ما یکی از برترین و پیشرفتهترین کلینیکهای TMS در شیراز و جنوب کشور هستیم. متخصصین و پزشکان ما همچنان در خط مقدم نوآوری در مراقبتهای عصب روانشناختی هدفمند و شخصیسازیشده قرار دارند.
درمان افسردگی با دستگاه tms چطوره؟ با هم بشنویم:
TMS چیست؟
TMS یک درمان پیشرفته تکنولوژیکی غیرتهاجمی است که شامل اعمال مجموعهای از پالسهای مغناطیسی کوتاه برای تحریک سلولهای عصبی در نواحی سطحی مغز و کاهش علائم افسردگی مقاوم به درمان است.
این درمان بدون دارو برای افسردگی که به نام TMS تکراری (rTMS) نیز شناخته میشود، شامل صدها یا هزاران پالس مغناطیسی کوتاه در هر جلسه است. این درمان در کلینیک انجام میشود و نیازی به بیهوشی یا جراحی ندارد و دردی هم ایجاد نمی کند.
TMS بخشی از درمانهای نوین برای اختلالات عصب روانشناختی است که توسط روانپزشکی مداخلهای، که شاخه جدیدی از روانپزشکی است، ارائه میشود.
TMS چگونه به افسردگی کمک میکند؟
با TMS، پالسهای مغناطیسی جریانهای الکتریکی کوچکی در سلول های عصی ایجاد میکنند که الگوهای شلیک نورونها را تغییر داده و الگوهای مغزی ناهنجار مرتبط با افسردگی را اصلاح میکند.
به زبان ساده، TMS نواحی خاصی از مغز که تنظیمکننده حالت شما هستند را تحریک و بازتنظیم میکند تا مغز شما طبیعی تر کار کند و چرخه افسردگی را بشکند.
مزایای TMS چیست؟
- موثر: TMS حداقل دو برابر موثرتر از درمانهای استاندارد برای افسردگی است، به ویژه هنگامی که داروهای ضدافسردگی و مشاوره بیاثر باشند.
- ایمن: تمام پروتکلهای درمانی ما تایید شده توسط FDA بوده و از بالاترین استانداردهای ایمنی پیروی میکنند. TMS با عوارض جانبی کم به خوبی تحمل میشود.
- هدفمند: TMS به نواحی مغزی که در افراد مبتلا به افسردگی متفاوت به نظر میرسند، اعمال میشود. بسیاری از بیماران از نداشتن عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی نیز قدردانی میکنند.
- شخصیسازیشده: درمان براساس مغز شما فردیسازی شده و میتواند براساس پاسخ شما تغییر کند.
چه کسانی میتوانند از TMS بهرهمند شوند؟
ما در حال حاضر TMS را به بیماران بزرگسال (۱۸ سال به بالا) که به درمانهای استاندارد برای افسردگی اساسی، اضطراب و وسواس پاسخ ندادهاند، ارائه میدهیم. این افراد به افسردگی مقاوم به درمان (TRD) مبتلا هستند. اگر به TMS علاقه دارید، میتوانید با یکی از پزشکان ما ملاقات کنید تا سابقه پزشکی، علائم فعلی و درمانهای قبلی شما را به دقت بررسی کند.
چه تعداد جلسه TMS نیاز دارید تا احساس بهتری پیدا کنید؟
در بیشتر موارد، افراد پس از ۱۰ تا ۱۵ جلسه درمان، که معادل حدود ۲ تا ۳ هفته درمان است، احساس بهتری پیدا میکنند. برخی افراد بهبود را تنها در ۱ تا ۲ هفته تجربه میکنند.
آیا TMS ایمن است؟
بله. درمانهای TMS که ما استفاده میکنیم، تایید شده توسط FDA، ایمن و با تحمل خوب و بدون عوارض جانبی طولانیمدت هستند. برخی افراد ممکن است در طول درمان، حرکات غیرارادی پلک زدن یا انقباض عضلات صورت را تجربه کنند. دیگران ممکن است سردردهای خفیف یا درد جزئی در محل تحریک داشته باشند که معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف میشود.
آیا بیمه هزینه TMS را پوشش میدهد؟
بسیاری از بیمهها تکمیلی در ایران هزینه درمان TMS را پوشش میدهند. شما همچنان باید با شرکت بیمه خود تماس بگیرید تا از شرایط پوشش خود اطمینان حاصل کنید.
تحقیقات و آزمایشهای بالینی
کلینیک سلامت مغز دانا در شیراز در زمینه نوآوری در درمان اختلالات روانپزشکی پیشرو است. اگر به شرکت در یک آزمایش بالینی یا مطالعه تحقیقاتی علاقهمند هستید، با ارائهدهنده خدمات درمانی خود صحبت کنید.
رزرو نوبت برای TMS
برای ارزیابی و رزرو نوبت جهت درمان TMS، میتوانید با شماره های ما تماس بگیرید. همچنین می توانید از طریق لین زیر نوبت خود را رزرو کنید:
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.