07136476172 - 09172030360 [email protected]

 

بررسی های اخیر این موضع را مورد بررسی قرار می دهند که آیا عسل می تواند درمانی مؤثر برای سرفه و سایر علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است یا خیر. به طور کلی، نویسندگان نتیجه می گیرند، عسل “بهتر از مراقبت های معمول برای بهبود علائم سرماخوردگی و سایر عفونت ها” است. با این حال، به دلیل پراکنده بودن داده ها، سوالات همچنان بدون پاسخ باقی مانده است.

 

عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs) از جمله سرماخوردگی بسیار شیوع دارد.

براساس گفته دانشمندان بررسی های اخیر، که در مجله BMJ Evidence based based Medicine به چاپ رسیده است، “شایع ترین دلیل برای تجویز آنتی بیوتیک ها عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs)” است.

با این حال، اکثر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs) ویروسی هستند.، بنابراین، آنتی بیوتیک ها نمی توانند کمک کنند. راینو ویروس  به تنهایی حدود 80٪ کل عفونتهای تنفسی را تشکیل می دهد. ( راینو ویروس ویروس سرماخوردگی انسانی (به انگلیسی : Rhinovirus) شایع ترین عامل عفونتی در انسان ها و عامل اصلی بیماری سرماخوردگی است.)

در عصر مقاومت آنتی بیوتیکی، عدم وجود درمان های مؤثر برای عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs) یک نگرانی جدی است.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) مقاومت آنتی بیوتیکی را “یکی از بزرگترین تهدیدات برای سلامتی جهانی، امنیت غذایی و توسعه امروز” می داند.

به همین دلیل، نیاز فوری به رویکردهای جایگزین برای این نوع و سایر عفونت ها وجود دارد.

سرماخوردگی خیلی خطرناک نیست، اما درمان آن با موفقیت می تواند مانع از “همه گیری” مقاومت آنتی بیوتیکی شود.

بسیاری از مردم برای بهبود سرفه و سرماخوردگی به دنبال راه حل در عسل هستند. اگرچه این یک روش درمانی رایج است، اما شواهد علمی در مورد اثربخشی آن کم است.

بررسی سیستماتیک اخیر و متاآنالیز سعی در پر کردن این شکاف در تحقیقات دارد.

این تیم برای مورد بررسی قرار دادن عسل، یافته های موجود را بررسی کردند . آنها مطالعات مربوطه را انتخاب کردند که انسانها را در هر سنی و هر شرایطی مورد بررسی قرار می دهد. تمام مطالعات انجام شده، عسل را با حداقل یک مداخله دیگر مقایسه کردند: هیچ نوع درمانی، مراقبت معمول یا دارونما.

در تجزیه و تحلیل خود، نویسندگان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs) را به عنوان “عفونت حاد دستگاه تنفسی، از جمله سرفه حاد، سرماخوردگی و بیماری مانند آنفلوانزا، تعریف کرده اند، اما برونشیت یا سایر عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی را حذف نمی کنند.”

 

آیا عسل می تواند مفید باشد؟

 

در کل، جستجوی مقالات تنها 14 مطالعه مرتبط انجام داده است. در کنار تجزیه و تحلیل داده های دانشمندان، آنها همچنین احتمال جانبداری در هر مطالعه را ارزیابی کردند.

نتایج متاآنالیز به طور کلی مثبت بود اما به هیچ وجه قطعی نبود. نویسندگان هنگام تلاش برای ارزیابی اثرات عسل در مقابل دارونما، می نویسند:

“دو مورد از سه مطالعه در مقایسه عسل با دارونما حاکی از تأثیر مفید عسل است، اما در کل، ما هیچ مقایسه ای قوی از مقایسه عسل در برابر دارونما با هم نداریم.”

“عسل با کاهش قابل توجه بیشتری در نمره علائم ترکیبی، دفعات سرفه و شدت سرفه همراه بود.”

نویسندگان همچنین نتیجه می گیرند که، گرچه روش های مراقبت معمول در بین مطالعات متفاوت است، اما همه “به طور مشابه ناکارآمد بودند”.

به طور کلی، روشن ترین نکته ای که این تجزیه و تحلیل بیان می کند، این است که قبل از اینکه بتوانیم به نتیجه گیری در مورد عسل و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs) برسیم، باید تحقیقات بیشتری ببینیم. اگرچه در برنامه جهانی موارد عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (URTIs)، نسبتاً خفیف است، اما ارتباط آنها با تجویز آنتی بیوتیک باعث می شود که عسل شایسته بررسی بیشتری باشد.

 

از آنجا که عسل برای اکثر بزرگسالان و کودکان در دسترس، طبیعی و بی خطر است، در صورت استفاده از آن کاهش تعداد نسخه های آنتی بیوتیک اتفاق می افتد، این می تواند یک پیروزی همه جانبه باشد.

 

برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.

 

منبع:

Medical News Today

 

به این مقاله امتیاز دهید