معده درد عصبی که به پشت می زند با هم بشنویم:
معده درد عصبی که به پشت میزند: بررسی علل، علائم و راهکارها
معده درد عصبی یا استرس معده، اختلالی گوارشی است که با علائمی مانند درد، سوء هاضمه، نفخ، تهوع و استفراغ همراه است. علت دقیق این بیماری هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما عواملی مانند استرس، اضطراب، افسردگی و اختلالات روانی دیگر در ایجاد آن نقش دارند.
در برخی موارد، این درد ممکن است به پشت نیز سرایت کند. مراجعین این حالت را به عنوان “معده درد عصبی که به پشت میزند” توصیف میکنند. این درد معمولاً در ناحیه بالای کمر احساس میشود و میتواند همراه با احساس گرفتگی، سوزش یا گزگز باشد.
دلایل سرایت درد به پشت:
- تحریک اعصاب: برخی از متخصصان معتقدند که این درد ممکن است ناشی از تحریک اعصابی باشد که از معده به پشت امتداد دارند.
- تنش عضلات: برخی دیگر معتقدند که این درد ممکن است ناشی از تنش عضلات در ناحیه شکم و کمر باشد.
ویژگیهای درد:
- خفیف و متناوب
- برطرف شدن پس از چند ساعت یا چند روز
تشخیص:
- مراجعه به روانپزشک
- بررسی علت درد
- انجام آزمایشات (در صورت نیاز) مانند آندوسکوپی یا سیتیاسکن برای رد سایر بیماریها
درمان:
- داروهای ضد اضطراب
- روان درمانی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT)
- فناوریهای عصبی مانند تحریک مغز و نوروفیدبک
- مدیتیشن
- تغییر در سبک زندگی:
- کاهش استرس
- رژیم غذایی سالم
- ورزش منظم
راهکارهای کاهش درد:
- مدیریت استرس: ورزش، یوگا، مدیتیشن و روان درمانی
- رژیم غذایی سالم: اجتناب از غذاهای پرچرب، پرادویه، تند، اسیدی، فرآوریشده و نوشیدنیهای گازدار
- خودداری از مصرف الکل و کافئین
- خواب کافی
- ورزش منظم
در صورت عدم کنترل معده درد عصبی که به پشت میزند با رعایت این نکات، میتوانید به کلینیک سلامت مغز دانا مراجعه کنید. متخصصان ما از تمام رشتههای مختلف (مانند روانپزشک، روانشناس، متخصصین علوم اعصاب، مدیتیشن…) آماده کمک به شما هستند.
شماره تماس:
- 07136476172
- 09172030360
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.