07136476172 - 09172030360 [email protected]
شواهد حاکی از آن است که 5 قدم برای بهبود سلامت روانمان وجود دارد. امتحان کردن این چیزها می تواند به شما کمک کند احساس مثبت تری داشته باشید و بتوانید بیشترین بهره را از زندگی ببرید.

۱- با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید

روابط خوب برای سلامت روان شما مهم است. این روابط می توانند به شما کمک کنند تا حس تعلق و ارزش خود را بازیابید. همچنین به شما فرصتی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات مثبت می دهد. دیگران را مورد حمایت عاطفی قرار دهید. چیزهای زیادی وجود دارد که می توانید برای کمک به ایجاد روابط قوی تر و نزدیک تر امتحان کنید.
در صورت امکان، هر روز زمانی را به حضور در کنار خانواده اختصاص دهید. به عنوان مثال، سعی کنید زمان مشخصی را برای صرف شام با هم ترتیب دهید. یک روز بیرون از خانه را با دوستانی که مدتی است ندیده اید ترتیب دهید. سعی کنید تلویزیون را خاموش کنید تا با فرزندان، دوستان یا خانواده خود صحبت یا بازی کنید.
با یک همکار ناهار بخورید یا به یکی از دوستان یا اعضای خانواده که نیاز به حمایت یا همراهی دارد، مراجعه کنید. در یک مدرسه محلی، بیمارستان یا گروه اجتماعی داوطلب شوید. از فناوری ها حداکثر استفاده را ببرید تا با دوستان و خانواده در ارتباط باشید. برنامه‌های چت ویدیویی مانند اسکایپ به خصوص اگر دور از هم زندگی کنید مفید هستند.
برای ایجاد روابط تنها به فناوری یا رسانه های اجتماعی تکیه نکنید. ممکن است به ارسال پیامک یا ایمیل اعتیاد پیدا کنید.

2. از نظر بدنی فعال باشید

فعال بودن برای سلامت جسمی و تناسب اندام شما عالی است. همچنین شواهد نشان می‌دهد که می‌تواند سلامت روانی شما را با موارد زیر بهبود بخشد:
  • بالا بردن عزت نفس شما
  • کمک به شما برای تعیین اهداف یا چالش ها و رسیدن به آنها باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز شما می شود که می تواند به تغییر مثبت خلق و خوی شما کمک کند.
  • سعی کنید چیزی جدید بپزید.
  • با خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل آشنا شوید.
  • سعی کنید مسئولیت جدیدی را در محل کار به عهده بگیرید، مانند راهنمایی یک کارمند جوان یا روی بهبود مهارت های ارائه خود روی یک پروژه کار کنید.
  • تعداد زیادی آموزش ویدیویی رایگان به صورت آنلاین وجود دارد.
  •  می توانید یادگیری یک زبان جدید یا یک مهارت عملی را امتحان کنید.
  • سرگرمی های جدیدی را امتحان کنید که شما را به چالش می کشد، مانند نوشتن یک وبلاگ، شروع به ورزش جدید یا یادگیری نقاشی

4. بخشنده باشید

تحقیقات نشان می‌دهد که بخشش و مهربانی می‌تواند به بهبود سلامت روانی شما کمک کند. ایجاد احساسات مثبت و احساس پاداش به شما احساس هدفمندی و ارزشمندی می دهد.

  • کمک به شما در ارتباط با افراد دیگر می تواند مهربانی های کوچک نسبت به افراد دیگر یا کارهای بزرگتر مانند داوطلب شدن در جامعه محلی شما باشد.

