07136476172 - 09172030360 info@danabrain.ir

درمان میگرن در شیراز با تحریک مغناطیسی مغز(TMS) با هم بشنویم:

اگر شما از میگرن مزمن رنج می‌برید، احتمالاً با داروهای مختلفی برای تسکین علائم و پیشگیری از بروز میگرن‌ها آشنا هستید. اما حالا یک روش جدید برای درمان میگرن وجود دارد که به‌جای دارو یا همراه با آن‌ها استفاده می‌شود. این روش تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای (TMS) نام دارد که پالس‌های مغناطیسی بدون درد را به پوست سر ارسال می‌کند. هنوز دقیقاً مشخص نیست که چگونه TMS کار می‌کند، اما این پالس‌ها ممکن است به مغز کمک کنند تا فعالیت‌های غیرطبیعی را که باعث میگرن می‌شود، تنظیم کند.

مدارک و شواهد استفاده از TMS برای میگرن مزمن پزشکان از TMS برای درمان بیماری‌های دیگری مانند افسردگی، تشنج و اختلال وسواس فکری-عملی استفاده کرده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهند که TMS می‌تواند در کاهش دفعات و شدت میگرن‌ها مؤثر باشد. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که TMS می‌تواند میگرن‌ها را کمتر و کم‌دردتر کند. به‌عنوان مثال، در یک مطالعه، افرادی که از دستگاه TMS استفاده کردند، پس از دو ساعت کمتر درد داشتند و در روزهای بعد هم بدون درد باقی ماندند.

چگونگی عملکرد TMS دستگاه TMS پالس‌های مغناطیسی را به پوست سر ارسال می‌کند که باعث ایجاد جریان الکتریکی ضعیف در سطح مغز می‌شود. این پالس‌ها ممکن است موجب تغییر در فعالیت مغز شوند و نحوه پردازش یا احساس درد را تغییر دهند. برای درمان میگرن در شیراز، پزشک شما تعداد پالس‌ها و زمان استفاده از TMS را تعیین می‌کند.

عوارض جانبی و خطرات TMS اکثر افرادی که از TMS استفاده می‌کنند، مشکلی ندارند، اما ممکن است برخی عوارض جانبی مانند سرگیجه، سوزش، زنگ زدن در گوش، احساس خستگی یا سردرد بروز کند. این عوارض معمولاً موقتی و جزئی هستند. استفاده از TMS برای افرادی که تشنج دارند یا دستگاه فلزی در بدنشان دارند توصیه نمی‌شود.

چرا TMS برای درمان میگرن؟ اگر داروهای معمولی برای درمان میگرن شما مؤثر نبوده‌اند، TMS می‌تواند یک گزینه مفید باشد. این روش می‌تواند به شما کمک کند تا از مصرف داروهای زیاد یا مسکن‌های طولانی‌مدت جلوگیری کنید.

درمان میگرن در شیراز با خدمات TMS در کلینیک سلامت مغز دانا
کلینیک سلامت مغز دانا به‌عنوان یکی از بهترین مراکز فناوری‌های عصبی در شیراز، خدمات درمانی TMS را برای کمک به بهبود و درمان میگرن مزمن ارائه می‌دهد. اگر شما هم از میگرن رنج می‌برید و به دنبال یک روش نوین و مؤثر هستید، می‌توانید با مشاوران این کلینیک تماس بگیرید تا از خدمات TMS بهره‌مند شوید.

تحقیقات موجود

تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای (TMS) و تحریک جریان مستقیم فراجمجمه‌ای (tDCS) به‌عنوان روش‌های غیرتهاجمی برای درمان میگرن مورد بررسی قرار گرفته‌اند و مطالعات نشان داده‌اند که این تکنیک‌ها می‌توانند شدت و فراوانی حملات میگرنی را کاهش دهند 11. بررسی‌ها حاکی از آن است که rTMS در مقایسه با تحریک تتا (TBS) اثرگذاری بیشتری دارد و بیماران کمتری دچار عوارضی مانند سرگیجه و خستگی می‌شوند 22. همچنین، tDCS در مطالعات متاآنالیزی نشان داده که می‌تواند به کاهش حملات میگرنی کمک کند، درحالی‌که عوارض جانبی آن نسبتاً خفیف بوده و شامل خارش پوست سر و ناراحتی جزئی است 33. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهند که TMS در کاهش شدت درد در بیماران مبتلا به سردردهای پسا ضربه‌ای (PTH) و سردردهای ناشی از آسیب‌های تروماتیک مغزی مؤثر است 44. تحریک غیرتهاجمی NESA نیز در تنظیم عملکرد سیستم عصبی خودکار نقش داشته و ممکن است گزینه‌ای نوین در درمان میگرن باشد 55. برخی مطالعات از تأثیر مثبت این روش‌ها بر اختلالات عصبی همراه با میگرن مانند افسردگی و تشنج گزارش داده‌اند و نشان داده‌اند که تحریک مغزی می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر بهبود عملکرد شناختی داشته باشد 66. در مجموع، یافته‌ها نشان می‌دهند که تحریک مغناطیسی مغز می‌تواند جایگزینی مناسب برای داروهای سنتی باشد.

تحریک مغناطیسی مغز تی ام اس (TMS/rTMS) در شیراز

دکتر علی محمد کمالی (PhD in Neuroscience)
دکتر علی محمد کمالی (PhD in Neuroscience)

درباره نویسنده

دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.

دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.

⚠️ توجه: این محتوا صرفاً جنبه آموزشی و اطلاع‌رسانی دارد و جایگزین ویزیت تخصصی نیست.