07136476172 - 09172030360 [email protected]

چطور با یک فرد دوقطبی رفتار کنیم؟ با هم بشنویم:

چطور با بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی رفتار کنیم؟

احساس استرس، انزوا، و طرد شدن در میان افرادی که با یک بیمار دوقطبی درگیر هستند رایج است، اما حمایت و آموزش لازم می تواند بسیار کمک کننده باشد. خب واقعا چطور باید با یک بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی رفتار کنیم؟

اگر با فردی مبتلا به اختلال دوقطبی درگیر هستید، این رابطه ممکن است هیجان انگیز، طاقت فرسا و استرس زا باشد. اختلال دوقطبی تنها بر فرد مبتلا تأثیر نمی گذارد. این مشکل همچنین می تواند بر شریک زندگی و روابط آنها تأثیر بگذارد.

نشان داده شده است که دوره‌های افسردگی و شیدایی که افراد دوقطبی تجربه می‌کنند – که می‌تواند منجر به کناره‌گیری عاطفی، اتهامات و طغیان‌های غیرعادی، ولخرجی‌ها و چیزهای دیگری در این بین شود – باعث ایجاد استرس، نارضایتی، افسردگی و نگرانی‌های مالی می‌شود.

برای مثال در مراحل افسردگی، که در طی آن همسر مبتلا به اختلال دوقطبی است و احساس ناامیدی و غمگینی می کند، می تواند شریک زندگی او را نیز به افسردگی بکشاند.

تاثیر ابتلا به اختلال دوقطبی بر روابط زناشویی

«بیماری روانی در برخی سطوح، یک بیماری مسری است. “این شرایط منجر به بروز عواطف منفی قوی و احساسات انزوا در شریک زندگی یا اطرافیان فرد می شود. کسانی که به سختی تلاش می کنند تا بیماری را از بیمار دور کنند.”

مطالعات نسبتا کمی در مورد تأثیرات اختلال دوقطبی بر روابط انجام شده است. اما تحقیقات تقریباً متفق القول است که این اختلال باعث ایجاد مشکلات عملی و عاطفی برای زوج ها می شود.

در مطالعه ای در سال 2021 محققین اثرات منفی اختلال دوقطبی را بر زندگی شرکای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی از جمله از خودگذشتگی، بار مراقب، تأثیر عاطفی و مشکلات سلامتی گزارش کردند. آنها همچنین بیان کردند که این شرایط می تواند شامل نوسانات در روابط، انگ زدن، نارضایتی از زندگی جنسی و نرخ پایین فرزندآوری باشد.

نویسندگان یک مطالعه دیگر در سال 2017 که در مجله Industrial Psychiatry منتشر شد، نوشتند که در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، نرخ طلاق بالاتر، نرخ باروری پایین‌تر و سازگاری زناشویی ضعیف‌تر است. مطالعات قبلی وجود اختلال عملکرد جنسی را در بین یک سوم تا نیمی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دریافت کننده لیتیوم نشان می دهد.

تیم حمایتی

متخصصان سلامت روان تنها کسانی نیستند که می توانند کمک کنند. انگ بیماری روانی می‌تواند زوج‌ها را برای جستجوی کمک در جای دیگری مردد کند. اما اعضای خانواده و دوستان مورد اعتماد می‌توانند حمایت ارزشمندی را ارائه کنند.

متخصصین می گویند که مردم به سیستم‌های حمایتی نیاز دارند. اما اغلب با مخفی نگه داشتن بیماری، بار اضافی بر دوش خود می‌گذارند. هر کسی که از فرد مبتلا به اختلال دوقطبی مراقبت می کند، یک گروه حمایتی در منطقه خود پیدا کند.

دکتر کارپ از افرادی که با شریک زندگی خود که مبتلا به اختلال دوقطبی است زندگی می کنند، خواست تا این چهار مورد را به خاطر بسپارند: “من نمی توانم آن را کنترل کنم. من باعث آن نشدم؛ من نمی توانم آن را درمان کنم. تنها کاری که می توانم انجام دهم این است که با آن کنار بیایم.”

 

زنان مبتلا به اختلال دوقطبی/چطور باید با یک بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی رفتار کنیم؟

چند تفاوت در اختلال دوقطبی برای زنان وجود دارد. اینها شامل تفاوت در تشخیص، علائم، درمان و شرایط سلامت است. ممکن است تشخیص اختلال دوقطبی در زنان دیرتر اتفاق بیفتد. به ویژه زنان مبتلا به اختلال دوقطبی نوع me. تعداد زنان مبتلا به اختلال دوقطبی II بیشتر از مردان مبتلا به اختلال دوقطبی II است. این امر منطقی است زیرا زنان بیشتر به اختلال دوقطبی II مبتلا می شوند تا اختلال دوقطبی نوع 1.

