چند غذا و نوشیدنی موثر برای کمک از خلاص شدن از شر سردرد شدید
سردرد
افراد انواع مختلفی از سردرد را تجربه می کنند. علل و علائم سردرد شدید از فردی به فرد دیگر متفاوت است. سردرد اولیه (نه ناشی از چیز دیگری) یا ثانویه (علائم آسیب، داروها، بیماری، سینوزیت، ترک کافئین و غیره) است.
در مورد سردرد اولیه یا ثانویه، غذا و نوشیدنیها میتوانند روی بروز سردرد و/یا شدت سردرد و مدت زمان ماندگاری سردرد تأثیر بگذارند. بیشتر سردردها مدت زیادی طول نمی کشند و قابل کنترل هستند. مانند سردردهای استرسی یا سردردهای ناشی از فعالیت بیش از حد یا کمبود خواب. سایر موارد، مانند میگرن، می تواند برای روزها یا هفته ها ناتوان کننده باشد.
تحقیقات پزشکی نشان داده است که برخی غذاها و نوشیدنی ها محرک سردرد هستند. نکته دشوار این است که بدانید کدام یک از آنها محرک هستند. موز و ذرت ممکن است برای یک نفر محرک باشند، اما محصولات لبنی و گوجه فرنگی برای شخص دیگری محرک هستند.
چه کسانی به میگرن مبتلا می شوند؟
در حالی که تقریباً هر کسی ممکن است به میگرن مبتلا شود، مطالعات نشان دادهاند که میگرن در افراد جوان بین 18 تا 44 سال بسیار بیشتر اتفاق میافتد. زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار میگیرند. همچنین یک مولفه ژنتیکی وجود دارد که چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند. مردان و زنان با سابقه خانوادگی میگرن بیشتر احتمال دارد آن را تجربه کنند.
چه چیزی می تواند باعث حمله میگرن شود؟
کسانی که از میگرن های تکرار شونده رنج می برند، اغلب با محرک های خاص خود آشنا هستند. در حالی که هر فرد مبتلا به میگرن محرک های مشابهی را تجربه نمی کند، برخی از آنها شایع تر از بقیه هستند. میگرن می تواند در زمان استرس شدید یا اگر فرد تغییری در الگوی خواب خود را تجربه کند، رخ می دهد. گذراندن ساعت ها در مقابل کامپیوتر یا دستگاه نور آبی دیگری نیز می تواند باعث میگرن شود. همچنین ثابت شده است که استرس قابل توجه در محل کار باعث میگرن می شود.
نوشیدن بیش از حد کافئین یا زیاده روی در مصرف الکل نیز می تواند باعث میگرن شود. مطالعات اخیر ارتباط بین شراب قرمز و میگرن را نشان داده است. تغییر در فصول یا فشار هوا نیز می تواند بر میگرن تأثیر بگذارد.
چه غذاهایی می توانند باعث میگرن شوند؟
بسیاری از مردم متوجه می شوند که غذاهای خاص این گیاه باعث میگرن آنها می شود. دانستن اینکه چه چیزی باعث میگرن می شود می تواند در وهله اول جلوگیری از بروز آن آسان تر باشد. غذاهایی که حاوی مواد افزودنی مانند MSG هستند، اغلب مقصر پشت اپیزود میگرن هستند. سطوح پایین تر MSG به طور طبیعی در گوجه فرنگی، پنیر، ذرت و کلم ترش یافت می شود.
محصولات حاوی مخمر (مانند نان شیرینی و خمیر ترش) نیز به عنوان محرک میگرن شناخته شده اند. افرادی که مستعد ابتلا به میگرن هستند باید از خوردن هات داگ حاوی سطوح بالای نیترات است اجتناب کنند. چاشنی هایی مانند سس کچاپ، سس مایونز، سس باربیکیو و حتی برخی از سس های سالاد باید به دقت از نظر MSG در لیست مواد تشکیل دهنده بررسی شوند. سس سویا نیز یکی دیگر از مقصران اصلی است. با این حال، بسیاری از شرکت های سس سویا در حال ایجاد جایگزین های سس سویا بدون MSG هستند.
مدیریت سردرد انتخاب های غذایی خوب
بیشتر اطلاعات در مورد مواد غذایی که باعث سردرد می شود از افرادی که تجربیات خود را گزارش می کردند جمع آوری شده است. مطالعات تحقیقاتی در گذشته انجام شده است، و بسیاری از آنها در حال حاضر ادامه دارند. چالش برای محققان این است که هر مورد متفاوت است. اولین قدم پرهیز از غذاهایی است که به عنوان محرک سردرد شناخته شده اند. در صورت بروز سردرد، غذاهایی وجود دارند که ممکن است دوره بهبودی سریعتری را تحریک کنند.
