07136476172 - 09172030360 info@danabrain.ir

 

کارشناسان اظهار می کنند که تأثیر بیماری همه گیر کرونا سالها حتی پس از برطرف شدن تهدید جدی، با ما خواهد بود. نحوه زندگی ما شاید برای همیشه تغییر کرده باشد، اما تأثیر آن بر روی سیاره ما چه خواهد بود؟

 

در اینجا 7 دیدگاه در مورد آنچه اتفاق می افتد – و آنچه که می توانیم در مورد آن انجام دهیم وجود دارد.

 

1. COVID-19 ممکن است آلودگی هوا را کاهش داده باشد، اما ما تغییرات آب و هوایی را شکست نداده ایم

کاهش فعالیت اقتصادی ما را به آخرین سطح روزانه انتشار CO2 در سال 2006 برگرداند. اما غلظت CO2 در جو زمین هنوز در حال افزایش است.

لاریسا باسو، در دانشگاه استکهلم، می گوید این به این دلیل است که مولکول های CO2 می توانند تا 200 سال در جو باقی بمانند و صرف نظر از این، کاهش انتشار، موقتی خواهد بود مگر اینکه با تغییر روش زندگی به ریشه های اصلی آن بپردازیم.

آژانس بین المللی انرژی خواستار سرمایه گذاری جهانی 1 تریلیون دلاری برای تسریع حرکت به سمت انرژی با کربن صفر شده است. طرح آن 9 میلیون شغل در سال ایجاد می کند، میزان تولید گازهای گلخانه ای را به میزان 4.5 میلیارد تن در سطح جهان کاهش می دهد و بهبودی پایدار ایجاد می کند.

 

2. مشکل ضایعات غذا

غذاهای بسیاری دور ریخته شده اند زیرا همه گیری کرونا رستوران ها، مغازه ها و مراکز فروش غذای آماده را بسته است. و با ریختن بسیاری از زباله ها در محل های دفن زباله، در نتیجه سطح متان افزایش می یابد.

متان 20 برابر قوی تر از CO2 اثر یک گاز گلخانه ای را دارد و تصور می شود که عامل نزدیک شدن به یک پنجم گرم شدن جهانی زمین باشد. این حداقل نیمی از کل انتشارات از محل دفن زباله را تشکیل می دهد.

ابتکار مجمع جهانی اقتصاد “The Great Reset” خواستار اقدام فوری برای مدیریت پیامدهای بحران COVID-19، از جمله اتلاف مواد غذایی در زمان افزایش فقر جهانی است. سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد اخیراً گفت: “ما باید در آینده سرمایه گذاری کنیم و سیستم های غذایی خود را تغییر دهیم تا جهانی پایدار ایجاد کنیم.”

 

3. پلاستیک های یکبار مصرف نیز در حال افزایش است

پلاستیک نقش مهمی در ایمن نگه داشتن ما و درمان افرادی که از کرونا COVID-19 رنج می برند، دارد: مانند استفاده از ماسک و ظرف های پلاستیکی. اما برخی از کارشناسان می گویند که آنقدر مورد استفاده قرار می گیرد که ما در حال بحران ذخیره پلاستیک برای آینده هستیم.

جیکوب دوئر، رئیس جمهور و مدیر عامل اتحادیه برای پایان دادن به زباله های پلاستیکی، می گوید این بیماری همه گیر تهدید به توقف یا حتی تغییر جهت کاهش ضایعات پلاستیکی در سطح جهانی است. در انگلیس، تخلیه زباله غیرقانونی در زمان بحران 300٪ افزایش یافته است.

در تایلند، انستیتوی محیط زیست، تحویل مواد غذایی خانگی را در افزایش میزان زباله های پلاستیکی از حدود 1500 تن در روز به حدود 6000 تن گزارش می کند. Duer از شرکت ها و دولت ها می خواهد که برای کاهش استفاده از پلاستیک و بهبود مدیریت زباله با یکدیگر همکاری کنند.

