مقدمه
همه ما تغییر را تجربه می کنیم. تغییر در جریان است و می تواند منفی یا مثبت باشد. وقتی همه چیز در زندگی شما تغییر می کند، می تواند بر سلامت روان و رفاه شما تأثیر بگذارد. اما چطور با تغییر شرایط زندگی برخورد کنیم؟ حتی ممکن است در موقعیت هایی که انتظارش را نداشتید احساس کنید که کنترل بر شرایط ندارید. با این حال، یادگیری مدیریت نحوه برخورد با این موقعیت های مختلف به سلامت روان شما کمک می کند.
هنگامی که تغییر خوب یا بد در زندگی شما اتفاق می افتد، باید تغییراتی ایجاد کنید. استفاده از روش های سازگاری سالم به جلوگیری از اثرات منفی بر سلامت روان شما کمک می کند.
تغییر و سلامت روان شما
چطور با تغییر شرایط زندگی برخورد کنیم؟
نگاه شما به دنیا بر نحوه برخورد شما با موقعیت های جدید تأثیر می گذارد. اگر عموماً نگرش منفی به زندگی دارید، تغییرات عمده ممکن است این احساسات را بدتر کند. افکار و احساسات منفی می تواند منجر به استرس بیشتر شود. حتی تغییرات مثبت نیز می تواند برای برخی ناراحت کننده باشد.
این به این دلیل است که سبک زندگی که زمانی راحت بود، به زودی متفاوت به نظر می رسد. شما از منطقه راحتی خود خارج شده اید، که مقابله با تغییرات را سخت تر می کند.
وقتی استرس شما زیاد شود، همین می تواند به سلامت روان شما آسیب برساند. مکانیسمهای مقابلهای ناسالم و طرز فکر منفی میتوانند رویارویی با تغییر را غیرممکن کنند. استرس ناشی از تغییر ممکن است علائم جسمی و ذهنی زیادی داشته باشد که اگر نتوانید آنها را به شیوه ای مثبت مدیریت کنید، می تواند به سلامت کلی شما آسیب برساند.
علائمی که در اثر استرس ناشی از تغییرات در افراد ایجاد می شود:
- سردرد
- مشکل خواب یا بی خوابی
- مشکلات گوارشی و معده درد
- تنش عضلانی و کمردرد
- فشار خون بالا و مشکلات قلبی
- افسردگی یا اضطراب
- تحریک پذیری
- خوردن زیاد یا کم
- سوء مصرف الکل یا مواد مخدر
چیزی به نام سوگیری عدم قطعیت بر نحوه برخورد شما با تغییرات نیز تأثیر می گذارد. وقتی یک تغییر اساسی در زندگی اتفاق می افتد، مغز شما به طور خودکار آن را منفی می بیند. این می تواند بر روند تصمیم گیری شما تأثیر بگذارد و احساس اضطراب و افسردگی را افزایش دهد.
یادگیری تکنیک های مناسب برای مقابله با موقعیت های جدید یا غیرمنتظره به سلامت روان شما کمک می کند. مکانیسمهای مقابله سالم به سلامت روان شما اجازه میدهد تا رشد کند. توانایی مقابله با تغییرات خلق و خوی شما را تقویت کرده و سطح استرس را کاهش می دهد. چطور با تغییر شرایط زندگی برخورد کنیم؟
چطور با تغییر شرایط زندگی برخورد کنیم؟
تغییر گاهی ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که انتظارش را ندارید و ممکن است خارج از کنترل شما باشد. با این حال، داشتن طرز فکر درست و انعطاف پذیر بودن بخش های مهمی از رویارویی با تغییر است. اگر با چیزهای جدیدی در زندگی خود سروکار دارید، می توانید نکات زیر را امتحان کنید.
چیزی آشنا پیدا کن حتی اگر کوچک است.
به دنبال چیزی پایدار باشید که بتوانید روی آن تمرکز کنید. این نقطه پایه به شما در لحظات و احساسات ناآشنا کمک می کند. انجام عادات روزانه، تماشای مجدد سریال تلویزیونی که دوست دارید، یا حتی خوردن غذای مورد علاقه تان می تواند استرس شما را در دوران گذار کاهش دهد. اینها راه های عالی برای ایجاد احساس شادی و بهبود خلق و خوی کلی شما هستند.