دانستن اینکه وقتی سرتان درد می کند چه بخورید می تواند به شما در انتخاب های خوب کمک کند. رایج ترین غذاها و نوشیدنی هایی که گزارش شده است به درمان سردرد شدید کمک می کنند عبارتند از:
- سبزیجات
- میوه های تازه، به ویژه آنهایی که رنگ های روشن سرشار از آنتی اکسیدان هستند
- غذاهای کم سدیم
- بادام ها
- یک فنجان کوچک قهوه برای سردرد کافئینی
- از مصرف غذاهای فرآوری شده، پنیرهای کهنه، ماهی دودی یا خشک شده جلوگیری کنید. محصولات لبنی کشت شده، غذاهای پر سدیم مانند چیپس سیب زمینی و غذاهای پر کربوهیدرات و قند مصرف نکنید. گاهی اوقات، تسکین سردرد ناشی از دانستن این است که چه چیزی نخورید.
مراقب نوشیدنی ها هم باشید!
نوشیدنی هایی وجود دارند که با سردرد شدید مرتبط هستند.
محصولات لبنی
شیر دارای کازئین (گروه فسفوپروتئین ها) است که 78.7 درصد کل پروتئین شیر را تشکیل می دهد. کازئین می تواند باعث میگرن شیری و انواع دیگر سردرد در برخی افراد شود. شیر، نوشیدنی های ساخته شده از شیر و دوغ باعث سردرد می شوند.
الکل
نوشیدنی های مخلوط، آبجو، شراب و شامپاین دارای الکل هستند. الکل بر مواد شیمیایی مغز و عروق خونی تأثیر می گذارد. به گونه ای که ممکن است باعث سردرد شدید شود. نوشیدن الکل و ننوشیدن آب کافی اثرات آن را چند برابر می کند.
شراب های قرمز و سفید دارای الکل، تانن و شکر هستند. ترکیبی عالی برای تحریک سردرد شدید ایجاد می کنند. مانند سایر نوشیدنی های الکلی، شامپاین نیز می تواند با سرکوب هورمون هایی که هیدراتاسیون بدن را متعادل می کنند، باعث کم آبی بدن شود. اما کربناته شدن آن می تواند سردرد را حتی دردناک تر کند. دی اکسید کربن موجود در کربنات با اکسیژن موجود در جریان خون رقابت می کند. باعث ایجاد مجموعه ای از علائم از جمله سرگیجه، حالت تهوع و سردرد می شود.
نوشیدنی های کافئین دار
کافئین در نوشیدنی ها بیشتر از آن چیزی است که بسیاری از مردم تصور می کنند. معمولاً در قهوه، چای و برخی از نوشابه ها وجود دارد. با این حال، در شکلات نیز وجود دارد. بنابراین کاکائو داغ یک محرک بالقوه سردرد است. اگر مستعد ابتلا به میگرن هستید، باید از مصرف یک فنجان شیر شکلات داغ اجتناب کنید. به طور کلی حتی کافئین در غذاهایی مانند بستنی و غلات صبحانه نیز یافت می شود.
آب
نوشیدن آب برای سردرد مفید است! آب فراوان بنوشید تا از کم آبی بدن که یکی از مهمترین دلایل سردرد است جلوگیری کنید. در واقع، گاهی اوقات نوشیدن آب تنها چیزی است که برای تسکین سردرد لازم است.
چه غذاهایی برای تسکین سردرد مفید هستند؟
مردم می پرسند چگونه میگرن را برای همیشه درمان کنیم؟ محققان پزشکی هنوز علت خاص سردردهای میگرنی را مشخص نکرده اند. بنابراین سردردها درمان دائمی ندارند. با این حال، آن ها ویتامین ها، مواد معدنی و سایر عناصر غذایی خاصی را شناسایی کرده اند. موادی که می توانند سردرد را از میگرن و انواع دیگر سردرد تسکین دهند.
اگرچه دستیابی به تسکین فوری میگرن دشوار است. اما برخی از غذاها مانند زنجبیل و آجیل می توانند به سرعت عمل کنند. در زیر برخی از غذاهایی که با میگرن، سردرد تنشی، سردرد خوشه ای، سردرد کافئینی و به طور کلی سردرد مبارزه می کنند، آورده شده است.
- سبزی های برگ دار
- آجیل
- ماهی
- میوه ها
- حبوبات
- غلات کامل
- فلفل تند
- مقدار کمی قهوه یا چای
- زنجبیل
- شکلات
- چغندر
- قارچ
- آووکادو
- انجیر
برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا همراه باشید.
منبع: https://www.sapnamed.com/blog/wat-foods-and-drinks-help-headaches/
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.