07136476172 - 09172030360 [email protected]

مقدمه

اگر حیوان خانگی دارید، متوجه می‌شوید که دوستان پشمالوی شما چقدر می توانند به شما عشق و محبت دهند. مخصوصاً وقتی کمی احساس ناراحتی می‌کنید. پس از یک روز طولانی و طاقت فرسا، هیچ چیز کاملاً مانند در آغوش گرفتن آرامش بخش با حیوان خانگی شما نیست. گذراندن زمان با کیفیت با حیوانات خانگی برای کاهش اضطراب، افسردگی، خستگی و علائم درد برای افراد در حال بهبودی و کسانی که با بیماری روانی دست و پنجه نرم می‌کنند، تایید شده است. بنابراین چگونه حیوانات خانگی می توانند از سلامت روان شما حمایت کنند، دقیقا؟

فواید تعامل با حیوانات در بهبود سلامت روان

تحقیقات نشان می دهد حیوانات خانگی می توانند سلامت روان را بهبود بخشند. فعالیت‌هایی مانند داوطلب شدن در پناهگاه حیوانات خانگی، راه رفتن سگ‌ها یا نشستن حیوانات خانگی. اگر حیوان خانگی خود را نداشته باشید، فواید زیادی برای بهبود سلامت روان دارند.

کاهش اضطراب و تامین سلامت روان

رابطه بین شما و حیوان خانگی می تواند با کاهش سطح کورتیزول در مغز و افزایش سطح دوپامین و اکسی توسین به کاهش اضطراب شما کمک کند. برخی از افراد مسئولیت کامل داشتن یک حیوان خانگی را نمی خواهند. یا نمی توانند از نظر فیزیکی و مالی از حیوان خانگی مراقبت کنند. خوشبختانه، شما همیشه می توانید برای کمک به یک پناهگاه محلی برای حیوانات خانگی یا نشستن حیوان خانگی برای دوست خود داوطلب شوید. درواقع بدون تعهد طولانی مدت از مزایای آن بهره مند شوید.

افزایش فعالیت بدنی و تقویت سلامت روان

اگر صاحب سگ یا اسب هستید، می‌توانید حیوان خانگی خود را به پیاده‌روی منظم ببرید. در عین حال روشی منحصربه‌فرد برای ورزش، هوای تازه و مراقبت از حیوان خانگی خود ارائه دهید. حیوانات خانگی دلیلی برای بیرون رفتن و فعال بودن فراهم می کنند. به طور همزمان خلق و خوی، الگوهای خواب و سلامت روان را بهبود می بخشند.

بهبود اعتماد به نفس و تقویت سلامت روان

حیوانات خانگی شنوندگان خوبی هستند. عشق بی قید و شرط را ارائه می دهند و شما را مورد انتقاد یا قضاوت قرار نمی دهند. علاوه بر این، تعامل با حیوانات خانگی، مانند در آغوش گرفتن یا آموزش رفتارها و ترفندهای خاص به آنها، زمانی که با موفقیت از حیوان خانگی خود مراقبت می کنید، تأثیر مثبتی بر پذیرش و عزت نفس شما دارد. 

رفاقت

حیوانات خانگی شخصی را در اختیار شما قرار می دهند که با او وقت بگذرانید. مراقبت یا بازی با حیوان خانگی خود به شما این احساس را می دهد که مورد نیاز هستید. اگر در دوران نقاهت هستید یا با بیماری روانی دست و پنجه نرم می کنید تا احساس تنهایی نکنید، این ارزشمند است.

اضافه کردن ساختار به برنامه روزانه

اگر حیوان خانگی دارید، باید مطمئن شوید که آنها غذا، آب و ورزش را طبق برنامه دارند. اطمینان از تکمیل تمام این وظایف برای حیوان خانگی شما، ساختار روز شما را به شما می دهد. این می تواند به شما کمک کند تا تمرکز بیشتری داشته باشید در حالی که به شما احساس هدف و موفقیت می دهد.

کمک به شما برای ملاقات با افراد جدید

صاحبان حیوانات خانگی، به ویژه صاحبان سگ، زمانی که با حیوانات خانگی خود به پیاده روی می روند، می ایستند و با افراد دیگر صحبت می کنند. در نتیجه، صاحبان حیوانات خانگی در تعاملات اجتماعی، حمایت اجتماعی و احساس شادی بیشتر می شوند.

