07136476172 - 09172030360 [email protected]

مقدمه

هنگامی که برای یک سالمند بیماری آلزایمر تشخیص داده می شود، تنها بر فردی که این خبر را دریافت می کند تأثیر نمی گذارد. زندگی اعضای خانواده، دوستان و به ویژه شخصی که از سالمند مراقبت خواهد کرد را تحت تأثیر قرار می دهد.

زندگی برای آن شخص به شدت تغییر خواهد کرد. به عنوان یک مراقب، هنگامی که خود را در مورد رفتارها، عوارض جانبی، چالش‌ها و تغییراتی که در والدین سالخورده‌تان رخ می‌دهد آموزش دهید، ممکن است این بار بر دوش شما بیفتد که به خانواده و دوستانتان بگویید.

مراقبان باید بدانند که دوستان خانواده برای اخبار آماده نیستند. ممکن است در مورد بیماری آموزش نبینند. عدم آگاهی می تواند منجر به دور ماندن آنها، عدم تمایل به صحبت در مورد آن یا سایر رفتارهایی شود که می تواند باعث استرس برای مراقب شود.

پس از بررسی و رسیدگی به تشخیص آلزایمر، در اینجا نکاتی برای گفتن اینکه مادر یا پدر سالخورده شما به بیماری آلزایمر مبتلا است، به خانواده ارائه شده است.

چه زمانی به خانواده و دوستان بگویید؟

هنگامی که مراقبان به زودی متوجه می شوند که والدین سالخورده مبتلا به آلزایمر هستند، ممکن است تعجب کنند که چه زمانی و چگونه به خانواده و دوستان خود اطلاع دهند.

برخی از نگرانی ها در مورد به اشتراک گذاری اخبار عبارتند از:

  • واکنش دیگران به این خبر چگونه خواهد بود؟
  • آیا آنها با والدین مسن شما رفتار متفاوتی خواهند داشت؟
  • آیا راه درستی برای صحبت در مورد آن وجود دارد؟

مخفی نگه داشتن بیماری آلزایمر سخت است.

توجه داشته باشید که خانواده و دوستان اغلب قبل از اینکه به آنها گفته شود احساس می کنند که چیزی اشتباه است. به سوالات زیر فکر کنید:

  • آیا دیگران در حال حاضر تعجب می کنند که چه اتفاقی می افتد؟
  • آیا می خواهید این اطلاعات را برای خود نگه دارید؟
  • خجالت میکشی؟
  • می خواهید به دیگران بگویید تا بتوانید از اعضای خانواده و دوستان حمایت کنید؟
  •  می ترسید که بار دیگران را بر دوش بکشید؟
  • آیا مخفی نگه داشتن این اطلاعات بیش از حد انرژی شما را می گیرد؟
  • می ترسی دیگران نفهمند؟

وقتی زمان مناسب به نظر می رسد، با خانواده، دوستان و دیگران صادق باشید. در حالی که هیچ راه درستی برای گفتن به دیگران وجود ندارد. در اینجا چند رویکرد وجود دارد که باید درباره آنها فکر کنید.

چگونه به خانواده در مورد آلزایمر بگوییم؟

در جامعه، انگی در مورد آلزایمر وجود دارد. برخی از افراد از داشتن یکی از اعضای خانواده به بیماری آلزایمر احساس انگ و شرم می کنند. دیگران می ترسند زمان خودشان برسد.

به عنوان یک مراقب، در اینجا چند راه موثر برای برقراری ارتباط با خانواده و دوستان آورده شده است:

  • صادق باشید. رفتارها و علائمی را که والدین سالخورده خود نشان داده اند و نحوه تشخیص توسط پزشک توضیح دهید.
  • آموزش. توضیح دهید که آلزایمر یک بیماری مغزی است. نه یک اختلال روانی یا عاطفی.
  • مطالب آموزشی را که جمع آوری کرده اید به اشتراک بگذارید. هر چه افراد بیشتر در مورد این بیماری بیاموزند، احساس راحتی بیشتری در کنار فرد خواهند داشت.
  • به آنها مسیر درست را نشان دهید. به آنها بگویید چگونه اطلاعات بیشتری کسب کنند.

روی نکات مثبت تمرکز کنید.

به آنها کمک کنید بفهمند که بزرگتر شما هنوز چه کارهایی می تواند انجام دهد. یا چقدر می تواند شما را بفهمد. پیشنهاد تعامل در مواجهه با اخبار. اغلب، بزرگترین نگرانی خانواده این است که چگونه باید در اطراف فرد مبتلا به آلزایمر رفتار کنند.

آنها تعجب می کنند که آیا باید متفاوت عمل کنند و چگونه تعامل خواهند کرد. به آنها توضیح دهید که هنوز هم می توانند با بزرگتر رابطه عادی داشته باشند. آنها نباید بزرگتر را تحقیر کنند. متفاوت رفتار کنند یا از تماس اجتناب کنند.

