07136476172 - 09172030360 [email protected]

با هم این مطلب را بشنویم:

خستگی

یک احساس خستگی یا ضعف مداوم است و می تواند جسمی، ذهنی یا ترکیبی از هر دو باشد. این می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. بیشتر بزرگسالان در مقطعی از زندگی خود دچار خستگی می شوند. خیلی از افراد این سوال رو میپرسن که چرا همیشه خسته ام؟

هر سال حدود 1.5 میلیون استرالیایی در مورد خستگی به پزشک خود مراجعه می کنند. خستگی یک علامت است نه یک بیماری. برای بسیاری از افراد، خستگی ناشی از ترکیبی از سبک زندگی، مسائل اجتماعی، روانی و سلامت عمومی است تا یک بیماری زمینه‌ای.

 با احساس خستگی یا خواب آلودگی متفاوت است.

هرکسی در مقطعی احساس خستگی می کند، اما این مشکل معمولاً با یک چرت زدن یا چند شب خواب خوب برطرف می شود. فردی که خواب آلود است نیز ممکن است پس از ورزش به طور موقت احساس سرحالی کند.

اگر خواب کافی، تغذیه مناسب و ورزش منظم دارید، اما هنوز انجام فعالیت های روزمره، تمرکز یا داشتن انگیزه در سطوح عادی برایتان دشوار است، ممکن است دچار خستگی شده باشید که نیاز به بررسی بیشتر دارد.

علائم خستگی

خستگی می تواند طیف وسیعی از علائم فیزیکی، ذهنی و عاطفی دیگر را ایجاد کند. از جمله:

  • خستگی مزمن یا خواب آلودگی
  • سردرد
  • سرگیجه
  • درد عضلات
  • ضعف عضلانی
  • کاهش رفلکس ها و پاسخ ها
  • اختلال در تصمیم گیری و قضاوت
  • بدخلقی، مانند تحریک پذیری
  • اختلال در هماهنگی دست به چشم
  • از دست دادن اشتها
  • کاهش عملکرد سیستم ایمنی
  • تاری دید
  • مشکلات حافظه کوتاه مدت
  • تمرکز ضعیف
  • توهمات
  • کاهش توانایی توجه به موقعیت در دست
  • انگیزه کم

علل خستگی؛ چرا همیشه خسته ام؟

طیف گسترده ای از دلایلی که می توانند باعث خستگی شوند عبارتند از:

علل پزشکی

خستگی بی وقفه ممکن است نشانه یک بیماری زمینه ای مانند اختلال تیروئید، بیماری قلبی یا دیابت باشد.

علل مرتبط با سبک زندگی

الکل یا مواد مخدر یا عدم ورزش منظم می تواند منجر به احساس خستگی شود.

علل مرتبط با محل کار 

استرس محل کار می تواند منجر به احساس خستگی شود.

نگرانی های عاطفی و استرس

خستگی یکی از علائم رایج مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اندوه است. ممکن است با علائم و نشانه های دیگری از جمله تحریک پذیری و بی انگیزگی همراه باشد. خستگی همچنین می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد که با هم کار می کنند.

علل خستگی مرتبط با سبک زندگی

عوامل رایج سبک زندگی که می توانند باعث خستگی شوند عبارتند از:

کمبود خواب. به طور معمول بزرگسالان به حدود هشت ساعت خواب در هر شب نیاز دارند. برخی از افراد سعی می کنند با ساعات کمتری بخوابند.

خواب زیاد. بزرگسالانی که بیش از 11 ساعت در شب می خوابند می تواند منجر به خواب آلودگی بیش از حد در طول روز شود.

الکل و مواد مخدر. الکل یک داروی افسردگی است که سیستم عصبی را کند می کند و الگوهای خواب طبیعی را مختل می کند. سایر داروها مانند سیگار و کافئین سیستم عصبی را تحریک می کنند. و می توانند باعث بی خوابی شوند.

اختلالات خواب. خواب آشفته ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. به عنوان مثال، همسایه‌های پر سر و صدا، کودکان خردسال که در شب از خواب بیدار می‌شوند، شریک زندگی که خروپف می‌کند، یا یک محیط خواب ناخوشایند مانند اتاق خواب خفه‌کننده.

فقدان ورزش منظم و رفتار بی تحرک. فعالیت بدنی برای بهبود تناسب اندام، سلامت و تندرستی، کاهش استرس و افزایش سطح انرژی شناخته شده است. همچنین به خوابیدن شما کمک می کند.

رژیم غذایی نامناسب. رژیم های کم انرژی، رژیم های کم کربوهیدرات یا غذاهای پرانرژی که از نظر تغذیه ای ضعیف هستند، سوخت یا مواد مغذی کافی را برای بدن فراهم نمی کنند تا بهترین عملکرد را داشته باشد. غذاهایی مانند شکلات‌ها یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار، فقط انرژی موقتی را افزایش می‌دهند که به سرعت از بین می‌رود و خستگی را بدتر می‌کند.

عوامل فردی. بیماری یا آسیب شخصی، بیماری یا آسیب در خانواده، تعهدات زیاد (مثلاً دو شغله بودن) یا مشکلات مالی می تواند باعث خستگی شود.

