آیا ملاتونین برای کودکان بی خطر است؟ عوارض و کاربردها با هم بشنویم:
بین 15 تا 25 درصد از کودکان و نوجوانان در به خواب رفتن و به خواب ماندن مشکل دارند. این مشکلات رایج خواب، بسیاری از والدین را بر آن داشته است که به دنبال داروهای خواب طبیعی از جمله ملاتونین برای کودکان باشند.
استفاده از مکمل های ملاتونین در بین تمام گروه های سنی افزایش یافته است. در حال حاضر ملاتونین دومین محصول طبیعی متداول است که پس از مولتی ویتامین ها به کودکان داده می شود. در حالی که ملاتونین به طور کلی برای کوتاه مدت بی خطر در نظر گرفته می شود، اطلاعات کمی در مورد اثرات طولانی مدت این مکمل وجود دارد.
این مقاله اطلاعات ایمنی در مورد ملاتونین و کودکان، توصیههای دوز مناسب و روشهای جایگزین برای بهبود خواب در کودکان را مورد بحث قرار میدهد.
محبوبیت ملاتونین
تحقیقات نشان داده است که فروش ملاتونین در ایالات متحده بین سالهای 2016 تا 2020 150 درصد افزایش یافته است.
عوارض ملاتونین در کودکان: شناخته شده ها و ناشناخته ها
هنگامی که صحبت از ایمنی استفاده از ملاتونین برای کودکان می شود، به نظر می رسد ناشناخته های بیشتری نسبت به شناخته شده ها وجود دارد.
اکثر تحقیقات نشان داده اند که دادن ملاتونین به کودکان برای یک دوره کوتاه (سه ماه یا کمتر) نسبتا بی خطر است. اما داده های کافی برای نشان دادن اینکه استفاده طولانی تر از این مکمل بی خطر یا موثر است وجود ندارد.
اکثر مطالعات و دستورالعملها در مورد استفاده از ملاتونین در کودکان بر روی کودکان مبتلا به اختلالات مانند اوتیسم و اختلال بیشفعالی کمبود توجه (ADHD) متمرکز شدهاند. تحقیقات محدودی در مورد استفاده از ملاتونین برای کودکان بدون این شرایط وجود دارد.
نگرانی ها پیرامون عوارض ملاتونین برای کودکان
یکی از نگرانی ها سمیت است. گزارشهای مربوط به مسمومیت با ملاتونین در سالهای اخیر افزایش یافته است. از سال 2012 تا 2021، بیش از 260000 گزارش از مسمومیت کودکان مربوط به ملاتونین گزارش شده است. اکثر این کودکان بهبود یافتند، اما دو نفر جان خود را از دست دادند و بقیه نیاز به مراقبت های بیمارستانی داشتند.
آکادمی پزشکی خواب آمریکا یک توصیه بهداشتی در مورد استفاده از ملاتونین در کودکان و نوجوانان صادر کرد. هشدار داد از آنجایی که مکمل ها توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تنظیم نمی شوند، محتوای آنها می تواند بسیار متفاوت باشد.
در یک مطالعه، مقادیر ملاتونین از کمتر از نصف تا بیش از 4 برابر مقدار ذکر شده در برچسب محصول متغیر بود.
علاوه بر این، برخی از محصولات ملاتونین مورد مطالعه حاوی مواد دیگری هستند که نیاز به نسخه دارند. یک مطالعه 31 مکمل ملاتونین مختلف را آزمایش کرد و نشان داد که 26 درصد از محصولات حاوی سروتونین هستند، هورمونی که میتواند اثرات مضری روی کودکان داشته باشد.
در حالی که عواقب طولانی مدت استفاده از ملاتونین در کودکان و نوجوانان ناشناخته است، نگرانی هایی وجود دارد که این هورمون بر رشد و تکامل کودک تأثیر بگذارد.
دوز ملاتونین برای کودکان
هیچ دستورالعمل خاصی در مورد میزان ملاتونین در کودکان وجود ندارد. والدین باید با یک متخصص مشورت کنند که می تواند دوزها و زمان مناسب برای اختلالات خواب را توصیه کند.
انتخاب یک محصول ملاتونین برای کودکان
هنگام انتخاب یک محصول ملاتونین، والدین باید برای استفاده ایمن تر، محصولی با علامت تأیید شده USP انتخاب کنند.
پزشکان همیشه توصیه می کنند که با کمترین دوز ممکن ملاتونین شروع کنید و سپس فقط در صورت لزوم آن را افزایش دهید. دوز کم، 0.5 میلی گرم یا 1 میلی گرم، که 30 تا 90 دقیقه قبل از خواب مصرف شود، معمولاً برای کودکان به خوبی جواب می دهد.
