همه ی ما ، با موسیقی خاطرات زیادی داریم. گاهی در سخت ترین زمان ها، گوش دادن به یک موسیقی ، حال ما را بهتر کرده و گاهی نیز همدم خوشحالی ها و شادی های ما بوده است.
موسیقی تا زمانی که بشریت وجود داشته بخشی از بشریت بوده است. باستان شناسان ابزارهای استخوانی نسبتاً پیچیده ای با قدمت بیش از 40000 سال کشف کرده اند. مطمئناً ، نیاکان بشری حتی قبل از این نیز به شیوه های ابتدایی تری موسیقی می ساختند. بنابراین جای تعجب نیست که موسیقی یک نیاز اساسی برای بهبود روان انسان است.
هیچ کس نمی تواند دقیقا به فرد بگوید که چگونه از موسیقی لذت ببرد. چرا که سلیقه ی موسیقایی هر فرد با دیگری متفاوت است.
موسیقی درمانی شاخه از درمان در پزشکی است که در آن از موسیقی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود ، همانطور که ممکن است یک فیزیوتراپیست بیمار را معالجه کند. ما می توانیم از برخی از تکنیک های آن برای التیام بخشیدن به خود و مدیریت سلامت روان خود استفاده کنیم.
این تکنیک ها دامنه وسیعی دارند. مهم نیست که چه از نوع موسیقی ی خوشمان می آید، بلکه می توانیم از خود این تکنیک ها با توجه به سلیقه موسیقایی خود استفاده کنیم.
4 پیشنهاد برای اینکه از موسیقی کمک بگیریم برای بهبود حال خودمان:
1.تقویت خلاقیت با موسیقی
اجرای موسیقی اغلب قدرتمندتر از گوش دادن است. اگر مهارت داریم ، باید سعی کنیم موسیقی اجرا کنیم. ما نیازی به نوازنده آموزش دیده کلاسیک نداریم و به مخاطب هم احتیاج نداریم. مطمئناً ، می توانیم بنشینیم و پیانو بنوازیم ، اما خواندن در زیر دوش یا حتی در اتومبیل با صدای بلند به همان اندازه مفید است.
سوت زدن هم اجرای موسیقی است. گردهم آوردن گروهی از دوستانمان، و خواندن دسته جمعی با هم ، به ندرت بدون خنده ، که یک داروی قدرتمند نیز است ، پایان می یابد.
2.تقویت دوستی و پیوند با موسیقی
موسیقی همیشه یک فعالیت اجتماعی بوده است. می توانیم با دوست صمیم مان یا حتی همکار یا همسایه مان به یک موسیقی گوش دهیم و بعد از پایان آن، از حس و حال بعدش با هم صحبت کنیم.
یا می توانیم یک موسیقی مورد علاقه ی هر دومان را برای هم بفرستیم و حتی با هم بخوانیم.
3.بهبود خلق و خوی با موسیقی
موسیقی اغلب با برخی از عمیق ترین و مقاوم ترین خاطرات و احساسات ما مرتبط است. اگر احساس ناراحتی می کنیم ، به موسیقی ای که آن را در یک زمان که شادتر بودیم و گوش داده ایم ، فکر کنیم. این موسیقی هرچه که هست ، به آن گوش دهیم ، و بدانیم که روحیه و حس و حال ما رو بهتر می کند.
4.حرکت به سمت موسیقی
در بسیاری از فرهنگ ها ، موسیقی و رقص ارتباط تنگاتنگی دارند ، به طوری که یکی بدون دیگری ناقص به نظر می رسد. بنابراین یا گوش دهیم یا موسیقی را اجرا کنیم و برقصیم. اگر می توانیم این کار را با یکی از اعضای خانواده، دوست یا همسر خود، انجام دهیم ، اما به تنهایی نیز قطعا می توانیم این کار را انجام دهیم و برای این کار نیز به مخاطب نیاز ندارید.
همه ما حتی در مواقع عادی نیز باید بیش از راه رفتن عادی، ورزش و حرکت کنیم و جنب و جوش داشته باشیم. شواهد نشان می دهد که ورزش، سلامت روان را نیز بهبود می بخشد. راه های زیادی وجود دارد و چه بهتر که با موسیقی، ورزش و حرکت کنیم. ما به هیچ چیز فانتزی و خاصی برای این کار نیاز نداریم ، فقط به یک پخش کننده موسیقی مثل تلفن همراه و یک موسیقی مورد علاقه مان و اندکی فضا برای حرکت.
خلاصه اینکه
روش های زیادی وجود دارد که می تواند موسیقی را در زندگی ما جای دهد. بگذارید این پیشنهادات انگیزه ای برای خلاقیت شماست. موسیقی در سخت ترین زمان ها همیشه پناهگاه مردم بوده است.
بنابراین بنوازیم، موسیقی گوش کنیم، آواز بخوانیم، با موسیقی برقصیم ، بازی کرده و اتصال گروهی برقرار کنیم تا هر روز کمی بهتر شویم.
منبع https://neurosciencenews.com
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!