ما همه گاهی احساس ناراحتی می کنیم؛ وقتی یک اتفاق چالش برانگیز در زندگی می افتد، احساس ناراحتی و غم بخشی از پروسه ی تحلیل و درک احساست پیش آمده است اما احساس ناراحتی با افسردگی فرق دارد. در اینجا 10 نشانه افسردگی را بیان می کنیم.
افسردگی یک غم طولانی عمیق همراه با از دست دان علاقه به چیز هایی است که معمولا شما را خوشحال می کند.
زمانی که افسرده هستید احساس ناراحتی لزوما به اتفاق های ناگوار زندگی بر نمی گردد، اما این به این معنی نیست که احساس ناراحتی شما واقعی یا اثرگذار نیست.
اگر فکر می کنید ممکن است افسردگی داشته باشید به علائم زیر دقت کنید و ببینید آیا نشانه ی خطر آشنایی می بینید:
1. مشکلات خواب
مشکلات خواب و افسردگی با هم ارتباط دو طرفه دارند. افراد مبتلا به بی خوابی احتمال بیشتری در ابتلا به افسردگی دارند.در مقابل مشکلات خواب هم یکی از علائم افسردگی است.جون این دو اختلال ارتباط زیادی با هم داردند تشخیص ریشه ی اصلی مشکلات، دشوار است.
2. از دست دادن علاقه به چیز هایی که قبلا دوست داشتید
طبیعی است که چیز های مورد علاقه ی شما با گذر زمان تغییر کنند؛ همه ی ما تفریحات و علایق متغیری داریم اما همه نیز دارای تعدای علایق ماندگار هستیم.شاید شما آشپزی را دوست دارید یا عاشق پیاده روی هستید. اگر انجام دادن این علایق را متوقف کرده اید چون دیگر برایتان لذت بخش نیستند، این می تواند یک علامت خطر باشد. از دست دادن علاقه، شما را از ارتباطات اجتماعی یا سرکار رفتن باز می دارد. اگر این حالت بیش از دو هفته ادامه پیدا کرده است به پزشک خود مراجعه کنید.
3. تغییر در اشتها
بعضی افراد در اثر افسردگی کاهش وزن ناشی از بی اشتهایی را تجربه می کنند. برعکس آن نیز ممکن است و ممکن است افراد دچار اضافه وزن شوند. اگر تغییرات بدون علتی در وزن خود مشاهده می کنید، آن را به عنوان یک نشانه ی افسردگی زیر نظر داشته باشید.
4. فوران احساسات
ناراحتی و مالیخولیا دو ویژگی شناخته شده ی افسردگی هستند. مطالعات نشان می دهند که خشم نیز با افسردگی ارتباط دارد. مردان در هنگام افسردگی دمدمی مزاج و حساس تر می شوند. از آنجایی که افسردگی یک بیماری خلقی است، جلوی ابراز سالم احساست را می گیرد.
5.رخوت و بی حالی
رخوت به معنی کمبود انرژی است. زمانی که افسرده هستید، حتی اگر از نظر فیزیکی فعالیت خسته کننده ای نداشته اید، بی حالید. افراد دارای افسردگی معمولا موارد زیر را گزارش می دهند:
احساس خستگی
حرکت کند شده
تمرکز ضعیف
تفکر آهسته شده
قدرت تفکر و تکلم تضعیف شده
6. افکار مرتبط با مرگ
در برخی از موارد افسردگی باعث افکار خودکشی می شود. اگر افکار مرتبط با خودکشی به سراغ شما آمده است بدانید که این احساستی که دارید، در لحظه هستند. خودکشی یک پاسخ همیشگی به مشکلات موقت است. افرادی که احساسات خودکشی داردند باید بلافاصه از یک تیم حمایتی یا درمانگر کمک بگیرند. اگر افکار خودکشی دارید یکی از دوستان یا خدمات پزشکی را خبر کنید.
7. رفتار های پرخطر
رفتار های پرخطر برای هر شخصی متفاوت است اما انگیزه ی اصلی مشابه است. رفتار پرخطر زمانی اتفاق می افتد که شما خود را در معرض خطر و آسیب قرار می دهید.این رفتار ها ممکن است در لحظه احساس راحتی به شما بدهند زیرا افکارتان را از فکر های دردناک دور می کنند اما این پاداش، زودگذر است. مثال های رفتار پرخطر عبارتند از:
رابطه ی جنسی مراقبت نشده
قماربازی
سرعت زیاد در رانندگی
مصرف الکل یا داروهای روانگردان
دعوا و خشونت
8. سوء مصرف مواد
مصرف الکل و داردو ها یک نوع خود درمانی است. این کار یک گریز موقتی از احساس ناراحتی و افکار تهی بودن ایجاد می کند. با گذشت زمان مصرف الکل و دارو، بیماری روانی را بدتر می کند. مصرف بیش از اندازه و اوردوز هم برای سلامت فیزیکی و هم برای سلامت روانی فرد افسرده خطرناک است.
9. درد غیرقابل توضیح
زمانی که احساس خوشحالی می کنید ممکن است در دل خود هیجان و دلشوره را حس کنید. افکار و احساسات منفی هم بر فیزیک بدنی ما تاثیر دارند. اگر درد هایی را در بدن خود احساس می کنید و از علت آن آگاه نیستید، شاید به سلامت روانی شما مرتبط باشد. مشکلات روان می توانند در مشکلات جسمی منعکس شوند:
درد کمر
درد شانه و گردن
میگرن
پاهای بی قرار
درد شکم
مفاصل دردناک
10. وقایع دشوار زندگی
با وجود تلاش های بسیار، ما نمی توانیم بلافاصله از زمان های سخت به زمان های عادی برگردیم. وقایع دشوار زندگی مثل مرگ عزیزان و جدایی، می توانند احساسات دشواری به همراه داشته باشند. اگر ناراحتی شما بیش از اندازه طولانی شده (برای مثال منظور از طولانی، بیشتر از نصف روز به مدت بیش از دوهفته) شاید نیاز به حمایت داشته باشید. زمان های دشوار می توانند افسردگی را تحریک کنند.
آیا نشانه های بالا در خود می بینید؟ متاسفانه افسردگی یک بیماری شایع است. افسردگی نباید لزوما کنترل زندگی شما را به دست بگیرد. حمایت مورد نیاز را دریافت کنید. صحبت با یک مشاور، گام بزرگی است تا دوباره به خود خوبتان برگردید.
برای اطلاعات بشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
https://www.getmaple.ca/blog/10-warning-signs-of-depression/
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.