قطره یا قرص ملاتونین برای کودکان
ملاتونین در اشکال مختلفی برای کودکان وجود دارد، از جمله:
- قطره
- کپسول
- قرص
عوارض جانبی ملاتونین برای کودکان
بسیاری از کودکان هنگام مصرف ملاتونین عوارض جانبی را تجربه نمی کنند. با این حال، برخی از عوارض جانبی بالقوه ملاتونین عبارتند از:
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- سردرد
- تحریک
- افزایش شب ادراری
ملاتونین می تواند با سایر داروهایی که کودکان مصرف می کنند تداخل داشته باشد. مهم است که قبل از شروع مصرف ملاتونین با پزشک صحبت کنید، به خصوص اگر از داروهای دیگر استفاده می شود.
قبل از امتحان ملاتونین…
قبل از شروع مصرف مکمل های ملاتونین با پزشک صحبت کنید. بسیاری از مشکلات خواب را می توان با رعایت بهداشت خواب مناسب به جای استفاده از ملاتونین بهتر مدیریت کرد.
جایگزین های ملاتونین برای کودکان
برخی از جایگزین های مکمل های ملاتونین شامل داروها هستند. آنتی هیستامین ها آلرژی را تسکین می دهند اما ممکن است باعث خواب آلودگی نیز شوند. قبل از استفاده از آنتی هیستامین برای خواب، باید با پزشک صحبت کنید.
همچنین داروهای خواب آوری وجود دارد که پزشک می تواند تجویز کند. این داروها معمولاً در بزرگسالان استفاده میشوند، اما میتوانند برای کودکان نیز مفید باشند. با این حال، حدود 80 درصد از افراد پس از مصرف داروهای خوابآور، خوابآلودگی و سایر عوارض جانبی طولانی مدت در روز بعد را گزارش میکنند.
بهداشت خواب
بهداشت خواب خوب برای کودکان و نوجوانان حیاتی است.
در بسیاری از کودکان تغییرات روتین و سایر استراتژیهایی که میتوانند باعث ایجاد یک محیط خواب سالم شوند، جواب میدهد.
برخی از نکات کلی عبارتند از:
یک روتین قبل از خواب را دنبال کنید:
یک روال معمول شبانه ممکن است شامل حمام آب گرم و کتاب خواندن قبل خواب باشد.
زمان خواب را ثابت نگه دارید:
مطمئن شوید که کودک شما هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار می شود، حتی آخر هفته ها.
از وسایل الکترونیکی دوری کنید:
وسایل الکترونیکی که نور آبی ساطع می کنند ممکن است ترشح طبیعی ملاتونین را در بدن کودک به تاخیر بیندازند. حداقل دو ساعت قبل از خواب از استفاده از تلفن، رایانه یا تماشای تلویزیون خودداری کنید.
ورزش:
وقتی بچه ها در طول روز بدن خود را حرکت می دهند، بیشتر در شب خسته می شوند.
مراقب مصرف غذا و نوشیدنی کودک خود باشید:
به بچه ها اجازه ندهید قبل از خواب یک وعده غذایی سنگین بخورند یا نوشیدنی های حاوی کافئین مصرف کنند.
خلاصه
ملاتونین مکمل محبوبی است که والدین اغلب به کودکان و نوجوانانی که در به خواب رفتن مشکل دارند، می دهند. در حالی که استفاده کوتاه مدت از این هورمون بی خطر به نظر می رسد، محققان مطمئن نیستند که ملاتونین چگونه در دراز مدت بر کودکان تأثیر می گذارد.
FDA دوز مکمل را تنظیم نکرده است و می تواند عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند. اکثر متخصصان توصیه می کنند قبل از استفاده از ملاتونین برای خواب با یک متخصص صحبت کنید. ممکن است با تغییر عادات خواب فرزندتان نتایجی را مشاهده کنید.
تشخیص و درمان اختلالات خواب کودکان
مرکز اختلالات خواب انستیتو سلامت مغز دانا در تشخیص و درمان اختلالات خواب در کودکان از نوزادی تا نوجوانی به ارائه خدمات می پردازد. بیماران در مرکز خواب برای ارزیابی نگرانی های مربوط به کیفیت یا کمیت خواب توسط متخصص ارزیابی می شوند. و در صورت لزوم تست خواب برای آنها انجام می شود. و درنهایت راهکار دقیقی به والدین یا گزارش جامعی به پزشک ارجاع هنده ارائه می شود. برای اطلاعات بیشتر واحد خواب را در سایت ببینید یا با کارشناسان تماس بگیرید.
https://danabrain.ir/%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%84%d8%a7%d9%84-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%a8-%d8%af%d8%b1-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86-%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85%d8%8c-%d8%ae%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%aa%d8%8c-%d8%b1%d9%88/
https://danabrain.ir/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%a8-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b4%db%8c%d8%b1%d8%a7%d8%b2/
https://danabrain.ir/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%aa%da%98%db%8c-%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a2%d9%85%d8%af-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%a8-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86/
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.