07136476172 - 09172030360 [email protected]

موسیقی غمگین و سلامت روان ما  با هم بشنویم:

یک مطالعه جدید نشان داد که گوش دادن به موسیقی های غمگین می‌تواند بر خلق و خوی فرد تأثیر مثبت بگذارد.

وقتی در یک مهمانی یا اجتماع هستید، ممکن است آهنگی شاد را مدنظر برنامه خوش گذرانی خود قرار دهید. در روزهای دیگر، ممکن است بخواهید به چیزی گوش دهید که کمی غم انگیزتر که با حس و حال شما در ارتباط است گوش دهید.

هر موسیقی که بیشتر از گوش دادن به آن لذت می برید، خواه هیپ هاپ، راک یا جاز باشد، اغلب می تواند بر روحیه و احساسات شما تأثیر بگذارد. این به ویژه در مورد موسیقی غمگین صادق است. محققین گفتند که ویژگی‌های مختلف یک آهنگ، از جمله حالت، انتخاب ساز، و پویایی، می‌تواند احساسات منفی را در شنوندگان برانگیزد.

با این حال، یک مطالعه جدید اخیرا در Journal of Aesthetic Education منتشر شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد در حالی که گوش دادن به موسیقی غمگین مطمئناً می تواند افراد را غمگین کند، انجام این کار ممکن است بر خلق و خوی فرد تأثیر مثبت بگذارد و به آنها اجازه دهد حس بهتری داشته باشند.

«نکته اصلی ما این است که ارزش موسیقی غمگین در توانایی آن در ایجاد حس ارتباط نهفته است. صرف نظر از اینکه آیا واقعاً غمگینی را در شنونده برمی انگیزد یا خیر، آن حس ارتباطی را که ایجاد می کند مهم است. «پس این حس ارتباط است، نه لزوماً تجربه غم و اندوه، که گوش دادن به موسیقی غمگین را واقعاً عالی می‌کند!»

چرا مردم موسیقی غمگین را دوست دارند؟

محققان این فرضیه را مطرح کردند که مردم برای موسیقی غمگین به همان دلایلی که ممکن است برای مکالمات غمگین ارزش قائل باشند، یعنی احساس ارتباط واقعی، ارزش قائل هستند. برای مثال، وقتی کسی در مورد جدایی وحشتناک خود به شما می گوید، ممکن است از اینکه چقدر واقعاً ویران و تنها هستند احساس ناراحتی کنید.

با این حال، همانطور که به صحبت کردن ادامه می دهید، ممکن است احساس کنید که چیزی معنادار در مورد تعامل داده ها و ارتباط شخص به روشی منحصر به فرد وجود دارد. تیم تحقیقاتی توانایی موسیقی غمگین برای ایجاد حس ارتباط را در دو بخش نشان داد. در بخش اول، محققان می‌خواستند نشان دهند که بیان احساس عاطفی ارزش مشخصی از موسیقی است. آنها نزدیک به 400 شرکت کننده را بررسی کردند. برای آنها چهار مدل آهنگ مختلف ارائه دادند:

  • آهنگی که “احساسات عمیق و پیچیده را منتقل می کند” اما “از نظر فنی بسیار ناقص است”
  • یک آهنگ “از نظر فنی بی عیب و نقص” است اما “احساسات عمیق یا پیچیده را منتقل نمی کند”
  • آهنگی “عمیقاً احساسی” و “از نظر فنی بی عیب و نقص” است
  • آهنگی که هم بی احساس است و هم از نظر فنی ناقص است

از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا آهنگ‌ها را رتبه‌بندی کنند.

آنها دریافتند که شرکت کنندگان در هنگام بررسی انتخاب آهنگ هایشان بر بحث بیان احساسی بیشتر از مهارت فنی ارزش قائل هستند. آهنگ های بسیار احساسی، حتی با ارزش فنی کمتر، با نرخ بسیار بالاتری انتخاب شدند.

برای بخش دوم آزمایش خود، نویسندگان از 450 شرکت‌کننده جدید خواستند تا میزان ارتباط خود را هنگام گوش دادن به موسیقی یا شرکت در مکالماتی که بیانگر 72 احساس مختلف از جمله الهام، عشق، غم، تحقیر و غیره است، ارزیابی کنند. آنها دریافتند احساساتی مانند غم، عشق، شادی و تنهایی که بیان آنها در موسیقی با آهنگ‌های دارای رتبه‌ی بالا همخوانی دارد، پرطرفدار است.

علاوه بر این، شرکت‌کنندگان گفتند که آهنگ‌هایی که احساسات غم‌انگیز مانند رنج و ناامیدی را بیان می‌کنند برای شنیدن ناخوشایند هستند. اما همچنان جوهر موسیقی را به تصویر می‌کشند و باعث ایجاد مکالمات با ارتباط بالا می‌شوند.

به عبارت دیگر، صرف نظر از اینکه از موسیقی غمگین لذت می بریم، برای موسیقی غمگین ارزش قائل هستیم زیرا حس ارتباط را ایجاد می کند.
تحقیقات دیگر نشان داده است که مردم بدون انگیزه خاصی به جز این که این موسیقی یا گروه را دوست دارند به موسیقی غمگین گوش دهند. در واقع، یک مطالعه در سال 2014 نشان می‌دهد که تقریباً یک سوم از شرکت‌کنندگان زمانی که روحیه مثبتی داشتند به موسیقی غمگین گوش می‌دادند.

