اگر به خودکشی فکر کرده ایم کافیست که تا با کسی که به او اعتماد داریم حرف بزنیم، حتی اگر چنین شخصی را پیدا نکردیم ممی توانیم از یک پزشک یا متخصص سلامت روان یا حتی یک مشاور کمک بگیریم! فقط یادمان باشد که ما تنها نیستیم.
علائم هشداردهنده خودکشی چیست؟
اغلب ، نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد فردی در مورد اقدام به خودکشی فکر می کند یا برنامه ریزی می کند. در اینجا برخی از آنها آورده شده است:
- صحبت از خودکشی یا مرگ به طور کلی
- صحبت از “رفتن”
- اشاره به چیزهایی که “نیازی به آنها نخواهد بود” و واگذاری اموال
- صحبت از احساس ناامیدی یا احساس گناه
- دور شدن از دوستان یا خانواده و از دست دادن میل به بیرون رفتن
- عدم تمایل به شرکت در کارها یا فعالیتهای مورد علاقه
- مشکل در تمرکز یا تفکر واضح
- تغییر در عادات غذا خوردن یا خوابیدن
- رفتارهای خود تخریبی (به عنوان مثال نوشیدن الکل ، مصرف مواد مخدر )
چگونه می توانم با مشکلات کنار بیایم؟
نوجوان بودن آسان نیست. بسیاری از فشارهای جدید اجتماعی ، دانشگاهی و شخصی وجود دارد. و برای افرادی که مشکلات دیگری دارند ، مانند زندگی در محیط های خشونت آمیز ، زندگی حتی سخت تر می شود.
برخی از نوجوانان نگران رابطه جنسی و روابط هستند و می پرسند آیا احساسات و جذابیت های آنها عادی است یا دوست داشته می شوند یا مورد قبول واقع می شوند. دیگران با تصویر بدن و مشکلات خوردن دست و پنجه نرم می کنند – تلاش برای رسیدن به یک ایده آل غیرممکن باعث می شود احساس بدی نسبت به خود داشته باشند.
برخی از نوجوانان دارای مشکلات یادگیری یا مشکلات توجه هستند که موفقیت آنها را در مدرسه سخت می کند. آنها ممکن است در خود احساس ناامیدی کنند یا احساس ناامیدی برای دیگران داشته باشند. این مشکلات می توانند دشوار و خسته کننده باشند – و در صورت طولانی شدن بدون کمک یا حمایت می توانند منجر به افسردگی شوند. همه ما گاهی با مشکلات و رویدادهای دردناک دست و پنجه نرم می کنیم.
چگونه افراد بدون افسردگی از آن عبور می کنند؟
بخشی از آن ارتباط با خانواده ، دوستان ، مدرسه ، ایمان و سایر شبکه های پشتیبانی است.
وقتی افراد حداقل یک نفر را داشته باشند که به آنها اعتقاد دارد ، بهترین ها را برای آنها می خواهد و می توانند به او اعتماد کنند ، بهتر می توانند با آن کنار بیایند. همچنین به خاطر داشته باشید که اکثر مشکلات موقتی هستند و می توان بر آنها غلبه کرد.
هنگام مبارزه با مشکلات ، سعی کنید:
- به کسی که به او اعتماد دارید بگویید چه اتفاقی برای شما می افتد.
- در کنار افرادی باشید که مراقب و مثبت اندیش هستند.
- از شخصی بخواهید به شما کمک کند تا بفهمید در مورد مشکلی که با آن روبرو هستید چه باید بکنید.
- اگر مشکلاتی شما را افسرده می کند – یا اگر یک شبکه پشتیبانی قوی ندارید یا احساس می کنید نمی توانید با آن کنار بیایید ، با یک درمانگر یا مشاور کار کنید.
مشاوران و درمانگران می توانند حمایت عاطفی ارائه دهند و می توانند به نوجوانان کمک کنند تا مهارت های مقابله ای خود را برای مقابله با مشکلات ایجاد کنند. همچنین می تواند برای پیوستن به یک شبکه پشتیبانی برای افرادی که مشکلات مشابهی را تجربه می کنند .
– به عنوان مثال ، بی اشتهایی و مشکلات مربوط به تصور بدن بی عیب ، زندگی با یکی از اعضای خانواده الکلی ، یا نگرانی های جنسی و سلامت جنسی کمک کند. این گروه ها می توانند محیطی مراقبتی را فراهم کنند که در آن می توانید از طریق مشکلات با افرادی که نگرانی های شما را به اشتراک می گذارند صحبت کنید.
چگونه می توانم به یک دوست کمک کنم؟
همیشه شروع یک گفتگو با شخصی که فکر می کنید احتمال خودکشی را دارد ، کار خوبی است. این به شما امکان می دهد از شخص کمک بگیرید ، و فقط صحبت کردن در مورد آن ممکن است به فرد کمک کند احساس تنهایی کمتر کرده و بیشتر مورد توجه و درک قرار گیرد.
صحبت کردن در مورد مسائل نیز ممکن است به فرد این فرصت را بدهد که راه حل های دیگر مشکلات را در نظر بگیرد. در بیشتر مواقع ، افرادی که قصد خودکشی دارند ، مایلند در صورت درخواست کسی از سر نگرانی و مراقبت با او صحبت کنند. از آنجا که افراد افسرده به اندازه دیگران قادر به دیدن پاسخ ها نیستند ، این می تواند به کسی کمک کند که حداقل یک راه دیگر برای خروج از یک موقعیت بد با او کار کند.
حتی اگر یک دوست یا همکلاسی شما را محرم شمارد ، باید در اسرع وقت از او کمک بگیرید – زندگی دوست شما می تواند به آن بستگی داشته باشد. کسی که به طور جدی به خودکشی فکر می کند ممکن است آنقدر در یک حفره احساسی فرو رفته باشد که نمی تواند متوجه شود که به کمک نیاز دارد. در اسرع وقت به بزرگسالی که به او اعتماد دارید بگویید.
گاهی اوقات ، به نظر می رسد که نوجوانانی که اقدام به خودکشی می کنند – یا بر اثر خودکشی می میرند – هیچ سرنخی از قبل ندارند. این می تواند باعث شود که عزیزان نه تنها احساس غم و اندوه را احساس کنند ، بلکه احساس گناه کنند و فکر کنند آیا چیزی را از دست داده اند. برای اعضای خانواده و دوستان آنها مهم است که بدانند گاهی هشداری وجود ندارد و نباید خود را سرزنش کنند.
هنگامی که فردی بر اثر خودکشی می میرد ، افرادی که پشت سر گذاشته اند می توانند با یک درد عاطفی وحشتناک دست و پنجه نرم کنند. نوجوانانی که اخیراً دچار فقدان یا بحران شده اند یا کسی از اعضای خانواده یا همکلاسی داشته اند که در اثر خودکشی جان خود را از دست داده اند ، ممکن است خود در معرض خطر تفکر و رفتار خودکشی قرار داشته باشند.
اگر با فردی که اقدام به خودکشی کرده نزدیک بوده اید ، می توانید با یک درمانگر یا مشاور صحبت کنید – کسی که در برخورد با این موضوع پیچیده آموزش دیده است. یا ، می توانید به گروهی برای بازماندگان بپیوندید که در آن می توانید احساسات خود را به اشتراک بگذارید و از افرادی که در شرایط مشابه شما قرار گرفته اند حمایت کنید.
مرکز سلامت مغز دانا در کنار شماست!
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!