07136476172 - 09172030360 [email protected]

بی خوابی در زمان بارداری با هم بشنویم :

بی خوابی در زمان بارداری

بی خوابی در دوران بارداری می تواند باعث ناتوانی در به خواب رفتن، خواب ماندن یا تجربه خواب با کیفیت شود. مشکلات خواب در بارداری بسیار رایج است. در واقع، مطالعات تخمین می‌زنند که بین 66 تا 94 درصد از افراد باردار در طول دوران بارداری خود با مشکل خواب مواجه می‌شوند. همچنین شایان ذکر است که بی خوابی با پیشرفت بارداری  بدتر می شود. در ادامه با بی خوابی در زمان بارداری بیشتر آشنا می شویم.

احتمال ابتلای افراد باردار به آپنه انسدادی خواب و سندروم پای بیقرار بیشتر است. دو بیماری زمینه ای که می توانند به بی خوابی نیز کمک کنند. اگرچه بی خوابی در دوران بارداری دلیلی برای نگرانی نیست، اما می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. در موارد معدودی، کمبود خواب خوب ممکن است خطر ابتلا به برخی از عوارض بارداری را نیز افزایش دهد. خوشبختانه، راه‌های موثر و ایمن برای درمان بی‌خوابی بارداری و بهبود کیفیت خواب شما وجود دارد.

مشکل بی خوابی افراد باردار چقدر زود شروع می شود؟

بی خوابی بارداری می تواند به محض باردار شدن شروع شود و ممکن است در طول بارداری ادامه یابد. بسیاری از مردم متوجه می شوند که بی خوابی با گذشت هفته ها بدتر می شود و بی خوابی در سه ماهه سوم بارداری به اوج خود می رسد.

یک متاآنالیز منتشر شده در مجله تحقیقات خواب، آمار زیر را نشان داد:

  • 38.2 درصد از افراد باردار به طور کلی در طول بارداری خود بی خوابی را تجربه کردند.
  • بی خوابی در سه ماهه سوم شایع ترین بود و 39.7 درصد از افراد باردار علائم را تجربه کردند.
  • افراد باردار در سه ماهه اول و دوم به ترتیب 25.3% و 27.2% بی خوابی را با میزان کمتری تجربه می کنند.

علل

باردار بودن می تواند منجر به چندین تغییر شدید در بدن شما شود. معمولاً بی خوابی در دوران بارداری به دلیل ترکیبی از عواملی مانند افزایش هورمون های استروژن و پروژسترون و افزایش وزن طبیعی بارداری رخ می دهد. این عوامل همچنین می‌توانند به درد عضلات، ناراحتی بدن، آپنه خواب و خروپف منجر شوند که همگی می‌توانند به بی‌خوابی کمک کرده و آن را بدتر کنند.

علل بی خوابی بارداری ممکن است از سه ماهه ای به سه ماهه دیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال، در سه ماهه اول، شایع ترین علل بی خوابی، سازگاری با حالت تهوع صبحگاهی (تهوع و استفراغ)، نیاز به ادرار کردن مکرر، و تجربه دردهای جدید است. در سه ماهه دوم و سوم، گرفتگی عضلات پا، تنگی نفس، حرکات نوزاد و سوزش سر دل به احتمال زیاد شما را در شب بیدار نگه می دارد.

اگرچه هر فردی ممکن است در دوران بارداری دچار بی خوابی شود، اما افرادی که سیگار می کشند، سابقه افسردگی یا اضطراب دارند بیشتر احتمال دارد علائم بی خوابی بارداری را ایجاد کنند.

عوارض بی خوابی در دوران بارداری

بی خوابی در دوران بارداری بسیار رایج است و اکثر افراد اثرات نامطلوب (یا مضر) سلامتی را فراتر از احساس خستگی یا تحریک پذیری تجربه نمی کنند. با این حال، برخی از شرایط بهداشتی مرتبط با بی خوابی وجود دارد که مهم نیست. مشکلات خواب مداوم در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد:

  • التهاب بیشتر در بدن
  • دیابت بارداری
  • پره اکلامپسی
  • اختلالات خلقی
  • درد بیش از حد در هنگام زایمان
  • احتمال زایمان سزارین (یا سزارین)
  • به دنیا آوردن نوزاد با وزن کم

رفتار

مسئله ذکر شده می تواند چالش برانگیز باشد و کیفیت زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. مانند ایجاد احساس گیجی و ناراحتی در شما و محدود کردن توانایی شما برای انجام کارهای روزانه. خوشبختانه، چندین راه حل وجود دارد که می توانید برای کاهش علائم و بهبود کیفیت خواب و خلق و خوی کلی خود امتحان کنید.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی گزینه های درمانی مختلفی را توصیه می کنند. از جمله اعمال تغییرات در سبک زندگی، ایجاد یک برنامه روتین بهداشت خواب، در نظر گرفتن درمان، و آزمایش داروها یا سایر مداخلات پزشکی.