علل خستگی مرتبط با محل کار

مشکلات رایج محل کار که می تواند باعث خستگی شود عبارتند از:

شیفت کاری. بدن انسان برای خوابیدن در طول شب طراحی شده است. این الگو توسط بخش کوچکی از مغز به نام ساعت شبانه روزی تنظیم می شود. یک کارگر شیفتی با کار کردن در زمانی که بدنش برای خوابیدن برنامه ریزی شده است، ساعت شبانه روزی خود را اشتباه می گیرد.

شیوه های ضعیف در محل کار. می تواند به سطح خستگی فرد بیفزاید. اینها ممکن است شامل ساعات کار طولانی، کار فیزیکی سخت، ساعات کاری نامنظم (مانند شیفت های چرخشی)، محیط کاری پر استرس (مانند سر و صدای زیاد یا دمای شدید)، بی حوصلگی، کار به تنهایی با تعامل کم یا بدون تعامل با دیگران، یا تمرکز ثابت باشد.

انجام یک کار تکراری استرس محل کار. می تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل از جمله نارضایتی شغلی، حجم کاری سنگین، درگیری با روسا یا همکاران، قلدری، تغییر مداوم یا تهدید امنیت شغلی باشد.

فرسودگی شغلی. می‌توان آن را به‌عنوان تلاش بیش از حد در یک زمینه از زندگی و در عین حال نادیده گرفتن همه چیز توصیف کرد. برای مثال، برخی افراد، تمام انرژی خود را در حرفه خود می گذارند، که زندگی خانوادگی، زندگی اجتماعی و علایق شخصی آنها را از تعادل خارج می کند.

بیکاری.  فشارهای مالی، احساس شکست یا گناه، و خستگی عاطفی ناشی از جستجوی شغلی طولانی مدت می تواند منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و خستگی شود.

 

علل روانی خستگی

مطالعات نشان می دهد که عوامل روانی حداقل در 50 درصد موارد خستگی وجود دارد. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

افسردگی. این بیماری با احساس شدید و طولانی غم و اندوه، افسردگی و ناامیدی مشخص می شود. افرادی که افسرده هستند معمولاً خستگی مزمن را تجربه می کنند.

اضطراب و استرس. فردی که به طور مزمن مضطرب یا تحت استرس است، بدن خود را در حالت بیش از حد استرس نگه می دارد. سیل مداوم آدرنالین بدن را خسته می کند و خستگی در بدن ایجاد می شود.

غم و اندوه. از دست دادن یکی از عزیزان باعث طیف وسیعی از احساسات از جمله شوک، احساس گناه، افسردگی، ناامیدی و تنهایی می شود.

تشخیص خستگی

از آنجایی که خستگی می تواند طیف وسیعی از علائم را نشان دهد و توسط عوامل مختلفی که با هم کار می کنند ایجاد می شود، تشخیص می تواند دشوار باشد. از کجا بدونم چرا همیشه خسته ام؟

پزشک شما ممکن است خستگی را با استفاده از تعدادی آزمایش از جمله:

  • سابقه پزشکی – رویدادهای اخیر مانند زایمان، داروها، جراحی یا سوگواری ممکن است به خستگی کمک کنند.
  • معاینه فیزیکی – برای بررسی علائم بیماری یا بیماری. پزشک شما همچنین ممکن است سوالات مفصلی در مورد رژیم غذایی، شیوه زندگی و رویدادهای زندگی بپرسد.
  • آزمایشات – مانند آزمایش خون، آزمایش ادرار، اشعه ایکس و سایر تحقیقات. ایده این است که هر گونه علت فیزیکی مانند کم خونی، عفونت یا مشکلات هورمونی را رد کنید.

درمان خستگی

چرا همیشه خسته ام؟ درمانی وجود داره؟ خستگی یک علامت است. چیزی که می توانید احساس کنید و توصیف کنید – نه یک بیماری. برای کاهش خستگی ابتدا باید بدانید که دلایل اصلی خستگی شما چیست.

اگر خستگی بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی می گذارد یا باعث ناراحتی شما می شود، با یک متخصص صحبت کنید. با پرسیدن سؤالات، آنها به شما کمک می کنند تا بفهمید که چرا احساس خستگی می کنید، و پیشنهاداتی در مورد چگونگی یافتن راه تسکین دهنده ارائه می دهند.

در صورت لزوم، اگر احتمال معقولی وجود دارد که علت خستگی شما ممکن است یک مشکل پزشکی تشخیص داده نشده باشد (به عنوان مثال، کم خونی یا اختلال عملکرد تیروئید) ممکن است پزشک شما آزمایش های پزشکی خاصی را پیشنهاد کند. خوشبختانه، برای اکثر افراد خستگی به مرور زمان خود به خود یا با تغییرات ساده و کاربردی در شیوه زندگی بهتر می شود.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: Fatigue – Better Health Channel

ترس و نگرانی کودک!

 

با ترک بازی های ویدیویی چه چیزی بدست می آورید!

به این مقاله امتیاز دهید