07136476172 - 09172030360 [email protected]

 

فقر چیزی بیش از کمبود درآمد و منابع تولیدی برای تأمین معیشت است. تبعات آن شامل گرسنگی و سوء تغذیه، دسترسی محدود به آموزش و سایر خدمات اساسی، تبعیض اجتماعی و محرومیت و همچنین عدم مشارکت در تصمیم گیری است. گروه های مختلف اجتماعی، بار نامتناسب فقر را به دوش می کشند.

 

در اجلاس اجتماعی جهانی، ریشه کن کردن فقر به عنوان ضرورتی اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بشر شناخته شد و از دولت ها خواسته شده است که به دلایل اصلی فقر رسیدگی کنند، نیازهای اساسی همه را تأمین کنند و از دسترسی افراد فقیر به منابع تولیدی و آموزش و پرورش، اطمینان حاصل کنند.

با بی توجهی به پیشرفت ناکافی در کاهش فقر، بیست و چهارمین جلسه ویژه مجمع عمومی که به بررسی تعهدات کپنهاگ اختصاص داشت، تصمیم گرفت اهدافی را تعیین کند که نسبت افراد در فقر شدید را تا سال 2015 به نصف کاهش دهد.

این هدف توسط اجلاس هزاره به عنوان اهداف توسعه هزاره تأیید شده است.

ریشه کن کردن فقر باید در سیاست ها و اقدامات ملی، مطابق با اهداف توسعه ای مورد توافق بین المللی که بخشی از برنامه گسترده توسعه سازمان ملل متحد است، در کنفرانس ها و اجلاس های سازمان ملل در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و مرتبط اعمال شود.

دومین دهه سازمان ملل برای از بین بردن فقر (2008-2017)، اعلام شده توسط مجمع عمومی در دسامبر 2007 با هدف حمایت از چنین چارچوبی برای ریشه کنی فقر، تأکید بر لزوم تقویت نقش رهبری سازمان ملل در ارتقاء بین المللی همکاری برای توسعه، جهت از بین بردن فقر، حیاتی است.

این رویکردی مردم محور برای ریشه کنی فقر را پشتیبانی می کند و از قدرت دادن به افرادی که در فقر زندگی می کنند از طریق مشارکت کامل آنها در تمام جنبه های زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، به ویژه در طراحی و اجرای سیاست هایی که فقیرترین و آسیب پذیرترین گروه های جامعه را تحت تأثیر قرار می دهد، حمایت می کند.

یک دیدگاه اجتماعی در مورد فقر باید به بحث در مورد اثربخشی و محدودیت های استراتژی های فعلی کاهش فقر، کمک کند. تحلیل فقر از منظر اجتماعی مستلزم بررسی دقیق تأثیر سیاست های اقتصادی و اجتماعی بر فقرا و سایر گروه های آسیب پذیر اجتماعی است.

تحلیل فقر و تأثیرات اجتماعی (PSIA) به عنوان ابزاری برای ارزیابی تأثیر اقتصادی و اجتماعی اصلاحات بر روی گروه های مختلف اجتماعی و درآمدی عمل می کند. PSIA به طور صحیح به بحث ملی در مورد گزینه های سیاست و ارتقاء مالکیت ملی استراتژی های توسعه کمک می کند و می تواند به عملی شدن تعهدات کپنهاگ کمک کند.

 

 

فقر: چگونه می تواند بر مغز کودک در حال رشد تأثیر بگذارد

 

در حالی که اقتصاددانان و دانشمندان درباره تأثیر فقر و نابرابری در جهان بحث می کنند، تحقیقات اخیر نشان می دهد که تفاوت در درآمد خانواده ها و تحصیلات، مستقیماً با اندازه مغز در کودکان و نوجوانان در حال رشد ارتباط دارد.

مدت هاست که محققان می دانند فرزندان خانواده های از طبقه درآمد بالاتر در چندین روش شناختی مانند نمره ضریب هوشی، توانایی خواندن، تست زبان و توجه، بهتر عمل می کنند.

اما مطالعات اخیر نشان داده است کودکانی که در خانواده های فقیر متولد می شوند، مغز آنها به طور قابل توجهی کوچکتر یا کمتر از کودکان متولد شده در خانواده های ثروتمند است.

….. اما ارتباط چیست؟

گروه کم درآمد می تواند به دلیل افزایش استرس خانواده، قرار گرفتن در معرض بیشتر سموم محیطی یا تغذیه ناکافی، در کاهش رشد مغز نقش داشته باشد، در حالی که خانواده های با درآمد بالاتر ممکن است بتوانند “تحریک شناختی” بیشتری را به فرزندان خود ارائه دهند.

تیم تحقیقاتی دکتر بریتو و دکتر نوبل در سال 2014 اسکن MRI از 1099 کودک و نوجوان 3-20 ساله را انجام دادند و دریافتند که افزایش اندک درآمد منجر به افزایش بیشتر در سطح قشر مغز درگیر در حافظه و عملکرد اجرایی می شود.

در پایین ترین سطح درآمد، هر افزایشی در درآمد منجر به افزایش نسبتاً بیشتری در سطح قشر مغز می شود، اما تأثیر درآمد در سطوح بالاتر درآمد کاهش می یابد. مطالعه آنها نشان داد که تفاوت بین درآمد پایین و بالاتر چشمگیر است: کودکان خانواده هایی که درآمد ماهیانه آنها کمتر از 2،000 دلار (60000 N <) در ماه است، تقریباً 6٪ کوچکتر از کسانی هستند که بیش از 12،500 دلار (> 3،8 میلیون N) درآمد دارند.

البته این یافته ها به این معنی نیست که تأثیر، همیشه یکسان است یا غیرقابل برگشت است. این فقط پیشنهاد می کند که بهبود دسترسی به منابعی که محیط رشد کودک را غنی می کنند، می تواند مسیر رشد مغز را رو به بهبودی تغییر دهد. این یافته ها باید دارای پیامدهای مهم سیاسی باشد و استدلال های جدیدی را برای مداخلات اولیه ضد فقر در داخل و سراسر کشورهای جهان ارائه دهد.

 

“هر ساله 250 میلیون کودک در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​نمی توانند به توانایی رشد خود برسند که این نشان دهنده نیاز فزاینده درک تأثیر جهانی فقر بر رشد مغزی و رفتاری اولیه است.” 

 

برای اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.

 

منابع:

 

United Nations

Nature Neuroscience

Poverty may affect the growth of children’s brains

به این مقاله امتیاز دهید