07136476172 - 09172030360 [email protected]

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) به عنوان “مرگ ناگهانی و غیرمنتظره یک نوزاد زیر 12 ماهه که پس از بررسی تاریخچه بالینی، کالبد شکافی کامل و بررسی صحنه مرگ غیرقابل توضیح باقی می ماند” تعریف می شود. SIDS همچنین به عنوان مرگ گهواره یا مرگ تخت شناخته می شود. بخشی از زیرمجموعه بزرگتری از شرایط است که به عنوان مرگ ناگهانی غیرمنتظره نوزاد (SUID) شناخته می شود.

در سال 2017 تقریباً 1360 مورد مرگ به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) نسبت داده شد. بیشتر این مرگ‌ها در سنین یک تا شش ماهگی رخ داده است. علت خاص آن تا حد زیادی ناشناخته است. والدین می توانند با تهیه و حفظ یک محل خواب ایمن برای نوزاد خود، خطر SIDS را کاهش دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) با ما همراه باشید. و اینکه چگونه می توانید از حداکثر ایمنی برای نوزاد خواب خود اطمینان حاصل کنید، ادامه مطلب را بخوانید.

عوامل خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)

مطالعات اخیر نشان می دهد که عوامل زیر می توانند نوزادان را در معرض خطر بیشتر SIDS قرار دهند:

خوابیدن به پهلو یا معده

  • محققان ارتباط قوی بین سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و وضعیت خوابیدن ایجاد کرده اند. وضعیت های مستعد (معده) و پهلو خطر هیپرکاپنیا، تجمع دی اکسید کربن و هیپوکسی، کمبود اکسیژن در بافت بدن را افزایش می دهد. علاوه بر این، خواب معده می تواند سرعت از دست دادن گرما را در نوزاد کاهش دهد. و دمای بدن او را بالا ببرد و باعث گرم شدن بیش از حد آنها شود. همچنین بر عملکرد سیستم قلبی عروقی آنها تأثیر بگذارد. وضعیت خوابیدن به پهلو نیز به همان اندازه خطرناک در نظر گرفته می شود. و نوزادان هنگام استراحت به پهلوها به احتمال زیاد روی شکم خود غلت می زنند. دستورالعمل های فعلی توصیه می کنند که نوزادان را تا زمانی که به یک سالگی برسند در وضعیت خوابیده به پشت (به پشت خوابیدن) قرار دهید. این شامل خواب شبانه و چرت های روزانه نیز می شود.

سن

  • نوزادان کمتر از شش ماه تقریباً 90 درصد از کل مرگ و میرهای مرتبط با SIDS را تشکیل می دهند. اعتقاد بر این است که خطرSIDS سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)بین یک تا چهار ماه به اوج خود می رسد. علاوه بر این، نوزادان نارس با وزن کم هنگام تولد در معرض خطر بالاتر SIDS قرار دارند. خواب مداوم پشت به خصوص برای نوزادان نارس مهم است.

محیط خواب

  • طبق دستورالعمل های فعلی برای والدین و مراقبان ، نوزادان باید روی سطوح صاف و محکم پوشیده شده با ملحفه های نصب شده بخوابند. محل خواب نوزاد نباید دارای پتوهای نرم، بالش، اسباب بازی یا پد ضربه گیر باشد. درصد قابل توجهی از نوزادانی که در اثر SIDS جان خود را از دست می دهند با سر پوشیده از وسایل رختخواب یافت می شوند. والدین همچنین باید اطمینان حاصل کنند که هیچ شکافی بین لبه تشک و گهواره وجود ندارد. دو انگشت به عنوان قانون استاندارد در نظر گرفته می شود.

تخت مشترک

  • روش معمول برای والدین، استفاده از تخت مشترک با نوزاد ممنوع است. زیرا تخت بزرگسالان برای ایمنی کودک بهینه نشده است. ارتباط بین خواب مشترک و SIDS هنوز در دست بررسی است. اما این می تواند خطر خفه شدن، افتادن و سایر خطرات را در کودک افزایش دهد. بسیاری از تشک‌های بزرگسال با ملافه‌های نرم، پتوها یا لحاف‌هایی که می‌توانند سر نوزاد را بپوشانند و سایر موادی که خطر ابتلا به SIDS را افزایش می‌دهند، تجهیز شده‌اند. با این حال، والدین تشویق می شوند تا زمانی که نوزاد در گهواره یا تخت خواب می خوابند، اتاق خواب را با نوزاد خود به اشتراک بگذارند. SIDS ممکن است به طور ناگهانی رخ دهد و نوزادان اغلب سر و صدای کمی تولید می کنند. بنابراین اشتراک در اتاق به والدین این امکان را می دهد که در طول شب مراقب کودک خود باشند. والدین باید حداقل در شش ماه اول و در صورت امکان تا یک سال با کودک خود اتاق خواب مشترک داشته باشند.

