کمپانی Alter G
این کمپانی آمریکایی در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت می کند. از سال 2005 کار خود را آغاز کردند و معروف ترین محصول این شرکت نیز نوع خاصی تردمیل است. تردمیل های antigravity، دارای محفظه ای خاص برای ایجاد فشار مثبت هوا و کاهش اثر شتاب گرانش می باشند. استفاده از این تردمیل ها برای افرادی که از مشکلات حرکتی ناشی از بیماری های مختلف رنج می برند کمک کننده است. این تردمیل های با توجه به ویژگی های تخصصی شامل انواع FIT،VIA و PRO اند. شرکت آلتر جی دارای ابزارهای دیگری از جمله Stride smart برای آنالیز راه رفتن بیمار و ثبت فاکتورهای مختلف مانند میزان درد است. سیستم Digital video monitoring تولیدی این شرکت، دوربینی است که کاربر با کمک آن می تواند حرکت پای خود را ببیند. در نتیجه تا جایی که امکان دارد خطاهای خود را اصلاح می کند.
کمپانی Altoida
در سال 2014 در آمریکا شروع به کار کردند. این تیم در زمینه کمک به برطرف کردن مشکلات شناختی فعال هستند و اپلیکیشن هایی مبتنی بر تکنولوژی واقعیت افزوده نیز طراحی کرده اند. این اپلیکیشن Cognitive outcome افراد را مانیتور می کند. اطلاعات به تیم درمانی کمک می کند تا بدانند فرد از نظر مشکلات شناختی در چه وضعیتی قرار دارد. این تیم از تکنولوژی واقعیت افزوده استفاده می کنند و با کمک بازیهایی برای کاربر، وظایف پیچیده زندگی روزمره را شبیه سازی کرده اند. کاربران از منزل شخصی خود نیز امکان استفاده از این اپلیکیشن را دارند. کار با آن 10 دقیقه طورل می کشد و دقت قابل قبولی نیز دارد.
کمپانی Alzeca Bioscience
شرکتی آمریکاییست که ازسال 2012 کار خود را آغاز کردند و در زمینه نورومانیتورینگ فعال هستند. این تیم، یک ماده حاجب را تولید کرده اند که با تزریق وریدی وارد بدن فرد شده و پلاک های آمیلوئیدی را هدف قرار می دهد. ترکیب در تکنیک سی تی اسکن و ام آر آی قابل ردیابی است. تکنیک ها نسبت به PET scan ارزان تر و در دسترس تر است. با توجه به نتایج ارزیابی ها، وضوح و حساسیت این ترکیب یک نانوذره لیپوزومی است، قابل توجه است. با اعمال تغییرات کوچکی، این ماده می تواند به هرگونه تجمع پروتئینی متصل شود. بنابراین پیش بینی می کنیم که برای بقیه بیماری های نورودژنریتو کاربرد دارد. اسم این تکنیک ADX-imaging بوده و در مرحله پیش بالینی است.
کمپانی Amydis
در سال 2013 در آمریکا شروع به کار کردند. این ها در زمینه داروهای سیستم عصبی فعال اند و معتقدند که شبکیه پنجره مغز است. این تیم نیز، ترکیبات خاصی تولید کرده اند که به پروتئین های آمیلوئیدی باند شده و برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر استفاده می شود. نام این ترکیبات، ردیاب های شبکیه است که بعد از تحویل دارو به فرد توسط چشم پزشک قابل بررسی است. این روش کاملا غیرتهاجمی بوده و با دوربین های معمولی ارزیابی شبکیه نیز قابل مشاهده است. با اتصال ترکیب به پروتئین های آمیلوئیدی، نور فلوئورسنت قوی ساطع می شود. با اعمال تغییرات کمی در این ترکیب، قابلیت اتصال به پروتئین های دیگر را نیز دارد، بنابراین برای تشخیص سایر بیماریها نیز کاربرد دارد. مزایای این روش، سرعت، دقت بالا، قیمت مناسب و عدم استفاده از ترکیبات رادیواکتیو است. این ها در فازهای اول و دوم بالینی اند.
