اگر تا به حل برایتان دشوار بوده است که از عهده کار چالش برانگیز در محل کار خود برآیید. برای خواندن و آماده شدن جهت یک امتحان مهم زجر کشیده اید یا زمانی را برای یک پروژه سخت گذرانده اید ، شاید آرزو می کردید که بتوانید توانایی تمرکز خود را افزایش دهید. ( ترفندهای طلایی افزایش تمرکز یا چگونه تمرکز خود را بالا ببریم)
تمرکز به تلاش ذهنی ما نسبت به هر آنچه در حال حاضر کار می کنیم یا یاد می گیریم ، اشاره دارد. بعضی اوقات با دامنه توجه اشتباه گرفته می شود ، اما مدت توجه به مدت زمانی است که می توانید روی چیزی متمرکز شوید.
عواملی که تمرکز را تحت تأثیر قرار می دهند:
به دلایل مختلف هم میزان توجه و هم تمرکز می توانند متفاوت باشند. بعضی از افراد فقط در تنظیم عوامل حواس پرتی مشکل دارند. سن و کمبود خواب می تواند بر تمرکز تأثیر بگذارد.
بیشتر افراد با افزایش سن با سرعت بیشتری چیزها را فراموش می کنند و کاهش تمرکز می تواند همراه با از دست دادن حافظه باشد. آسیب های سر یا مغز ، مانند ضربه مغزی ، و همچنین برخی شرایط بهداشت روانی نیز می توانند بر تمرکز تأثیر بگذارند.
وقتی سعی در تمرکز دارید ناامید نشوید. این می تواند منجر به استرس شود ، که تمرکز بر روی آنچه شما نیاز دارید را حتی یک رویای دورتر می کند.
ممکن است مطالب بالا به نظر آشنا می آید ، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روشهای تحقیقاتی که به شما کمک می کنند تا تمرکز خود را بهبود ببخشید ، به مطالعه ادامه دهید. البته اکنون خود را مجبور به تمرکز نکنید. با هم چند راه را یاد می گیریم:
1.مغز خود را آموزش دهیم
انجام انواع خاصی از بازی ها می تواند به شما در بهتر تمرکز کمک کند. تلاش کردن:
- سودوکو
- جدول کلمات متقاطع
- شطرنج
- منبت کاری با اره مویی
- جستجوی کلمات
- بازی های حافظه
یک مطالعه که بر روی 4715 بزرگسال انجام شد نشان داد که صرف 15 دقیقه در روز ، 5 روز در هفته ، روی فعالیت های آموزش مغز می تواند تأثیر زیادی بر تمرکز داشته باشد.
بازی های آموزش مغز همچنین می توانند به ما در تقویت حافظه کاری و کوتاه مدت و همچنین مهارت های پردازش و حل مسئله کمک کنند.
2.بازی خود را ادامه دهیم
بازی های فکری ممکن است تنها نوع بازی نباشد که می تواند به بهبود تمرکز کمک کند. تحقیقات جدید همچنین
نشان می دهد که بازی های ویدیویی می تواند به افزایش تمرکز کمک کند.
یک مطالعه در سال 2018 با بررسی 29 نفر ، شواهدی یافت که نشان می دهد یک ساعت بازی می تواند به بهبود توجه انتخابی بینایی (VSA) کمک کند. VSA به توانایی شما در تمرکز روی یک کار خاص اشاره دارد در حالی که حواس پرتی اطراف شما را نادیده می گیرید.
این مطالعه به دلیل اندازه کوچک آن محدود بود ، بنابراین این یافته ها قطعی نیستند. این مطالعه همچنین مشخص نکرد که این افزایش VSA چه مدت به طول انجامید.
نویسندگان این مطالعه برای ادامه تحقیق در مورد چگونگی کمک بازی های ویدیویی به افزایش فعالیت مغز و افزایش تمرکز ، تحقیقات آینده را توصیه می کنند.
در یک بررسی 2017 ، 100 مطالعه را بررسی کرده است که تأثیر بازی های ویدیویی بر عملکرد شناختی را بررسی می کند. نتایج این بررسی نشان می دهد که انجام بازی های ویدیویی ممکن است منجر به تغییرات مختلفی در مغز شود ، از جمله افزایش توجه و تمرکز.
این بررسی دارای محدودیت های مختلفی بود ، از جمله این واقعیت که مطالعات روی موضوعات بسیار متنوعی از جمله اعتیاد به بازی های ویدیویی و تأثیرات احتمالی بازی های ویدیویی خشن متمرکز بود. مطالعات ویژه ای که برای کشف مزایای بازی های ویدیویی طراحی شده اند می توانند به پشتیبانی این یافته ها کمک کنند.
3.خواب را بهبود ببخشیم
کمبود خواب می تواند تمرکز را به راحتی مختل کند.
کمبود خواب هر از گاهی ممکن است مشکلات زیادی برای ما ایجاد نکند. اما عدم خواب منظم در طولانی مدت می تواند بر روحیه و عملکرد ما در محل کار تأثیر بگذارد.
خستگی بیش از حد حتی می تواند باعث کاهش سرعت رفلکس شود و توانایی رانندگی یا انجام کارهای دیگر روزمره را تحت تأثیر قرار دهد.
یک برنامه طاقت فرسا ، مسائل بهداشتی و سایر عوامل گاهی خواب کافی را دشوار می کند. اما مهم است که سعی کنید در بیشتر شب ها تا حد امکان به مقدار توصیه شده نزدیک شوید.
بسیاری از متخصصان توصیه می کنند بزرگسالان 7 تا 8 ساعت خواب هر شب داشته باشند.
بهبود خواب می تواند فوایدی نیز داشته باشد. چند نکته سریع:
- یک ساعت قبل از خواب تلویزیون را خاموش کرده و صفحه ها را کنار بگذارید.
- اتاق خود را در دمای راحت اما خنک نگه دارید.
- قبل از خواب با موسیقی ملایم ، حمام گرم یا کتاب ، آرام باشید.
- به رختخواب بروید و هر روز تقریبا یکسان بیدار شوید ، حتی آخر هفته ها.
- به طور منظم ورزش کنید ، اما سعی کنید از تمرین سنگین درست قبل از خواب خودداری کنید.
تمرکز می تواند افزایش یا کاهش یابد و مغز ما قدرت انعطاف دارد . پس با یاد گرفتن و انجام یک سری کارها و روتین ها و ایجاد عادت هایی سازنده می توان ، تمرکز را بهبود بخشید.
منبع: http://www.healthline.com
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!