07136476172 - 09172030360 [email protected]

اگرچه خود انزوا بهترین راه برای محافظت در برابر COVID-19 است.  ماندن در خانه می تواند منجر به برخی رفتارهای ناسالم از جمله پرخوری استرسی و از روی کسالت شود.

در حالی که خوردن غذا در زمان استرس یک واکنش طبیعی است، پرخوری منظم می تواند بر سلامتی شما تأثیر منفی بگذارد. و سطح استرس و اضطراب شما را افزایش دهد.

پرخوری استرسی افسردگی می آورد و در دوران کرونا نیز به دلیل در خانه ماندن بیشتر متاسفانه شاهد پرخوری، کم تحرکی و کاهش فعالیت بدنی و در نتیجه اضافه وزن و چاقی افراد خانواده هستیم. این چاقی به علت التهابی که در بدن ایجاد می کند می تواند افسردگی ایجاد کند.

افراد باید از پرخوری پرهیز کرده و در منزل ورزش و نرمش کنند. زیرا علاوه بر این که از بروز اضافه وزن جلوگیری می کند باعث افزایش جریان خون سیستم عصبی مرکزی و دستگاه قلبی عروقی می شود که این موضوع نشاط و شادی در فرد ایجاد می کند و برای سلامت ریه ها و پیشگیری از بیماری نیز بسیار خوب است.

در اینجا 13 راه برای جلوگیری از استرس خوردن در هنگام گیر کردن در خانه آورده شده است.

یک نکته مهم

مهم است که خوردن استرس را از اختلال در غذا خوردن متمایز کنید. اگر احساس می کنید که تمایلات غذایی نابسامان دارید، این نکات برای نیازهای شما مناسب نیست.

1. خودتان را چک کنید

یکی از مفیدترین راه ها برای جلوگیری از پرخوری این است که در وهله اول بفهمیم چرا این اتفاق می افتد. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود شما مجبور به پرخوری شوید. از جمله استرس یا بی حوصلگی.

اگر متوجه شدید که مکرراً غذا می خورید یا در یک جلسه بیش از حد غذا می خورید، یک دقیقه وقت بگذارید و با خودتان چک کنید. اول، مهم است که تعیین کنید آیا به دلیل گرسنگی و نیاز به غذا، غذا می خورید یا دلیل دیگری وجود دارد.

قبل از غذا خوردن، به احساسات خود مانند استرس، بی حوصلگی، تنهایی یا مضطرب توجه ویژه ای داشته باشید. صرف مکث و ارزیابی موقعیت می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه چیزی شما را مجبور به پرخوری استرسی می کند. و ممکن است به جلوگیری از پرخوری در آینده کمک کند.

همانطور که گفته شد، مبارزه با پرخوری  استرسی به ندرت آسان است. و ممکن است مجبور شوید به دنبال کمک حرفه ای باشید. به خصوص اگر این یک اتفاق رایج باشد یا تا حد ناراحتی غذا بخورید و بعد از آن احساس شرم یا گناه داشته باشید. اینها ممکن است نشانه های اختلال خوردن باشد .

2. وسوسه را از بین ببرید

اگرچه داشتن یک شیشه کوکی یا کاسه آب نبات رنگارنگ روی پیشخوان ممکن است به جذابیت بصری آشپزخانه شما بیافزاید، اما این عمل ممکن است منجر به پرخوری استرسی شود.

خوردن غذاهای وسوسه انگیز در دیدرس بینایی می تواند منجر به تنقلات مکرر و پرخوری شود، حتی زمانی که گرسنه نیستید.

تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض بصری با غذاهای پر کالری، جسم مخطط را تحریک می کند، بخشی از مغز شما که کنترل تکانه را تعدیل می کند، که ممکن است منجر به افزایش هوس و پرخوری شود.

به همین دلیل، بهتر است غذاهای وسوسه‌انگیز، از جمله شیرینی‌های شیرین، آب نبات، چیپس و کلوچه‌ها را دور از چشم خود نگه دارید. مانند داخل انباری یا کمد.

برای روشن بودن، هیچ اشکالی ندارد که گهگاه از یک خوراکی خوشمزه لذت ببرید، حتی زمانی که لزوماً گرسنه نیستید. با این حال، زیاده روی مکرر می تواند به سلامت جسمی و روانی شما آسیب برساند.

3. یک برنامه غذایی سالم را حفظ کنید

شما نباید برنامه غذایی عادی خود را فقط به این دلیل که در خانه گیر کرده اید تغییر دهید. اگر به خوردن سه وعده غذایی در روز عادت دارید، سعی کنید تا زمانی که از خانه کار می کنید به این برنامه ادامه دهید. اگر به طور معمول فقط دو وعده غذایی و یک میان وعده مصرف کنید، همین امر صدق می کند.

