درونگرایی و درون گرا بودن یعنی چی؟
درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که شامل علاقه بیشتر به دنیای درونی افکار و احساسات خود نسبت به دنیای بیرونی افراد، مکان ها و اشیا است. مفاهیم درونگرایی و برونگرایی برای اولین بار توسط روانپزشک و روانکاو سوئیسی، کارل یونگ، با چندین نظریه رایج درباره شخصیت پذیرفته شدهاند. بر خلاف برون گراها که تمایل دارند بیشتر برونگرا و رسا باشند، درونگراها معمولا محتاط تر و درونگراتر هستند. درون گرا بودن یعنی چی؟
در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد درونگرایی بدانید، از جمله انواع افراد درونگرا، مزایا و معایب درونگرا بودن و تفاوت درونگرا بودن با خجالتی بودن آورده شده است. تا پایان با ما همراه باشید.
انواع افراد درونگرا
بسته به شخصیت و انگیزه های فردی شما، درون گرایی می تواند به طرق مختلف دیده شود. محققان چهار نوع شخصیت درونگرا را به شرح زیر شناسایی کرده اند:
اجتماعی: درونگراهای اجتماعی تعاملات گروهی کوچک یا کارهای انفرادی را به عضویت در یک تیم ترجیح می دهند. آنها معمولاً از اجتماعات بزرگ لذت نمیبرند.
تفکر: درونگراهای متفکر جذب افکار و خیالات خود می شوند. آنها ممکن است ساعتها به مطالعه کتابها بپردازند یا عمیقاً درباره «ایدههای بزرگ» و جهانهای تخیلی فکر کنند.
مضطرب: درونگراهای مضطرب اغلب نگران هستند و ممکن است از بیان نظر خود در یک محیط گروهی بترسند. اضطراب آنها ممکن است به جای نگرانی در مورد گذشته یا آینده، ثابت ماندن در زمان حال را دشوار کند.
محدود: درونگراهای خوددار، محتاط و دیر عمل هستند. آنها فوراً داخل چیزی نمیپرند، ترجیح میدهند قبل از شیرجه زدن، انگشت پای خود را در استخر فرو کنند.
فواید درونگرا بودن
بر خلاف تصور عمومی، درونگرا بودن چندین مزیت دارد.
در اینجا برخی از ویژگی های مثبت مرتبط با درونگرایی آورده شده است:
خودکفایی: درونگراها اغلب به سمت طبل خودشان حرکت می کنند. استقلال بیش از حد و خودکفایی می تواند به درون گراها کمک کند تا انعطاف پذیرتر شوند. به خصوص در مواقع بحران. به عنوان مثال، تحقیقات نشان میدهد که درونگراها بدون توسل به روشهای خطرناک مانند مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر، توانستند در برابر چالشهای همهگیری COVID-19 مقاومت کنند.
روابط با کیفیت بالا: افراد درونگرا ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا با دیگران گرم گفتگو شوند. با این حال، وقتی این کار را انجام می دهند، تمایل دارند با چند نفر از افراد قابل اعتماد روابط باکیفیتی داشته باشند. درونگرایی می تواند به شما کمک کند شنونده صبورتری باشید، مکالمات عمیق تری را شروع کنید و با افرادی که به آنها اهمیت می دهید همدلی بیشتری داشته باشید.
خودآگاهی: درونگراها اغلب عمیقاً در «دنیای» درونی خود از تجربیات حسی، افکار و احساسات غوطه ور هستند. همین می تواند به آنها کمک کند تا خودآگاهی بیشتری داشته باشند و به درون گراها این امکان را می دهد که در مورد چگونگی رشد و پیشرفت خود در آینده فکر کنند.
تکانشگری کمتر: برخی از مطالعات نشان می دهد که افراد درونگرا نسبت به برونگراها تمایل کمتری دارند. به نوبه خود، این ممکن است آنها را کمتر مستعد رفتارهای بی پروا و اعتیاد کند. برای مثال، برونگراها بیشتر به قمار و رسانه های اجتماعی معتاد می شوند.
تمرکز: درونگراها اغلب قادرند تمام تلاش خود را بدون حواس پرتی بر روی کار مورد نظر متمرکز کنند. ممکن است به این دلیل باشد که آنها تمایل دارند قبل از اقدام یا صحبت عمیق تر فکر کنند.
