انواع سرطان دهانه ی رحم
دو نوع اصلی سرطان دهانه ی رحم وجود دارد: کارسینوم سلول سنگفرشی و آدنوکارسینوم . حدود 80 تا 90 درصد سرطانهای دهانه رحمی را سرطان سلول سنگفرشی تشکیل میدهند، در حالی که 10 تا 20 درصد آن آدنوکارسینوم است.
دهانه رحم کجاست؟
دهانه رحم پایین ترین قسمت رحم (جایی که کودک در دوران بارداری رشد می کند) است. رحم را به دهانه واژن متصل می کند. این قسمت در بافت های ساخته شده از سلول ها پوشیده شده است. این سلول های سالم همان چیزی هستند که می توانند رشد کنند و به سلول های پیش سرطانی تبدیل شوند.
سرطان دهانه رحم چقدر شایع است؟
سالانه حدود 14000 نفر در ایالات متحده به سرطان دهانه ی رحم مبتلا می شوند. افراد بین 35 تا 44 سال بیشتر به سرطان دهانه رحم مبتلا می شوند. میانگین سنی در هنگام تشخیص 50 سال است. حدود 4000 نفر در سال بر اثر سرطان دهانه رحم می میرند. این میزان به دلیل غربالگری ها و واکسن HPV رو به کاهش است .
علائم و علل
شایع ترین علائم و نشانه های سرطان دهانه ی رحم چیست؟
مراحل اولیه سرطان دهانه رحم معمولاً با علائم همراه نیست و به سختی قابل تشخیص است. اولین علائم سرطان دهانه رحمی ممکن است چندین سال طول بکشد تا ایجاد شود. یافتن سلول های غیر طبیعی در طول غربالگری سرطان دهانه رحمی بهترین راه برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم است.
علائم و نشانه های مرحله 1 سرطان دهانه رحمی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- ترشحات آبکی یا خونی واژن که ممکن است سنگین باشد و بوی بدی داشته باشد.
- خونریزی واژینال بعد از مقاربت، بین دوره های قاعدگی یا بعد از یائسگی .
- دوره های قاعدگی ممکن است سنگین تر و طولانی تر از حد معمول طول بکشد .
اگر سرطان به بافت ها یا اندام های مجاور گسترش یافته باشد، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ادرار دشوار یا دردناک ، گاهی اوقات همراه با خون در ادرار.
- اسهال ، یا درد یا خونریزی از مقعد هنگام مدفوع.
- خستگی، کاهش وزن و اشتها.
- احساس کلی بیماری.
- کمردرد مبهم یا تورم در پاها.
- درد لگن/ شکم .
اگر خونریزی غیرطبیعی، ترشحات واژن یا هر علامت غیرقابل توضیح دیگری را تجربه کردید، باید معاینه کامل انجام دهید که شامل تست پاپ اسمیر است.
چه چیزی باعث سرطان دهانه ی رحم می شود؟
بیشتر سرطان های دهانه رحمی توسط ویروس HPV، یک عفونت مقاربتی ایجاد می شود . HPV از طریق تماس جنسی (مقعدی، دهانی یا واژینال) گسترش می یابد و می تواند منجر به سرطان شود. اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود به HPV مبتلا می شوند و متوجه نمی شوند زیرا بدنشان با عفونت مبارزه می کند. با این حال، اگر بدن شما با عفونت مبارزه نکند، می تواند باعث شود سلول های دهانه رحم به سلول های سرطانی تبدیل شوند.
HPV و سرطان دهانه ی رحم
بیش از 100 نوع HPV وجود دارد و نشان داده شده است که حدود 12 نوع از آنها منجر به سرطان می شود. تشخیص زودهنگام این نوع HPV در پیشگیری از سرطان دهانه ی رحم کلیدی است. غربالگری های منظم با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند به شناسایی تغییرات سلولی قبل از تبدیل شدن به سرطان کمک کند. واکسن HPV می تواند با محافظت از شما در برابر ویروس HPV که تا 90 درصد از سرطان های دهانه رحم را ایجاد می کند، از عفونت HPV جلوگیری کند.
