براساس نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل تحقیقات Scriptps از مجموعه های داده های عمومی در مورد عفونت های بدون علامت، درصد فوق العاده ای از افراد آلوده به ویروس در پشت همه گیر مرگبار COVID-19 – تا 45 درصد – افرادی هستند که هرگز علائم بیماری را نشان نمی دهند.
این یافته ها، که اخیراً در Annals of Medicine منتشر شده است، نشان می دهد که عفونت های بدون علامت ممکن است نقش مهمی در انتشار زودرس و مداوم COVID-19 داشته باشند و نیاز به آزمایش گسترده و ردیابی شخص را برای کاهش بیماری همه گیر نشان می دهد.
اریک توپول، استاد پزشکی مولکولی در تحقیقات اسکریپس توضیح می دهد: “گسترش خاموش ویروس باعث می شود که این کنترل بیشتر به چالش کشیده شود.” “بررسی ما واقعاً اهمیت آزمایش را برجسته می کند. واضح است که با چنین میزان بدون علامت بالایی، باید یک فکر اساسی بسیار گسترده داشته باشیم، در غیر این صورت ویروس همچنان از ما فرار می کند. ”
“آنچه تقریبا بین همه افراد مورد مطالعه مشترک بود این است که بخش بسیار زیادی از افراد آلوده هیچ علائمی نداشتند.” “در میان بیش از 3000 زندانی در چهار ایالت که آزمایش آن ها مثبت بود، این آمار نجومی به نظر می رسید: 96٪ بدون علامت.”
این بررسی بیشتر نشان می دهد که افراد بدون علامت قادر به انتقال ویروس برای مدت طولانی، شاید طولانی تر از 14 روز هستند. بارهای ویروسی در افراد مبتلا به علائم یا بدون آن بسیار مشابه است، اما هنوز مشخص نیست که آیا عفونت آنها به همان اندازه است. برای حل این مسئله، به مطالعات گسترده نیاز داریم که تعداد کافی از افراد بدون علامت را مورد بررسی قرار دهیم.
نویسندگان همچنین نتیجه گرفته اند که عدم وجود علائم ممکن است دلالت بر عدم وجود آسیب باشد. CT اسکن که بر روی 54 درصد از 76 فرد بدون علامت در یک کشتی تفریحی انجام شده است، نشان می دهد ناهنجاری های قابل ملاحظه تحت بالینی ریه افزایش احتمال عفونت SARS-CoV-2 را تحت تأثیر عملکرد ریه که ممکن است فوراً آشکار نباشد، نشان می دهد. دانشمندان می گویند برای تأیید اهمیت بالقوه این یافته، تحقیقات بیشتری لازم است.
فرد بدون علامت کسی است که به SARS-CoV-2 آلوده شده باشد، اما هرگز علائم COVID-19 را نشان نمی دهد. آزمایش طولی، که به آزمایش مکرر افراد با گذشت زمان اشاره دارد، به تمایز بین این دو کمک می کند.
“تخمین ما از 40 تا 45 درصد بدون علامت به این معنی است که، اگر شما آلوده شوید، احتمالاً علائمی از خود بروز نمی دهید. بنابراین برای محافظت از دیگران، ما فکر می کنیم که پوشیدن ماسک اهمیت بسیار زیادی دارد.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
“Prevalence of Asymptomatic SARS-CoV-2 Infection” by Daniel P. Oran, AM, Eric J. Topol, MD.
Annals of Internal Medicine
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.