07136476172 - 09172030360 [email protected]

میاستنی گراویس چیه دقیقا؟

میاستنی گراویس (MG) یک بیماری خودایمنی مزمن است که باعث ضعف شدید عضلات در سراسر بدن می شود. از جمله عضلات کنترل کننده چشم، حرکات صورت و گردن، اندام ها و تنفس تحت تاثیر قرار می گیرند. مراجعین از ما می پرسن که میاستنی گراویس چیه دقیقا؟ یا چرا ایجاد میشه؟ درواقع میاستنی گراویس ناشی از حمله آنتی بادی های سیستم ایمنی بدن شما به اتصال عصبی عضلانی است. یعنی جایی که سیستم عصبی و ماهیچه ها به یکدیگر متصل می شوند.

این اختلال سیستم ایمنی، بدن شما را از انتقال استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی که عملکرد ماهیچه ها را تنظیم می کند، باز می دارد. انتقال دهنده های عصبی پیام رسان هایی هستند که به شما در برقراری ارتباط بین مغز و بدن کمک می کنند.

علائم میاستنی گراویس به طور ناگهانی ظاهر می شود و شدت آن از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. معمولاً خفیف شروع می شوند و با گذشت زمان بدتر می شوند. علائم با افزایش فعالیت بدنی بدتر می شوند. اما می توانند پس از دوره های استراحت و درمان با دارو بهبود پیدا کنند. در حال حاضر هیچ درمانی برای میاستنی گراویس وجود ندارد. اما این امکان وجود دارد که علائم برای دوره های زمانی بهبود یابد.

میاستنی گراویس 20 نفر از هر 100000 نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد. شایع ترین بیماری عصبی است که ارتباط بین اعصاب و عضلات را تحت تاثیر قرار می دهد.

علائم شایع میاستنی گراویس

ضعف عضلانی ناشی از میاستنی گراویس می تواند چندین قسمت بدن را به طور همزمان تحت تاثیر قرار دهد. شایع ترین علائمی که افراد مبتلا به میاستنی گراویس تجربه می کنند عبارتند از:

  • ضعف عضلات چشم
  • ضعف عضلات صورت و گردن
  • مشکل در بلع (دیسفاژی)
  • ضعف در اندام ها (بازوها، پاها، انگشتان، دست ها)

علائم میاستنی گراویس معمولاً در طول روز در نوسان است و معمولاً در پایان روز پس از دوره‌های کار یا ورزش بدتر می‌شود. تغییرات مداوم در علائم ضعف عضلانی از خفیف به شدید معمولاً به متخصصین کمک می کند تا بین میاستنی گراویس و سایر بیماری های مشابه مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس تمایز قائل شوند.

انواع مختلفی از میاستنی گراویس وجود دارد. دو طبقه بندی بالینی اولیه عبارتند از میاستنی گراویس چشمی و میاستنی گراویس عمومی. این طبقه بندی ها با علائم متفاوت ارائه شده آنها تعریف می شوند.

علائم میاستنی گراویس چشمی

میاستنی گراویس چشمی شایع ترین شکل بیماری است. چشمی به معنای “چشم” است و این نوع MG با علائم مرتبط با چشم مشخص می شود. علائم چشمی میاستنی گراویس عبارتند از:

پتوز: پتوز ضعف ماهیچه های پلک فوقانی است که باعث افتادگی آنها می شود. این می تواند یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین می تواند در طول زمان از یک چشم به چشم دیگر تغییر کند. در برخی موارد، افتادگی پلک می تواند دید فرد را مختل کند.
دوبینی: ضعف عمومی عضله چشمی می تواند. حدود 85 درصد از افراد مبتلا به میاستنی گراویس نوعی از دوبینی، پتوز یا هر دو را همزمان تجربه خواهند کرد.

علائم میاستنی گراویس جنرال

علائم میاستنی گراویس عمومی می تواند بیشتر نواحی بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از علائم مشاهده شده در میاستنی گراویس ژنرالیزه عبارتند از:

ضعف عضلانی گردن: این مشکل می‌تواند باعث شود شما احساس سنگینی در سر خود بکنید. افرادی که این علامت را تجربه می‌کنند می‌توانند به سختی سر خود را ثابت نگه دارند.

ضعف اندام: این مورد می تواند بازوها، پاها و انگشتان شما را تحت تاثیر قرار دهد. احساس ضعف بازو شایع ترین نسخه از علائم دیس است. ضعف اندام همچنین می تواند منجر به خستگی عمومی و خستگی شود.

