07136476172 - 09172030360 [email protected]

بحران ها به رشد شخصیتی ما کمک می کنند

آن ها فرصت هایی هستند که به ما یاد می دهند چه واکنش های مثبتی نسبت به موقعیت هایی که در زندگی غیر قابل اجتناب هستند انجام دهیم.

 

 

  1. تاب آوری خود را قوی تر کنید

با اینکه کلمه ی تاب آوری در فرهنگ ما کمی تکرای شده است، اما نقش و ارزش آن در رشد شخصی و سلامت روان پوشیده نیست. تاب آوری به معنای ظرفیت مقابله با شرایط دشوار، شکست ها، و نا امیدی است.

اکثر ما در دنیای مدرن امروزی، تا به حال به اندازه ی کرونا در شرایط بحرانی مورد آزمایش قرار نگرفته بودیم. مانند ماهیچه ای که فرصت تمرین نداشته است ما نیز بدون فرصت کافی برای تجربه ی چالش های زندگی، نمی توانیم تاب آوری خود را تقویت کنیم.

راه هایی وجود دارد که می توانیم تاب آوری خود را بهبود دهیم:

  • در ابتدا بدانید تاب آوری دقیقا به چه معناست
  • به چالش های زندگی به عنوان فرصتی برای یادگیری نگاه کنید نه به عنوان خطری که باید از آن اجتناب شود.
  • به تجارب گذشته ی خود که در آن ها تاب آوری نشان داده اید فکر کنید
  • نقا قوت خود را در نظر بگیرید و روی آن ها تاکید کنید.
  • روی چیزی تمرکز کنید که قدت کنترل آن را دارید.
  • از تکنیک هایی که به مدیریت بحران کمک می کنند استفاده کنید: تنفس عمیق، تفکر مثبت، هدفگذاری و …)

 

  1. روی چیز هایی تمرکز کنید که می توانید کنترل کنید

کووید 19 شرایطی را به نشان داد که در آن چیزی باعث استرس و مشکل در زندگی ما شد که تحت کنترل ما نبود. این احساس از دست دادن کنترل یکی از منابع اصلی استرس است زیرا ما احساس می کنیم در مواجهه با مشکل، بی یاور هستیم.

یکی از راه های مواجهه با این مشکل این است که از روش های مختلف احساس کنترل را دوباره به دست بیاوریم.

برای مثال در مورد کووید 19 کار هایی هست که بتوانیم انجام دهیم تا بخشی از کنترل اوضاع را به دست آوریم:

دنبال کردن راهنمایی های مسئولان سلامت، فاصله گذاری اجتماعی، خود قرنظینگی، شستن مکرر دست ها و لمس نکردن صورت با دست ها. با انجام این موارد ما شانس ابتلا به ویروس را کاهش می دهیم و در نتیجه احساس بد کمتری داریم.

جدای از ویروس کرونا، ما می توانیم حس کنترل شرایط را با انجام کار هایی مانند شغلمان، مراقبت ازدیگران، انجام درست کار های دانشگاه و … به دست آوریم.

 

 

  1. استرس خود را مدیریت کنید.

برای مثال کووید 19 با ایجاد تغیییرات زیاد و ناگهانی در روتین زندگی هایمان، نگرانی ها در مورد سلامت و تاثیر مالی این بحران بر زندگی، استرس زیادی را ایجاد کرده است.

و نکته ی دشوار تر درمورد کووید 19 این است که گزینه های کمتری برای مدیریت و بهبود این استرس داریم: وقت گذراندن با دوستان و بیرون رفتن با آن ها، دیدن یک فیلم در سینما، یا حتی رفتن بیرون به شکلی که قبلا وجود داشت از گزینه ها حذف شده اند.

 

استرس به طور آنی روی جسم و روان ما تاثیر می گذارد، سیستم ایمنی بدن را تخت تاثیر قرار میده، تنش فیزیکی ایجاد می کند، تفکر منفی نگر را فعال می کند، احساسات منفی ای را در ما ایجاد می کند، در ما احساس شک، ترس و نگرانی را بیشتر می کند و ما را تشویق می کند که از جمع فاصله بگیریم.

با این حال و در این شرایط دشوار هم،لازم است با انجام فعالیت هایی این استرس را مدیریت کنیم.

در ادامه فعالیت هایی برای مدیریت استرس پیشنهاد داده شده است:

  • ورزش کردن
  • مدیتیشن
  • انجام یوگا
  • بازی کردن
  • تلویزیون یا فیلم دیدن ( البته نه بیش از حد)
  • خواندن یک کتاب
  • پیام دادن به دوستان و عزیزان
  • تنظیم عادت های غذایی و خواب منظم
  • انجام فعالیت های لذت بخش

 

 

  1. انگیزه ی خود را تقویت کنید.

یک واکنش طبیعی به تهدید های محیطی و رفتن به حالت دفاعی است است که بخواهیم خود را از دنیا دور کنیم، در رخت خواب بمانیم، فیلم ببینیم، و تمام روز را این طور بگذرانیم. این پاسخ، نه تنها باعث بهبود نمی شود بلکه زخم را عمیق تر هم می کند زیرا باعث می شود به خاطر اجتناب و کاری انجام ندادن احساس گناه و تنبلی کنیم.

یکی از بهترین راه های مواجهه با یک بحران، اقدام در مقابل آن است. 

این اقدام می تواند مرتبط با مدرسه، کار، تفریحات، خانه، یا کمک به دیگران باشد.

به جای اجتناب کردن و احساس تاسف برای خود، اقدامی انجام دهید که خودتان، همکارتان، همسرتان،والدینتان یا فرزندتان را انسان بهتری کنید.  قسمت هایی از زندگی تان که قصد تغییر آن ها را دارید را مشخص کنیدو و دست به تغییر آن ها بزنید. این کار به شما احساس بهتری می دهد.

منبع:

psychologyToday

 

به این مقاله امتیاز دهید