نکات کلیدی ارتباط استرس و حساسیت فصلی
- تحقیقات جدید نشان داده است که یک نوع هورمون استرس می تواند سلول هایی را که باعث ایجاد حساسیت در بینی می شوند، تکثیر کند.
- این تحقیقات یافتههای مطالعات قبلی که رابطه بین استرس و علائم آلرژی را کشف کردهاند، منعکس میکند.
- کارشناسان می گویند در حالی که کاهش استرس ممکن است به بهبود علائم کمک کند، اما جایگزینی برای دارو و سایر درمان های آلرژی نیست.
یافتن راههایی برای کاهش استرس میتواند طیف وسیعی از مزایای سلامت جسمی و روانی را برای همه فراهم کند، اما میتواند برای افرادی که با حساسیت های فصلی سروکار دارند، مزیت بیشتری داشته باشد.
یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله بین المللی علوم مولکولی نشان داده است که وجود یک هورمون استرس ممکن است آلرژی بینی را تشدید کند. این یافته ها میتواند در نهایت راه را برای درمان های جدید برای آلرژی های فصلی در آینده باز کند.
در اینجا آنچه باید در مورد آخرین تحقیقات در مورد رابطه بین استرس و آلرژی بدانید آمده است.
مطالعه ای که انجام شده…
در مطالعهای که در اوایل این ماه منتشر شد، تیمی از محققان به رهبری دانشمندان در اوزاکای ژاپن، مجموعهای از آزمایشها را برای کشف ارتباط بین افزایش واکنشهای آلرژیک و هورمون استرس آزادکننده کورتیکوتروپین (CRH) انجام دادند. استرس باعث می شود بدن CRH ترشح کند، که سپس به ترشح کورتیزول، هورمون استرس اولیه که بدن را در حالت جنگ یا گریز قرار می دهد، کمک می کند.
وقتی افراد تحت استرس هستند، همه شرایط آلرژیک را بدتر می کند. آلرژی سینوسی بدتر می شود و اگر فردی مستعد کهیر یا بثورات پوستی باشد، این نیز بدتر می شود.
هنگامی که محققان CRH را به کشت اندام پولیپ بینی اضافه کردند، متوجه شدند که تعداد ماست سل ها که باعث واکنش های آلرژیک می شوند، به طور قابل توجهی در مخاط بینی انسان (پوشش حفره بینی) افزایش یافته است. این واکنش همچنین باعث تحریک فعالیت در ماست سل ها میگردد که منجر به آزاد شدن مواد شیمیایی می شود و منجر به واکنش های آلرژیک خواهد شد.
ماست سل ها گیرنده هایی دارند که در آن آلرژن ها و آنتی بادی ها می توانند برهم کنش داشته باشند. دکتر تیفانی اوونز، متخصص آلرژی و ایمونولوژیست در دانشگاه ایالتی اوهایو توضیح می دهد که وقتی آلرژن و آنتی بادی ها به ماست سل متصل می شوند، ماست سل مواد شیمیایی مسئول خارش، تولید مخاط یا سرفه را ترشح میکند که می تواند همراه با علائم آلرژی باشد. همه ماست سلها را دارند، اما ماست سلهای همه با آنتیبادیها تعامل ندارند، زیرا آنتیبادیهای آلرژی توسط هر فرد ساخته میشوند.
درمان حساسیت فصلی با دارو
محققان همچنین پتانسیل آنتالارمین، یک داروی آزمایشی که گیرنده های CRH را مسدود می کند، به عنوان درمانی برای آلرژی ها بررسی کردند. آنها دریافتند که آنتالارمین به جلوگیری از افزایش تعداد ماست سل ها و فعالیت آنها در مخاط بینی موش توسط هورمون های استرس کمک می کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین تأثیر این دارو بر انسان مورد نیاز است.
دکتر اونز می گوید: ما آنتالارمین را به عنوان درمانی که اکنون استفاده بشود نداریم، اما اگر به جلوگیری از التهاب ناشی از استرس کمک کند، می تواند یک گزینه درمانی بالقوه در آینده باشد.