حالت چهره: ضعف عضلات صورت باعث تغییر در حالت چهره می شود و حرکت دهان را برای شما دشوار می کند. این مشکل می تواند منجر به ارائه یک چهره “بی احساس” شود.

دیزآرتری: دیزآرتری به دلیل ضعف عضلات دهان و صورت دچار مشکل در صحبت کردن است. دیزآرتری معمولا باعث می شود که گفتار پایین و از طریق بینی باشد.

دیسفاژی: دیسفاژی به معنای مشکل در بلع است. ضعف عضلانی که باعث دیسفاژی می شود، بلع غذا، دارو و مایعات را سخت می کند.

ضعف عضلات تنفسی: ضعف در عضلات کنترل کننده تنفس ممکن است رخ دهد و تنفس را برای شما دشوارتر کند. این مسئله شدیدترین مورد بوده و تهدید کننده زندگی افراد مبتلا به میاستنی گراویس ژنرالیزه است. نارسایی تنفسی ناشی از ضعف عضلات تنفسی به عنوان “بحران میاستنی” شناخته می شود. حدود 15 درصد از افراد مبتلا به میاستنی گراویس حداقل یک رویداد “بحران میاستنی” را تجربه خواهند کرد.

علائم میاستنی گراویس در کودکان

میاستنی گراویس دوران کودکی در کشورهای غربی بسیار نادر است و در آسیا شایع تر است. تقریباً 50٪ از افراد آسیایی که با علائم میاستنی گراویس مراجعه می کنند، 15 سال یا کمتر هستند. در آمریکای شمالی، حدود 10 تا 15 درصد موارد میاستنی گراویس بر کودکان تأثیر می گذارد.

به طور کلی، کودکان مبتلا به میاستنی گراویس علائم چشمی مانند پتوز و دوبینی را تجربه می کنند.

برخی از کودکان به میاستنی گراویس نوزادی مبتلا می شوند. این نوعی میاستنی گراویس است که در رحم ایجاد می‌شود. جایی که جنین آنتی‌بادی‌هایی را از والدین مبتلا به میاستنی گراویس دریافت می‌کند. میاستنی گراویس نوزادان موقتی است و علائم آن دو یا سه ماه پس از تولد ناپدید می شود.

علائم میاستنی گراویس در مردان/زنان

تفاوتی در نحوه ایجاد علائم میاستنی گراویس در مردان و زنان وجود ندارد. با این حال، در زمان بروز علائم تفاوت وجود دارد.

زنان مبتلا به میاستنی گراویس معمولاً بین سنین 20 تا 40 سالگی علائم را تجربه می کنند. مردان معمولاً علائم را در اواخر زندگی تجربه می کنند و میزان بروز موارد در سنین 60 تا 80 سالگی به اوج خود می رسد.

برای شناسایی علت این تفاوت‌های جنسی، باید مطالعات بیشتری انجام شود.

چه زمانی با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید؟

میاستنی گراویس می تواند یک بیماری دشوار برای تشخیص باشد، زیرا ضعف عضلانی یک علامت رایج سایر اختلالات مانند ام اس، بوتولیسم، ترومبوز و بسیاری موارد دیگر است.

از آنجایی که علائم میاستنی گراویس ممکن است به طور ناگهانی رخ دهد، اگر علائم مشخصه این بیماری را تجربه می کنید، باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. این موارد شامل:

  • ضعف در عضلات چشم ( افتادگی پلک )
  • دوبینی یا تاری دید
  • ضعف عضلات صورت و گردن
  • تغییرات مداوم در شدت علائم ضعف عضلانی

علاوه بر MG، افتادگی ناگهانی و شدید صورت از علائم شایع سکته مغزی و فلج بل است.

اگر قبلاً مبتلا به میاستنی گراویس تشخیص داده شده‌اید و متوجه شده‌اید که مشکل تنفسی دارید، باید فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید تا به یک مورد بالقوه بحران میاستنی رسیدگی کنید و از نارسایی تنفسی جلوگیری کنید. کمک پزشکی به موقع می‌تواند موارد بحران میاستنی را درمان کند. در حال حاضر، میزان مرگ و میر ناشی از بحران میاستنی 4.4 درصد است.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان چند تخصصی با ما در کلینیک سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: https://www.health.com/myasthenia-gravis-symptoms-7970207

علائم و نشانه های اوتیسم در بزرگسالان

9 حقیقت در مورد اختلال طیف اوتیسم

به این مقاله امتیاز دهید