آیا گوش دادن به موسیقی غمگین باعث غم و اندوه می شود؟

محققین گفتند اینکه آیا موسیقی غمگین باعث ناراحتی فرد می شود یا نه به هر فرد و تجربه او بستگی دارد. برای مثال، ممکن است فردی با شنیدن آهنگ خاصی احساس غمگینی کند. زیرا ممکن است آن آهنگ به خاطره خاصی مرتبط باشد. از آنجایی که احساسات و خاطرات ما بسیار به هم مرتبط هستند، وقتی به آهنگی گوش می‌دهیم که خاطره خاصی را تداعی می‌کند، می‌تواند باعث ناراحتی ما شود.

“اگر یک قطعه موسیقی به هر یک از آن تجربیات مرتبط باشد که می تواند احساس غم و اندوه واقعی را ایجاد کند.” “اما برای من این یک تجربه شخصی تر است از نظر شدت این احساس، مدت زمان ماندگاری آن، و مهمتر از همه اینکه با آن چه می کنیم.”

یک مطالعه در سال 2016  نشان داد افرادی که به موسیقی غمگین گوش می‌دهند می‌توانند چرخه‌های تفکر منفی را تداوم بخشند. درواقع اغلب آنها را به فکر کردن در مورد خاطرات غمگین یا افکار منفی ترغیب می‌کنند.

موسیقی، و واکنش ما به آن، یک تجربه منحصر به فرد و شخصی است.

در حالی که موسیقی غمگین به طور کلی می تواند افراد را غمگین کند، بسته به وضعیت سلامت روانی یک فرد، می تواند احساسات دیگری را نیز برانگیزد. او به تحقیقات قبلی در مورد تجربه مردم از موسیقی غمگین اشاره کرد و به سه دسته اصلی اشاره کرد: غم، مالیخولیا و اندوه شیرین.

“غم و اندوه عمدتاً شامل احساسات منفی مانند ناامیدی بود. مالیخولیا و اندوه شیرین شامل احساسات ترکیبی بیشتری مانند حسرت و دلتنگی و حتی احساسات مثبت مانند راحتی و لذت بود.”

موسیقی و سلامت روان

موسیقی غمگین به طور خودکار احساسات غم انگیز را برای شنونده نشان نمی دهد. در واقع می تواند بر سلامت روان شنونده تأثیر مثبت بگذارد.  “موسیقی می تواند راهی برای تمرین زیستن با احساسی باشد که گاهی اوقات گذراندن زندگی با آن سخت تر است. در واقع از نظر احساسی بسیار مفید است.” ما آن را یک مواجهه عاطفی می نامیم و در واقع در برخی از پروتکل های درمانی بسیار خوب تحقیق شده استفاده می شود. تا به ما کمک کند تا با احساساتی بنشینیم که گاهی اوقات نمی خواهیم.

موسیقی غمگین همچنین می‌تواند باعث شود مردم احساس ارتباط داشته باشند. همانطور که یک مکالمه صمیمانه باعث می‌شود ما احساس ارتباط کنیم. این احتمال وجود دارد که حس ارتباطی که هنگام گوش دادن به موسیقی غمگین تجربه می کنیم فواید سلامتی مثبتی داشته باشد.

برخی از مطالعات نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی غمگین باعث ایجاد احساس “ارتباط عاطفی” می شود. طوری که در آن احساس غم و اندوه را با خواننده یا آهنگساز به اشتراک می گذارید. در غیر این صورت، گوش دادن به آهنگ های غمگین ممکن است به عنوان شکلی از تماس مجازی عمل کند. می تواند به افراد کمک کند تا احساس پذیرش، درک و احساس تنهایی کمتری کنند.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد که گوش دادن به آهنگ‌های غمگین به ما امکان می‌دهد با خودمان ارتباط برقرار کنیم. درواقع در تجربیات عاطفی خود تأمل کنیم که می‌تواند به تنظیم خلق و خو کمک کند.

به طور کلی، موسیقی غمگین تأثیر عمیقی بر مغز و فیزیولوژی ما دارد و بنابراین می تواند بر خلق و خوی ما نیز تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، برخی تحقیقات نشان می‌دهند که موسیقی غمگین یا آرام‌بخش می‌تواند سطوح کورتیزول بزاق و استرس روانی را کاهش دهد. نشان‌دهنده کاهش استرس و تنظیم بهتر هنگام پاسخ به یک عامل استرس‌زا است.

بنت به همان روشی اشاره کرد که یک آهنگ غمگین ممکن است حالت عاطفی غمگینی را برانگیزد، راه‌هایی برای استفاده از موسیقی برای برانگیختن حالت احساسی مثبت وجود دارد. همچنین راه هایی وجود دارد که افراد می توانند رفتارهای مثبتی را انتخاب کنند که ممکن است آنها را در جهت احساسات مثبت سوق دهد.

“امیدوارم این تحقیق به مردم کمک کند تا متوجه شوند که احساس غم و اندوه مشکلی ندارد و همچنین کارهایی وجود دارد که می توانیم انجام دهیم تا به ما کمک کند تا از این احساس خارج شویم.”

منبع: https://www.health.com/sad-music-can-boost-mental-health-7504004

چرا افراد به هم حسادت می کنند؟ علوم اعصاب پاسخ می دهد!

 

“خیلی وابسته شدم چیکار کنم” : چگونه وابستگی شدید را از بین ببریم

اخبار و مطالب آموزشی

به این مقاله امتیاز دهید