درد سرطان دهانه رحم چگونه است؟
درد ناشی از سرطان دهانه ی رحم ممکن است در مراحل اولیه بیماری چندان احساس نشود . همانطور که سرطان پیشرفت می کند و به بافت ها و اندام های مجاور گسترش می یابد، ممکن است درد در لگن خود احساس کنید یا مشکلات ادراری داشته باشید. سایر افراد به طور کلی احساس ناخوشی، خستگی یا از دست دادن اشتهای خود می کنند.
تشخیص و آزمایشات
سرطان دهانه ی رحم چگونه تشخیص داده می شود؟
سرطان دهانه ی رحمی به کندی و در طی سالیان متمادی ایجاد می شود.قبل از روی آوردن به سرطان، سلول های دهانه رحمی تغییرات زیادی را تجربه می کنند. سلولهای طبیعی در دهانه رحم شروع به ظاهر نامنظم یا غیر طبیعی میکنند. این سلول های غیر طبیعی ممکن است از بین بروند، ثابت بمانند یا به سلول های سرطانی تبدیل شوند.
غربالگری های منظم زنان با تست پاپ اسمیر می تواند بیشتر موارد سرطان دهانه ی رحمی را تشخیص دهد. پاپ اسمیر آزمایشی است که سلول های دهانه رحمی را جمع آوری می کند. این سلول ها از نظر علائم پیش سرطانی یا سایر بی نظمی ها بررسی می شوند.
اگر پاپ اسمیر غیرطبیعی بود، آزمایشات بیشتر ضروری است. این آزمایشات می تواند شامل آزمایش HPV باشد، که یک آزمایش خاص است که سلول های دهانه رحم شما را از نظر عفونت HPV بررسی می کند. انواع خاصی از عفونت HPV با سرطان دهانه ی رحم مرتبط است.
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما همچنین ممکن است دهانه رحم شما را معاینه کند و در صورت مشکوک بودن به سرطان، نمونه ای از بافت را برای بیوپسی بگیرد. تکنیک های زیادی وجود دارد که می توان برای به دست آوردن بافت استفاده کرد، مانند بیوپسی پانچ یا کورتاژ اندوسرویکال. در موارد دیگر، از یک حلقه سیمی یا conization برای جمع آوری بافت از دهانه رحم برای بیوپسی استفاده می شود.
اگر بیوپسی سرطان را تأیید کند، آزمایشهای بیشتر مشخص میکند که آیا بیماری گسترش یافته است ( متاستاز ).
این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- مطالعات عملکرد کبد و کلیه
- آزمایش خون و ادرار.
- عکسبرداری با اشعه ایکس از مثانه، راست روده، روده ها و حفره شکم.
چه آزمایشاتی می تواند سرطان دهانه ی رحم را بررسی کند؟
تست هایی که برای تشخیص سرطان دهانه ی رحم استفاده می شود، تست پاپ اسمیر و تست HPV است. این غربالگریهای سرطان دهانه رحم میتوانند سلولهای نامنظم یا مشکلساز را در اولین شکل قبل از اینکه فرصتی برای تبدیل شدن به سرطان پیدا کنند. زمانی که این سلول ها به موقع پیدا شوند، سرطان دهانه ی رحم بسیار قابل درمان است و احتمال جدی شدن آن کمتر است.
ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما تست پاپ اسمیر و تست HPV را با استفاده از یک برس برای کشیدن سواب یا خراش دادن دهانه رحم برای جمعآوری سلولها انجام میدهد. هنگامی که سواب گرفته شد، سلول ها در مایعی قرار می گیرند و برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شوند.
غربالگری سرطان دهانه ی رحم
هدف غربالگری سرطان دهانه ی رحم تشخیص تغییرات سلولی دهانه رحم قبل از تبدیل شدن به سرطان است. تعداد موارد و مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه ی رحم در ایالات متحده به طور قابل توجهی کاهش یافته است، زیرا مردم به طور منظم غربالگری سرطان دهانه ی رحم را انجام می دهند.
- تست پاپ اسمیر : این تست سلول های غیر طبیعی یا نامنظم دهانه رحم را تشخیص می دهد.
- تست HPV: این تست انواع پرخطر عفونت HPV را که به احتمال زیاد باعث سرطان دهانه ی رحمی می شوند، شناسایی می کند.
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است یک آزمایش ترکیبی پاپ اسمیر / تست HPV را پیشنهاد کند. این تست همزمان نامیده می شود.
مراحل سرطان دهانه ی رحم چیست؟
- مرحله اول: سرطان فقط در دهانه رحم یافت می شود. پخش نشده و کوچک است.
- مرحله دوم : سرطان فراتر از دهانه رحم و رحم گسترش یافته است اما هنوز به دیواره لگن (بافت هایی که قسمتی از بدن بین باسن را می پوشاند) یا واژن گسترش نیافته است .
- مرحله سوم : سرطان به قسمت پایین واژن گسترش یافته و ممکن است به دیواره لگن، حالب ها (لوله هایی که ادرار را حمل می کنند) و غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته باشد.
- مرحله چهارم : سرطان به مثانه، رکتوم یا سایر قسمتهای بدن مانند استخوانها یا ریهها گسترش یافته است .
آیا معاینات معمول لگن ضروری است؟
هنوز مهم است که برای بازدید از مراقبت های معمولی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود برنامه ریزی کنید تا در مورد سلامت جنسی و سایر نگرانی های مربوط به سلامت باروری شما صحبت شود. اگر از نظر جنسی فعال هستید و زیر 25 سال سن دارید، انجام غربالگری سالانه برای کلامیدیا و سوزاک ممکن است توصیه شود. علاوه بر این، معاینه بالینی پستان ممکن است به پیدا کردن تودههای روی سینهها کمک کند.
چگونه متوجه می شوید که سرطان دهانه رحم دارید؟
اکثر مردم تا زمانی که به طور رسمی به این بیماری مبتلا نشده باشند، نمی دانند که به سرطان دهانه ی رحم مبتلا هستند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند سرطان دهانه ی رحم را از طریق یک سری آزمایش و بیوپسی تایید کند. اولین علائم سرطان دهانه رحم معمولاً خفیف است و فقط توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی قابل تشخیص است. مراحل پیشرفته سرطان دهانه رحم به احتمال زیاد باعث ایجاد علائم و نشانه ها می شود.
مدیریت و درمان
این سرطان چگونه درمان می شود؟
تیم درمان سرطان دهانه ی رحم شامل یک متخصص انکولوژی زنان (پزشکی که در سرطان های اندام های تناسلی زنانه تخصص دارد). درمان توصیه شده برای سرطان ی دهانه رحم بر اساس فاکتورهای زیادی از جمله مرحله بیماری، سن و سلامت عمومی شما و اگر می خواهید در آینده فرزند داشته باشید، است. درمان های سرطان دهانه ی رحم عبارتند از پرتو درمانی، شیمی درمانی، جراحی، درمان هدفمند و ایمونوتراپی.
تابش – تشعشع
پرتودرمانی از پرتوهای انرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. دو نوع پرتودرمانی وجود دارد:
- پرتودرمانی خارجی (EBRT) : تابش پرتوانی را برای سرطان از دستگاهی خارج از بدن هدف قرار می دهد.
- براکی تراپی : اشعه را در داخل یا نزدیک به سرطان قرار می دهد.
شیمی درمانی
شیمی درمانی از داروهایی استفاده می کند که از طریق رگ های تزریق می شوند یا از طریق دهان مصرف می شوند تا سلول های سرطانی را از بین ببرند. وارد خون می شود و برای از بین بردن سلول ها در هر نقطه از بدن موثر است. داروهای مختلفی برای شیمی درمانی استفاده می شود و می توان آنها را با هم ترکیب کرد. شیمی درمانی اغلب به صورت چرخه ای تجویز می شود. طول چرخه و برنامه یا دفعات شیمی درمانی بسته به داروی مورد استفاده و محل قرارگیری سرطان متفاوت است.
عمل جراحی
انواع مختلفی از جراحی برای درمان سرطان دهانه ی رحم استفاده می شود. برخی از رایج ترین انواع جراحی برای سرطان دهانه ی رحم عبارتند از:
- جراحی لیزر : در این جراحی از پرتو لیزر برای سوزاندن سلول های سرطانی استفاده می شود.
- کرایوسرجری : این جراحی سلول های سرطانی را منجمد می کند.
- بیوپسی مخروطی : جراحی که در آن یک بافت مخروطی شکل از دهانه رحم برداشته می شود.
- هیسترکتومی ساده : این جراحی شامل برداشتن رحم است، اما نه بافت کنار رحم. واژن و غدد لنفاوی لگن برداشته نمی شوند.
- هیسترکتومی رادیکال با برش غدد لنفاوی لگن : با این جراحی، رحم، بافت اطراف به نام پارامتریوم، دهانه رحم، بخش کوچکی از قسمت بالایی واژن و غدد لنفاوی از لگن برداشته میشوند.
- تراکلکتومی : در این روش دهانه رحم و قسمت بالایی واژن برداشته می شود، اما رحم حذف نمی شود.
- بیرون زدگی لگن : این همان هیسترکتومی رادیکال است، اما بسته به محل گسترش سرطان، مثانه، واژن، رکتوم و بخشی از روده بزرگ را شامل می شود.
این بیماری در مراحل اولیه خود با برداشتن بافت سرطانی قابل درمان است. در موارد دیگر، پزشک ممکن است یک هیسترکتومی ساده یا هیسترکتومی رادیکال انجام دهد.
درمان ترکیبی
برخی از افراد ممکن است ترکیبی از درمان ها را داشته باشند. پزشک ممکن است از پرتودرمانی یا شیمی درمانی برای درمان سرطانی که گسترش یافته یا عود کرده است استفاده کند. گاهی اوقات پزشک از پرتودرمانی و شیمی درمانی قبل یا بعد از جراحی استفاده می کند.
درمان هدفمند
درمان دارویی هدفمند سلول های سرطانی خاص را بدون آسیب رساندن به سلول های سالم از بین می برد. با هدف قرار دادن پروتئین هایی که نحوه رشد و گسترش سلول های سرطانی را کنترل می کنند، کار می کند. همانطور که دانشمندان درباره سلول های سرطانی بیشتر می آموزند، می توانند درمان های هدفمندتری را طراحی کنند که این پروتئین ها را از بین می برد.
ایمونوتراپی
ایمونوتراپی از دارو برای تحریک سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. سلول های سرطانی همچنین می توانند با ارسال یک سیگنال از حمله سیستم ایمنی جلوگیری کنند. ایمونوتراپی به هدف قرار دادن این سیگنال ها کمک می کند تا سلول های سرطانی نتوانند بدن را فریب دهند تا فکر کند یک سلول سالم است.
آزمایشات بالینی یکی دیگر از گزینه های درمانی است. آنها مطالعات تحقیقاتی کنترل شده ای را برای آزمایش درمان های جدید برای سرطان انجام می دهند. اگر می خواهید در یک کارآزمایی بالینی شرکت کنید، با انکولوژیست خود صحبت کنید.
برخی از افراد از درمان های جایگزین مانند رژیم غذایی، گیاهان دارویی، طب سوزنی و روش های دیگر برای تکمیل درمان سرطان خود استفاده می کنند. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد روش های جایگزینی که ادعا می کنند علائم سرطان را تسکین می دهند، صحبت کنید. برخی ممکن است کمک کنند، اما برخی دیگر می توانند مضر باشند.
جلوگیری
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه ی رحم هستند؟
در بسیاری از موارد، سرطان دهانه ی رحم می تواند با عوامل خطر شناخته شده برای این بیماری مرتبط باشد. بعضی از عوامل خطر را می توان اجتناب کرد، در حالی که برخی دیگر نمی توانند. برخی از عوامل خطر تحت کنترل عبارتند از:
- سابقه غربالگری : کسانی که آزمایش پاپ را انجام نداده اند، در فواصل منظم در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه ی رحم هستند.
- عفونت: انواع خاصی از HPV با سرطان دهانه ی رحم مرتبط هستند. کاهش خطر ابتلا به HPV همچنین می تواند خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهد.
- سابقه جنسی : داشتن رابطه جنسی قبل از سن 18 سالگی و داشتن شرکای جنسی زیاد، فرد را در معرض خطر ابتلا به عفونت HPV و کلامیدیا قرار می دهد. پیشگیری از این بیماری ها خطر ابتلا به سرطان دهانه ی رحم را کاهش می دهد.
- <strong>سیگار کشیدن : سیگار کشیدن با افزایش خطر ابتلا به سرطان دهانه ی رحم مرتبط است.
- عفونت HIV : کسانی که به HIV آلوده شده اند، بیشتر از حد متوسط در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه ی رحم هستند.
- قرص های ضد بارداری : شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استفاده طولانی مدت از داروهای ضد بارداری خوراکی می تواند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهد.
- داشتن چند فرزند : داشتن سه یا بیشتر از سه حاملگی کامل ممکن است خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهد.
- داشتن سیستم ایمنی ضعیف : داشتن سیستم ایمنی ضعیف باعث می شود بدن نتواند با عفونت ها مبارزه کند.
برخی از عوامل خطر که نمی توانید آنها را تغییر دهید عبارتند از:
- DES (دیاتیل استیلبسترول) : DES یک داروی هورمونی است که بین سالهای 1938 تا 1971 برای جلوگیری از سقط جنین به افراد داده میشود. اگر مادر شخص DES مصرف کرده باشد، احتمال ابتلا به سرطان رحم در فرد بیشتر است.
- سابقه خانوادگی : سرطان دهانه ی رحم ممکن است یک جزء ژنتیکی داشته باشد.
آیا سرطان رحم قابل پیشگیری است؟
برای پیشگیری از سرطان دهانه ی رحم می توانید کارهایی انجام دهید. انجام معاینات منظم زنان و انجام تست پاپ اسمیر مهمترین گام برای پیشگیری از سرطان رحم است. کارهای دیگری که می توانید انجام دهید عبارتند از:
- واکسن HPV را دریافت کنید (اگر واجد شرایط هستید).
- هنگام رابطه جنسی از کاندوم یا سایر روش های مانع استفاده کنید .
- شرکای جنسی خود را محدود کنید.
- سیگار کشیدن و استفاده از محصولات تنباکو را کنار بگذارید.
چگونه برای سرطان دهانه ی رحم غربالگری می کنید؟
اکثر افراد باید به طور منظم غربالگری سرطان دهانه ی رحم را انجام دهند. غربالگری ها شامل تست پاپ، تست HPV یا ترکیبی از هر دو تست می باشد.
موارد پایین دستورالعمل های غربالگری سرطان دهانه رحم هستند:
- غربالگری سرطان رحم بدون توجه به سابقه جنسی باید از سن 21 سالگی شروع شود. برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مایلند این کار را تا سن 25 سالگی به تاخیر بیندازند.
- برای افراد 21 تا 29 ساله، غربالگری هر سه سال یکبار تنها با تست پاپ اسمیر (بدون تست HPV) توصیه می شود.
- برای افراد 30 سال و بالاتر، آزمایش همزمان پاپ اسمیر و HPV باید هر پنج سال یکبار یا تست پاپ تست اسمیر به تنهایی هر سه سال یکبار انجام شود.
- در افرادی که هیسترکتومی کامل به دلیل شرایط خوش خیم انجام داده اند و سابقه CIN ( نئوپلازی داخل اپیتلیال دهانه رحم ) درجه 2 یا بالاتر ندارند، باید آزمایش پاپ معمولی متوقف شود.
افراد بالا ی65 سال
- غربالگری سرطان دهانه ی رحم را می توان در سن 65 سالگی در افرادی که دو نتیجه متوالی هم آزمایش طبیعی یا سه نتیجه آزمایش پاپ طبیعی متوالی در 10 سال گذشته داشته اند، با آخرین آزمایش نرمال در پنج سال گذشته متوقف شد.
- افرادی که به اندازه کافی برای CIN درجه 2 یا بالاتر درمان شده اند، باید غربالگری را به مدت 20 سال ادامه دهند، حتی اگر سن آنها از 65 سالگی گذشته باشد.
- افراد 65 تا 70 سال یا بیشتر که سه یا چند تست پاپ تست طبیعی پشت سر هم انجام داده اند و در 20 سال گذشته نتایج غیرطبیعی تست پاپ نداشته اند، باید غربالگری سرطان دهانه ی رحم را متوقف کنند. کسانی که سابقه سرطان دهانه ی رحم، قرار گرفتن در معرض DES قبل از تولد، عفونت HIV یا سیستم ایمنی ضعیف دارند باید تا زمانی که از سلامت خوبی برخوردار هستند غربالگری را ادامه دهند.