 

4- میلیون ها نفر دیگر به فقر کشیده می شوند

تا حدود 100 میلیون نفر می توانند با بیماری همه گیر COVID-19 و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی به فقر شدید رانده شوند. این 100 میلیون نفر هستند که مجبورند با کمتر از 1.90 دلار در روز زندگی کنند.

کاهش تولید ناخالص داخلی جهانی باعث می شود پیشرفت اخیر در کاهش تعداد فقیرترین افراد جهان معکوس شود. طبق آکسفام، در مجموع نیم میلیارد نفر می توانند توسط COVID-19 به فقر رانده شوند.

از 176 میلیون نفری که بانک جهانی انتظار دارد با درآمد زیر 3.20 دلار در روز به فقر رانده شوند، دو سوم در جنوب آسیا هستند. تنها یک بهبود جهانی قوی این روند را برعکس خواهد کرد.

 

5- ایمن سازی 

در حالی که جهان بر مبارزه با ویروس کرونا متمرکز بوده است، بیماری های کشنده از بین نرفته اند. اما تلاش برای مقابله با آنها با ایمن سازی برای مقابله با COVID-19 جایگاه پایینی دارد و نتایج ممکن است جدی باشد.

یونیسف تخمین می زند که 80 میلیون کودک زیر یک سال به دلیل اخلال در برنامه های ایمن سازی واکسینه شوند. دکتر تدروس آدانوم قبرئیسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی می گوید: “ایمن سازی یکی از قدرتمندترین و اساسی ترین ابزارهای پیشگیری از بیماری در تاریخ بهداشت عمومی است.”

“ایجاد اختلال در برنامه های ایمن سازی از بیماری همه گیر COVID-19 دهه ها پیشرفت در برابر بیماری های قابل پیشگیری از واکسن مانند سرخک را از بین خواهد برد.”

یونیسف نیز تأیید می کند که: “در حالی که از COVID-19 بهبود می یابیم، هدف ما این نیست که فقط مشکلات از دست رفته را جبران کنیم، بلکه شکستن رکود طولانی است که ما را برای دهه گذشته باز داشته است.”

 

6. “بهتر بنا کردن” محیط را در اولویت خود قرار دهیم

پر هگنس، مدیرعامل بنیاد IKEA، می خواهد همه ما به طور جمعی برای ساختن چیزی بزرگتر – جهانی بهتر برای نسل های آینده تلاش کنیم.

هگگنس که برای مجمع جهانی اقتصاد می نویسد، یک برنامه 5 ماده ای را برای جهانی عادلانه تر و پایدارتر پس از COVID تنظیم کرده است: محافظت از کره زمین؛ انرژی تجدید پذیر برای همه؛ رابطه تغییر یافته با غذا؛ کار آبرومندانه و کارآفرینی.

“شرایط چالش برانگیز می تواند بهترین حالت را در افراد به وجود آورد. همبستگی، همکاری بی سابقه و طرز تفکر جدید می تواند به ما کمک کند تا از این بیماری همه گیر قویتر و هوشمندتر بیرون بیاییم.”

 

7. مراقبت از محیط می تواند به جلوگیری از همه گیری های آینده کمک کند

دانشمندان هشدار می دهند که 1.7 میلیون ویروس، که انسان را آلوده می کند، در پستانداران و پرندگان آبزی وجود دارد، آنها می گویند جنگل زدایی، کشاورزی فشرده، استخراج معادن و توسعه، همراه با بهره برداری از گونه های وحشی یک “طوفان کامل” برای سرایت بیماری ها از حیات وحش به مردم ایجاد کرده است.

اما اگر ما مشکل هستیم، می توانیم راه حل نیز باشیم. “ما می توانیم از بحران فعلی قویتر و مقاوم تر از همیشه خارج شویم – اما انجام این کار به معنای انتخاب سیاست ها و اقداماتی است که از طبیعت محافظت می کند – به طوری که طبیعت می تواند به محافظت از ما کمک کند”.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.

 

منبع:

weforum.org

 

به این مقاله امتیاز دهید