مزایای داشتن حیوان خانگی در دوران نقاهت

رابطه انسان و حیوان در محیط های درمانی به طور قابل ملاحظه ای در طول چند دهه اخیر افزایش یافته است. مطالعات نشان می دهد که حیوانات خانگی می توانند به طور موثر ضربان قلب و فشار خون را کاهش دهند. تحقیقات همچنین نشان داده است که تعامل انسان و حیوان باعث کاهش هورمون های استرس، تسکین احساس تنهایی، افزایش احساس حمایت اجتماعی، افزایش آرامش و بهبود خلق و خو می شود.

علاوه بر این، ثابت شده است که بازی با حیوانات خانگی باعث افزایش سطح اکسی توسین و دوپامین در مغز می شود. احساسات و ارتباطات مثبتی را هم برای فرد و هم برای حیوان خانگی آنها ایجاد می کند.

بیماری روانی شدید می‌تواند بر جنبه‌های اجتماعی، تحصیلی و شغلی فرد تأثیر منفی بگذارد. در عین حال حلقه‌های اجتماعی را محدود کند و تنهایی را افزایش دهد. بهبودی از بیماری های روانی شدید مستلزم بازگرداندن عزت نفس و هویت و دستیابی به نقش مهمی در جامعه فراتر از رهایی ساده از علائم است.

اختلالات شدید سلامت روان به عنوان بیماری های مداوم و رو به انحطاط دیده می شود. مطالعات متعددی تایید کرده اند که مالکیت حیوان خانگی یا تعامل با حیوانات باعث کاهش انزوای اجتماعی می شود. این مطالعات درک می کنند که ابزارهایی برای کاهش انزوا و بهبود کیفیت زندگی برای کمک به سهولت بهبودی با مداخله حیوانات تقویت می شود.

حیوانات خانگی همچنین می توانند در برنامه های درمانی و بهبودی برای بسیاری از نگرانی های سلامتی مفید باشند، از جمله:

  • افراد در شیمی درمانی
  • ساکنان خانه های کمکی یا مراکز مراقبت طولانی مدت
  • بیماران بستری در بیمارستان با بیماری مزمن قلبی
  • جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • کودکانی که تحت اقدامات پزشکی هستند
  • افرادی که در فیزیوتراپی برای بازیابی مهارت های حرکتی شرکت می کنند، مانند قربانیان سکته مغزی
  • افراد مبتلا به اختلالات سلامت روان
  • افرادی که در حال بهبودی از اعتیاد هستند

راه‌های مختلفی وجود دارد که حیوانات خانگی می‌توانند به افرادی که با اختلالات سلامت روانی دست و پنجه نرم می‌کنند یا در حال بهبودی هستند، کمک کنند. هیچ چیز مانند شادی نیست که وقتی به خانه می آیید نزد یک همراه وفادار و فداکار که همیشه از دیدن شما خوشحال می شود. با این حال، ما باید دانش خود را بیشتر کنیم. تا بفهمیم که فعالیت با حیوانات چگونه با رفاه یک فرد مرتبط است.

همه ما این ضرب المثل قدیمی را می دانیم که سگ ها بهترین دوست انسان هستند.

دلیلی وجود دارد که این عبارت بسیار معروف است. سگ، گربه، همستر، پرندگان و دیگر انواع حیوانات خانگی می‌توانند در کنار مزایایی که قبلاً به آن‌ها اشاره شد، باورهای تهدیدات روانی را در شرایط استرس‌زا کاهش دهند.  استرس را در بین زنان و افراد مسن کاهش دهند. اگر دوست صمیمی به نظر نمی رسد، چه می شود؟

کمک به حیوانات در درمان به طور قابل توجهی در طول چند دهه اخیر افزایش یافته است.

استفاده از حیوانات خانگی در زندگی افراد مبتلا به مشکلات سلامت روان موفقیت آمیز بوده است. علاوه بر این، تعامل بین انسان و حیوان در کاهش علائم برای کسانی که در حال بهبود هستند مفید است. در انستیتو سلامت مغز دانا، ما متوجه می‌شویم که اختلالات سلامت روان می‌تواند در جنبه‌های اجتماعی، آموزشی و شغلی زندگی شما اختلال ایجاد کند.

ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. انستیتو سلامت مغز دانا، یک برنامه جامع سلامت روان را برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان در کشور ارائه می دهد. ما می پذیریم که هر بیمار منحصر به فرد است. تکنیک های متنوع حل مسئله را برای کمک به شما یا فرزندتان در غلبه بر اضطراب، افسردگی، خستگی، اختلال مصرف مواد و موارد دیگر انجام می دهیم.

منبع: How Pets Can Support Your Mental Health | Achieve Medical Center

مقابله با فرسودگی شغلی از نظر سلامت روان

 

چگونه با کودکان خود در مورد سلامت روان صحبت کنیم

به این مقاله امتیاز دهید