07136476172 - 09172030360 [email protected]

یک مطالعه جدید نشان می دهد افراد مبتلا به ADHD یا اختلال بیش فعالی نقص توجه ممکن است در معرض خطر اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و خودکشی باشند.

برآوردها نشان می دهد که بیش فعالی در حدود 3-6٪ از جمعیت بزرگسال دیده می شود. علائم این اختلال عصبی از ناتوانی در تمرکز تا تکانشگری – و طبق تحقیقات جدید، مشکلات روانی دیگر را شامل می شود.

دکتر Dennis Freuer، محقق این مطالعه و رئیس اپیدمیولوژی در بیمارستان دانشگاه Ausburg، گفت: “مطالعه ما بینش جدیدی را در مورد شبکه پیچیده روابط علی بین اختلالات روانی ناشی از ADHD ارائه می دهد.”

او گفت: «ما رابطه بین بیش فعالی و اختلال افسردگی اساسی را مشاهده کردیم. هر دو اختلال روانی ممکن است به طور جداگانه و به طور مشترک خطر اقدام به خودکشی یا اختلال استرس پس از سانحه را افزایش دهند.»

تحقیقات درباره رابطه بین بیش فعالی و اختلالات سلامت روان

دکتر فرویر توضیح داد که این مطالعه نشان داد که افزایش خطر بی اشتهایی عصبی را می توان به طور کامل به ADHD نسبت داد. از سوی دیگر، او می گوید هیچ مدرکی دال بر ارتباط علی بین بیش فعالی و اختلال دوقطبی، اضطراب یا اسکیزوفرنی وجود ندارد.

سوزان نوگوگوو متخصص در درمان ADHD گفت: «پیامدهای بالینی ایجاب می کند که پزشکان باید بیماران مبتلا به بیش فعالی را از نظر سایر اختلالات سلامت روان، به ویژه آنهایی که در مطالعه گنجانده شده اند، تحت نظر داشته باشند، و اقدامات پیشگیرانه باید در صورت امکان آغاز شود.»

او گفت: “این مطالعه درمان زودهنگام و موثر ADHD را تقویت می کند که خطر ابتلا و متعاقبا بروز شدیدتر سایر اختلالات سلامت روان را کاهش می دهد.”

بررسی ارتباط بین بیش فعالی و اختلالات سلامت روان

برای تعیین ارتباط بین ADHD و هفت اختلال سلامت روان، محققان از تکنیکی به نام تصادفی سازی مندلی (MR) استفاده کردند. فرویر تصادفی سازی مندلی را به عنوان “ابزار قدرتمندی که از تنوع ژنتیکی برای استنباط علیت بین یک عامل خطر و یک نتیجه استفاده می کند” تعریف کرد.

به گفته فرویر، این رویکرد مزایایی نسبت به طرح مطالعه مشاهده‌ای معمول دارد.

او گفت: «ایده این طرح استفاده از تخصیص تصادفی تنوع ژنتیکی در زمان لقاح برای تقلید از یک کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده و از این طریق برای غلبه بر ضعف‌های مطالعات مشاهده‌ای، مانند مداخله‌گرهای اندازه‌گیری نشده و علیت معکوس است.»

فرویر توضیح داد که به این ترتیب، ارزیابی اثرات علی به جای همبستگی امکان پذیر است. علاوه بر این، عامل خطر و پیامد مجاز است در مطالعات مختلف اندازه گیری شود که می تواند برای یک سوال علمی خاص ترکیب شود.

تمرکز تیم تحقیقاتی بر روی بیش فعالی و اختلال دوقطبی، اضطراب، افسردگی، بی اشتهایی، PTSD، خودکشی و اسکیزوفرنی بود.

آنها دریافتند که داشتن ADHD به روش های زیر بر خطرات تأثیر می گذارد:

  • خطر اقدام به خودکشی را 34 درصد افزایش می دهد
  • خطر ابتلا به PTSD را 20 درصد افزایش می دهد
  • خطر بی اشتهایی را تا 28 درصد افزایش می دهد

علاوه بر این، آنها دریافتند که داشتن افسردگی شدید خطر اقدام به خودکشی را تا 42 درصد و PTSD را تا 67 درصد افزایش می دهد.

فرویر گفت: «نتایج ما به نیاز به درمان زودهنگام متناسب با بیمار اشاره دارد. از دیدگاه پزشک، لازم است بیماران مبتلا به بیش فعالی از نظر علائم اولیه بیماری های سلامت روان تحت نظر باشند و در صورت لزوم اقدامات پیشگیرانه را آغاز کنند.

او توضیح داد که مهم است که هیچ علامتی، خود بیماری و عواقب احتمالی آن را دست کم نگیریم و به موقع از متخصص کمک بگیریم.

این مطلب را از دست ندهید: کلینیک بیش فعالی در شیراز (با تکنولوژی های روز دنیا)

محدودیت های مطالعه

این مطالعه فقط شامل داده‌های افراد با اصل و نسب اروپایی بود، بنابراین مشخص نیست که آیا می‌توان نتایج را به قومیت‌های دیگر تعمیم داد یا خیر.

عوامل خطر اضافی سلامت روان برای افراد مبتلا به ADHD

این غیرمعمول نیست که افراد در صورت داشتن یک اختلال سلامت روان اولیه دچار بیماری های روانی ثانویه نیز شوند. همین امر در مورد افراد مبتلا به بیش فعالی نیز صادق است.

