نوروساینس و آرامش ذهن
همه ی ما در تلاش برای رسیدن به اهداف خود هستیم اما با وجود یک ذهن آشفته این کار بسیار دشوار تر است. تصور کنید اگر می توانستید واضح و بدون حواس پرتی فکر کنید، و به احساسات خود اجازه ی دخالت ندهید و زندگی را با انجام کار های پاداش دهنده پیش ببرید چه قدر تفاوت می کرد.
در ادامه 5 راهکار برای آرام کردن ذهن آشفته برای شما آمده است:
ذهن آگاهی
ذهن آگاهی در اصل فکر کردن در مورد فکر کردن است! این کار به این معناست که به احساسات و افکار خود اجازه دهید آزادانه در ذهن شما شروع به گردش کنند به جای اینکه آن ها را زندانی کنید. این کار به شما آرامش و راحتی زیادی می دهد.
برای مثال من پس از تجربه ی یک شکست عاطفی این تکنیک را استفاده کردم. تصور می کردم که در گوشه ی اتاق ایستاده ام و به خود واقعی ام نگاه می کنم در حالی که احساس تاسف دارم. یک اتفاق عجیب در این فرایند افتاد. من به تدریج مشاهده کردم که احساسات منفی از دست دادن و فقدان در حال عبور و رفتن است. توانستم از حفره ای که برای خودم کنده بودم بیرون بیایم و از این تجربه گذر کنم.
مدیتیشن
مدیتیشن نیز یکی دیگر از راه های آرام کردن ذهن است. گرچه رویکرد های متفاوتی به مدیتیشن وجود دارد اما در همه ی آن ها، آگاهی نسبت به افکار و احساسات و اجازه ی روان شدن آن ها، پایه ی کار است. مدیتیشن به معنای خالی کردن و پاک کردن ذهن خود نیست. بلکه به این معناست که در کنار رود افکار و احساسات خود بایستیم و جریان آن را مشاهده کنیم. تمام کاری که لازم است انجام دهیم این است که آرام بایستیم و روی تنفس و حواس خود تمرکز کنیم.
فرونشانی
این کاری است که بیشتر مردم به طور طبیعی انجام می دهند. وقتی ذهن شما پر از فکر های مختلف است، افکار منفی راه خود را به سمت بالا پیدا می کنند. این احساس اصلا خوشایند نیست. با استفاده از قدرت اراده ی خود، شما آن ها را به جعبه ای برمی گردانید که دیگر شما را اذیت نکنند. این کار به این معنی است که به طور موقت و آگاهانه، فکری که شما را ناراحت می کند را نادیده بگیرید. البته این تکنیک ممکن است برای همه کمک کننده نباشد و بستگی به شخص دارد.
جایگزینی
این تکنیک کمی شبیه رویاپردازی است! جایگزینی یعنی افکار ناخوشایند خود را با افکار بهتری جایگزین کنید.این کار به شما کمک میکند با ایجاد یک خاطره ی جدید، احساسات بهتری نیز در خود به وجود آورید. این احساسات ممکن است تنها برای مدت کوتاهی دوام آورند یا به طور کلی جایگزین احساس بد شما شوند. اما در هر صورت ایده ی جایگزینی یک فکر با افکار واقع بینانه تر و مثبت تر به شما کمک می کند ذهن خود را آرام تر کنید.
حواس پرتی
این تکنیک راهی ست که به شما کمک می کند افکاری را که باعث احساسات بد شده اند از خود دور کنید. حواس پرتی به عوامل بیرونی ای بر می گردد که توجه شما را از آنچه در ذهنتان می گذرد، به اتفاقات بیرون جلب کند. می توانید این توجه را به امور دیگری که برایتان قابل اطمینان است منتقل کنید.
ممکن است دوستی داشته باشید که بتوانید با او صحبت کنید که به شما یادآوری می کند اتفاقات خوبی نیز در جهان در حال رخ دادن است یا ممکن است در یک کلاس ورزشی ثبت نام کنید که توجه شما را از افکار درونی ناراحت کننده به بدن خود معطوف می کند.
توجه داشته باشید که این تکنیک، با اجتناب که یک سبک مقابله ای ناکارآمد است تفاوت دارد.
منبع: