07136476172 - 09172030360 [email protected]

با افزایش سن افراد ، شبکه های مغزی مرتبط با شناخت در انتقال اطلاعات، کارآمدی خود را از دست می دهند و برای اختلالات مغزی آسیب پذیرتر می شوند.

نواحی عملکردی در مغز با گذشت زمان بخصوص در شبکه هایی که مربوط به توجه و شناخت هستند ، در افراد مسن، تمایز و ارتباطات خود را با نورون های دیگر از دست می  دهند. این یافته که توسط محققان دانشکده پزشکی دوک-ناس در مجله علوم اعصاب منتشر شده است ، کاهش مدت زمان یکپارچگی شبکه مغزی مرتبط با پیری را نشان می دهد.

هلن ژو ، استاد علوم تحقیقات ، دانشکده علوم اعصاب از مرکز عصبی و اختلالات رفتاری دوک- NUS گفت: “ما در حال حاضر در جامعه ای زندگی می کنیم که در آن پیری به سرعت اتفاق می افتد.” “در مقایسه با مطالعات مقطعی ، درک تغییرات مغز با گذشت زمان که افراد مسن  سالم و بیمار را تحت تأثیر قرار می دهد ، به منظور آگاهی از کاهش سرعت پیری، بسیار حیاتی است.”

مغز انسان شامل شبکه های عصبی عملکردی جدا شده با اتصالات داخلی متراکم، و ارتباط متقابل پراکنده است. تصور می شود سالخوردگی با کاهش تمایز عملکردی و تفکیک این شبکه های مغزی همراه باشد.

نویسندگان ارشد، پروفسور ژو و پروفسور مایکل چی ، مدیر مرکز علوم اعصاب شناختی دوک- NUS ، رهبری این تیم تحقیقاتی را بر عهده دارند و داده ها از ارزیابی های عصبی و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) از  57 جوان سالم و 72 سالمند در سنگاپور جمع آوری شد.

هر شرکت کننده سالخورده، طی یک دوره چهار ساله، دو یا سه بار اسکن شد. ارزیابیهای عصبی ، توانایی شرکت کنندگان را برای پردازش سریع اطلاعات ، تمرکز و توجه آنها ، به یاد آوردن اطلاعات کلامی و بینایی و برنامه ریزی و اجرای وظایف ، آزمایش کردند. اسکن های FMRI چگونگی عملکرد نواحی مغز را بر اساس نوسانات سطح اکسیژن خون با گذشت زمان اندازه گیری می کنند.

 

 

تصور می شود سالخوردگی با کاهش تمایز عملکردی و تفکیک این شبکه های مغزی همراه باشد.

دکتر جوآنا چونگ ، اولین نویسنده مقاله و دکتری فارغ التحصیل از آزمایشگاه Assoc Prof Zhou در Duke-NUS ، رویکردهایی را برای تبدیل تصاویر fMRI به بازنمایی های گرافیکی فراهم می آورد که ارتباط بین شبکه ای و درون شبکه ای از مغز هر فرد را نشان می دهد.

وی سپس اختلافات در شبکه های عملکردی مغز بین شرکت کنندگان جوان و سالخورده را با گذشت زمان مقایسه کرد.

این تیم، تغییرات در شبکه های عملکردی مغز را مورد مطالعه قرار داده است که بر توانایی های شناختی خاص تأثیر می گذارند ، مانند فکر و عمل هدف گرا و انتخاب نقطه توجه .

در سنین بالا ، این شبکه های مرتبط با شناخت، کاهش در کارآمدی انتقال اطلاعات،  آسیب پذیرتر برای اختلال و کاهش در ویژگی های اختصاصی بودن و متمایز بودن مشاهده شد.

Assoc Prof Zhou گفت: “به طور کلی ، تحقیقات ما درک تغییرات شبکه مغزی را با گذشت زمان پیشرفت می کند ، و این امر زمینه ساز کاهش شناختی در پیری سالم است.”

پروفسور پاتریک کیسی ، معاون ارشد تحقیقات در Duke-NUS اظهار داشت: “پیری یک عامل خطرناک مهم برای انواع بیماریهای مزمن در افراد ، از جمله بیماریهای عصبی و مغزی است.

دولت های سراسر جهان نگران پیامدهای بهداشت عمومی از جمعیت در حال افزایش هستند. تحقیقات اساسی مانند این نقش اساسی در آگاه سازی ما در تلاش برای سالم ماندن بیشتر می کند.

محققان قصد دارند بررسی کنند که چگونه عوامل مختلفی ، از جمله مشکلات ژنتیکی و قلبی عروقی ، ممکن است بر تغییرات مربوط به پیری در شبکه های مغزی تأثیر بگذارد.

آنها با مطالعه گروهی بزرگتر از افراد جوان ، میانسال و مسن سالم ، امیدوارند راه های بهتری برای پیش بینی کاهش شناختی ایجاد کنند.

موسسه سلامت مغز دانا، با ابزارهای نوین و کادر تخصصی میتواند به افراد در افزایش عملکردهای شناختی مغز مانند، حافظه، توجه و تمرکز کمک کند. برای اطلاعات بیشتر به واحد علوم اعصاب شناختی مراجعه کنید.

به این مقاله امتیاز دهید