- کسانی که هیسترکتومی کامل (برداشتن رحم و دهانه رحم) انجام داده اند نیز باید غربالگری سرطان دهانه ی رحم را متوقف کنند مگر اینکه سابقه سرطان دهانه ی رحم یا پیش سرطان داشته باشند. افرادی که هیسترکتومی بدون برداشتن دهانه رحم انجام داده اند، باید دستورالعمل های بالا را دنبال کنند.
کسانی که عوامل خطر خاصی مانند قرار گرفتن در معرض DES قبل از تولد، عفونت HIV یا سیستم ایمنی ضعیف دارند، برنامه متفاوتی را دنبال خواهند کرد.
واکسن سرطان دهانه رحم چیست؟
واکسن HPV برای کودکان و بزرگسالان 9 تا 45 سال تایید شده است و از ابتلا به سرطان رحم محافظت می کند. این واکسن با تحریک سیستم ایمنی بدن برای حمله به برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) که با بسیاری از موارد سرطان رحم مرتبط است، عمل می کند. بهتر است واکسن را قبل از شروع فعالیت جنسی دریافت کنید. این واکسن به صورت سری تزریق می شود. تعداد واکسن های مورد نیاز شما بسته به سنی که در اولین دوز مصرف می کنید متفاوت است. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید تا ببینید آیا واجد شرایط واکسن هستید یا خیر.
چشم انداز / پیش آگهی
میزان بقای سرطان دهانه ی رحم چقدر است؟
در افراد مبتلا به سرطان دهانهی رحم که در مراحل اولیه تشخیص داده شده است، میزان بقای نسبی پنج ساله بیش از 90٪ است. تقریبا نیمی از سرطان های دهانه رحم در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند. اگر سرطان به سایر بافت ها یا اندام ها گسترش یافته باشد، میزان بقای پنج ساله 58٪ است.
آیا سرطان دهانه ی رحم بر باروری تاثیر می گذارد؟
اگرسرطان دهانه ی رحم درمان شده باشد، هنوز امکان باردار شدن وجود دارد . با این حال، روشهای درمانی خاصی میتوانند بر توانایی فرد برای باردار شدن تأثیر بگذارند. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد درمان های سرطان دهانهی رحم و تمایل خود برای باردار شدن صحبت کنید. آنها باید بتوانند در مورد خطرات و عوارض جانبی درمان سرطان بر باروری صحبت کنند.
آیا درمان سرطان دهانه ی رحم بر زندگی جنسی من تأثیر می گذارد؟
سرطان دهانه ی رحم می تواند بر زندگی جنسی فرد و شریک او تأثیر بگذارد. تغییرات فیزیکی و عاطفی افراد در طول و بعد از درمان سرطان دهانه س رحم تجربه می کنند. برخی تغییرات فیزیکی مانند برداشتن رحم یا تخمدان ها یا خشکی واژن می تواند بر رابطه جنسی تأثیر بگذارد. گاهی اوقات این عوارض جانبی عاطفی درمان سرطان است که باعث می شود فرد احساس تمایل یا اضطراب کمتری داشته باشد. این طبیعی است که بعد از سرطان دهانه ی رحم از رابطه جنسی عصبی شوید. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد احساس از ابتلا به این بیماری خود صحبت کنید تا آنها بتوانند بهترین رفتار و سبک زندگی را که میتوانید داشته باشید را توصیه کنند.
آیا درمانی برای سرطان دهانه رحم وجود دارد؟
نه، سرطان دهانه رحم درمانی ندارد . با این حال، این سرطان بسیار قابل درمان است، به خصوص اگر زود تشخیص داده شود.
خلاصه
تشخیص سرطان هم تکان دهنده و هم ترسناک است. هر یک از سوالات و نگرانی های خود را با تیم مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید تا مطمئن شوید که تشخیص و برنامه درمانی خود را درک کرده اید. داشتن دوستان و خانواده برای حمایت از شما در این مدت ممکن است به شما کمک کند تا با این شرایط مقابله کنید. تشخیص زودهنگام سلول های نامنظم روی دهانه رحم برای شناسایی و درمان این بیماری وحشتناک بسیار مهم است. شما می توانید با برنامه ریزی منظم غربالگری های زنان و انجام رابطه جنسی ایمن برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه ی رحم اقداماتی را انجام دهید.
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.