسیار دشواری برای سازگاری داشته باشند.
چگونه با سلامت جسمانی خود کنار بیایید
بیماری آلزایمر باعث بدتر شدن سلامت شما می شود.
چند استراتژی است که می تواند به شما در مقابله فیزیکی کمک کند:
معاینات منظم سلامتی خود را انجام دهید:
مراجعه منظم به پزشک برای ارزیابی پیشرفت بیماری، بحث در مورد علائم، تنظیم داروها و بررسی سایر مشکلات در سلامتی می تواند به شما کمک کند که درمان مناسب را دریافت کنید.
واکسن آنفولانزا بزنید:
بیماری آلزایمر می تواند شما را مستعد ابتلا به ذات الریه و آنفولانزا کند. مصرف منظم واکسن آنفولانزا می تواند به جلوگیری از بیمار شدن شما کمک کند.
دارو را طبق دستور مصرف کنید:
مصرف مداوم دارو و گزارش هر گونه عوارض جانبی به پزشک می تواند به شما در مدیریت علائم کمک کند.
فعال بمانید:
تا حد امکان درگیر تعاملات اجتماعی و از نظر جسمی و ذهنی فعال بمانید، حتی اگر ماهیت مشارکت شما در فعالیتها در طول زمان تغییر کند. به عنوان مثال، یک تنیسور مشتاق ممکن است دیگر نتواند امتیاز خود را حفظ کند، اما ممکن است همچنان از بازی بدون عنصر رقابت لذت ببرد، یا اگر هماهنگی چشم و دست به مرور زمان بدتر شود، به فعالیت دیگری مانند راه رفتن روی آورد.
عزیزان را در مسیر خود همراه کنید:
مهم است که خانواده و دوستان نزدیک را در سفر خود درگیر کنید، برای حمایت عاطفی و عملی، اما همچنین برای به حداقل رساندن انزوای اجتماعی و به شما امکان می دهد فعال و درگیر تعاملات بمانید.
پیروی از یک سبک زندگی سالم:
سبک زندگی سالمی داشته باشید، به طور منظم ورزش کنید و از یک رژیم غذایی متعادل و سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی کنید.
برای جلوگیری از زمین خوردن اقدامات لازم را انجام دهید:
بیماری آلزایمر می تواند شما را مستعد افتادن و آسیب دیدن کند. پاک کردن هر گونه آلودگی از روی زمین، پرهیز از لباسهای گشاد که میتواند جلوی دست و پایتان را بگیرد، پوشیدن کفشهای محکم و روشن گذاشتن چراغ در شب میتواند به جلوگیری از سقوط کمک کند.
منابع و سازمان ها
سازمان هایی که میتوانند منابع و پشتیبانی برای افراد مبتلا به آلزایمر زودرس ارائه دهند:
انجمن آلزایمر
انجمن آلزایمر یک منبع عالی برای شناسایی آنچه در جامعه شما وجود دارد است. آنها همچنین اغلب گروههای حمایتی آلزایمر با شروع اولیه دارند، هم برای بیماران و هم برای خانوادهها، به طوری که میتوانید با افراد دیگری که در مراحل مشابهی از زندگی تحت شرایط مشابه قرار میگیرند صحبت کنید. چیز دیگری که در هر سنی مهم است، به ویژه برای شروع زودهنگام، دریافت کمک مالی و قانونی در مورد مسائل مربوط به املاک و تعیین نحوه دسترسی به مواردی مانند بیمه از کار افتادگی یا ناتوانی تامین اجتماعی است. انجمن آلزایمر نیز ممکن است بتواند در این مورد کمک کند.
خدمات مشاوره مدرسه:
اگر فرزندان شما هنوز در مدرسه هستند، مدرسه آنها ممکن است خدمات مشاوره و منابعی برای کمک به آنها در برخورد با مسائل مرتبط داشته باشد.
مراکز تحقیقاتی محلی بیماری آلزایمر:
از آنجایی که افراد با آلزایمر زودرس اغلب بیماری های همراه کمتری نسبت به افراد دچار آلزایمر در پیری دارند، بهتر است برای اطلاع از آزمایشات بالینی با مرکز تحقیقات بیماری آلزایمر یا مرکز پزشکی دانشگاهی تماس بگیرند، زیرا عوامل درمانی جدیدی در راه است.
مراقبت از کسی که آلزایمر دارد
اگر از فرد مبتلا به آلزایمر مراقبت می کنید، در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می تواند مفید باشد:
یادآوریها را تنظیم کنید:
بیماری آلزایمر میتواند فرد را فراموشکار کند، بنابراین تنظیم یادآوری در تلفن او برای کارهای مهم مانند مصرف دارو میتواند مفید باشد.
یک روال ثابت را حفظ کنید:
پایبندی به یک برنامه روزانه ثابت می تواند به فرد کمک کند تا بداند در هر زمان از روز چه انتظاری دارد و از سردرگمی یا اضطراب جلوگیری کند.
زمان زیادی را در نظر بگیرید:
با پیشرفت شرایط، کارهای روزانه مانند دوش گرفتن، لباس پوشیدن و غذا خوردن ممکن است بیشتر طول بکشد، بنابراین مهم است که برنامه ریزی کنید و زمان زیادی را در اختیار داشته باشید.
اطمینان خاطر را ارائه دهید:
برای ارائه آرامش و اطمینان خاطر به او بگویید که شما در دسترس هستید.
ساده صحبت کنید:
با کلماتی که به راحتی قابل درک است با فرد صحبت کنید و هر بار یک چیز را بگویید یا بپرسید.