مضرات درونگرا بودن
درونگرا بودن با برخی مبارزات منحصر به فرد نیز همراه است. در اینجا برخی از چالش هایی که ممکن است به عنوان یک درون گرا با آن روبرو شوید آورده شده است:
تنهایی
تحقیقات نشان می دهد که درونگراها به طور قابل توجهی احساس تنهایی بیشتری نسبت به افراد برونگرا دارند. تنهایی می تواند اثرات منفی متعددی بر سلامت روحی و جسمی شما داشته باشد. در حالی که لذت بردن از تنهایی خوب است، سعی کنید خود را از دنیای بیرون جدا نکنید. فراموش نکنید که به طور منظم زمان با کیفیتی را با خانواده و دوستان سپری کنید.
احساسات منفی
مطالعات نشان داده اند که درونگرایی به طور کلی با احساسات منفی بیشتری از جمله غم و اندوه، بدبینی و کنترل هیجانی کمتر مرتبط است. اگر غمگین هستید یا نگرانی از بین نمی رود، با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. ممکن است افسردگی یا اضطراب داشته باشید – و درمان موثر در دسترس است. با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.
فقدان قاطعیت
برخی افراد درونگرا قاطعانه رفتار نمی کنند. این می تواند باعث شود که احساس کنند از آنها سوء استفاده شده یا دست کم گرفته شده اند. به یاد داشته باشید که شما حق دارید در مواقع لزوم از خود دفاع کنید.
تصورات نادرست
درونگراها معمولاً چه در محل کار و چه در موقعیتهای اجتماعی احساس میکنند دیگران درموردشان اشتباه می کنند. برخی افراد، درونگرایی را با رفتار غیر دوستانه، فخرفروشی، هوش پایین یا شایستگی کمتر اشتباه می گیرند. شما نمی توانید تصورات غلط دیگران را به طور کامل کنترل کنید. با این حال، می توانید تلاش کنید تا از منطقه راحتی خود خارج شوید و بیشتر به دیگران نزدیک شوید تا به آنها نشان دهید که واقعاً چه کسی هستید.
ریسک پذیری کمتر
در مقایسه با افراد برون گرا، درون گراها معمولاً محتاط تر هستند. در زندگی کمتر ریسک می کنند. از نظر آنها ایمن ماندن در شرایط خاص ایده خوبی است. در برخی دیگر، ممکن است باعث شود فرصت های ارزشمند را از دست بدهند. باید سعی کنند خود را به چالش بکشند تا ریسکهای حساب شده را بپذیرند تا بتوانند پتانسیل واقعی خود را برآورده کنند.
درونگرا بودن در مقابل خجالتی بودن
بسیاری از افراد درونگرایی را با خجالتی بودن یا اضطراب اجتماعی اشتباه می گیرند. در حالی که درونگرایی و کمرویی شباهت هایی دارند، اما چندین تفاوت متمایز نیز دارند. ممکن است بدون درونگرا بودن خجالتی باشید و برعکس.
هم افراد خجالتی و هم درونگراها اغلب نسبتاً ساکت و محجوب هستند. هر دوی آنها تمایل دارند خود را کمتر در معرض به خصوص موقعیت های اجتماعی قرار دهند. هر دو اغلب زمان زیادی را به تنهایی می گذرانند.
با این حال، افراد درونگرا و افراد خجالتی ممکن است انگیزه های متفاوتی برای رفتارهای مشابه داشته باشند. بسیاری از افراد درونگرا دارای اعتماد به نفس بالا و مستقل هستند. آنها ممکن است ترجیح دهند به جای کار گروهی، مستقل کار کنند. برخی از افراد درونگرا از گذراندن زمان در تنهایی لذت می برند. اما می توانند در مواقعی که موقعیت لازم باشد، با دیگران تعامل خوبی داشته باشند. افراد درونگرا ممکن است دوست داشته باشند ایده های خود را بنویسند یا قبل از صحبت فکر کنند، اما لزوما از به اشتراک گذاشتن افکار خود نمی ترسند.
در مقابل، کمرویی شامل اجتناب از محیط های اجتماعی به دلیل ترس، خودآگاهی و اضطراب اجتماعی است. افراد خجالتی ممکن است بخواهند خود را ابراز کنند و با دیگران تعامل بیشتری داشته باشند اما از انجام این کار می ترسند. کمرویی نیز اغلب با ترسو و کمبود عزت نفس همراه است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.