تغییرات سبک زندگی

برای کمک به القای خواب و حمایت از توانایی شما در خواب ماندن در شب، اصلاحات سبک زندگی زیر را در نظر بگیرید:

  • کاهش مصرف کافئین
  • حرکت دادن بدن از طریق ورزش سبک یا فعالیت بدنی
  • یوگا
  • مصرف آب را قبل از خواب محدود کنید
  • استفاده از بالش بارداری در هنگام خواب
  • با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد اعمال گرما درمانی برای کمک به کاهش دردهای عضلانی مشورت کنید
  • تمرین مدیتیشن، تنفس عمیق و سایر تکنیک های مدیریت استرس

بهداشت خواب

بهداشت خواب به اعمال و کارهای روزمره اطلاق می شود که می توانید برای تسهیل خواب شبانه در زندگی خود بگنجانید. ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • هر روز سر ساعت به خواب رفتن و بیدار شدن
  • قبل از خواب نور چراغ های اتاق خواب خود را کم کنید
  • محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش قبل از خواب
  • اجتناب از چرت زدن در طول روز، به خصوص چرت های طولانی یا چرت های نزدیک به زمان خواب
  • اگر شب‌ها از خواب بیدار می‌شوید، به جای دراز کشیدن در رختخواب، از رختخواب خارج شوید

درمان

افراد بارداری که بی خوابی را تجربه می کنند ممکن است از نوعی درمان به نام درمان رفتاری شناختی (CBT) بهره مند شوند. تحقیقات نشان داده است که CBT موثرتر از دارو برای بی خوابی است. ذکر این نکته ضروری است که این تحقیق افراد غیر باردار را مورد مطالعه قرار داده است. اما، شواهد گسترده ای وجود دارد که نشان می دهد CBT در بهبود چندین وضعیت سلامتی، مانند نگرانی های خواب، مشکلات خلقی و عملکرد کلی موثر است.

تمرین CBT شامل توجه بیشتر به افکار و احساسات و درک اینکه چگونه ممکن است بر توانایی خواب و زندگی کلی شما تأثیر بگذارد، است. ارائه‌دهنده سلامت روان شما همچنین می‌تواند تکنیک‌ها و نکاتی را به شما آموزش دهد تا رفتارها و روال‌های خود را اصلاح کنید تا خواب بهتری داشته باشید.

مداخلات پزشکی

گاهی اوقات، مدیریت بیماری های زمینه ای که باعث بی خوابی شما می شود نیز می تواند به بهبود خواب کمک کند. در اینجا چند نمونه از مداخلات پزشکی وجود دارد که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بسته به شرایطی که دارید در نظر بگیرد:

داروها

به طور کلی، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی قبل از در نظر گرفتن دارو، تغییر شیوه زندگی، درمان و بهبود بهداشت خواب را توصیه می کنند. به این دلیل است که بسیاری از داروهایی که بی خوابی را درمان می کنند یا برای افراد باردار خطرناک نیستند یا به طور گسترده در بین افراد باردار آزمایش نشده اند.

با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که استفاده از بنزودیازپین ها، آنتی هیستامین ها و داروهای روانپزشکی برای کمک به مدیریت این مشکل بی خطر است. اگر اصلاحات شیوه زندگی و سایر درمان ها را امتحان کرده اید و هنوز بهبودی در علائم خود مشاهده نمی کنید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد گزینه های داروها صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا تشخیص دهید آیا دارو برای شما مناسب است یا خیر.

کلینیک خواب شیراز (اختلالات خواب-سلامت خواب)

مرور کلی

بی خوابی بارداری یک بیماری شایع است که اکثر افراد باردار را تحت تاثیر قرار می دهد. ناتوانی در به خواب رفتن و خواب ماندن در شب می تواند کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و توانایی شما را برای عملکرد یا انجام وظایف روزانه کاهش دهد. به طور معمول، بی خوابی بارداری می تواند خطر ابتلا به عوارض بارداری مانند زایمان زودرس، دیابت بارداری، پره اکلامپسی و افسردگی را افزایش دهد.

در حالی که این مشکل رایج است، چیزی نیست که شما باید سعی کنید از آن عبور کنید. اگر علائم شما با اصلاح سبک زندگی ساده بهبود نیافت یا اگر علائم شما به مرور زمان بدتر شد، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. دریافت حمایت مورد نیاز می تواند کیفیت زندگی شما و همچنین سلامت کودک شما را بهبود بخشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان چند تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا تماس بگیرید.

منبع: https://www.health.com/pregnancy-insomnia-7571479

روش درمانی میدان الکترومغناطیسی پالسی (PEMF)

نقشه برداری مغز

الکتروانسفالوگرافی (EEG) و پلی سومنوگرافی (PSG) بدون سیم

به این مقاله امتیاز دهید