به آنها کمک کنید تا درک کنند که اگر فرد مبتلا به آلزایمر اشتباه کرد یا چیزی را فراموش کرد، از اصلاح آن اجتناب کنند.

به آنها در برنامه ریزی فعالیت های سرگرم کننده با فرد کمک کنید. مانند رفتن به گردهمایی های خانوادگی. اجتماعات کلیسا، معبد یا مسجد. سایر فعالیت های اجتماعی؛ یا دیدن دوستان قدیمی

به بچه ها کمک کنید بفهمند بیماری آلزایمر می تواند کودکان و نوجوانان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

درست مانند هر عضوی از خانواده، در مورد تشخیص فرد با جوانان زندگی خود صادق باشید. آنها را به پرسیدن سوال تشویق کنید. بعد از اینکه همه چیز گفته و انجام شد، و اخبار مخابره شد، مراقبان باید منتظر واقعیت تلخی باشند که با بیماری آلزایمر همراه است.

مهم نیست که چقدر تشخیص را به خوبی بیان می کنید. متوجه باشید که برخی از افراد ممکن است از زندگی شما دور شوند. زیرا ممکن است در اطراف فرد احساس ناراحتی کنند. یا حتی نخواهند به ارائه مراقبت کمک کنند. در پایان روز، شما فقط می توانید بهترین کار خود را انجام دهید. نمی توانید نحوه واکنش دیگران را کنترل کنید.

چگونه بیماری آلزایمر بر مغز تأثیر می گذارد؟

همه کسانی که از فرد مبتلا به آلزایمر (AD) مراقبت می کنند، به خوبی می دانند که این وضعیت دزدی است که به آرامی گرانبهاترین قسمت های کسانی را که دوستشان دارند می دزدد.

خاطرات، توانایی برقراری ارتباط، بیان خود، مهارت‌های تفکر و برنامه‌ریزی و شخصیت آنها تغییر می‌کند. محو می‌شود یا در نهایت ناپدید می‌شود. مراقبت از فردی در طول مراحل آلزایمر می تواند باعث شود مراقبین احساس ناتوانی، آمادگی و ناامیدی داشته باشند.

درک اینکه این بیماری چگونه بر مغز تأثیر می‌گذارد می‌تواند به مراقبان کمک کند تا بیشتر بدانند که با پیشرفت آن چه چیزی باید انتظار داشته باشند. و اینکه چگونه برای مراحل بعدی آماده شوند. کاهش میزان غافلگیری می تواند این فرآیند را کمتر استرس زا کند. به مراقبان کمک کند تا بهتر از خود و عزیزانشان مراقبت کنند.

 مغز فرد مبتلا به بیماری آلزایمر

دانشمندان چندین ناهنجاری مغزی را در افراد مبتلا به آلزایمر شناسایی کرده اند. پلاک های آمیلوئید که توده های میکروسکوپی پروتئینی به نام پپتید بتا آمیلوئید هستند. این دسته‌های غیرطبیعی از قطعات پروتئینی بین سلول‌های عصبی ایجاد می‌شوند. اینها سیگنال‌های الکتریکی را مختل می‌کنند.

بافت بیمار دارای سلول‌های عصبی و سیناپس‌های بسیار کمتری در مقایسه با بافت مغز سالم است. سلول‌های عصبی مرده و در حال مرگ حاوی گره‌های نوروفیبریلاری هستند. گره ها از رشته‌های پیچ خورده پروتئین دیگری به نام تائو تشکیل شده‌اند. این پلاک‌ها و گره‌ها تمایل دارند با پیشرفت آلزایمر در یک الگوی قابل پیش‌بینی از طریق قشر پخش شوند.

ارتباط بین سلول های مغز به نام سیناپس از بین می رود. این اتصالات اطلاعات را از سلولی به سلول دیگر منتقل می کنند. همچنین مسئول حافظه، یادگیری و ارتباطات هستند.

التهاب ناشی از تلاش های مغز برای دفع اثرات کشنده این تغییرات و سایر تغییرات عصبی است. سلول‌های مغز در نهایت می‌میرند و منجر به کوچک شدن یا آتروفی قابل توجه بافت می‌شود. دانشمندان کاملاً مطمئن نیستند که چه مکانیسمی به طور خاص باعث مرگ سلولی و از بین رفتن بافت در مغز بیمار می شود. اما پلاک ها و گره ها مظنون اصلی هستند.

برای اطلاع از جدیدترین و موثرترین درمان های بیماری آلزایمر با کمک تحریک مغزی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: Telling family that your mom or dad has been diagnosed with Alzheimer’s Disease – AgingCare.com

How Alzheimer’s Disease Affects the Brain – AgingCare.com

چند عادت که برای مغز مضر است! آلزایمر!

جدیدترین راهکار درمانی برای بیماری آلزایمر!

 

به این مقاله امتیاز دهید