این جلسه با حضور دکتر محمدهادی ایمانیه، یکشنبه 21 فروردین ماه برگزار کردید. در این جلسه مشکلات شرکتهای دانشبنیان با همفکری مدیران اجرایی استان بررسی شد. دکتر ایمانیه گفت: با توجه به ضرورت گسترش فرهنگ دانش بنیان در سنین پایه، بحث آموزش چگونگی کار کردن را از دوران مدرسه و دانشگاه پیگیری و فعال کنیم. همچنین تلاش میکنیم این آموزش را در هر مرحلهای که قرار دارد ارتقا دهیم.
استاندار فارس ادامه داد: همچنین آموزش دانش بنیان کار کردن، که احتیاج به برگزاری دورههای آموزشی و تولید محتوای مشخص دارد پیگیری میشود.
ایشان نکات مهمی را در این جلسه بیان کردند
1. مرکزی برای رسیدگی به شکایات شرکت های دانش بنیان
مرکزی نیز برای رسیدگی به شکایات شرکت های دانش بنیان از مقامات لشکری، کشوری و بانکها راهاندازی خواهد شد. تا این شرکتها بتوانند پناهگاهی برای برطرف شدن دغدغههایشان داشته باشند.
ایمانیه به لزوم ارتباط صنعت با دانشگاه تأکید کرد. او گفت: دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه، کشاورزی و دانشگاه، خدمات و دانشگاه و گردشگری و دانشگاه را فعال خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: انشالله مشکلات بانکی هم با نگاههای جدیدی که در کشور حاکم است ساماندهی بهتری می شود.
2. ماموریت استاندار به مدیران دستگاهها برای تعریف بسته خدماتی به شرکتهای دانش بنیان
استاندار فارس در ادامه گفت: از مدیران کل دستگاههای اجرایی استان فارس میخواهم تا پایان فروردین ماه بستهای از خدماتی که میتوانند طبق قانون امسال به شرکتهای دانشبنیان ارائه دهند، تعریف کنند. البته تسهیلاتی که در حوزههای مختلف وجود دارد نیز در این بسته در نظر گرفته شود.
ایمانیه با اعتقاد به اینکه هیچ مسلمانی نباید ناامید شود،گفت: نیاز به راهنمایی و پیشنهادات شرکتهای دانش بنیان برای توسعه و حل مشکلات آنها داریم. البته از افراد ناامید استقبال نمیکنیم زیرا این افراد باعث تزریق ناامیدی و کاهش انگیزه میشوند.
وی بیان داشت: خوشبختانه از مدیران با انگیزهای در استان بهره میبریم که درصدد هستند مشکل شرکتهای دانش بنیان را حل کنند.
ایمانیه به مشکلات شرکتهای دانش بنیان از نظر فضای فیزیکی و زیرساختی اشاره کرد و گفت: از نظر فضای فیزیکی به پارک علم و فناوری استان کمک خواهیم کرد که به شکل متصل یا منفصل مشکل فضای و زیرساختهای شرکتها حل شود. االبته توسعه زیرساختها به تنهایی کافی نیست و باید سرمایه داران استان را پای کار بیاوریم و صندوق خطرپذیر را فعال کنیم.
وی ادامه داد: باید سرمایهگذاران و سرمایهداران را توجیه کنیم تا در این مسیر گام بردارند و شرکتهای دانش بنیان هم باید قدمهای محکمتر برای رسیدن به اهداف مدنظر در این عرصه بردارند.
3. جلسات با دانشبنیانها مستمر خواهد بود
استاندار فارس با بیان اینکه در نظر داریم جلسات مستمر برای تبادل نظرهای علمی با شرکتهای دانش بنیان برگزار کنیم، گفت: با توجه به شعار سال، درصدد هستیم جلسات مستمری را با شرکتهای دانشبنیان برگزار کنیم. در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان را به منظور حل مشکلاتشان به سه گروه تقسیم کردهایم.
وی اضافه کرد: گروه اول شرکتهای دانش بنیانی هستند که در شرایط کنونی در حال فعالیت هستند. اما با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند. گروه دوم شرکتهایی هستند که چندین سال فعالیت داشتند. اما با مشکلاتی روبه رو شدند و در نهایت مجبور به تعطیلی شدند. گروه سوم هم گروهی هستند که تلاش کردند شرکت دانشبنیان راهاندازی کنند. اما به دلیل بروکراسیهای اداری و موانعی که بر سر راهشان قرار گرفته موفق به راهاندازی شرکت نشدند.
درصدد هستیم که توسعه شرکتهای دانش بنیان را هم از نظر کمی و هم از لحاظ کیفی دنبال کنیم.افزون بر افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان، نتایج و دستاوردهای این شرکتها و نتایج حاصل از کارآفرینی و ایجاد تحول در حرکتهای علمی نیز برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است. در واقع هدف ما این است که کار اصیل، ریشهدار، علمی و بنیادین انجام دهیم و قصد نداریم کار شعاری انجام دهیم.
