07136476172 - 09172030360 [email protected]

 

فعالیت بدنی باعث بهزیستی می شود و برای حفظ سلامت روانشناختی مهم است. محققان مناطق مغزی را که در این روند نقش اصلی دارند، مطالعه کردند. یافته های آنها نشان می دهد که حتی فعالیت های روزمره، مانند بالا رفتن از پله ها، به ویژه در افراد مستعد ابتلا به اختلالات روانپزشکی به طور قابل توجهی باعث افزایش بهزیستی می شوند. این مطالعه در Science Advances منتشر شده است.

 

ورزش، بهزیستی جسمی و سلامت روانشناختی را افزایش می دهد. با این حال، تأثیرات فعالیت های روزمره، مانند بالا رفتن از پله ها و پیاده روی بر سلامت روانشناختی فرد تاکنون به سختی مورد بررسی قرار گرفته است.

به عنوان مثال، هنوز مشخص نیست که در کدام ساختار مغز نقش دارد. تیمی از محققان اکنون فعالیت های روزمره را که بالاترین سهم ورزش روزانه ما را تشکیل می دهند، مطالعه کرده اند. اولین نویسندگان این تحقیق توضیح می دهند: “بالا رفتن از پله ها هر روز ممکن است به ما کمک کند که هوشیار و سرشار از انرژی بشویم. این باعث افزایش بهزیستی می شود.”

یافته های تحقیق در شرایط فعلی با محدودیت های کرونا و زمستان آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. “در حال حاضر، ما محدودیت های شدیدی در زندگی عمومی و ارتباطات اجتماعی داریم که ممکن است بر سلامتی ما تأثیر منفی بگذارد.”

“برای داشتن احساس بهتر، ممکن است حتی بالا رفتن بیشتر از پله ها کمک کند.”

فعالیت های روزمره هوشیاری و انرژی بدنی را افزایش می دهند.

“برای مطالعات ما، به تازگی روشهای مختلف تحقیق را در زندگی روزمره و آزمایشگاه ترکیب کرده ایم.” کیت از جمله روش های مورد استفاده و ارزیابی با حسگرهای حرکتی و همچنین نظرسنجی با استفاده از تلفن های هوشمند در مورد بهزیستی بود که به محض حرکت افراد، توسط داده های موقعیت جغرافیایی ایجاد می شد.

شصت و هفت نفر برای تعیین تأثیر فعالیت روزمره بر هوشیاری به مدت هفت روز تحت ارزیابی قرار گرفتند. مشخص شد که افراد احساس هوشیاری بیشتری دارند و بطور مستقیم پس از فعالیت، حتی انرژی بیشتری دارند. هوشیاری و انرژی به عنوان مؤلفه های مهم بهزیستی و سلامت روانشناختی شرکت کنندگان اثبات شده است.

این تجزیه و تحلیل با توموگرافی تشدید مغناطیسی در CIMH برای گروه دیگری از 83 نفر ترکیب شد. حجم ماده خاکستری مغز اندازه گیری شد تا مشخص شود کدام مناطق مغز در این فرآیندهای روزمره نقش دارند. مشخص شد که قشر cingulate زیرشاخه ای، بخشی از قشر مغز، برای تعامل بین فعالیت روزمره و بهزیستی عاطفی مهم است.

در این منطقه از مغز است که احساسات و مقاومت در برابر اختلالات روانپزشکی تنظیم می شود. نویسندگان این منطقه از مغز را به عنوان یک ارتباط عصبی تعیین کننده، شناسایی کردند که رابطه میان فعالیت بدنی و انرژی ذهنی را واسطه قرار می دهد.

“افرادی که حجم کمتری از ماده مغزی خاکستری در این منطقه دارند و در معرض خطر بیشتر اختلالات روانپزشکی هستند، کمتر احساس انرژی می کنند.”

 

“با این حال، بعد از فعالیت روزمره، این افراد حتی بیشتر از افرادی که حجم مغز بیشتری در این ناحیه دازند، احساس پر انرژی بودن می کردند.”

 

استفاده از فعالیت بدنی در زندگی روزمره

 

“نتایج نشان می دهد که فعالیت بدنی در زندگی روزمره برای بهزیستی، به ویژه در افراد مستعد ابتلا به اختلالات روانپزشکی مفید است.”

در آینده، یافته های این مطالعه ممکن است در یک برنامه گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد که باعث ایجاد انگیزه در کاربران می شود تا در صورت کاهش انرژی، رفاه خود را افزایش دهند. و حجم مغز و اینکه چگونه این نتایج می توانند به پیشگیری و درمان اختلالات روانپزشکی کمک کنند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.

 

منبع:

 Markus Reichert et al. A neural mechanism for affective well-being: Subgenual cingulate cortex mediates real-life effects of nonexercise activity on energy, Science Advances (2020). DOI: 10.1126/sciadv.aaz8934

به این مقاله امتیاز دهید