ADHD ممکن است فرد را از زندگی مطلوبی که می خواهد باز دارد. این می تواند منجر به یک مشکل سلامت روان ثانویه مانند افسردگی شود.

اگر یک فرد جوان مبتلا به بیش فعالی تشخیص داده شده باشد، و علائم به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره او تاثیر بگذارد، و او از این موضوع آگاه باشد، این می تواند منجر به کاهش عزت نفس، مشکلات رفتاری و مشکلات بیشتر سلامت روان شود، مانند افسردگی و اضطراب.

دلگادو گفت که عکس آن نیز صادق است. اگر یک فرد جوان افسرده یا مضطرب است، و همچنین به ADHD مبتلا شده است، علائم بیش فعالی می تواند بر روند درمان افسردگی یا اضطراب تأثیر بگذارد، به ویژه از آنجایی که حافظه کاری و مهارت های عملکرد اجرایی کلی معمولاً تحت تأثیر ADHD قرار می گیرند.

محیط شخصی نیز می تواند نقش داشته باشد

بیش از 90٪ از افراد مبتلا به بیش فعالی این اختلال را از والدین خود به ارث برده اند. و بزرگ شدن در خانواده‌ای که والدینش احتمالاً ADHD درمان نشده دارند می تواند منجر به تروما در دوران کودکی یا انتظارات غیر واقعی و سنگین شود که منجر به اختلال سلامت روان فرزندان می شود.

حتی تجربیات در کار یا مدرسه می تواند منجر به اختلالات سلامت روان برای افراد مبتلا به بیش فعالی شود.

یکی از چالش‌ها]این است که اکثر مربیان و والدین رفتاری که از بچه می بینند را بر خلاقیت و اشتیاق او ترجیح می‌دهند. بنابراین، در سال‌های اول زندگی، کودکان مبتلا به ADHD اغلب مورد بی مهری قرار می‌گیرند و می‌دانیم که انزوای اجتماعی و طرد شدن از سمت همسالان، عوامل قوی افسردگی هستند. این امر به ویژه در نوجوانان صادق است.

کاهش خطر ابتلا به اختلالات روانی دیگر

در مورد کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر سلامت روان برای افراد مبتلا به بیش فعالی، درمان و آموزش روانی باید در صدر فهرست قرار گیرند.

او گفت: «ارتباط با یک تیم ماهر و با تجربه از متخصصان سلامت روان می‌تواند دیدگاه‌ها و راه‌حل‌های متعددی را ارائه دهد که همگی با بیمار برای رسیدن به بهترین نتیجه همکاری می‌کنند.

اصلاح سبک زندگی همچنین می تواند به کاهش خطر ابتلا به اختلالات همزمان کمک کند.

افراد مبتلا به ADHD باید بر روی عوامل سبک زندگی که بر سلامت روان آنها تأثیر می گذارد تمرکز کنند، اما همچنین بهزیستی کلی را بهبود بخشند. اینها شامل خواب کافی، یک رژیم غذایی خوب، تکنیک های مدیریت استرس، ورزش منظم و یک شبکه اجتماعی حمایتی است.

این مطلب را از دست ندهید: رژیم غذایی، ورزش و خواب: سه رکن اصلی سلامت روان

کمک گرفتن از متخصص سلامت روان

همچنین مهم است که با متخصص سلامت روان در مورد علائم خود، نحوه تأثیر آنها بر زندگی شما و هر سابقه پزشکی مرتبط دیگر صریح و صادق باشید.

به عنوان مثال، می توانید دفترچه ای از علائم خود و چگونگی تأثیر آنها بر زندگی خود داشته باشید و سپس آنها را با متخصص سلامت روان در میان بگذارید. همچنین ارزش دارد در مورد گزینه های مختلف درمانی موجود و مزایا و خطرات احتمالی هر کدام سوالاتی بپرسید.

ممکن است نیاز باشد برای یافتن راه مناسب برای درمان بیماری صبور باشید، مهم این است که تا یافتن درمان مناسب با درمانگران همکاری کنید و گزینه‌های درمانی مختلف را امتحان کنید تا زمانی که گزینه‌ای که برای شما مفید است را بیابید.

درمان بیشفعالی در شیراز

ما در مرکز سلامت مغز دانا پس از جمع آوری اطلاعات دقیق، با استفاده از روش های دارویی و غیر دارویی درمان را آغاز می کنیم. روش های غیر دارویی شامل فناوری های عصبی مانند تحریک فراجمجمه ای مغز (tDCS,tACS) ونوروفیدبک می باشد. (کلینیک ما به عنوان بهترین مرکز نوروفیدبک در شیراز شناخته می شود.) همچنین با استفاده از نرم افزار های تخصصی به درمان و بهبود عملکرد فرد خواهیم پرداخت. در کلینیک ما علاوه بر موارد گفته شد از کاردرمانی و رواندرمانی عصب روانشناختی برای بهبود عملکرد فرد استفاده می شود.

بدنبال بهترین مرکز با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، کاردمان ها، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوین درمانی هستید؟ شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

کلینیک بیش فعالی در شیراز (با تکنولوژی های روز دنیا)

درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو (روش های نوین!)

تست بیش فعالی و نقص توجه تمرکز در شیراز (پیشرفته ترین ارزیابی)

4 نوع درمان ADHD برای بزرگسالان

چگونه نقشه برداری مغز به تشخیص ADHD کمک میکند؟

 

به این مقاله امتیاز دهید