براساس نتایج منتشرشده، واکسن mRNA-1273، به منظور محافظت در برابر ویروس SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بیماری کرونا 2019 (COVID-19) می شود، مورد بررسی و تحقیقات قرار گرفته است.
جلسه آزمایشی فاز 1 توسط موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی (NIAID)، بخشی از انستیتوی ملی بهداشت پشتیبانی می شود. واکسن آزمایشی توسط محققان NIAID، شرکت کمبریج و ماساچوست ساخته شده است.
mRNA-1273 به منظور القاء آنتی بادی هایی برای خنثی کردن بخشی از پروتئین کروناویروس، که ویروس از آن برای اتصال و ورود به سلول های انسانی استفاده می کند، طراحی شده است.
یافته های موقت جزئیات اولیه 45 شرکت کننده در سنین 18 سالگی تا 55 سال را گزارش می کند. محل های مطالعه در سیاتل و در دانشگاه اموری در آتلانتا می باشد.
سه گروه از 15 شرکت کننده واکسن تحقیقاتی را با دو تزریق عضلانی، با فاصله های 25 یا 28 روزه، 100 یا 250 میکروگرم (میلی گرم) دریافت کردند.
در ماه آوریل، ثبت نام بزرگسالان بزرگتر از 55 سال گسترش یافت. اکنون 120 شرکت کننده دارد. با این حال، نتایج تازه منتشر شده گروه سنی 18 تا 55 سال را پوشش می دهد.
از نظر ایمنی، هیچ گونه عارضه جانبی جدی گزارش نشده است. بیش از نیمی از شرکت کنندگان گزارش از خستگی، سردرد، لرز، میالژی یا درد در محل تزریق داشتند. عوارض جانبی سیستماتیک پس از واکسیناسیون دوم و در افرادی که بیشترین دوز واکسن را دریافت کرده بودند، شایع تر بودند.
اطلاعات مربوط به دوزهای مختلف واکسن، از دوزهای مورد استفاده یا برنامه ریزی شده در فاز 2 و 3 کارآزمایی بالینی واکسن تحقیقاتی خبر داد.
تجزیه و تحلیل شامل نتایج تست های اندازه گیری میزان فعالیت خنثی کننده ناشی از واکسن در طی روز 43 پس از تزریق دوم است. دو دوز واکسن باعث بالا رفتن سطح فعالیت آنتی بادی خنثی کننده شد که بالاتر از میانگین مقادیر مشاهده شده در سرم های به دست آمده از افراد مبتلا به بیماری COVID-19 تایید شده بود.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
An mRNA Vaccine against SARS-CoV-2 — Preliminary Report. New England Journal of Medicine, July 14, 2020
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.