چند نمونه از چیزهایی که می توانید امتحان کنید عبارتند از:

  • تشکر کردن از کسی برای کاری که برای شما انجام داده است
  • از دوستان، خانواده یا همکاران بپرسید که چگونه هستند و واقعاً به پاسخ آنها گوش دهید
  • گذراندن وقت با دوستان یا اقوام که نیاز به حمایت یا همراهی دارند

5. توجه به لحظه حال (ذهن آگاهی)

توجه بیشتر به لحظه حال می تواند سلامت روانی شما را بهبود بخشد. این ها شامل افکار و احساسات شما، بدن و دنیای اطراف شما می شود. برخی افراد این شیوه را “ذهن آگاهی” می نامند. ذهن آگاهی می تواند به شما کمک کند از زندگی بیشتر لذت ببرید و خودتان را بهتر درک کنید. این مورد می تواند به طور مثبت احساس شما را در مورد زندگی و نحوه برخورد با چالش ها تغییر دهد.

ذهن آگاهی

عجله کردن در زندگی بدون توقف و متوجه شدن چیزهای زیادی می تواند آسان باشد. توجه بیشتر به لحظه حال – به افکار و احساسات خود و به دنیای اطرافتان – می تواند سلامت روانی شما را بهبود بخشد.

برخی افراد این آگاهی را “ذهن آگاهی” می نامند. ذهن آگاهی می تواند به ما کمک کند از زندگی بیشتر لذت ببریم و خود را بهتر درک کنیم. شما می توانید برای توسعه آن در زندگی خود قدم بردارید.

ذهن آگاهی چیست؟

ذهن آگاهی شامل توجه به آنچه در درون و بیرون خودمان می گذرد به صورت لحظه به لحظه است. به راحتی می توان به دنیای اطراف توجه نکرد. بخش مهمی از تمرکز حواس، ارتباط مجدد با بدن و احساساتی است که آنها تجربه می کنند. این یعنی توجه به مناظر، صداها، بوها و مزه های لحظه حال حاضر. وقتی از پله‌ها بالا می‌رویم، ممکن است چیزی به سادگی حس یک نرده باشد. بخش مهم دیگر ذهن آگاهی، آگاهی از افکار و احساسات ما است که لحظه به لحظه اتفاق می افتد.

چگونه ذهن آگاهی به سلامت روان کمک می کند؟

آگاهی بیشتر از لحظه حال می تواند به ما کمک کند از دنیای اطراف خود بیشتر لذت ببریم و حال خود را بهتر درک کنیم. وقتی از لحظه حال بیشتر آگاه می شویم، شروع به تجربه چیزهای تازه ای می کنیم که آنها را بدیهی می دانستیم. ذهن آگاهی همچنین به ما این امکان را می دهد که از جریان افکار و احساساتی که تجربه می کنیم آگاه تر شویم و ببینیم چگونه می توانیم در آن جریان به روش هایی که مفید نیستند درگیر شویم.

این مورد به ما امکان می دهد از افکار خود عقب نشینی کنیم و به تدریج، می‌توانیم خودمان را آموزش دهیم تا متوجه شویم که چه زمانی افکارمان تسخیر می‌شون. متوجه می‌شویم که افکار صرفاً «رویدادهای ذهنی» هستند که مجبور نیستند ما را کنترل کنند.

ذهن آگاهی می تواند به ما کمک کند تا با مسائل به نحو موثرتری برخورد کنیم.

 “آیا تلاش برای حل این مشکل با جست‌وجو در مورد آن مفید است، یا فقط درگیر افکارم هستیم؟” آگاهی از این ممکن است به ما کمک کند تا علائم استرس یا اضطراب را زودتر متوجه شویم و بهتر با آنها مقابله کنیم. درمان‌های مبتنی بر ذهن‌آگاهی توسط مؤسسه ملی سلامت و مراقبت (NICE) به عنوان راهی برای درمان افسردگی کمتر شدید توصیه می‌شود. NICE همچنین توصیه می کند که کارفرمایان برای حمایت از رفاه ذهنی در محل کار، ذهن آگاهی را در دسترس همه کارکنان قرار دهند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: Mindfulness – NHS (www.nhs.uk)

خیلی استرس دارم چیکار کنم؟ (آیا بیمارم؟)

هفت دلیل که وقتی خوابیم عرق می کنیم! عرق کردن در خواب!

فرزندم پرخاشگره چیکار کنم؟ 9 نکته کاربردی!

به این مقاله امتیاز دهید