برخی از مراجعین ما، اولین جمله ای که میگویند این است که زندگیم از هم پاشید، نمیدونم باید چکار کنم!…مواقعی هست که زندگی به شما بارها و بارها ضربه میزنه! من در مورد روزهایی صحبت می کنم که شما آنقدر با اضطراب، غم و استرس دست و پنجه نرم کرده اید که حتی فکر کردن به آن سخت است.
وقتی همه چیز واقعاً خیلی بد است و شما فقط سعی می کنید به سطح پایه ای از ثبات عاطفی برسید. در اینجا ما در مورد راه حل های بلند مدت یا خود کار صحبت نمی کنیم. ما در حال صحبت در مورد یک فوریت هستیم – لحظه ای که متوجه می شوید کیلومتر ها زیر دریا با غم و اندوه و اضطراب هستید…
حتی اگر موقعیت شما ناشی از اشتباه یا قضاوت نادرست باشد. حتی اگر این وضعیت برای هفته ها / ماه ها / سال ها ادامه داشته است. حتی اگر در حال حاضر هیچ راه حلی نمی بینید. هنوز راهکار هایی وجود دارد
در اینجا 2 استراتژی مهم مقابله ای برای زمانی که همه چیز به جهنم تبدیل شده آورده شده است.
1. کمک حرفه ای دریافت کنید
بیشتر اوقات وقتی فکر می کنید زندگیم از هم پاشید، سعی می کنید قهرمان خودم باشید و مشکلات را خودتان حل کنید. اما قرار گرفتن در میانه مشکلات به شما اجازه نمی دهد تصمیم درستی بگیرید. بنابراین، علیرغم تلاش برای از بین بردن مشکلات، معمولاً آنها بدتر می شوند. و این زمانی است که یک متخصص سلامت روان (روانپزشک یا روانشناس متبحر) می تواند به شما کمک کند تا خودتان را نجات دهید. دلیل به اشتراک گذاری این استراتژی این است که به شما اطلاع دهیم که در این شرایط بی درنگ به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک روانپزشک، مشاور خانواده یا ازدواج، یا یک متخصص حرفه ای دیگر در این شرایط حتما می تواند به شما کمک کند.
خودتان را در شرایطی در نظر بگیرید که تصادف شدیدی کردید، استخوان های شما خورد شده، آیا می توانید خودتان، خودتان را درمان کنید؟ درحال حاضر نیز دقیقا در همین شرایط از نظر روانی هستید و باید به یک متخصص مراجعه کنید.
گاهی اوقات، شما آنقدر در زیر افکار خود گم شدید که به هیچ وجه نمیتوانید خودتان را بیرون بیاورید. مردم قرار است به یکدیگر کمک کنند. بنابراین در صورت نیاز از درخواست کمک از دوستان خود نترسید. دوستانتان می توانند به شما کمک کنند تا به یک متخصص مراجعه کنید.
بهتر است نگاهی منطقی به موقعیت خود داشته باشید تا افکارتان شما را به سمت مارپیچ سمی از افکار منفی هدایت نکند. شما می دانید من در مورد چه صحبت می کنم. آن لحظه ای که افکار منفی شما را تسخیر می کنند و همه این خودگویی های منفی در مورد خودتان، درباره شخصی که ممکن است با او درگیری داشته باشید، درباره جهان، ماه و ستاره ها…
2. چیزهایی را که نمی توانید کنترل کنید بپذیرید
وقتی زندگی در حال از هم پاشیدن است، تنها موردی که بیش از هر چیزی می خواهید، این است: به جایی که یک سال پیش یا ده سال پیش بودید برگردید. شما می خواهید زمان را منجمد کنید تا بتوانید آن ثانیه را صرف گریه کردن یا جیغ زدن یا نفس کشیدن کنید!
اما زمان ثابت نمی ماند. ما نمیتوانیم افرادی را که از دست دادهایم برگردانیم. ما نمی توانیم افرادی را که از ما ناامید شده اند مجبور به ماندن در کنار خود کنیم. گاهی اوقات حتی سخت است که صدای فریاد را در سر خود آرام کنید تا بتوانید به وضوح فکر کنید. زندگی لعنتی کوتاه است و این اتفاقات ترسناک است.
ما نمیتوانیم برخی چیزها را کنترل کنیم و تمام زندگیمان را با بدبختی و فکر آنها سپری کنیم اما میتوانیم آن چیزی را که نمی توانیم کنترل کنیم، بپذیریم و آرامش پیدا کنیم. در این پذیرش روانشناس می تواند به شما کمک کند. پیشنهاد می شود اگر زن هستید به بهترین روانشناس زن و اگر مرد هستید به روانشناس مرد مراجعه کنید. جنسیت مشابه می تواند درک روانشناس را از شما بیشتر کند.
شاید شریک زندگی شما بخواهد از شما جدا شود یا شاید شما کسی را که دوستش داشتید به دلیل سرطان از دست داده اید، و این دردناک است و می خواهید همه چیز مانند گذشته باشد. اما شما نمی توانید در گذشته بمانید. او دیگر وجود ندارد. اما شما هنوز این لحظات را دارید. تو هنوز میتونی غروب خورشید را تماشا کنی، حرکات رقص احمقانه انجام بدی، برای اطرافیان الهام بخش باشی، به افرادی که در رنج هستند کمک کنی، به مردم نشان بدی عشق چیست و شادی را در درد بیابید. دنیا خیلی بهت نیاز داره که در این لحظه زندگی کنی، پس لطفا از ماندن در گذشته دست بردارید. شما دیگر به آنجا تعلق ندارید.
نتیجه
وقتی بیان می کنید زندگیم از هم پاشید، برخی استراتژی ها وجود داره که می تونید دوباره زندگی خودتون را جمع کنید. ممکن است در حال حاضر همه چیز برای شما خوب پیش نرود و می دانم که این لحظه دردناک است. میدونی در آینده چی میشه… لحظه های بد همیشه می گذرند. پس وقتی بالاخره به لحظه خوب رسیدید، حتما قدر آن را بدانید. آن را احساس کنید. دوستش داشته باشید.
به زودی بهتر میشی اما در این بین، مهم است که روی درمان خود سرمایه گذاری کنید. تا قدرت برداشتن قطعات از هم پاشیده خود را داشته باشید و خود را بازسازی کنید. اگر به کسی نیاز دارید که به شما کمک کند، می توانید روی ما حساب کنید. با ما در تماس باشید: 07136476172 09173076279
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.