07136476172 - 09172030360 [email protected]

ممکن است فکر کنید که چند حرکت کششی ساده، و چند تمرین تنفسی تاثیر چندانی روی سلامت روان شما نخواهند داشت.اما پژوهش ها و شواهد جدید نشان می دهد که یوگا می تواند در کاهش افسردگی کمک کند.

 

درمان های گذشته برای افسردگی معمولا شامل ترکیبی از روان درمانی و دارو درمانی بوده است.

اما همه ی افراد به این دو روش پاسخ مثبتی نمی دهند.تقریبا تنها حدود یک سوم از افراد، در اولین استفاده ی  خود از دارو های ضد افسردگی نتایج مناسبی می گیرند.

در سال های اخیر،علاقه به تمرینات بدنی-ذهنی افزایش پیدا کرده است.یه طور مشخص، یوگا در یک دهه ی اخیر طرفداران بسیار بیشتری کسب کرده است.یک پژوهش، دریافت که درصد افرادی که در آمریکا یوگا کار می کنند، از 5.8% در سال 2002 به 10.1% در سال 2012 افزایش یافته است.

پژوهش های بسیاری نشان داده اند که انجام یوگا به کاهش افسردگی کمک می کند.در واقع بعضی از این پژوهش ها، اثر بخشی یوگا را به اندازه ی دارو های ضد افسردگی یافته اند.

این پژوهش ها نشان می دهند یوگا هم اثرات کوتاه مدت و هم بلند مدت موثری بر افسردگی دارد.یوگا، شدت علائم افسردگی را کاهش می دهد و نرخ بهبودی را افزایش می دهد.

 

پژوهش های انجام شده در مورد یوگا و افسردگی

گرچه تعداد پژوهش های انجام شده بر موضوع یوگا و افسردگی در حال افزایش است، اما هنوز سوالات زیادی در مورد نحوه ی بررسی این موضوع وجود دارد.

در ادامه دلایلی آمده است که باعث می شود مطالعه ی موضوع یوگا و افسردگی دشوار باشد:

  • بعضی از پژوهش ها شامل افرادی می شود که احساس افسرده بودن دارند اما لزوما تشخیص افسردگی در مورد آن ها انجام نشده است.
  • انواع زیادی از یوگا وجود دارد که در نتیجه پژوهش در این زمینه را دشوار می کند.
  • یوگا افراد مختلف را به شیوه های متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهد.

 

پژوهش هایی نیز روی گروه های خاص، مانند زنان، یا مادران آینده انجام شده است.

در ادامه نتایجی از بعضی از این پژوهش ها آورده شده است:

 

افسردگی حاد

 

یک پژوهش انجام شده در سال 2019 نشان داد که یوگا در درمان افسردگی کلینیکال یا اختلال افسردگی فراگیر اثرات مثبتی دارد.

در طول یک ماه بعد از شروع یوگا، کیفیت خواب افراد شرکت کننده به شدت بهبود یافت.مثبت نگری افزایش پیدا کرد و علائم افسردگی و اضطراب کاهش پیدا کردند.

لازم به ذکر است که پژوهش عنوان شده، جامعه ی آماری کوچکی شامل 30 نفر داشته است. و پژوهشگران در این پژوهش به دنبال “دوز” مناسب ورزش یوگا برای افسردگی بوده اند.

یکی از گروه ها برای 3 ماه، 3 روز در هفته به مدت 90 دقیقه یوگا تمرین می کرد. گروه دیگر 2 بار در هفته به مدت 90 دقیقه این کار را انجام می داد. نتایج مثبت برای هر دو گروه به یک میزان بود.

یوگا و افسردگی

 

زنان دچار افسردگی

یک پژوهش انجام شده در سال 2016 تاثیر یوگای مبتنی بر ذهن آگاهی را بر افسردگی، با پیاده روی به عنوان درمان و بهبود دهنده ی افسردگی مقایسه کرد.

پژوهش های زیادی نشان داده اند که فعالیت های بدنی از جمله پیاده روی اثر مثبتی بر علائم افسردگی دارند.اما این پژوهش نشان داد در مقایسه ی پیاده روی با یوگا، یوگا اثرات بیشتری را بعد از 12 هفته نشان می دهد.

در پایان این پژوهش 12 هفته ای از بین دو گروه آزمایش، در گروهی که یوگا انجام داده بود، علائم “نشخوار فکری” که یک تحریک کننده ی مهم افسردگی است، کاهش پیدا کرده بود.

کاهش نشخوار فکری از عوامل کلیدی در از بین بردن افسردگی در زنان است.

 

 

افرادی که در حال بهبودی از اعتیاد بوده اند.

افسردگی و اضطراب در بسیاری از افرادی که قصد ترک اعتیاد الکل یا مواد مخدر را دارند دیده می شود.پژوهش ها نشان داده اند که یوگا می تواند یک عامل کمکی موثر باشد.

یک پژوهش انجام شده در سال 2011 نشان می دهد که یوگا، سطح استرس و افسردگی در بیمارانی که در مراکز ترک اعتیاد هستند را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.

افراد شرکت کننده در این پژوهش برای 5 هفته؛ 60 دقیقه یوگا در هفته را انجام می دادند.

تاثیراتی که یوگا روی هورمون ها و سیستم عصبی می گذارد، در بهبود این افراد بسیار موثر بود.

این پژوهش نشان داد تجویز یوگا، می تواند به طی کردن روند ترک اعتیاد به شکل آسان تری کمک کند.

 

 

سخن آخر

بنابراین قدرت این حرکات کششی و تنفسی ساده را دست کم نگیرید.چند حرکت ساده، می تواند تاثیر مهمی بر بهبود خلق شما و کاهش علائم افسردگی داشته باشد.

یوگا در بلند مدت می تواند علائم افسردگی را بهبود ببخشد و بر کیفیت زندگی شما بیفزاید.

 

 

 

به این مقاله امتیاز دهید