از مشاجره بپرهیزید:
سعی کنید با آن فرد بحث و استدلال نکنید و از نشان دادن خشم یا ناامیدی خود به او خودداری کنید. اگر ناراحت هستید، چند دقیقه اتاق را ترک کنید تا آرام شوید، مشروط بر اینکه ترک فرد بی خطر باشد.
از تاکتیک های حواس پرتی استفاده کنید:
از طنز، آواز خواندن، رقصیدن و موسیقی برای پرت کردن حواس فرد استفاده کنید.
از او کمک بخواهید:
برای انجام کارهای ساده، مانند چیدن میز یا تا کردن لباس، از فرد کمک بخواهید تا او را در فعالیت ها درگیر نگه دارید.
تمرکز بر ایمنی:
محیط خانه و فعالیت های روزانه می تواند برای افراد مبتلا به آلزایمر خطرناک باشد. اطمینان حاصل کنید که تمام پنجره ها قفل هستند و اشیاء تیز یا خطرناک دور از دسترس قرار دارند.
به دنبال توضیحات دیگری برای رفتار باشید:
اگر فرد ناراحت یا تحریک شده باشد، ممکن است از چیز دیگری ناراحت باشد و نتواند با آن ارتباط برقرار کند. جستجوی علل دیگر می تواند به توضیح رفتار آنها کمک کند.
علائم را به پزشک خود گزارش دهید:
با پیشرفت آلزایمر، فرد ممکن است پارانویا، نوسانات خلقی، عصبانیت و پرخاشگری را تجربه کند. آنها همچنین ممکن است مراقبان را گاز بگیرند یا ضربه بزنند. پزشک ممکن است قادر به تجویز داروهایی باشد که می تواند به این علائم کمک کند.
از زمان خود با آنها نهایت استفاده را ببرید:
اگر از یکی از عزیزان مراقبت می کنید، از وقت خود با آنها لذت ببرید و دیدگاه مثبت خود را حفظ کنید.
برای مراقبت از فرد مبتلا به آلزایمر، مهم است که از سلامت جسمی و روحی خودتان هم مراقبت کنید. در مورد توانایی ها و محدودیت های خود واقع بین باشید و در صورت نیاز کمک بخواهید.
روش های غیر دارویی درمان آلزایمر در شیراز: PEMF
شما به راحتی می توانید از درمان PEMF بهره مند شوید و یا می توانید به عزیزتان کمک کنید تا درمانی را که به آن نیاز دارد دریافت کند.
چرا آن را امتحان نمیکنید؟
استفاده از دستگاه تحریک میدان مغناطیسی آسان است و میتوان آن را روزانه استفاده کرد.درمان PEMF کاملاً ایمن و غیر تهاجمی است. هیچ سوزن، یا حتی قرصی وجود ندارد. دردی وجود ندارد و عملاً هیچ خطری برای عوارض جانبی، یا وابستگی نمیباشد.
اگر به دنبال یک روش درمانی جدید برای افزودن به برنامه درمانی موجود هستید، با انستیتو سلامت مغز تماس بگیرید، شما می توانید با متخصصین ما در مورد مزایای بالقوه درمان PEMF صحبت کنید.
در مرکز سلامت مغز دانا، چه کمکی به فرد مبتلا به آلزایمر زودرس می شود؟
در این مرکز، ابتدا شاخص های شناختی این افراد بررسی می شود. هدف این است که با استاندارد ترین و به روزترین روش ها، وضعیت حافظه فرد ارزیابی گردد. با ارزیابی دقیق نقایص شناختی فرد و نقاط قوت او، پزشک متخصص برنامه بازتوانی متناسب با همان فرد را برای او تجویز می کند. یعنی برای همه افراد مراجعه کننده یک نسخه واحد وجود نخواهد داشت و هدف درواقع پزشکی شخصی سازی شده است. به این صورت احتمال اینکه برنامه بازتوانی شناختی به نتیجه مطلوب برسد بیشتر خواهد بود.
درمان آلزایمر زودرس در شیراز: درباره نوروفیدبک بیشتر بدانید
اگر شما یا یکی از عزیزانتان در حافظه خود مشکل دارید، علائم زوال عقل دارید یا در مراحل اولیه تشخیص آلزایمر هستید، آموزش نوروفیدبک میتواند به بهبود عملکرد کمک کند. آموزش نوروفیدبک غیر تهاجمی و بدون درد است و شامل آموزش مجدد مغز برای عملکرد بهینه تر است.
اگر تمایل دارید درباره نحوه درمان آلزایمر با نوروفیدبک بیشتر بدانید، خواندن مطلب زیر را از دست ندهید:
حرف آخر
زندگی با آلزایمر می تواند سخت و خسته کننده باشد. اگر متوجه شدید که امید خود را برای پیگیری درمان مناسب از دست داده اید، بدانید که همیشه راهی وجود دارد. لطفا همیشه به خاطر داشته باشید که میتوانید در حال خود تغییر ایجاد کنید و یک زندگی بدون مشکل داشته باشید،شاید چند روش را امتحان کرده باشید و جواب نگرفته باشید اما بدانید هنوز راه هایی وجود دارند که منتظر شما هستند تا زندگی خود را نجات دهید و آنطور زندگی کنید که لیاقت دارید و دوست دارید.در این راه حمایت دیگران و درمان های جدید را در نظر بگیرید.
اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکلات آلزایمر دست و پنجه نرم می کنید و به دنبال بهترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست های و سایر متخصصین مرتبط هستید با ما در تماس باشید. شما لایق بهترین ها هستید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.