اگرچه زمانی که برنامه روزانه شما مختل می شود، به راحتی می توان از الگوی غذایی عادی خود دور شد. اما مهم است که در هنگام غذا خوردن ظاهری عادی داشته باشید.

ممکن است متوجه شوید که الگوی غذایی خود را برای تطبیق با وضعیت عادی جدید خود تطبیق می دهید، و این اشکالی ندارد. فقط سعی کنید یک الگوی غذایی منظم را بر اساس نیازهای فردی و زمان غذا خوردن ترجیحی خود حفظ کنید.

اگر متوجه می‌شوید که دائماً میان‌وعده می‌خورید، سعی کنید برنامه‌ای داشته باشید که شامل حداقل دو وعده غذایی در روز باشد. و آن را دنبال کنید تا زمانی که احساس کنید به راحتی با عادات غذایی خود سازگار شده‌اید.

4. محدود نکنید

یکی از مهم ترین قوانین تغذیه ای که برای جلوگیری از پرخوری استرسی  باید رعایت کنید این است که بدن خود را از غذا محروم نکنید. اغلب اوقات، محدود کردن بیش از حد در مصرف غذا یا مصرف کالری کم می‌تواند منجر به پرخوری غذاهای پرکالری و پرخوری شود.

این هرگز ایده خوبی نیست که از یک رژیم غذایی بسیار محدود پیروی کنید. یا خود را از غذا محروم کنید، به خصوص در مواقع استرس زا.

تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی محدود نه تنها برای کاهش وزن طولانی مدت بی تاثیر است، بلکه می تواند به سلامت جسمی و روحی شما آسیب برساند و سطح استرس شما را افزایش دهد.

5. آشپز درونی خود را بیرون بیاورید

برخی از چیزهای خوب همراه با ماندن در خانه است. نداشتن گزینه ای برای صرف غذا در رستوران ها باعث می شود که خودتان غذاهای بیشتری بپزید. که نشان داده شده است که سلامت کلی را بهبود می بخشد.

به عنوان مثال، مطالعه ای روی 11396 نفر نشان داد که خوردن غذاهای خانگی به دفعات بیشتر با مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات مرتبط است.

بعلاوه، مشخص شد افرادی که بیش از 5 بار در هفته غذاهای خانگی می‌خورند، در مقایسه با افرادی که کمتر از 3 بار در هفته غذای خانگی می‌خورند، 28 درصد کمتر در معرض اضافه وزن و 24 درصد کمتر احتمال دارد که چربی اضافی بدن داشته باشند.).

علاوه بر این، برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی‌تان چند روز قبل می‌تواند به کاهش زمان کمک کند. و حتی نشان داده شده است که کیفیت رژیم غذایی را بهبود می‌بخشد و خطر چاقی را کاهش می‌دهد.

6. هیدراته بمانید

ماندن در خانه به شما زمان بیشتری برای تمرکز بر روی عادات سالم از جمله نوشیدن مایعات کافی می دهد. حفظ هیدراتاسیون مناسب برای سلامت کلی مهم است. و ممکن است به شما در جلوگیری از پرخوری استرسی مرتبط با استرس کمک کند.

در واقع، تحقیقات ارتباطی بین کم آبی مزمن و افزایش خطر چاقی پیدا کرده است. به علاوه، کم آبی بدن می تواند منجر به تغییر در خلق و خو، توجه و سطح انرژی شود. که می تواند بر عادات غذایی شما نیز تأثیر بگذارد.

برای مبارزه با کم آبی، چند تکه میوه تازه را به آب خود اضافه کنید تا طعم آن تقویت شود. که ممکن است به شما کمک کند در طول روز آب بیشتری بنوشید.  بدون اینکه مقدار قابل توجهی شکر یا کالری به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

7. حرکت کنید

ماندن در خانه می تواند آسیب جدی به سطح فعالیت شما وارد کند. و منجر به بی حوصلگی، استرس و افزایش تناوب میان وعده ها شود. برای مبارزه با این، مقداری زمانی را برای فعالیت بدنی روزانه اختصاص دهید .

پیاده روی در طبیعت، یا به سادگی پیاده روی یا دویدن در اطراف محله خود امتحان کنید.

تحقیقات نشان داده است که فعالیت بدنی می تواند خلق و خو را تقویت کند و استرس را کاهش دهد. که ممکن است شانس شما را برای خوردن استرس کاهش دهد.

واحد علوم اعصاب شناختی (حافظه، توجه و یادگیری)

پرخوری و خواب

غذا خوردن احساسی یا عصبی: هر آنچه باید درباره آن بدانید

به این مقاله امتیاز دهید