تنباکو

  • تقریباً هر مطالعه اپیدمیولوژیک مهمی که شامل SIDS است، سیگار کشیدن را به عنوان یک عامل خطر اصلی مشخص کرده است. این شامل سیگار کشیدن مادران باردار در دوران بارداری می شود. بر اساس برخی مطالعات، اگر مادران در طول دوران بارداری خود به طور کامل از سیگار کشیدن اجتناب کنند، تا یک سوم از مرگ های مرتبط با SIDS قابل پیشگیری است. قرار گرفتن نوزادان و نوزادان در معرض دود سیگار نیز بالقوه خطرناک است. خطر ابتلا به SIDS مخصوصاً برای نوزادانی که با فردی سیگاری در یک تخت مشترک هستند، حتی اگر در هنگام خواب سیگار نمی کشند، زیاد است.

الکل

  • برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف الکل در دوران بارداری می تواند خطر SIDS را برای نوزادان پس از تولد افزایش دهد. این شامل مصرف الکل در دوره های بلافاصله قبل و بعد از بارداری و همچنین سه ماهه اول است.

تغذیه

  • نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند در مقایسه با کسانی که شیر مادر نمی نوشند در معرض خطر SIDS کمتری قرار دارند. همچنین خطرات برای نوزادانی که فقط با شیر مادر تغذیه می‌شوند در مقایسه با آنهایی که رژیم شیر مادرشان با شیر خشک یا غذای جامد تکمیل می‌شود کمتر است. مادران نباید روی صندلی‌ها، مبل‌ها و سایر سطوح عمودی که به طور بالقوه به خواب می‌روند شیر بدهند، زیرا این خطر خفگی برای نوزادان است.

برخی از خطرات سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) مشکوک هستند. اما به اندازه کافی برای نتیجه گیری قطعی مطالعه نشده اند. به عنوان مثال، مطالعات تهویه ضعیف اتاق خواب را به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای SIDS شناسایی کرده اند. اما تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است.

سایر عوامل خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) تا حد زیادی رد شده اند. یکی از نمونه های بارز واکسن است. بسیاری از نوزادان در شش ماه اول زندگی خود واکسن های متعددی دریافت می کنند، زمانی که SIDS بیشترین احتمال را دارد. موجی از مرگ و میر ناشی از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) در اواخر دهه 1970 رخ داد. و در آن زمان برخی مشکوک بودند که این مرگ‌ها مربوط به واکسن دیفتری-کزاز-سموم سیاه سرفه است. با این حال، مطالعات بعدی نشان می دهد که هیچ رابطه ای بین SIDS و هیچ واکسنی وجود ندارد.

روندهای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)

در سال 1994، مؤسسه ملی سلامت کودک و توسعه انسانی و مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، ابتکار «بازگشت به خواب» را برای آموزش والدین در مورد SIDS و عوامل خطر آن رهبری کردند. این کمپین بر اساس توصیه‌ای در سال 1992 از سوی آکادمی اطفال آمریکا (AAP) بود که بیان می‌کرد نوزادان در هنگام خوابیدن به پشت یا پهلو، ایمن‌تر هستند. این توصیه بعداً به روز شد تا بیان کند که فقط وضعیت پشت ایمن است. امروز، همین برنامه با نام “ایمن برای خواب” کار می کند.

در سال 1992، در هر 100000 تولد زنده، 120 نوزاد بر اثر SIDS جان خود را از دست دادند. از سال 1992 تا 2001، مرگ و میر ناشی از SIDS در ایالات متحده 53 درصد کاهش یافت. این عدد برای چندین سال ثابت ماند و سپس کاهش بیشتری بین سال‌های 2009 و 2013 گزارش شد. از سال 2017، تعداد مرگ‌ومیرهای SIDS در هر 100000 تولد زنده به زیر 40 کاهش یافته است. تعداد والدینی که نوزادان خود را در حالت خوابیدن به پشت قرار می دهند با افزایش آگاهب افزایش یافته است.

واحد خواب (اختلالات خواب-سلامت خواب)

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و خواب (قسمت دوم)

نوزادان و خواب

 

 

به این مقاله امتیاز دهید