کمپانی Amylyx
این شرکت آمریکایی در سال 2014 کار خود را در زمینه داروهای سیستم عصبی آغاز کردند. دارویی که این تیم تولید کرده اند، هم اکنون در فاز 2 کلینیکال ترایال است و AMX0035 نام دارد. این دارو دو ترکیب فعال پودری دارد که به صورت اختصار با PB و TURSO نشان داده می شود. مکانیسم اثر اینها نیز کاهش استرس شبکه اندوپلاسمی و عدم کارکرد میتوکندری است. در مقالات متعددی که به چاپ رسانده اند، ثابت شده است که ترکیب تا 90 درصد قدرت حفاظت سلولی دارد. در واقع تا 90 درصد به حفظ و زنده مانی سلول های عصبی کمک می کند.
کمپانی Applied brain research
شرکتی کانادایی که در سال 2014 کار خود را آغاز کردند. زمینه کاری این تیم، نورواینفورماتیک می باشد. در واقع در زمینه مدل سازی شبکه های عصبی و یا شبکه های عصبی مصنوعی فعال اند. در همین راستا نیز دو محصول وارد بازار کرده اند.
محصول نرم افزاری Nengo
که به نحوی درواقع یک مغز مصنوعی است و قابلیت های زیادی دارد. این نرم افزار پیشرفته تر از مواردی است که در رباتیک استفاده شده است. این نرم افزار در ماشین لرنینگ کاربرد داشته، قابلیت یادگیری دارد. یعنی هر ورودی، خروجی مخصوص خود دارد، پس درواقع دارای ورکینگ مموری است.
محصول سخت افزاری Adoptive Control
در توسعه این سخت افزار، از نرم افزار nengo استفاده شده است. این سخت افزار در بحث هوش مصنوعی و رباتیک کاربرد دارد.
کمپانی Atentiv
این کمپانی در زمینه نوروفیدبک فعال اند. در ابتدا و مهم تر از هرچیزی هدف این تیم، کمک به کودکان مبتلا به ADHD بوده است. پلتفرم درمانی شرکت به صورت بازیهای مجازی ارائه می شود و کودک از منزل می تواند به آن دسترسی داشته باشد. پراداکت های این شرکت شامل Atentiv mynd solution و بازی Skyla’s Run است. بازی Skylar’s Run متناسب با نیازهای کودک شخصی سازی است. این بازی مخصوص کودکان 8 تا 12 سال است. کودک خود را جای شخصیت اصلی بازی قرار می دهد و در طول بازی تمرکز دارد تا بتواند تصمیم درستی بگیرد.
کمپانی Autifony therapeutics
این شرکت در بریتانیا مستقر است و در زمینه داروهای سیستم اعصاب فعال است. زمینه کاری این تیم، اختلالات نادر ژنتیکی و عصبی است. این ها در حال بررسی داروهایی برای سندرم ایکس شکننده، اسکیزوفرنی، آلزایمر، پارکینسون و همچنین اختلالات شنوایی است. مکانیسم اثر داروهایشان به صورت ایجاد تغییر در عملکرد زیرگونه های مختلف کانال های یونی است. داروی تولیدی این شرکت توانسته مشکلات شنوایی را در بیماران اسکیزوفرنی برطرف کند. این دارو روی کانال های وابسته به ولتاژ پتاسیمی KV3 و به طور اختصاصی KV3.1 اثر میگذارد. کانالهایی که در نواحی کورتیکولیمبیک و هسته های شنوایی ساقه مغز قرار دارند. این کانال ها ویژگی خاصی دارند که در ولتاژ بالا سریع باز و بسته شده و فاز رفرکتوری در پتانسیل عمل حذف می شود. در نتیجه، شرایط برای ایجاد اسپایک های سریع و پشت سرهم فراهم می گردد.
کمپانی Avalon Ai
شرکت بریتانیایی است که در زمینه نورومانیتورینگ فعال بوده و از ماشین لرنینگ استفاده می کنند. هدفشان بررسی ویژگی های دقیق مغزی با استفاده از تصاویر اسکن ام آر آی است. این تیم تولیدی سیستمی توسعه داده اند که با دقت بالای 90 درصد می تواند وقوع آلزایمر را پیش بینی کند.
کمپانی Avaz
کمپانی هندی است که از 2009 فعال اند. هدفشان کمک به کودکان مبتلا به اختلال گفتار و زبان است. در این راستا نرم افزارهایی توسعه داده اند که برای کمک به افراد با نیاز خاص بسیار موثر بوده است. نرم افزارهای این شرکت برای کمک به گفتار، روان خوانی و تقویت گرامر افراد است.
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.