استاندار فارس با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان نقش مهمی در اشتغالزایی دارند و افراد بسیاری را از بیکاری نجات میدهند. وی گفت: روز به روز به آینده استان امیدوارتر میشوم. قطعا با توسعه شرکت های دانش بنیان آینده بسیار درخشانی در استان فارس رقم خواهد خورد.
4. منطقه ویژه علم و فناوری در استان فارس ایجاد شود
امینرضا ذوالقدر رئیس پارک علم و فناوری استان فارس نیز در این جلسه اظهار کرد: مسئله دانشبنیان باید به یک فرهنگ در استان و کشور تبدیل شود. این طرح و فرهنگسازی در این زمینه باید از آموزش و پرورش آغاز شود. همانطور که ما برای مسائل ورزشی از سنین پایه شروع میکنیم بایستی در بحث دانش بنیان هم از همین سنین کار خود را آغاز کنیم.
وی افزود: به همین منظور در پارک علم و فناوری استان فارس اقدام به ایجاد پارک کودک و نوجوان کردیم. این پارک در اواخر اردیبهشتماه افتتاح خواهد شد. هدف ما از راهاندازی این پارک، آشنایی دانش آموزان با مسائل فنی است.
ذوالقدر با بیان اینکه دانشگاهها نیز نقش مهمی در زمینه توسعه دانشبنیان دارند، گفت:
استان فارس از بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو برخوردار است. اگر این قشر به خوبی هدایت شوند میتوانیم شاهد اتفاقات بسیار خوبی در زمینه توسعه شرکتهای دانشبنیان باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری فارس گفت: تجربه در دنیا نشان داده که از هر ۱۰هزار شرکتی که به سمت فناوری میآید نهایتا یکصد استارت آپ موفق، شکل گرفته است. بنابراین دانشگاهها نقش مهمی دارند. دانشگاه بایستی تیمهای دانشجویی که گنجینه گرانقیمتی هستند را آموزش بدهد. هدایت کند تا تولید فناوری شکل بگیرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ذوالقدر با اعتقاد به اینکه منطقه ویژه این امکان را فراهم میکند که فناوری در سراسر استان توزیع شود. به لزوم راه اندازی منطقه ویژه علم و فناوری استان اشاره کرد. وی گفت: در حال حاضر پنج منطقه ویژه فناوری را به صورت بالقوه داریم. از استاندار محترم خواهشمندم شرایطی مهیا شود تا امکانات و معافیتهایی که در پارک به شرکتها داده میشود در این پنج منطقه نیز قابل استفاده باشد.
ذوالقدر به ضرورت ایجاد ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان در استان فارس تأکید کرد و گفت:
از استاندار محترم تقاضا داریم هر ماه یک جلسه در قالب ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان با حضور شرکتهایی که مشکل دارند برگزار شود.
وی با اشاره به مشکل فضای کارگاهی و زیرساخت شرکتها در پارک علم و فناوری استان گفت: راهکار بلندمدت برای حل مشکل زیرساختی شرکتهای دانشبنیان این است که اراضی در اختیار پارک باشد. پارک بتواند زیرساخت را فراهم و این اراضی را واگذار کند. اما راهکار کوتاه مدت استفاده از ظرفیت خالی شهرکهای صنعتی و مناطق ویژه است.
رئیس پارک علم و فناوری فارس اعلام کرد:
از آنجا که بازار هدف ما شرکتهای صنعتی هستند باید شرایطی فراهم شود تا شرکتهای فناوری بتوانند در کنار این شرکتها فعالیت کنند.
در این نشست، فعالان شرکتهای دانش بنیان به طرح مشکلات و پیشنهادهای خود برای تحقق شعار سال ( تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) پرداختند.
منبع: استاندار فارس: پنجره واحد برای صدور مجوز شرکتهای دانشبنیان ایجاد میشود – ایرنا (irna.ir)
در این جلسه، رابط علمی موسسه فناور و کارآفرین سلامت مغز دانا نیز توضیحاتی را ارائه کرد.
رحیمی جابری در ابتدا آمار و ارقامی از نزاع و خشونت، افسردگی، اضطراب و اختلالات حافظه بیان کرد. سپس اشاره کرد که در گروه علوم اعصاب دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی، کارهای علمی و میدانی موثری در حال انجام است. وی گفت: موسسه سلامت مغز دانا با کمک جمعی از متخصصین این رشته از سال 1396 آغاز به کار کرده است.
این موسسه زیرنظر مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سازمان بهزیستی فعال است و به صورت مستقیم برای 30 نفر اشتغال زایی کرده است.
همچنین وی گفت: واحدهای فعال در این موسسه به صورت علمی و با کمک تکنولوژی های روز دنیا در صدد ارائه خدمات می باشند. واحد چکاب مغز این موسسه به صورت جدی و گسترده می تواند به پیشگیری از بیماری های آسیب زننده سیستم عصبی کمک کند.
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.