انسانها به انواع دلایل بوسه می زنند. ما برای اظهار عشق ، برای آرزوی موفقیت برای کسی ،موقع سلام و خداحافظی همدیگر را می بوسیم.وقتی به عمل بوسیدن فکر می کنید ، انجام دادن آن عجیب است ، نه؟ فشار دادن لبهای خود به شخص دیگر ! اما علم اعصاب ما را از راز بوسیدن آگاه می کند.
ریشه ی بوسیدن!
در مورد چگونگی بوجود آمدن بوسیدن و اینکه چرا این کار را می کنیم ، نظریه های زیادی وجود دارد. برخی از دانشمندان بر این باورند که بوسیدن یک رفتار آموخته شده است ، زیرا تقریباً 10 درصد از انسانها بوسیدن را انجام نمی دهند و بوسه به طور قابل توجهی کمتر با قصد عاشقانه یا جنسی است. برخی دیگر معتقدند بوسیدن به طور غریزی و ریشه در زیست شناسی دارد.
برخی بوسه ها ریشه در دلبستگی دارند. آنچه در مغز رخ می دهد
بوسیدن باعث ایجاد واکنش شیمیایی در مغز شما می شود ، از جمله آزاد شدن هورمون اکسی توسین. این ماده اغلب به عنوان “هورمون عشق” شناخته می شود ، زیرا احساس محبت و دلبستگی را برانگیخته می کند.
طبق یک مطالعه در سال 2013 ، اکسی توسین به ویژه در کمک به مردان برای پیوند با یک شریک زندگی و داشتن یک همسر بسیار مهم است. زنان هنگام زایمان و شیردهی سیل رهایی اکسی توسین را تجربه می کنند و پیوند مادر و کودک را تقویت می کنند.
برخی بوسه ها ریشه در عشق رمانتیک دارد
وقتی یک نفر را دوست دارید و به او عشق می ورزید در مغز شما مقدار زیادی دوپامین ترشح می شود. ماده ای در مغز که هنگام لذت بردن از یک فرایند ترشح شده و به ما حس خوشی می دهد. در هنگام بوسیدن نیز ، این ماده ی شیمیایی در مغز ما ترشح می شود.
دوپامین هنگامی آزاد می شود که احساس خوبی داشته باشید ، مانند بوسیدن و گذراندن وقت با کسی که به آن علاقه دارید.
این هورمون و سایر “هورمونهای شاد” باعث می شوند احساس هیجان و سرخوشی کنید. هرچه مقدار بیشتری از این هورمون ها دریافت کنید ، بدن بیشتر آنها را می خواهد. برای برخی ، این ممکن است در آغاز رابطه بیشتر نمایان شود. و در هنگام بوسیدن خود را بیشتر نمایان کند.
حتی ممکن است باعث شود رابطه رضایت بخشی تری داشته باشید. در یک مطالعه در سال 2013 ، زوج هایی که در روابط طولانی مدت بودند و اغلب در رابطه شان فرایند بوسه را داشتند ، رضایت بیشتری از رابطه شان را گزارش دادند.
و البته که برخی بوسه ها نیز با انگیزه های زناشویی می باشد.
شرکت کنندگان زن گفتند که کمتر احتمال دارد با کسی رابطه برقرار کنند بدون اینکه ابتدا بوسه بزنند. آنها همچنین گزارش دادند که بوسیدن شریک عاطفی خود در ادامه دادن رابطه یا از شکست خوردن آن چقدر اهمیت دارد.
بوسیدن، احساس خوبی دارد.
می توانید از انتهای عصبی لب هایتان بخاطر سهم آنها در ایجاد حس بسیار خوب بوسه تشکر کنید.
لبهای شما بیش از هر قسمت دیگر از بدن، پایانه ی عصبی دارند. وقتی آنها را روی دسته دیگری از لب ها یا حتی پوست گرم فشار می دهید ، احساس خوبی دارد. آن را با مخلوطی از مواد شیمیایی منتشر شده ی مغزی در هنگام بوسیدن ترکیب کنید ، و یک دستورالعمل برای شما فراهم می کند که مطمئناً به شما احساس می دهد.
همراه با اکسی توسین و دوپامین که باعث می شود شما احساس محبت و سرخوشی کنید ، بوسیدن باعث آزاد شدن سروتونین – یکی دیگر از مواد شیمیایی خوب می شود. همچنین سطح کورتیزول را کاهش می دهد بنابراین شما احساس آرامش بیشتری می کنید و اوقات خوبی را در اطراف به وجود می آورید.
نهایتا
بوسیدن احساس خوبی دارد و مغز را سرشار از فوران مواد شیمیایی شادی بخش می کند.. این می تواند به مردم کمک کند تا احساس ارتباط داشته و انواع پیوندها را تقویت کنند.
فقط به یاد داشته باشید که همه دوست ندارند بوسیده شوند یا بوسیدن را به روشی که شما می بینید نمی بینند. فرقی نمی کند که از شخصی جدید استقبال می کنید ، می خواهید وارد ارتباطی جدید شوید- همیشه باید قبل از این که بخواهید سوال کنید!
و رعایت بهداشت دهان و دندان را فراموش نکنید.
منبع: http://www.healthline.com
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!