دیدگاه خود را در جهان درک کنید.
وقتی به بیرون از موقعیت خود نگاه می کنید، می توانید ببینید که چگونه همه چیز در حرکت است. به شرایط اطراف خود دقت کنید و ببینید تغییراتی وجود خواهد داشت که ممکن است بر زندگی شما تأثیر بگذارد یا خیر. داشتن دیدگاه جهانی می تواند موقعیت شما را بهتر نشان دهد. این ممکن است باعث شود همه چیز کوچکتر یا قابل کنترل تر به نظر برسد.
انعطاف پذیر باشید.
یادگیری پذیرش غیرقابل پیش بینی بودن جهان به شما کمک می کند تا با حوادث غیرمنتظره زندگی خود مقابله کنید. کنار گذاشتن انتظارات و محدودیتها در زندگیتان ممکن است باعث شود یک روال جدید، کمتر ترسناک به نظر برسد. سعی کنید با تجربیات جدید ذهنی باز داشته باشید تا آنها را کاملتر درک کنید. شاید برخی حتی لذت بخش شوند.
افرادی را پیدا کنید که شرایط شما را درک می کنند.
وقتی با یک انتقال جدید روبرو هستید، خوب است که با یک فرد مورد اعتماد در زندگی خود صحبت کنید. داشتن فردی برای تکیه کردن بهتر از تلاش برای مدیریت به تنهایی است. حمایت شدن توسط افرادی که به آنها اهمیت میدهید به آسانتر شدن تجربههای جدید کمک میکند.
کمک گرفتن
وقتی تغییری اتفاق می افتد، ممکن است احساس کنید که کنترل خود را از دست می دهید. اگر این احساس غیر قابل تحمل شد، می توانید از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید. آنها می توانند شما را در یک برنامه درمانی راهنمایی کنند. درمانگر شما ممکن است راهبردهای مقابله ای زیر را به شما آموزش دهد که با سلامت روانی بهتر مرتبط هستند:
قالب بندی مجدد مثبت
پذیرش شرایط
طنز به جای رفتار منفی در طول زندگی
ممکن است در زندگی بالا و پایین وجود داشته باشد، و بد نیست در جریان اتفاقات احساس ناراحتی کنید. با این حال، اگر این احساسات طاقت فرسا شد و منجر به اضطراب و افسردگی شد، از مراجعه به سیستم پشتیبانی یا درمانگر خود برای راهنمایی دریغ نکنید.
کنار آمدن با زندگی
برای مقابله با استرس روزانه، اصول مدیریت زمان را بیاموزید. از تقویم و لیست استفاده کنید. کارهای مهم را اولویت بندی کنید. در مورد زمان مورد نیاز برای اتمام کار واقع بین باشید. برای خواسته های غیرمنتظره در برنامه خود جای خالی بگذارید.
«10 راه برای نه گفتن بیابید. یادگیری نحوه نه گفتن به شما کمک می کند تا سطل استرس خود را از انباشتگی دور نگه دارید و از شما در برابر فشار بیش از حد استرس محافظت کند. “هر وقت در موقعیتی قرار گرفتید که واقعا بهتر است نه بگویید، می توانید یکی از این 10 راه را برای انجام آن انتخاب کنید.” او میگوید وقتی مهارت نه گفتن را به دست بیاورید، آسانتر میشود.
یافتن تعادل داشتن خواب کافی ضروری است. مطالعات نشان داده است که امروزه آمریکایی ها در مقایسه با دهه 1950 حدود یک ساعت کمتر در شب می خوابند. ما به طور متوسط پنج تا هشت ساعت بیشتر در هفته کار می کنیم.
به طور کلی بهتر است تا در صورتی که تحت فشار زیادی هستید، با مجموعه چندتخصصی ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.
منبع: when you change your home you may experience depression – Search (bing.com)
Stress, Coping and Balance (webmd.com)
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.