07136476172 - 09172030360 [email protected]

ذهن آگاهی به شما کمک می کند تا استرس ناشی از کووید19 را مدیریت کنید.

در این مقاله من از ساده ترین راه ذهن آگاهی شروع می کنم: حتی نیاز نیست به مراقبه مشغول شوید. هر کاری که در حال انجام آن هستید را کنار بگذارید و توجهتان را به حواس فیزیکی و سه یا چهار تنفس خود معطوف کنید. به نفس های خود همین طور که به بدن شما وارد و خارج می شوند توجه کنید.

این، یکی از تمرینات پایه ای ذهن آگاهی است.

برای من، ارزشمندترین جنبه ی انجام این تمرین، این موضوع است که توقف برای دنبال کردن تنفسم باعث میشود بتوانم متوجه افکاری که در ذهنم می گذرند بشوم.  و ما با افکارمان می توانیم از زندگیمان بهشت یا جهنم را برداشت کنیم.

این روز ها در ذهن بسیاری از ما نگرانی های مربوط به کووید 19 جریان دارد. هر کدام از ما روش مربوط به خودمان برای در جریان اخبار کرونا قرار گرفتن را داریم.بعضی ها هر مقاله ای را که در این زمینه پیدا می کنند می خوانند و بعضی دیگر به چک کردن سرفصل خبر ها و خواندن موارد ضروری بسنده می کنند. بعضی ها هم اصلا خبر ها را دنبال نمی کنند و فرض میکنند اگر اتفاق جدید و مهمی بیفتد بالاخره شخصی آن ها را مطلع خواهد کرد.

فرقی نمی کند شما از کدام روش برای در جریان اخبار کرونا قرار گرفتن استفاده می کنید. ذهن آگاهی به شما روش هایی پیشنهاد می دهد تا بتوانید حریف استرس کرونا شوید:

  1. از ذهن آگاهی خود کمک بگیرید تا متوجه شوید ” می خواهم/نمی خواهم” های ذهن شما چه طور به شما احساس بدتری می دهد.

زمانی که من از ذهن آگاهی استفاده می کنم تا افکارم را بشناسم، متوجه افکار ” می خواهم/نمی خواهم” می شوم. این ذهنیت در ما ایجاد شده است که ما باید –و حتما باید به خواسته های خود برسیم و کار ها را همانطور که باید پیش ببریم.

این نوع تفکر این روز ها بیشتر از همیشه مشخص است:

    • من نمی خواهم تمام مدت در خانه  قرنطینه بمانم.
    • من نمی خواهم عزیزانم به این بیماری مبتلا شوند.
    • من می خواهم حس آزادی ای که در گذشته داشتم را پس بگیرم.
    • من می خواهم در مورد آینده ابهام نداشته باشم.

من می توانم تمام روز به گفتن خواستن ها و نخواستن هایم بپردازم اما مسئله این است که این کار نه تنها مرا در رسیدن به خواسته هایم یاری نمی دهد بلکه باعث احساس خشم و ترس می شود.

 

البته که این به این معنا نیست که من از راه های پیشگیری ابتلا به کرونا دست بکشم. اما  این افکار باعث می شود ما یک رنج مضاعف را تجربه کنیم. احساسات آشفته مثل خشم و ترس یک لایه ی دوم به رنج زندگی تحت شرایط مبهم کرونا به زندگی ما اضافه می کنند.

 اگر شما متوجه بی اثر و کم فایده بودن افکار ” می خواهم/نمی خواهم ” بشوید، احساس خشم و ترس شما فروکش می کند و زندگی را همانگونه که در لحظه ی حال هست می پذیرید.

 این، یکی از ارزش های اصلی ذهن آگاهی است که شما را از آنچه در ذهنتان می گذرد آگاه می کند.

با این کار شما متوجه می شوید که داستان هایی که ذهنتان در مورد خواستن ها و نخواستن ها برای شما می گوید، نه تنها باعث احساس خشم و ترس می شوند بلکه تاثیری بر اتفاقات حال یا آینده نیز ندارند.

 

  1. با استفاده از ذهن آگاهی توجه خودتان را به اینجا و اکنون بیاورید.

زمانی که زندگی را همانگونه که هست می پذیرید، ذهن شما آرام تر می شود. حالا زمان اجرای تمرین دوم است. هر کاری که درحال انجام آن هستید را کنار بگذارید و توجه خود را به حس های فیزیکی تان و سه یا چهار تنفس خود همین طور که وارد بدن شما می شوند و از آن خارج می شوند معطوف کنید.

در این حالت یک احساس آرمیدگی در ذهن و بدن خود احساس می کنید.  اگر این احساس را ندارید، چندین ثانیه صبر کنید و این تمرین تنفس ذهن آگاهانه را دوباره انجام دهید.

وقتی من این تمرین را انجام می دهم متوجه می شوم که حالم خوب است. بله، یک پیش زمینه ی ناراحتی به دلیل رنج هایی که این ویروس ایجاد کرده است وجود دارد اما من الان و در این لحظه حالم خوب است.

این درک، یک حس رهایی در من حتی در شرایط دشوار ایجاد می کند. من هر زمانی نیاز داشتم می توانم برای تکرار این تمرین بازگردم.

 

من هنوز هم در دوران کرونا، به افکار “می خواهم/نمی خواهم” بر می گردم اما روش مقابله را می دانم: توقف، چند تنفس آگاهانه، متوجه ناکارامدی افکار نگران کننده شدن ، پذیرش با شفقت که این زمان برای همه دشوار است و در نهایت درک این نکته که در این لحظه و اینجا و اکنون من حالم خوب است.

 

منبع:

Two Mindfulness Practices to Help Cope With COVID-19

 

به این مقاله امتیاز دهید