علائم

علائم عمومی اختلال دوقطبی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • احساس شادی بیش از حد
  • داشتن خلق و خوی تحریک پذیر
  • تند صحبت کردن
  • مشکل در خوابیدن
  • تکانشی عمل کردن
  • داشتن مشکل در تمرکز
  • تغییرات در غذا خوردن
  • افکار مرگ یا خودکشی
    زنان مبتلا به اختلال دوقطبی بیشتر در معرض علائم افسردگی و شیدایی سریع هستند که در آن چهار یا بیشتر دوره شیدایی یا افسردگی در یک سال رخ می دهد.

آیا درمان اختلال دوقطبی بر بارداری تأثیر می گذارد؟

اختلال دوقطبی عمدتاً از طریق دارو درمان می شود. اما این داروها با نقایص مادرزادی و عوارض دیگر مرتبط هستند. به عنوان مثال، سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار داده است که مصرف والپروات در دوران بارداری می تواند رشد شناختی کودکان را مختل کند و باعث نقص مادرزادی مغز، ستون فقرات یا نخاع شود.

از سوی دیگر، درمان نکردن اختلال دوقطبی می‌تواند هم برای مادر و هم برای کودک متولد نشده مضر باشد. محققان دریافتند که خطر عود اختلال دوقطبی برای افرادی که مصرف داروهای خود را در دوران بارداری قطع کرده اند بسیار بیشتر است. بسته به علائم، یک اختلال درمان نشده می تواند فرد را از مراقبت از خود یا فرزندتان باز دارد.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ممکن است توصیه کنند که در طول بارداری از تثبیت کننده های خلق و خو استفاده کنید، به خصوص اگر اختلال دوقطبی me شدید دارید. هدف آنها حفظ ثبات و سلامت بیماران در حین انتخاب ایمن ترین دارو برای جنین در حال رشد است.

اگر علائم خفیف تری دارید، ممکن است بتوانید دارو را برای سه ماهه اول یا کل بارداری خود متوقف کنید. از پزشک خود در مورد بهترین گزینه ها برای سلامتی خود و فرزندتان بپرسید.

آیا ممکن است اختلال دوقطبی را به اشتباه تشخیص داد؟

افراد ممکن است علائم اختلال دوقطبی را با علائم اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی اشتباه بگیرند. اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) وضعیتی است که در آن افراد قبل از قاعدگی دچار تغییرات شدید احساسی و فیزیکی می شوند.

علائم زیر علائم اختلال دوقطبی و PMDD هستند:

  • خشم
  • فرد به راحتی حواسش پرت می شود
  • مشکل در خوابیدن
  • احساس غم و اندوه
  • تحریک پذیری
  • از دست دادن علاقه به فعالیت های روزانه
  • نوسانات خلقی
  • خستگی
    تغییرات در سطح هورمون‌ها، مانند استروژن، می‌تواند بر علائم اختلال دوقطبی تأثیر بگذارد. محققان دریافتند افراد مبتلا به اختلال دوقطبی و PMDD بیشتر احتمال دارد علائم بدتر و مکررتری داشته باشند.

از آنجایی که هر دو اختلال علائم مشابهی دارند، ممکن است افرادی که این علائم را تجربه می کنند، به اشتباه تشخیص داده شوند. افراد همچنین می توانند هم PMDD و هم اختلال دوقطبی داشته باشند.

اگر فکر می کنید که PMS، PMDD یا اختلال دوقطبی دارید،  یک تقویم روزانه از علائم ایجاد کنید و روزهای پریود خود را مشخص کنید. این مورد می تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید که آیا علائم در حدود زمان پریود شما رخ می دهد یا اینکه در زمان های دیگر این ماه نیز رخ می دهد.

یک بررسی سریع/ چطور باید با یک بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی رفتار کنیم؟

اختلال دوقطبی ممکن است برای زنان متفاوت به نظر برسد. زنان ممکن است علائم افسردگی و شیدایی سریع را تجربه کنند. از آنجایی که آنها اغلب تغییر در هورمون ها را تجربه می کنند، نوسان می تواند بر شدت علائم آنها نیز تأثیر بگذارد.

از آنجایی که اختلال دوقطبی علائم مشابهی با PMDD دارد، ممکن است برای یکی یا دیگری به اشتباه تشخیص داده شود. اگر علائم اختلال دوقطبی یا PMDD را دارید، با متخصص صحبت کنید تا بتواند به تعیین علت علائم شما کمک کند.

برای درمان اختلال دوقطبی در اولین فرصت وقت ویزیت خود را رزرو کنید.

منبع: https://www.health.com/condition/bipolar/how-to-care-for-and-cope-wif-a-bipolar-spouse

اختلال دوقطبی در مقابل اختلال شخصیت مرزی: چگونه تفاوت را تشخیص دهیم؟

تشخیص دوقطبی بودن: اختلال دو قطبی چگونه تشخیص داده میشود؟

بهترین روش های درمان بیماری دوقطبی بدون دارو

به این مقاله امتیاز دهید