این یافتهها آنچه را که برخی از متخصصان آلرژی مانند دکتر پوروی پریخ، سخنگوی شبکه آلرژی و آسم، هنگام درمان بیماران مبتلا به آلرژی و سطوح بالای استرس مشاهده کردهاند، تأیید میکند.
زمانی که افراد تحت استرس هستند، همه شرایط آلرژیک را بدتر می کند. آلرژی سینوسی بدتر می شود و اگر فردی مستعد کهیر یا بثورات پوستی باشد، این نیز بدتر می شود. همچنین وقتی افراد تحت استرس هستند، چه جسمی و چه روانی، واکنشهای آنافیلاکتیک بیشتر از خود نشان میدهند.
این تحقیق جدید بر اساس مطالعات قبلی در مورد رابطه بین استرس و حساسیت فصلی است.
یک مطالعه در سال 2013 که در Annals of Allergy, Asthma and Immunology منتشر شد، نشان داد که افرادی که استرس عاطفی مداوم داشتند، احتمال بیشتری داشت که آلرژی در آنها عود کند. با این حال، مشخص نشد که کورتیزول با علائم آلرژی مرتبط باشد.
و یک کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده در سال 2009 نشان داد که استرس و اضطراب میتواند علائم رینیت آلرژیک را بدتر و طولانیتر کند، گروهی از علائم بینی (مانند عطسه و خارش و آبریزش چشم) که هنگام استنشاق چیزی که به آن حساسیت دارید رخ میدهد.
جدیدترین مطالعه به پیشرفت درک علمی در مورد اینکه چگونه یک هورمون استرس خاص می تواند منجر به واکنش آلرژیک شود کمک می کند.
دکتر اونز میگوید: «این مطالعه همچنان ما را به عنوان پزشک و بیمار مجذوب میکند تا به بدنمان بهعنوان این ماشین پیچیده که با محیطهای داخلی و خارجی ما در تعامل است فکر کنیم، و بدانیم عوامل زیادی در آن دخیل هستند».
مقابله با آلرژی فصلی
اگر آلرژی شما را در بهار (یا هر زمان از سال) دچار مشکل می کند، برای کنترل علائم خود با یک متخصص آلرژی همکاری کنید. آنها ممکن است دارو و/یا واکسن های آلرژی (ایمونوتراپی) برای کاهش علائم و افزایش تحمل شما نسبت به برخی آلرژن ها مانند گرده ها توصیه کنند. مدیریت استرس باید همراه با سایر درمان ها انجام شود.
منابع:
- National Center for Environmental Health. Allergens and Pollen. Centers for Disease Control and Prevention.
- Yamanaka-Takaichi M, Mizukami Y, Sugawara K, Sunami K, Teranishi Y, Kira Y, Paus R, Tsuruta D. Stress and Nasal Allergy: Corticotropin-Releasing Hormone Stimulates Mast Cell Degranulation and Proliferation in Human Nasal Mucosa. International Journal of Molecular Sciences. 2021; 22(5):2773. Publishd March 9, 2021. doi: 10.3390/ijms22052773
- Patterson AM, Yildiz VO, Klatt MD, Malarkey WB. Perceived stress predicts allergy flares. Annals of Allergy, Asthma & Immunology. 2014;112(4):317-321. Published August 8, 2013. doi: 10.1016/j.anai.2013.07.013
- Kiecolt-Glaser JK, Heffner KL, Glaser R, Malarkey WB, Porter K, Atkinson C, Laskowski B, Lemeshow S, Marshall GD. How stress and anxiety can alter immediate and late phase skin test responses in allergic rhinitis. Psychoneuroendocrinology. 2009 Jun;34(5):670-80. Published June 2009. doi: 10.1016/j.psyneuen.2008.11.010.
- https://www.verywellmind.com/stress-may-aggravate-seasonal-allergies-study-says-5119482?hid=4d0dbe29d3640c109e5eac09e2786bed5d762208&did=807145-20220713&utm_campaign=verywell-mind_newsletter&utm_source=verywellmind&utm_medium=email&utm_content=071322&cid=807145&mid=92030810976
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.